Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
​HR Connect: Future is NOW | 6 caracteristici ale companiilor inovatoare si rolul echipei in procesul de inovare
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-05-20
Inovatia in business nu mai este astazi doar o tendinta, ci un obiectiv strategic tot mai vizibil in multe companii. Transformarea inovarii intr-o practica organizationala, dezvoltarea mindset-ului si culturii de inovare pe toate palierele companiei, implicarea echipei in procesul de inovare si efectele acesteia asupra wellbeing-ului angajatilor au fost principalele teme de discutie ale primului eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.
 
88,4% dintre companii spun ca inovatia este inclusa in viziunea, misiunea si obiectivele strategice ale organizatiei. Cu toate acestea, doar 47,6% dintre acestea au un sistem concret de masurare a inovatiei, arata datele unui studiu desfasurat de ICG Integrated Consulting Group.
 
„O organizatie este un inovator de top atunci cand indeplineste 6 caracteristici cheie: strategia de inovare este aliniata cu strategia de business, exista sustinere pentru inovare la nivelul intregii organizatii, echipa de management este implicata activ in procesul de inovare, inovatia se bazeaza pe informatii de la clienti, proiectele de inovare sunt riguros selectate in stadiul incipient al inovarii, iar compania exceleaza la aceste cinci caracteristici si le integreaza cu succes pentru a crea o experienta unica pentru consumatori”, explica Mihai Svasta, managing partner la ICG Integrated Consulting Group, Certified Management Consultant (CMC) si, de asemenea, specialist certificat in Advanced Design Thinking. Mihai crede in inovare ca un driver pentru transformare si, in ultimii 11 ani, a lucrat cu echipe din companii mari si foarte mari, din multiple industrii, concentrandu-se pe proiecte de inovare si transformare.
 
Pentru inovare, organizatiile au nevoie de un mindset specific, de creativitate si experimentare de metodologii noi, de echipe cu o cultura a inovarii si de tehnologii si instrumente care sa sustina crearea de inovatii. „Oamenii au un rol foarte important in inovare, iar companiile trebuie sa sustina intreaga echipa sa se implice si sa influenteze cultura inovarii. O modalitate este de a demara proiecte concrete de inovare si de a implica echipe multidisciplinare si cross-functionale; de asemenea, prin conceptul de open innovation, se pot dezvolta procese de inovare pe platforme deschise, prin care angajatii inoveaza colaborativ – iata doar cateva abordari care conduc, in timp, la formarea unei culturi a inovarii”, explica Mihai Svasta.
 
„Pentru noi, inovatia este modul prin care putem fi mereu mai buni. Angajatii au un rol foarte important in procesul de inovare, pentru ca ei au legatura directa cu clientii si pot afla care sunt asteptarile care pot inspira urmatoarele inovatii in companie”, explica Alexandru Niculescu, Vice Presedinte Operatiuni la eMAG Bulgaria, Ungaria si Romania. La eMAG, procesul de inovare se intampla pe mai multe paliere, de la experimente la scara mica pentru dezvoltarea de noi solutii la scara larga pentru clienti sau investitii in automatizari si pana la crearea unei culturi de inovare in randul angajatilor.
 
Din perspectiva de HR, echipele dintr-o companie pot fi sustinute sa dezvolte un mindset de inovatie atat prin crearea de contexte care pot fi legate de timpul dedicat inovarii sau de spatiul si cadrul pentru generarea de idei, cat si prin instrumente specifice care declanseaza comportamente inovatoare in echipa. „Cand esti intr-un domeniu foarte competitiv cum e cel al tehnologiei, mai exact al serviciilor de comunicare in cloud, si concurezi cu giganti precum Microsoft sau Google, inovatia nu mai e doar un moft, ci este un proces obligatoriu”, explica si Silviu Bozdog, Senior Manager, Global People Operations la 8x8 International. Prin tot ceea ce face, de la activitatea in sine si pana la cultura si gandirea echipei, compania se concentreaza pe inovare.
 
„Din perspectiva culturii si abordarii oamenilor, inovatia trebuie sa faca parte din ADN-ul organizatiei, ca modus operandi. De aceea, nu avem doar o echipa dedicata inovarii si inovatia nu e doar un capitol in organizatie – ea permeaza spiritul tuturor. Fara un departament de HR inovator nu poti construi cu adevarat o cultura inovatoare”, spune si Elena Mega, HR Transformation & Automation Director la UiPath. Compania are o cultura centrata pe oameni si ii sustine sa fie catalizatori de inovatie. Mai mult, la UiPath inovarea se intampla incepand din interior, prin automatizari si tehnologii care contribuie la experienta angajatilor din momentul in care se alatura companiei si pe tot parcursul evolutiei lor, si se propaga mai departe in exterior, prin solutiile oferite clientilor. „Facem toate acestea prin crearea de comunitati si cadre care sustin oamenii sa manifeste inovatia”, conchide Elena Mega.
 
De-a lungul celor 90 de minute de discutii pe tema inovatiei, participantii din panel au atins cele mai importante practici si procese pe care o companie inovatoare este nevoie sa le aiba, pentru a structura, organiza si incuraja inovatia.  Asa cum apare si intr-un studiu realizat de McKinsey in 300 de companii, exista mai multe atribute pe care o companie care vrea sa ramana inovatoare este necesar sa le aiba. Mai exact, este vorba despre atribute legate de setarea strategica a inovatiei ca prioritate si includerea ei in matricele de performanta, dar si atribute legate de cum sa se organizeze pentru a livra inovatii care contribuie la performanta pe termen lung. „Unul dintre aceste atribute care sustine cultura organizationala centrata pe inovare este modul in care oamenii sunt incurajati, recunoscuti, recompensati si organizati pentru a inova in mod constant”, spune Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul panelului.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate