Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Human Invest, 2019-04-17
Human Invest organizeaza in data de 29 mai 2019, in Bucuresti, conferinta “The next challenges: Leading better. Leading differently.” Evenimentul, care marcheaza aniversarea de 20 de ani a companiei de consultanta pe piata locala, reuneste CEO si HR Directori din companii de top din România, speakeri internationali si consultanti locali Human Invest.
Pus la dispozitie de Hotel Melodia, 2019-04-22
Eficienta, efortul, grupul, barierele, imbunatatirea relatiilor, atingerea obiectivelor sau rezolvarea problemelor sunt doar cateva dintre elementele definitorii pentru termenul de team building. Principiul unor astfel de evenimente corporative este relationarea, iar ideea de “Fun” vine sa completeze reusita evenimentelor prin oferirea unor activitati de entertainment, petreceri tematice si activitati atractive  intr-un cadru modern si relaxant de 4*, pe litoral, cu tarife incepand de la 299 lei/persoana.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-04-22
Tehnologia a determinat schimbari masive in departamentele de HR, iar inovatia in domeniu continua sa transforme modul in care managerii de resurse umane se ocupa de salarizare si de administrarea personalului. Pe langa faptul ca softurile specializate in resurse umane simplifica munca intr-un departament de HR, acestea se reinventeaza periodic si permit accesul simplu si rapid la o diversitate de date si informatii, ceea ce imbunatateste semnificativ munca specialistilor in resurse umane.
Pus la dispozitie de Institutul de Marketing, 2019-04-24
Ce trebuie sa stie un profesionist de marketing? Care sunt noile competente si instrumente care ii pot ajuta pe cei implicati in marketing sa faca fata cerintelor in continua schimbare din piata? CIM a redefinit recent competentele pe care trebuie sa le aiba un profesionist de marketing in trei mari categorii: competente de baza, competente tehnice  si  comportamente.
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-05-06
Desavarsirea profesionala si sentimentul de apartenenta la job sunt doua dintre motivele importante care ne retin intr-o echipa. Hai sa vedem cum poti tu, din rolul de HR Manager, sa mentii vie motivatia colegilor, folosind conceptul de #experience. Daca citesti textul pana la capat gasesti si doua exemple relevante :)
10 Sfaturi practice pentru negocieri de succes - Episodul 1
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-02-26
In urma cu 40 de ani, Scotwork a pornit in misiunea de a ajuta oamenii sa devina negociatori mai puternici si mai agili. Am analizat mii de ore de negocieri pentru a crea sistemul nostru unic de training in 8 pasi. De atunci, am ajutat peste 200.000 de negociatori sa devina mai increzatori, mai bine pregatiti si sa aiba mai mult succes.
In urmatoarele luni, va vom prezenta o serie de articole continand 10 moduri prin care poti deveni un negociator abil. Aceste metode sunt accesibile oricarui negociator aflat in impas, care are nevoie rapid de inspiratie pentru a avansa in negociere.
 
Sfaturi practice pentru negocieri
Sfaturile noastre abordeaza cateva dintre dilemele cele mai des intalnite in construirea acordurilor. Ele evidentiaza tehnici ultra-testate pe care cei mai abili negociatori la nivel mondial le aplica zilnic. Partea cea mai buna este ca sunt usor de retinut si de aplicat in atmosfera incinsa a negocierii. 
Sunt niste solutii rapide si practice care te pot ajuta sa contracarezi situatii dificile si sa reasezi negocierea pe traiectorie. Totusi, daca vor fi folosite izolat, nu vor oferi garantia unui acord reusit.
 
CAZUL #1: NU, NU, NU
E ca si cum te-ai da cu capul de un zid. Ai refolosit fiecare cuvintel al oponentului tau in negociere, ai incercat din greu sa vezi lumea din punctul lui de vedere, ai tinut cont de toate constrangerile pe care ti le-a prezentat si ai facut propuneri rezonabile una dupa alta. Dar, pentru orice ai solicitat tu, raspunsul a fost un „Nu” hotarat. 
Oponentul tau e hotarat sa transforme negocierea intr-o strada cu sens unic. Deja te incovoi sub atatea respingeri.  Cum ai putea iesi dintr-un asemenea impas?

Scotwork spune...
Ai cateva optiuni. Una este sa-ti intrebi oponentul de ce face asta. Daca ii intelegi motivele, s-ar putea sa-ti fie mai usor sa gasesti o solutie creativa.  Sau l-ai putea intreba: „Cat de important este ca eu sa-ti fac o concesie aici?” Stiind cat de important este un anumit aspect pentru oponent, te va putea ajuta sa atasezi un pret corespunzator concesiei tale.  
Mai mult decat atat, daca este absolut obligatoriu sa transformi „nu”-ul sau intr-un „da”, ai putea ori sa-l previi asupra consecintelor mentinerii pozitiei sale, ori sa-i oferi o noua concesie pentru a-i inmuia pozitia. Ai putea chiar sa-i pui cea mai buna dintre intrebarile negociatorilor: 

„In ce conditii ai putea sa-mi dai ceea ce-ti cer?”
Daca termenii lui se dovedesc a fi rezonabili, e foarte bine.  Daca nu, cel putin acum esti intr-o pozitie din care poti negocia, mult mai buna decat cea in care ti se spunea simplu „nu, nu, nu”.
Fii cu ochii pe noi, continuam seria sfaturilor in editia urmatoare!

Pentru a explora mai in detaliu principiile si tehnicile noastre de negociere, te invitam sa arunci o privire pe website-ul nostru www.scotwork.ro. Sau, daca preferi sa obtii parerea unui expert Scotwork asupra unei anumite provocari de negociere, te rugam sa ne contactezi.

Vezi toate articolele scrise de Leadder

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate