Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
10 ani de Mindit Consulting, pionieri in background screening in Romania!
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2023-02-28
Cum a inceput povestea Mindit Consulting

In urma cu 10 ani, Mindit Consulting a fost infiintata ca raspuns la nevoia companiilor care au inteles cat de importanta este protejarea si siguranta angajatilor si a clientilor, imbunatatirea procesului de recrutare si, mai ales, protejarea reputatiei companiei. Astfel, misiunea noastra a devenit aceea de a contribui la cresterea transparentei si a nivelului de incredere si onestitate in mediul de afaceri romanesc.

Fata de acum 10 ani, cand piata nu stia ce reprezinta acest tip de verificari, piata s-a dezvoltat in mod constant iar acum mai toate companiile au constientizat, la nivel de mentalitate necesitatea de a face background checks printr-un partener de incredere si cu expertiza in acest domeniu.

Ce spun clientii din industriile partenere

Ne adresam fiecarei industrii, practic tuturor organizatiilor care recruteaza indiferent de domeniul de activitate, insa cu precadere deservim industriile de IT, BPO, Pharma, Banking, Hospitality, unde sunt si cei mai multi clienti din portofoliul Mindit Consulting.

Mai jos, avem un testimonial al unui client din industria IT:
Serviciile Mindit pe care le folosim pentru entitatea noastra din Romania sunt la nivelul celor din alte tari in care activam. Consideram ca prin sprijinul oferit am reusit sa filtram foarte bine angajatii si sa avem o retentie de 97% pentru anul 2022, ceea ce intr-o companie de IT din Romania este cel mai bun indicator de performanta in relatia cu angajatii.

Anul 2023 vine cu 3 noi servicii in portofoliu

In acest an ne dorim sa sprijinim si mai mult nevoile clientilor nostri in zona de HR – Employee Relations - astfel ca am introdus 3 noi servicii, si anume Exit si Stay Interviews, Customer Feedback Interviews.

Stim cat de importanta este retentia si motivatia angajatilor in tot acest context economic, astfel ca, prin aceste noi servicii, compilate si raportate in mod obiectiv de noi, Mindit Consulting, sprijinim organizatiile sa imbunatateasca rata de retentie a angajatilor pe termen lung si a programelor de employer branding, precum si sa devina mai agili in implementarea strategiilor de business.
 
Prin ce se diferentiaza Background Screening-ul in Romania fata de Europa si State?

Desi piata de screening din Romania este relativ tanara si nu este reglementata ca cea din S.U.A sau a anumitor tari din Europa, vedem un efort constant si consecvent de a constientiza nevoia de transparenta si onestitate la orice nivel organizational, prin actiuni specifice pentru companii si candidati.

Astfel ca exista din ce în ce mai multă deschidere a companiilor catre externalizarea anumitor servicii de HR, in speta procesele complementare recrutarii, pentru mai multa transparenta si optimizare a resurselor interne.

Companiile europene si americane au o abordare diferita fata de Romania, in ceea ce priveste recrutarea si pastrarea angajatilor. Acestea se asigura ca au intotdeauna candidatul potrivit in fata lor, efectuand verificari ale antecedentelor, in procesul de recrutare, prin intermediul expertilor terti.

Procedand astfel, se pot concentra mai mult pe integrarea in echipa si dezvoltarea noilor angajati, crescand considerabil rata de retentie si motivare a acestora.
 
Beneficiile si evolutia serviciilor de background screening

Echipa noastra de experti in background checks livreaza calitate si eficienta, proactivitate si profesionalism in procesul de screening si de raportare, conform celor mai inalte standarde de integritate.

Pornim intotdeauna de la viziunea si misiunea noastra, sa contribuim la cresterea nivelului de onestitate in mediul de business si sa sprijinim organizatiile astfel incat sa ia decizii rapide de angajare in siguranta si transparent, in 100% din cazuri.

Conform unui studiu din 2022, costul mediu al unui “bad” hire este de minim 30% din salariul anual, ca să nu mai vorbim de costuri suplimentare si impact reputational.

Astfel ca cel mai important beneficiu pe care il au clientii nostri este minimizarea costurilor de recrutare si retentie si a riscurilor de reputatie pentru brandul de angajator, un criteriu din ce in ce mai important in selectia unei companii din partea candidatilor.

Credem cu tarie ca background screeningul va deveni un must in urmatorii 3-5 ani si in organizatiile din Romania, asa cum se intampla in U.S. si anumite tari din Europa. Observam ca din ce in ce mai multe organizatii implementeaza procesul de background screeningul in politicile interne de HR avand in vedere focusul constant asupra recrutarii si integrarii sanatoase de candidati potriviti in echipele si culturile interne.

În U.S si in anumite tari din UE, procesul de background screening este reglementat local, astfel ca ne dorim sa facem primii pasi inspre adaptarea legislatiei din Romania pentru a sprijini ca practica obligatorie si a integra background screeningul in procesul standard de recrutare.

Vezi toate articolele scrise de Mindit Consulting

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate