Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Avant Consulting, 2019-06-13
Avant Consulting lanseaza LiveHR, prima platforma de recrutare si formare profesionala care selecteaza automat candidatii potriviti nevoilor tale, calculand automat relevanta privind experienta prezentata in CV-urile colectate, in corelatie cu criteriile/ necesarul de recrutare.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2019-06-27
De cand ne tot ocupam cu diferentele intre generatii, ne-am hotarat sa testam stiinta pe propria piele. Am raspuns la intrebari legate de moduri si medii de invatare, despre coaching si mentoring, despre cum ne alegem un nou loc de munca. 
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2019-06-27
Sanatatea este cea mai importanta resursa pe care o avem. Daca suntem sanatoși, iar corpul nostru este in deplina stare de functionare, avem energie si timp sa ne indeplinim toate visurile și sa ne atingem obiectivele. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-06-27
Esti specialist in resurse umane si vrei sa fii la curent cu schimbarile legislative privind salarizarea? Esti payroll specialist si vrei sa devii expert in salarizare? Ai ajuns in locul potrivit! Pe platformele noastre, Colorful.hr si CalculatorVenituri.ro, ai la dispozitie informatii esentiale despre modul de calcul al salariilor si primelor. 
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-06-27
Studii recente arata efectele pozitive ale RA asupra angajatilor, eficienta acestora fiind considerabil imbunatatita. De la exersarea anumitor abilitati, pana la distractie si entertainment, oamenii se simt parte dintr-un intreg care ii ajuta sa devina mai buni ca oameni si ca profesionisti. Inchipuie-ti cum ar fi sa augmentezi posterele din cadrul organizatiei tale cu filme care sa arate fie istoria companiei, fie cum a fost creat cel mai nou produs sau serviciu al companiei, fie o poveste speciala a unui a dintre colegi…
Pus la dispozitie de BIA, 2019-06-28
Sau cum conectarea sta la baza oricarei vanzari. Organizatiile inteligente inteleg ca prezenta umana creeaza valoare in mintea clientilor. Cum ajungi sa iti atingi obiectivele in afaceri, respectiv in vanzare, dar si sa construiesti relatii solide care sa determine clientul sa te mentina aproape? 
Pus la dispozitie de Cristina Tirulnic, 2019-06-28
Coordonez un program de Resurse Umane. O sa ma intrebati de ce v-ar interesa pe voi lucrul acesta. Ei bine, pentru ca, atunci cand m-am decis sa construiesc acest program de la zero, stiam ca vor veni profesionisti din resurse umane care isi doresc sa aprofundeze domeniul, sa afle tendinte noi, iar altii sa invete fundamentele meseriei.
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-07-01
Asa cum ti-am promis, continuam seria de sfaturi practice pentru negocieri de succes. Episodul 2 abordeaza o situatie cu care cu siguranta am avut de-a face cu totii. Noua ne place sa o numim „Si cu pita unsa, si cu slanina in pod”.
Pus la dispozitie de Monica Vijeu, 2019-07-15
Antrenarea leadershipului este una dintre cele mai fascinante oportunitati ale coachingului persoanelor aflate in pozitii de conducere pentru ca succesul unei afaceri, al unei societati depinde de calitatea liderilor sai. Stilul de conducere al fiecarui leader este diferit in functie de comportamentele sale dominante, comportamente care influenteaza actiunile si relatiile cu ceilalti, rezultatele pe termen lung. Modul in care simte si gandeste in diverse situatii determina aceste comportamente.
10 Sfaturi practice pentru negocieri de succes - Episodul 1
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-02-26
In urma cu 40 de ani, Scotwork a pornit in misiunea de a ajuta oamenii sa devina negociatori mai puternici si mai agili. Am analizat mii de ore de negocieri pentru a crea sistemul nostru unic de training in 8 pasi. De atunci, am ajutat peste 200.000 de negociatori sa devina mai increzatori, mai bine pregatiti si sa aiba mai mult succes.
In urmatoarele luni, va vom prezenta o serie de articole continand 10 moduri prin care poti deveni un negociator abil. Aceste metode sunt accesibile oricarui negociator aflat in impas, care are nevoie rapid de inspiratie pentru a avansa in negociere.
 
Sfaturi practice pentru negocieri
Sfaturile noastre abordeaza cateva dintre dilemele cele mai des intalnite in construirea acordurilor. Ele evidentiaza tehnici ultra-testate pe care cei mai abili negociatori la nivel mondial le aplica zilnic. Partea cea mai buna este ca sunt usor de retinut si de aplicat in atmosfera incinsa a negocierii. 
Sunt niste solutii rapide si practice care te pot ajuta sa contracarezi situatii dificile si sa reasezi negocierea pe traiectorie. Totusi, daca vor fi folosite izolat, nu vor oferi garantia unui acord reusit.
 
CAZUL #1: NU, NU, NU
E ca si cum te-ai da cu capul de un zid. Ai refolosit fiecare cuvintel al oponentului tau in negociere, ai incercat din greu sa vezi lumea din punctul lui de vedere, ai tinut cont de toate constrangerile pe care ti le-a prezentat si ai facut propuneri rezonabile una dupa alta. Dar, pentru orice ai solicitat tu, raspunsul a fost un „Nu” hotarat. 
Oponentul tau e hotarat sa transforme negocierea intr-o strada cu sens unic. Deja te incovoi sub atatea respingeri.  Cum ai putea iesi dintr-un asemenea impas?

Scotwork spune...
Ai cateva optiuni. Una este sa-ti intrebi oponentul de ce face asta. Daca ii intelegi motivele, s-ar putea sa-ti fie mai usor sa gasesti o solutie creativa.  Sau l-ai putea intreba: „Cat de important este ca eu sa-ti fac o concesie aici?” Stiind cat de important este un anumit aspect pentru oponent, te va putea ajuta sa atasezi un pret corespunzator concesiei tale.  
Mai mult decat atat, daca este absolut obligatoriu sa transformi „nu”-ul sau intr-un „da”, ai putea ori sa-l previi asupra consecintelor mentinerii pozitiei sale, ori sa-i oferi o noua concesie pentru a-i inmuia pozitia. Ai putea chiar sa-i pui cea mai buna dintre intrebarile negociatorilor: 

„In ce conditii ai putea sa-mi dai ceea ce-ti cer?”
Daca termenii lui se dovedesc a fi rezonabili, e foarte bine.  Daca nu, cel putin acum esti intr-o pozitie din care poti negocia, mult mai buna decat cea in care ti se spunea simplu „nu, nu, nu”.
Fii cu ochii pe noi, continuam seria sfaturilor in editia urmatoare!

Pentru a explora mai in detaliu principiile si tehnicile noastre de negociere, te invitam sa arunci o privire pe website-ul nostru www.scotwork.ro. Sau, daca preferi sa obtii parerea unui expert Scotwork asupra unei anumite provocari de negociere, te rugam sa ne contactezi.

Vezi toate articolele scrise de Leadder

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate