|
|
|
|
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei, 2024-07-30
PHIX.WORK, o solutie inovatoare dezvoltata in colaborare cu EIT Manufacturing si Digital Innovation Zone. PHIX nu este doar un alt instrument de evaluare, ci o platforma complexa destinata sa revolutioneze modul in care abordam riscurile psihosociale.
|
Pus la dispozitie de ParentED Fest, 2024-08-19
Prima editie a ParentED Fest aduce in premiera la Bucuresti experti recunoscuti la nivel global, precum celebra Dr. Shefali Tsabary, New York Times best-selling author, recomandata de vedeta de televiziune americana Oprah drept cel mai bun specialist in materie de cresterea copiilor.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pentru numerosi specialisti in resurse umane, procesul de salarizare este unul dificil, consumator de timp, repetitiv si predispus la erori. Cum poti sa faci ca procesul de salarizare sa aduca satisfactie si oamenilor de HR? Prin externalizare!
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Majoritatea tinerilor din generatia Z au in comun un vis de indeplinit: sa isi obtina dream jobul in urmatorii 10 ani. In Romania, conform celui mai recent studiu Smartree, descoperim receptivitatea pozitiva a pietei muncii in ansamblu fata de generatia Z. In schimb, alte studii din sfera HR ne arata cum tinerii angajati nu au un drum tocmai usor spre jobul visat.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pauza la locul de munca este benefica atat fizic, cat si psihic, si nu in ultimul rand, este un drept al angajatului. Pe langa cele 48 de ore consecutive obligatorii de repaus, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, numai daca orele de lucru depasesc numarul de 6.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
Cauti modalitati pentru imbunatatirea experientei angajatilor la locul de munca? Conform ultimelor studii, angajatii care simt ca apartin locului de munca sunt de 3 ori mai nerabdatori sa vina la serviciu.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
De ce este managementul performantei important pentru organizatii? Aceasta este o intrebare pe care multi lideri si-o pun. Managementul performantei nu ar trebui tratat ca o sarcina administrativa de rutina, ci ca un proces critic si indispensabil pentru succesul unei organizatii.
|
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-08-22
In ultimii patru ani, munca flexibila a trecut de la a fi un beneficiu optional la o cerinta esentiala pentru multi candidati, chiar si in cadrul categoriilor de angajati blue collar sau grey collar. De ce flexibilitatea este mai importanta pentru femei?
|
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-08-22
Compararea locului in care ne aflam in relatie cu alti oameni este adanc incorporata in biologia noastra. Ne simtim in mod constant inferiori si descurajati – sau superiori si auto-suficienti – pentru ca ne masuram aspectul, abilitatile, realizarile impotriva altor oameni?
|
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-08-22
Succesul in cariera este presarat cu inegalitati. Nu incepem si nici nu ajungem cu totii in acelasi loc. In timp ce unii urca pe scara corporativa si obtin remuneratii semnificative, altii se confrunta cu dificultati in a-si acoperi cheltuielile din salarii aproape imposibil de trait.
|
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-08-22
Recent, o analiza de sange efectuata unui atlet scandinav a relevat un nivel foarte scazut de magneziu. Sportivul a reactionat prompt si a inceput sa suplimenteze dieta cu magneziu.
|
Pus la dispozitie de CTeam, 2024-08-22
O realitate: in 2023, in ciuda progreselor, femeile din UE castigau in continuare cu 14% mai putin decat barbatii. Desi un salariu egal pentru munca egala este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, practica ne arata ca implementarea sa a fost adesea dificila.
|
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-08-23
O evaluare corecta a performantei angajatilor este esentiala pentru dezvoltarea atat a angajatilor, cat si a companiei. Totusi, departamentele HR se confrunta adesea cu provocari ce pot compromite acuratetea si corectitudinea procesului.
|
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-08-23
Vrei sa iti maximizezi prezenta pe LinkedIn si sa iti extinzi reteaua profesionala? Articolul nostru recent este aici pentru a te ajuta!
|
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-08-23
HR-ul se transforma rapid, influentat de progresele tehnologice. Worktelligent sustine si participa la aceasta schimbare prin colectarea si analiza feedback-ului in timp real, contribuind la imbunatatirea performantei angajatilor.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Prevederile din legislatia muncii si legislatia financiara se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de payroll si administrare personal poate fi coplesitoare.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Cat la suta din decizia finala in recrutare a fost influentata de preconceptiile sau partinirile tale? Iti este poate dificil sa estimezi, dar prin natura umana suntem predispusi la forme de partinire sau discriminare, avem poate tendinta de a favoriza oamenii poate pe baza caracterului lor sau a unor similitudini si de a-i defavoriza pe cei care nu ne seamana. Atunci cand partinirea influenteaza deciziile de angajare, risti sa alegi candidatul gresit, sa intampini probleme legale de discriminare, sa subminezi e initiativele companiei de diversitate si egalitate. Afla aici cum eviti partinirea si discriminarea la interviu!
|
Pus la dispozitie de Thomas International , 2024-08-26
Auto-cunoasterea este fundamentala pentru un leadership eficient si pentru construirea unor echipe puternice si colaborative. O mai buna intelegere a propriilor comportamente si declansatori emotionali poate ajuta liderii sa gestioneze echipele cu empatie si claritate, sa reduca conflictele si sa motiveze angajatii.
|
Pus la dispozitie de Thomas International, 2024-08-26
Interviurile bazate pe competente sunt concepute pentru a testa una sau mai multe competente, punand accentul pe comportamente si abilitati concrete ale candidatului. Spre deosebire de interviurile traditionale care pot analiza experienta anterioara sau nivelul de educatie, acest tip de interviu se concentreaza pe comportamente care prezic performanta viitoare.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
Vacanta a luat sfarsit si angajatii au nevoie de un boost pentru a-si reintra in ritm. Unii se simt coplesiti sau stresati din cauza volumului de munca acumulat in absenta lor, altii au in continuare „creier de vacantă” si recupereaza greu sarcinile intarziate. Toate aceste lucruri pot face dificila reconectarea la atmosfera de lucru.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
După vacanta, ne intoarcem mereu cu forțe proaspete si hotarati sa performam. Dar, uneori, obsesia performantei duce la arderea unor etape importante ale procesului de performance management si la ignorarea progresului, creand frustrari deopotriva printre angajati, care simt că evolutia lor nu este apreciata si printre manageri, care se simt neputinciosi in a-si ajuta subalternii.
|
|
|
|
HR Connect: Future is NOW | 6 caracteristici ale companiilor inovatoare si rolul echipei in procesul de inovare
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-05-20
|
Inovatia in business nu mai este astazi doar o tendinta, ci un obiectiv strategic tot mai vizibil in multe companii. Transformarea inovarii intr-o practica organizationala, dezvoltarea mindset-ului si culturii de inovare pe toate palierele companiei, implicarea echipei in procesul de inovare si efectele acesteia asupra wellbeing-ului angajatilor au fost principalele teme de discutie ale primului eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.
88,4% dintre companii spun ca inovatia este inclusa in viziunea, misiunea si obiectivele strategice ale organizatiei. Cu toate acestea, doar 47,6% dintre acestea au un sistem concret de masurare a inovatiei, arata datele unui studiu desfasurat de ICG Integrated Consulting Group.
„O organizatie este un inovator de top atunci cand indeplineste 6 caracteristici cheie: strategia de inovare este aliniata cu strategia de business, exista sustinere pentru inovare la nivelul intregii organizatii, echipa de management este implicata activ in procesul de inovare, inovatia se bazeaza pe informatii de la clienti, proiectele de inovare sunt riguros selectate in stadiul incipient al inovarii, iar compania exceleaza la aceste cinci caracteristici si le integreaza cu succes pentru a crea o experienta unica pentru consumatori”, explica Mihai Svasta, managing partner la ICG Integrated Consulting Group, Certified Management Consultant (CMC) si, de asemenea, specialist certificat in Advanced Design Thinking. Mihai crede in inovare ca un driver pentru transformare si, in ultimii 11 ani, a lucrat cu echipe din companii mari si foarte mari, din multiple industrii, concentrandu-se pe proiecte de inovare si transformare.
Pentru inovare, organizatiile au nevoie de un mindset specific, de creativitate si experimentare de metodologii noi, de echipe cu o cultura a inovarii si de tehnologii si instrumente care sa sustina crearea de inovatii. „Oamenii au un rol foarte important in inovare, iar companiile trebuie sa sustina intreaga echipa sa se implice si sa influenteze cultura inovarii. O modalitate este de a demara proiecte concrete de inovare si de a implica echipe multidisciplinare si cross-functionale; de asemenea, prin conceptul de open innovation, se pot dezvolta procese de inovare pe platforme deschise, prin care angajatii inoveaza colaborativ – iata doar cateva abordari care conduc, in timp, la formarea unei culturi a inovarii”, explica Mihai Svasta.
„Pentru noi, inovatia este modul prin care putem fi mereu mai buni. Angajatii au un rol foarte important in procesul de inovare, pentru ca ei au legatura directa cu clientii si pot afla care sunt asteptarile care pot inspira urmatoarele inovatii in companie”, explica Alexandru Niculescu, Vice Presedinte Operatiuni la eMAG Bulgaria, Ungaria si Romania. La eMAG, procesul de inovare se intampla pe mai multe paliere, de la experimente la scara mica pentru dezvoltarea de noi solutii la scara larga pentru clienti sau investitii in automatizari si pana la crearea unei culturi de inovare in randul angajatilor.
Din perspectiva de HR, echipele dintr-o companie pot fi sustinute sa dezvolte un mindset de inovatie atat prin crearea de contexte care pot fi legate de timpul dedicat inovarii sau de spatiul si cadrul pentru generarea de idei, cat si prin instrumente specifice care declanseaza comportamente inovatoare in echipa. „Cand esti intr-un domeniu foarte competitiv cum e cel al tehnologiei, mai exact al serviciilor de comunicare in cloud, si concurezi cu giganti precum Microsoft sau Google, inovatia nu mai e doar un moft, ci este un proces obligatoriu”, explica si Silviu Bozdog, Senior Manager, Global People Operations la 8x8 International. Prin tot ceea ce face, de la activitatea in sine si pana la cultura si gandirea echipei, compania se concentreaza pe inovare.
„Din perspectiva culturii si abordarii oamenilor, inovatia trebuie sa faca parte din ADN-ul organizatiei, ca modus operandi. De aceea, nu avem doar o echipa dedicata inovarii si inovatia nu e doar un capitol in organizatie – ea permeaza spiritul tuturor. Fara un departament de HR inovator nu poti construi cu adevarat o cultura inovatoare”, spune si Elena Mega, HR Transformation & Automation Director la UiPath. Compania are o cultura centrata pe oameni si ii sustine sa fie catalizatori de inovatie. Mai mult, la UiPath inovarea se intampla incepand din interior, prin automatizari si tehnologii care contribuie la experienta angajatilor din momentul in care se alatura companiei si pe tot parcursul evolutiei lor, si se propaga mai departe in exterior, prin solutiile oferite clientilor. „Facem toate acestea prin crearea de comunitati si cadre care sustin oamenii sa manifeste inovatia”, conchide Elena Mega.
De-a lungul celor 90 de minute de discutii pe tema inovatiei, participantii din panel au atins cele mai importante practici si procese pe care o companie inovatoare este nevoie sa le aiba, pentru a structura, organiza si incuraja inovatia. Asa cum apare si intr-un studiu realizat de McKinsey in 300 de companii, exista mai multe atribute pe care o companie care vrea sa ramana inovatoare este necesar sa le aiba. Mai exact, este vorba despre atribute legate de setarea strategica a inovatiei ca prioritate si includerea ei in matricele de performanta, dar si atribute legate de cum sa se organizeze pentru a livra inovatii care contribuie la performanta pe termen lung. „Unul dintre aceste atribute care sustine cultura organizationala centrata pe inovare este modul in care oamenii sunt incurajati, recunoscuti, recompensati si organizati pentru a inova in mod constant”, spune Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul panelului.
|
Vezi toate articolele scrise de
|
Alte articole
|
|
|