Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-02-28
Programul de language learning dezvoltat de noi, Agile Learning, care imbina cu succes factorul uman, trainer-ul si tehnologia, este unic in Romania si prin urmare a atras peste 25.000 de cursanti. Insa care sunt cele mai cautate limbi atat la cursuri, cat si la programele de testare?
Pus la dispozitie de Sodexo, 2023-02-28
Stiai ca 80% dintre oameni lucreaza mai eficient in momentul in care sunt apreciati mai mult? In momentul in care o persoana decide sa plece din companie, de cele mai multe ori, este vorba despre neindeplinirea nevoilor psihologice. Afla care sunt aceste nevoi si la ce poate duce lipsa aprecierii la job.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-02-28
Ianuarie este luna evaluarilor. Sau poate ca e februarie sau martie in compania ta. Oricare ar fi cazul, ti-am pregatit cateva tips&tricks pentru a transforma aceste intalniri si chestionare intr-o experienta benefica si un pic mai organizata.
Pus la dispozitie de Iancu Guda, 2023-02-28
Luna aceasta, afla de la Iancu Guda, Services Director Coface Romania, realizatorul emisiunii Banii in miscare de la Digi24 si expert in platforma BIZTRO Club, care sunt modificarile fiscale ale momentului si modul in care iti influenteaza afacerea, dar si cum poti sa le transformi in oportunitati pentru business-ul tau. 
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2023-02-28
Descopera trendurile care vor schimba peisajul resurselor umane in 2023! De la aparitia unei forte de munca caracterizata de diversitate, pana la implementarea de noi modele de management al performantei si o preocupare serioasa pentru starea de bine a angajatilor, aceste tendinte vor avea un impact major asupra modului in care recrutam, pastram si dezvoltam talentele. 
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2023-02-28
Mindit Consulting aniverseaza 10 ani de pionierat in background screening in Romania, prilej cu care subliniaza importanta transparentei si a onestitatii in mediul de business romanesc. Conform unui studiu din 2022, costul mediu al unui “bad” hire este de minim 30% din salariul anual, ca să nu mai vorbim de costuri suplimentare si impact reputational.
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei | Agile People Romania, 2023-02-28
In acest articol veti afla despre opusul fragilitatii: conceptul de anti-fragil si care e legatura sa cu liderii, echipele si organizatiile agile si sanatoase. In Atelierul de Idei avem programe in care suntem incurajati sa vorbim despre starea de bine, despre business-ul care pune angajatul in centrul preocuparilor sau despre ceea ce ne face mai rezilienti.
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei | Agile People Romania, 2023-02-28
Afla ce este Agile HR si descopera exemple practice despre cum poate HR-ul sa integreze perspectiva Agile, in acest articol. Nu mai incerca sa rezolvi problemele organizatiei gandind doar ca un om de HR. Ai facut asta in trecut. A functionat? Aplica perspectiva agila!
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-02-28
Retentia angajatilor este un aspect crucial, de care depinde succesul oricarei companii. Pastrarea talentelor devine o misiune din ce in ce mai dificila, caci angajatii sunt mult mai activi pe piata muncii si mai dornici sa faca o schimbare profesionala, incurajati, mai ales, de modul de lucru hibrid. Am intocmit o lista scurta a celor mai frecvente motive pentru care angajatii decid sa paraseasca o companie.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-02-28
Pentru ca luna martie debuteaza cu Ziua Martisorului, ne-am inspirat din cultura populara pentru a va darui acest martisor virtual - idei despre cum aceasta zi speciala poate contribui la consolidarea culturii organizationale.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2023-02-28
Iti doresti in echipa ta oameni alaturi de care sa ai o colaborare pe termen lung. Si aceasta colaborare se contureaza inca din momentul recrutarii daca alegi bine colegii. Atentia ta asupra acestui proces este cu atat mai importanta daca iei în considerare un studiu realizat de Societatea pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM), care arata ca o recrutare gresita ar putea costa o companie de cinci ori salariul anual al unui angajat.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2023-02-28
La o analiza a anunturilor de locuri de munca, vei observa ca pentru joburile care cer o calificare medie sau pentru cele unde nu este nevoie de calificare, angajatorii nu mai pun accent pe diplome si se indreapta catre angajari bazate pe abilitati. Potrivit raportului The State of Skills-Based Hiring 2022, 76% dintre angajatori acorda prioritate competentelor, pentru a gasi noi talente, aproape 55% utilizand teste de competente specifice rolului. 
Pus la dispozitie de Mirro, 2023-02-28
Oferirea feedback-ului catre colegi poate fi uneori o chestie de temut, chiar si atunci cand feedback-ul este unul pozitiv. Dar redactarea feedback-ului pentru colegi este o abilitate pe care o poti perfectiona cu putina determinare, practica si inspiratie din cateva exemple la indemana.
Pus la dispozitie de Mirro, 2023-02-28
In 2021, pandemia a declansat fenomenul global cunoscut drept The Great Resignation care descrie rata ridicata de demisii. Chiar si in 2023, rata de demisii continua sa fie in crestere. In contextul in care oamenii sunt cele mai de pret resurse ale unei companii, ce pot face executivii pentru a combate acest fenomen?
Pus la dispozitie de OLX Locuri de Munca, 2023-03-01
OLX Locuri de Munca este platforma de recrutare online preferata de sectoarele blue si grey collar, ajungand la peste 600.000 de anunturi noi de angajare in anul 2022 si 3.3 milioane de candidati. In medie, platforma inregistreaza lunar 1.2 milioane de utilizatori in cautarea unui job, iar categoria OLX Locuri de munca are aproximativ 40 de milioane de vizualizari pe luna.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-03-01
Toate evenimentele ultimilor ani, de la pandemie si razboi la granite, blocaje in supply chain si evenimente de de-globalizare  care se misca de la punctual catre sistemic, si-au pus amprenta asupra corporatiilor si angajatilor deopotriva. Schimbarea brusca a strategiilor pe termen scurt si mediu a companiilor forteaza in continuare limitele de adaptare ale angajatilor, de dez-invatare si re-invatare a unor procese si activitati.
Pus la dispozitie de Wizrom , 2023-03-01
Potrivit studiilor efectuate de Wizrom, departamentele de Resurse Umane isi pierd 43% din timp prin colectarea de informatii si cautarea in mai multe baze de date pentru a genera rapoarte. Intr-o lume tot mai digitalizata, cu oportunitati de angajare in crestere, eficientizarea sarcinilor de lucru ale angajatilor si stabilirea unei relatii digitale intre acestia si departamentul de Resurse Umane devin tot mai importante.
10 ani de Mindit Consulting, pionieri in background screening in Romania!
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2023-02-28
Cum a inceput povestea Mindit Consulting

In urma cu 10 ani, Mindit Consulting a fost infiintata ca raspuns la nevoia companiilor care au inteles cat de importanta este protejarea si siguranta angajatilor si a clientilor, imbunatatirea procesului de recrutare si, mai ales, protejarea reputatiei companiei. Astfel, misiunea noastra a devenit aceea de a contribui la cresterea transparentei si a nivelului de incredere si onestitate in mediul de afaceri romanesc.

Fata de acum 10 ani, cand piata nu stia ce reprezinta acest tip de verificari, piata s-a dezvoltat in mod constant iar acum mai toate companiile au constientizat, la nivel de mentalitate necesitatea de a face background checks printr-un partener de incredere si cu expertiza in acest domeniu.

Ce spun clientii din industriile partenere

Ne adresam fiecarei industrii, practic tuturor organizatiilor care recruteaza indiferent de domeniul de activitate, insa cu precadere deservim industriile de IT, BPO, Pharma, Banking, Hospitality, unde sunt si cei mai multi clienti din portofoliul Mindit Consulting.

Mai jos, avem un testimonial al unui client din industria IT:
Serviciile Mindit pe care le folosim pentru entitatea noastra din Romania sunt la nivelul celor din alte tari in care activam. Consideram ca prin sprijinul oferit am reusit sa filtram foarte bine angajatii si sa avem o retentie de 97% pentru anul 2022, ceea ce intr-o companie de IT din Romania este cel mai bun indicator de performanta in relatia cu angajatii.

Anul 2023 vine cu 3 noi servicii in portofoliu

In acest an ne dorim sa sprijinim si mai mult nevoile clientilor nostri in zona de HR – Employee Relations - astfel ca am introdus 3 noi servicii, si anume Exit si Stay Interviews, Customer Feedback Interviews.

Stim cat de importanta este retentia si motivatia angajatilor in tot acest context economic, astfel ca, prin aceste noi servicii, compilate si raportate in mod obiectiv de noi, Mindit Consulting, sprijinim organizatiile sa imbunatateasca rata de retentie a angajatilor pe termen lung si a programelor de employer branding, precum si sa devina mai agili in implementarea strategiilor de business.
 
Prin ce se diferentiaza Background Screening-ul in Romania fata de Europa si State?

Desi piata de screening din Romania este relativ tanara si nu este reglementata ca cea din S.U.A sau a anumitor tari din Europa, vedem un efort constant si consecvent de a constientiza nevoia de transparenta si onestitate la orice nivel organizational, prin actiuni specifice pentru companii si candidati.

Astfel ca exista din ce în ce mai multă deschidere a companiilor catre externalizarea anumitor servicii de HR, in speta procesele complementare recrutarii, pentru mai multa transparenta si optimizare a resurselor interne.

Companiile europene si americane au o abordare diferita fata de Romania, in ceea ce priveste recrutarea si pastrarea angajatilor. Acestea se asigura ca au intotdeauna candidatul potrivit in fata lor, efectuand verificari ale antecedentelor, in procesul de recrutare, prin intermediul expertilor terti.

Procedand astfel, se pot concentra mai mult pe integrarea in echipa si dezvoltarea noilor angajati, crescand considerabil rata de retentie si motivare a acestora.
 
Beneficiile si evolutia serviciilor de background screening

Echipa noastra de experti in background checks livreaza calitate si eficienta, proactivitate si profesionalism in procesul de screening si de raportare, conform celor mai inalte standarde de integritate.

Pornim intotdeauna de la viziunea si misiunea noastra, sa contribuim la cresterea nivelului de onestitate in mediul de business si sa sprijinim organizatiile astfel incat sa ia decizii rapide de angajare in siguranta si transparent, in 100% din cazuri.

Conform unui studiu din 2022, costul mediu al unui “bad” hire este de minim 30% din salariul anual, ca să nu mai vorbim de costuri suplimentare si impact reputational.

Astfel ca cel mai important beneficiu pe care il au clientii nostri este minimizarea costurilor de recrutare si retentie si a riscurilor de reputatie pentru brandul de angajator, un criteriu din ce in ce mai important in selectia unei companii din partea candidatilor.

Credem cu tarie ca background screeningul va deveni un must in urmatorii 3-5 ani si in organizatiile din Romania, asa cum se intampla in U.S. si anumite tari din Europa. Observam ca din ce in ce mai multe organizatii implementeaza procesul de background screeningul in politicile interne de HR avand in vedere focusul constant asupra recrutarii si integrarii sanatoase de candidati potriviti in echipele si culturile interne.

În U.S si in anumite tari din UE, procesul de background screening este reglementat local, astfel ca ne dorim sa facem primii pasi inspre adaptarea legislatiei din Romania pentru a sprijini ca practica obligatorie si a integra background screeningul in procesul standard de recrutare.

Vezi toate articolele scrise de Mindit Consulting

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate