Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-08-30
Cu totii am spus lucruri regretabile in focul bataliei. Cuvinte pe care se presupune ca le gandim, dar nu le pronuntam. In atmosfera incarcata cu adrenalina din timpul negocierii, te-ai putea trezi cu usurinta aruncand expresii de genul urmator: „Gata! Pana aici! Asta-i ultima mea oferta!” Fara sa-ti dai seama, cuvintele ti-au iesit deja din gura, iar oponentii tai, pana atunci nebanuitori, te percep ca fiind intransigent. De ce ai spus ce-ai spus?
Pus la dispozitie de Malina Chirea, 2019-08-30
6 din 10 romani nu au incredere in Romania mai departe de propria familie, iar 9 din 10 considera ca nivelul de coruptie a devenit insuportabil. Romania, ca si comunitate, este ca o patura carpita din o multime de petice, fiecare mai pestrit si diferit decat celalalt, incapabile sa aiba sens impreuna. 
Pus la dispozitie de Andrew Thomson, 2019-08-30
Ritmul de lucru dintr-o agentie de executive search este unul intens si alert, iar cererile clientilor sunt adesea pentru roluri complexe, ce necesita un set de competente greu de gasit la nivelul pietei si cu termene scurte de predare. Realitatea arata faptul ca "proiectele norocoase" in care sa putem plasa imediat un cadidat potrivit rolului sunt rare, astfel incat adeseori procesul de cautare este unul extrem de amanuntit, urmand zicala "Nicio piatra nu trebuia lasata neintoarsa". 
Pus la dispozitie de Costel Coravu, 2019-08-30
Harvard Business Review a abordat tendinta observata la profesionistii de succes din mediul de afaceri care au venituri cu mult peste cele medii. Si anume cea de a investi din ce în ce mai mult timp in activitatea profesionala, pana la chiar situatii extreme, in care ajung si la 70 de ore/saptamana. Acest gen de profesionisti au fost inclusi in sintagma „profesionisti de succes extrem”.
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-08-30
Orice antreprenor isi doreste ca afacerea lui sa creasca si sa aiba succes. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa gaseasca oamenii potriviti pentru echipa sa. Iata cateva sfaturi in acest sens.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2019-08-30
Constiinta de sine sau self-awareness, varianta folosita in mediul de business, este unul dintre subiectele care apar cel mai des in sesiunile de coaching destinate executivilor. Si este unul din elementele de baza la care trebuie sa lucrezi pentru a-ti dezvolta inteligenta emotionala. Tocmai de aceea, in acest articol am selectat cateva resurse care sa te ajute in acest proces.
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2019-08-30
Cand ai un loc de munca foarte solicitant, care implica si multe deplasari, ultimul lucru la care vrei sa te gandesti sunt problemele de sanatate. Totusi, problemele medicale vin de obicei pe neasteptate si nu trebuie tratate cu indiferenta, pentru ca pot avea consecinte neplacute. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-09-02
Tehnologia moderna si creativitatea expertilor in domeniul resurselor umane nu mai pot fi limitate. Astazi, Facebook, LinkedIn sau jocurile online sunt instrumente tipice utilizate in recrutare. Interviurile online si solutiile de interviuri video au cucerit deja SUA, Australia, Marea Britanie si se raspandesc rapid si in Europa. 
Pus la dispozitie de Colliers, 2019-09-02
Legatura dintre designul spatiului de birouri si angajat este un fenomen complex: cele doua se creeaza si se definesc reciproc. Spatiile fizice de lucru ar trebui sa fie fie concepute atat pentru a reflecta, cat si pentru a influenta comportamentul angajatilor. De altfel, spatiul de birouri si felul in care este el proiectat poate avea un impact major asupra performantei, productivitatii si capacitatii de concentrare a fiecaruia din noi. 
Pus la dispozitie de BIA, 2019-09-02
Felul in care planifici, prioritizezi si organizezi eforturile tuturor pentru a indeplini obiectivele specifice de business isi pune o amprenta definitorie nu numai asupra echipei, ci asupra intregului business. Iar propriul stil de management este o consecinta a tipului de mentalitate cu care abordezi tot acest proces.
Pus la dispozitie de Evolutiv, 2019-09-02
Managing3® ofera participantilor o “imagine din elicopter” generala asupra proceselor de luare a deciziilor si asupra interdependentelor dintr-o companie dar, in acelasi timp, creeaza o perspectiva specifica propriei firme si provocarilor cu care aceasta se confrunta intr-un mediu competitiv.
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2019-09-02
Intr-o piata a locurilor de munca din ce in ce mai competitiva, unde cei cu background profesional solid au la dispozitie o larga paleta de oferte, companiile importante depun eforturi consistente pentru atragerea si pastrarea talentelor de top. Iar pachetele de beneficii mai mult sau mai putin "exotice" pregatite de marii angajatori pot face diferenta in multe cazuri. 
10 Sfaturi practice pentru negocieri de succes - Episodul 1
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-02-26
In urma cu 40 de ani, Scotwork a pornit in misiunea de a ajuta oamenii sa devina negociatori mai puternici si mai agili. Am analizat mii de ore de negocieri pentru a crea sistemul nostru unic de training in 8 pasi. De atunci, am ajutat peste 200.000 de negociatori sa devina mai increzatori, mai bine pregatiti si sa aiba mai mult succes.
In urmatoarele luni, va vom prezenta o serie de articole continand 10 moduri prin care poti deveni un negociator abil. Aceste metode sunt accesibile oricarui negociator aflat in impas, care are nevoie rapid de inspiratie pentru a avansa in negociere.
 
Sfaturi practice pentru negocieri
Sfaturile noastre abordeaza cateva dintre dilemele cele mai des intalnite in construirea acordurilor. Ele evidentiaza tehnici ultra-testate pe care cei mai abili negociatori la nivel mondial le aplica zilnic. Partea cea mai buna este ca sunt usor de retinut si de aplicat in atmosfera incinsa a negocierii. 
Sunt niste solutii rapide si practice care te pot ajuta sa contracarezi situatii dificile si sa reasezi negocierea pe traiectorie. Totusi, daca vor fi folosite izolat, nu vor oferi garantia unui acord reusit.
 
CAZUL #1: NU, NU, NU
E ca si cum te-ai da cu capul de un zid. Ai refolosit fiecare cuvintel al oponentului tau in negociere, ai incercat din greu sa vezi lumea din punctul lui de vedere, ai tinut cont de toate constrangerile pe care ti le-a prezentat si ai facut propuneri rezonabile una dupa alta. Dar, pentru orice ai solicitat tu, raspunsul a fost un „Nu” hotarat. 
Oponentul tau e hotarat sa transforme negocierea intr-o strada cu sens unic. Deja te incovoi sub atatea respingeri.  Cum ai putea iesi dintr-un asemenea impas?

Scotwork spune...
Ai cateva optiuni. Una este sa-ti intrebi oponentul de ce face asta. Daca ii intelegi motivele, s-ar putea sa-ti fie mai usor sa gasesti o solutie creativa.  Sau l-ai putea intreba: „Cat de important este ca eu sa-ti fac o concesie aici?” Stiind cat de important este un anumit aspect pentru oponent, te va putea ajuta sa atasezi un pret corespunzator concesiei tale.  
Mai mult decat atat, daca este absolut obligatoriu sa transformi „nu”-ul sau intr-un „da”, ai putea ori sa-l previi asupra consecintelor mentinerii pozitiei sale, ori sa-i oferi o noua concesie pentru a-i inmuia pozitia. Ai putea chiar sa-i pui cea mai buna dintre intrebarile negociatorilor: 

„In ce conditii ai putea sa-mi dai ceea ce-ti cer?”
Daca termenii lui se dovedesc a fi rezonabili, e foarte bine.  Daca nu, cel putin acum esti intr-o pozitie din care poti negocia, mult mai buna decat cea in care ti se spunea simplu „nu, nu, nu”.
Fii cu ochii pe noi, continuam seria sfaturilor in editia urmatoare!

Pentru a explora mai in detaliu principiile si tehnicile noastre de negociere, te invitam sa arunci o privire pe website-ul nostru www.scotwork.ro. Sau, daca preferi sa obtii parerea unui expert Scotwork asupra unei anumite provocari de negociere, te rugam sa ne contactezi.

Vezi toate articolele scrise de Leadder

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate