Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de iFlow, 2020-02-12
Solutia de pontaj & HR iFlow a fost lansata pentru companiile romanesti acum un an, de atunci si pana in prezent peste 3000 de companii si-au creat un cont in aplicatie. Dezvoltatorii softului povestesc ca primesc cel putin 5 cereri pe zi, de la companii romanesti, referitoare la o solutie de pontaj & HR.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-02-26
Imaginati-va un pisc inalt si indepartat, inconjurat de valuri de ceata. Cam asa este inovatia in mediul de business: o aspiratie inalta inclusa pe lista de valori si in declaratiile de misiune ale multor companii, insa din pacate inconjurata de ceata unor mituri care o fac inaccesibila. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-02-26
Dupa ce ti-am aratat in practica modul in care instrumentele de recrutare pot avea o influenta majora asupra retentiei, sa intram acum in teoria engagement-ului si sa vedem ce poti face pentru ca noii tai angajati sa isi ia un angajament emotional inca din procesul de interviu. 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-02-26
Cand angajezi, o alegere bine facuta inseamna timp si bani castigati. Doua perechi de ochi sunt intotdeauna mai bune decat una singura, mai ales cand una dintre ele apartine unui specialist in recrutare experimentat. 
Pus la dispozitie de Roxana Mitu, 2020-02-27
In aceasta perioada rulam o campanie de promovare pentru programele de invatare „Evolution Journey” dezvoltate si recomandate de Trend. In urma cu cateva saptamani am primit un mesaj in legatura cu pozele care promoveaza programul de leadership. Amica mea imi vorbea despre faptul ca posterul are pe el patru barbati. Nicio femeie. 
Pus la dispozitie de Dominique Bogdanas, 2020-02-27
Conceptul de spatiu de lucru digital include numeroase paradigme, cum ar fi instrumente de lucru inteligente sau instrumente de colaborare. Dar despre ce este vorba, mai exact, si care sunt avantajele?
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-02-28
Burnoutul este un proces gradual! Nu se intampla peste noapte, dar se poate declansa dintr-odata. Semnele si simptomele sunt subtile la inceput, dar se agraveaza odata cu trecerea timpului. Simptomele timpurii nu trebuie neglijate ci reprezinta o certitudine ca este nevoie de o interventie.
Pus la dispozitie de HCM Deck, 2020-02-28
Prima intalnire din seria HCM Deck European Roadshow va avea loc pe 31 martie la Radisson Bucharest Hotel & Residence. Expertii din domeniul HR si L&D vor discuta subiecte din domeniul inovatiei, al tendintelor L&D, al HR Tech si al afacerilor. 
10 Sfaturi practice pentru negocieri de succes - Episodul 1
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-02-26
In urma cu 40 de ani, Scotwork a pornit in misiunea de a ajuta oamenii sa devina negociatori mai puternici si mai agili. Am analizat mii de ore de negocieri pentru a crea sistemul nostru unic de training in 8 pasi. De atunci, am ajutat peste 200.000 de negociatori sa devina mai increzatori, mai bine pregatiti si sa aiba mai mult succes.
In urmatoarele luni, va vom prezenta o serie de articole continand 10 moduri prin care poti deveni un negociator abil. Aceste metode sunt accesibile oricarui negociator aflat in impas, care are nevoie rapid de inspiratie pentru a avansa in negociere.
 
Sfaturi practice pentru negocieri
Sfaturile noastre abordeaza cateva dintre dilemele cele mai des intalnite in construirea acordurilor. Ele evidentiaza tehnici ultra-testate pe care cei mai abili negociatori la nivel mondial le aplica zilnic. Partea cea mai buna este ca sunt usor de retinut si de aplicat in atmosfera incinsa a negocierii. 
Sunt niste solutii rapide si practice care te pot ajuta sa contracarezi situatii dificile si sa reasezi negocierea pe traiectorie. Totusi, daca vor fi folosite izolat, nu vor oferi garantia unui acord reusit.
 
CAZUL #1: NU, NU, NU
E ca si cum te-ai da cu capul de un zid. Ai refolosit fiecare cuvintel al oponentului tau in negociere, ai incercat din greu sa vezi lumea din punctul lui de vedere, ai tinut cont de toate constrangerile pe care ti le-a prezentat si ai facut propuneri rezonabile una dupa alta. Dar, pentru orice ai solicitat tu, raspunsul a fost un „Nu” hotarat. 
Oponentul tau e hotarat sa transforme negocierea intr-o strada cu sens unic. Deja te incovoi sub atatea respingeri.  Cum ai putea iesi dintr-un asemenea impas?

Scotwork spune...
Ai cateva optiuni. Una este sa-ti intrebi oponentul de ce face asta. Daca ii intelegi motivele, s-ar putea sa-ti fie mai usor sa gasesti o solutie creativa.  Sau l-ai putea intreba: „Cat de important este ca eu sa-ti fac o concesie aici?” Stiind cat de important este un anumit aspect pentru oponent, te va putea ajuta sa atasezi un pret corespunzator concesiei tale.  
Mai mult decat atat, daca este absolut obligatoriu sa transformi „nu”-ul sau intr-un „da”, ai putea ori sa-l previi asupra consecintelor mentinerii pozitiei sale, ori sa-i oferi o noua concesie pentru a-i inmuia pozitia. Ai putea chiar sa-i pui cea mai buna dintre intrebarile negociatorilor: 

„In ce conditii ai putea sa-mi dai ceea ce-ti cer?”
Daca termenii lui se dovedesc a fi rezonabili, e foarte bine.  Daca nu, cel putin acum esti intr-o pozitie din care poti negocia, mult mai buna decat cea in care ti se spunea simplu „nu, nu, nu”.
Fii cu ochii pe noi, continuam seria sfaturilor in editia urmatoare!

Pentru a explora mai in detaliu principiile si tehnicile noastre de negociere, te invitam sa arunci o privire pe website-ul nostru www.scotwork.ro. Sau, daca preferi sa obtii parerea unui expert Scotwork asupra unei anumite provocari de negociere, te rugam sa ne contactezi.

Vezi toate articolele scrise de Leadder

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate