Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2018-06-27
Pe 23 mai am gazduit si co-livrat un program de devoltare executiva in Bucuresti, primul dintr-o serie de programe pe care intentionam sa le facem impreuna cu specialisti de la scoli de business renumite menite sa adreseze misiunea noastra: "Sprijinim companiile sa isi traiasca valorile". Cateva dintre lectiile cheie discutate in cadrul programului pot fi parcurse in articolul nostru.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2018-06-27
Exista putine lucruri mai deranjante decat atunci cand realizam ca un angajat in care am investit timp si resurse se dovedeste a fi nepotrivit. Odata cu necesitatea de a incepe din nou procesul de recrutare si de a gasi un inlocuitor, poate fi un cost dificil de recuperat. Desi aceasta suma variaza in functie de rol si industrie, studiile de-a lungul anilor estimeaza ca angajarea unei persoane gresite poate costa o afacere de 3 ori salariul anual al acelui angajat.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2018-06-27
Salarizarea este un proces foarte complicat, care da batai de cap specialistilor de HR din majoritatea companiilor, indiferent de dimensiunea lor. Schimbarile legislative, neconcordantele de pontaj sau orele suplimentare sunt doar cateva dintre problemele care ii determina pe profesionistii de la resurse umane sa consume mult timp si nervi luna de luna, pentru a rezolva aceasta activitate complexa.
Pus la dispozitie de Aron Emil TATARU, 2018-06-27
Un studiu publicat in noiembrie 2016, realizat de Accenture si BI Norwegian Business School, pe un esantion de 1770 de manageri din 14 tari, releva faptul ca managerii, de toate nivelurile, petrec 54% din timpul lor efectuand sarcini administrative cu valoare redusa: coordonarea programului subordonatilor, scrierea sau citirea de rapoarte de rutina.
Pus la dispozitie de AcademiadeHR.ro, 2018-06-27
Se spune despre managerul direct ca este una dintre cele mai importante cauze ale fluctuatiei de personal, si pe buna dreptate acest motiv apare sistematic in topul motivelor in studiile de specialitate: oamenii parasesc manageri. De ce?
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2018-06-27
Fiecare anotimp are propriile provocari in ceea ce priveste mentinerea unei stari de sanatate optime, iar starea de bine venita odata cu vremea calda si perioada de concediu contribuie la luarea deciziilor optime in favoarea sanatatii.
Pus la dispozitie de Mirela Tanase, 2018-06-28
Traim intr-o dinamica accentuata de provocarile economice si de viteza de propagare a informatiei prin intermediul tehnologiei, motiv pentru care adaptarea nu mai este de ceva vreme o conditie de supravietuire.
Pus la dispozitie de Ioan Dumitrascu & Andreea Cazacu, 2018-06-29
Posibilitatea compensarii zilelor de concediu neefectuate a aparut in dreptul intern in urma transpunerii Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru ("Directiva") care stipuleaza la art. 7 alin. (2) faptul ca perioada minima de concediu anual platit poate fi înlocuita cu o indemnizatie financiara doar in cazul in care relatia de munca inceteaza.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni


Detalii sesiuniBeneficiile medicale pentru angajati
Asigurari de sanatate versus abonamente la clinici private

Beneficiile extra-salariale sunt importante in crearea unui pachet atractiv pentru orice companie. Ceea ce cauta companiile pentru angajatii lor, sunt metode prin care sa atraga si sa retina angajati de valoare. Astfel, unul dintre cele mai la indemana beneficii pentru angajati se refera la cele medicale. Angajatorii aleg sa protejeze sanatatea angajatilor fie prin asigurari private de sanatate, fie prin abonamente medicale.  Fiecare dintre ele are rolul de a completa asigurarea de sanatate publica pentru ca angajatii sa beneficieze de servicii medicale de calitate.

Desi exista deja de cativa ani pe piata, de multe ori se poate intampla sa apara confuzii intre ceea ce ofera un abonament medical si ceea ce ofera o asigurare privata de sanatate. Este important sa intelegem ca desi la baza, rolul lor este asemanator: servicii medicale de calitate pentru angajati, exista puncte unde cele doua se aseamana si puncte in care se diferentiaza. 

O paralela intre cele doua categorii de beneficii, din perspectiva istoricului, al obiectivului, acoperirilor, flexibilitatii si inclusiv al tratamentului fiscal aplicat pentru fiecare categorie in parte, reuseste sa clarifice pentru specialistii in resurse umane caracteristicile fiecareia, astfel incat sa se poata lua o alegere optima, in functie de strategia de resurse umane adoptata de fiecare companie in parte.Revisal pe pilot automat

Avem timp sa ne informam asupra schimbarilor zilnice, stufoase de legislatie in domeniul dreptului muncii sau fiscal? Dar oare chiar mai e nevoie de informare si actualizare zilnica? Oare chiar avem nevoie sa pierdem atata timp si sa cheltuim atat efort si stres cu modificarile curente in materie legisativa? Oare tehnologia nu ne poate ajuta si aici? Chiar daca sistemele guvernamentale cu care lucram sunt perfectibile? 
Oare nu putem doar gandi si lucrurile sa se intample?

Se pare ca totusi mai avem o sansa, macar atunci cand e vb de REVISAL, kryiptonita HR-istilor si daca Superman avea o slabiciune, de ce n-am avea si noi. Revisalul pe pilot automat – solutia noastra kryptonitei voastre.

Aurelian Chitez iti va vorbi despre utilitatea unor astfel de solutii si, totodata, iti va aduce informatii si statistici utile. Te asiguram ca nu va lipsi nici macar un ingredient pentru ca aceasta dezbatere sa fie una excelenta si sa-ti aduca instrumente folositoare pentru activitatea ta de zi cu zi. Rezultatele vor fi: mai multa eficienta si, implicit, mai mult timp liber pentru a face lucruri cu valoare adaugata mai mare, dar, poate mai important, bani economisiti pentru firma la care lucrezi. In concluzie, participand la aceasta intalnire vei putea afla ultimele noutati in materie de solutii software, care iti pot eficientiza administrarea angajatilor si nu numai. Aceste solutii, in esenta lor, bine utilizate, reduc costurile, iti ofera acces rapid la informatii, ajutandu-te astfel la luarea rapida a unor decizii importante, imbunatesc comunicarea si, implicit, te conduc la performanta. Adevar sau Provocare. Studiu de caz interactiv despre raspundere, organizarea muncii, discriminare si procedura juridica aplicabila in relatii de munca 
 
 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate