Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de PwC Romania, 2022-06-28
Cu cat cresc salariile companiile din Romania? Ce beneficii sunt la moda? Care sunt cele mai noi trenduri in piata de HR? Sunt intrebarile la care cauti raspuns atunci cand trebuie sa sustii cu analize si cifre propunerea de buget salarial sau alte decizii ce au legatura cu recompensarea angajatilor.
Pus la dispozitie de Thrive, 2022-06-29
Marea Demisie a dus la Marea Reevaluare a rolului pe care munca il joaca in viata noastra. Oamenii nu doar ca renunta la un anumit job, ci regandesc cu totul si ceea ce-si doresc de la viata. De fapt, demisioneaza de la o cultura a "workism-ului": ideea ca suntem definiti, in primul rand, de munca noastra si ca orice altceva – adică viata – trebuie sa se incadreze in spatiul din ce in ce mai ingust care ramane in afara muncii. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2022-06-29
In ultimul timp, tot mai multe companii organizeaza programe inovatoare de recunoastere non-financiara, precum sistemele de puncte sau panoul social, si recompenseaza chiar si nominalizarile, pentru a include cat mai multi angajati in cercul aprecierii. Descopera ce impact are recunoasterea angajatilor in cadrul organizatiilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2022-06-29
Co-Factor admira profund si sprijina activ companiile care sunt dornice sa-si imbunatateasca procesele organizationale si care sunt suficient de curajoase pentru a lua in serios jocul la locul de munca. De aceea, am pregatit pentru tine informatii utile despre cum si unde poate fi folosita gamificarea.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2022-06-29
Pana acum doi ani, ritmul de lucru, viteza schimbarilor si mediul economic in continua schimbare erau generatori importanti de stres. Insa pandemia, dinamicile ultra rapide din tehnologie si economie, conflictul din Ucraina prezentat permanent si amplificat in media au dus pe foarte multi la limita si continua sa o faca, conform specialistilor K.M.Trust & Partners.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-06-29
Majoritatea angajatorilor se confrunta cu deficitul fortei de munca. Acest neajuns se simte atat pentru categoria de angajati calificati si necalificati, cat si pentru specialistii cu studii superioare. Gasirea talentelor necesita atentie la detalii, iar echipele de recrutare interne pot ajunge rapid sa fie coplesite de numarul de pozitii vacante ce trebuie inchise cat mai repede. Ti-am pregatit un infografic pentru a afla ce solutii te pot ajuta sa depasesti provocarile.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-06-29
O preferinta care transcende varsta este dorinta de recunoastere la locul de munca. Multe echipe multigenerationale au obtinut un succes semnificativ folosind programe de recunoastere a angajatilor pentru a eleva cultura companiei intr-un mod care sa rezoneze cu angajatii de toate varstele. Atunci cand oferim apreciere intr-un mod potrivit, adaptat dorintelor fiecarei generatii, mentinem angajatii motivati pe termen lung.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2022-06-29
Doar 10% din CEO declara ca programele de dezvoltare a liderilor au un impact vizibil asupra afacerii si peste 50% din CEO spun ca dezvoltarea liderilor de ultima generatie este cea mai mare provocare cu care se confrunta in prezent. Si angajatii considera ca aceast aspect reprezinta o problema. Implicarea angajatilor este doar 32%, in scadere de la 36% in 2020, iar dezinteresul activ este in crestere, cu un procent fata de 2021, iar relatia lor cu liderii reprezinta un factor determinant. 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-06-29
Un studiu realizat de Institute for Corporate Productivity arata ca echipele care lucreaza bine impreuna au performante de 5 ori mai mari, deoarece se simt motivate de un obiectiv comun. Cu toate acestea, un studiu recent, realizat de Salesforce, a aratat ca din cei 1.400 de directori si angajati chestionati, 86% au observat ca lipsa de colaborare este responsabila pentru esecurile la locul de munca. Cum poti pune bazele unei colaborari eficiente intre colegi? 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-06-29
Acum 5 ani spera sa devina un judecator desavarsit, insa spre finalul ciclului de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti a realizat ca trebuie sa aleaga calea ce i se potriveste, nu ce ii satisface pe cei din jur. Si s-a inscris la programul de masterat Dreptul Muncii. Este povestea Luciei Prisecariu, consilier juridic. 
Pus la dispozitie de Creative & Bright, 2022-06-30
Un concept marca Creative & Bright, programul de teambuilding Treasure Hunt ii conduce pe participanti printr-o poveste incitanta, cu probe care solicita experienta si aportul fiecarui membru al echipei pentru a ajunge victoriosi la finalul calatoriei.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-06-30
Background check-ul aduce un grad ridicat de transparenta si onestitate atat in procesul de angjare, cat si in vietile companiilor. Cu toate acestea, exista cateva mituri construite in jurul procesului. Afla care sunt cele mai intalnite 5 mituri despre background check si motivul pentru care nu sunt adevarate.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-06-30
​Fiecare nou angajat aduce intr-o echipa skill-uri, calitati si valori dobandite pe intreg parcursul profesional. Toate pot duce catre dezvoltarea echipei, a proiectelor si a companiei. Exista o lista lunga de beneficii legate de aducerea noilor talente intr-o echipa. Dar, ce se intampla cu acele angajari care nu sunt tocmai benefice pentru companie?
Pus la dispozitie de htss, 2022-07-01
Procesul de planificare resurse umane, gestionarea turelor de lucru, dar si inregistrarea rapoartelor sunt vizibil simplificate de sistemele de management al angajatilor. In functie de nevoile specifice, aceste solutii software integreaza diverse caracteristici si sunt adaptate la nevoile companiei, pentru a indeplini toate cerintele beneficiarului.  
Pus la dispozitie de Wizrom, 2022-07-01
E perioada vacantelor si poti folosi aceasta perioada de respiro pentru a revizui situatia pregatirii angajatilor, fie ca este vorba despre formare la locul de munca, sau de cursuri oferite de institutii de training profesional. Astfel, poti creste nu numai nivelul de profesionalizare a angajaților, dar si profitul companiei si randamentul pe care il au echipele din compania ta. 
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-06-30
Conceptul de wellbeing al angajatilor a devenit o prioritate tot mai importanta pe agenda companiilor in ultimii ani, amplificata de noile provocari din societate, din economie si din piata muncii. Transformarea wellbeing-ului si mindset-ul de schimbare al organizatiilor pentru o abordare holistica a wellbeing-ului echipei au fost principalele teme de discutie ale celui de-al doilea eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club, cu obiectivul de a identifica solutiile pe care le pot aborda departamentele de HR pentru wellbeing integrat.
​HR Connect: Future is NOW | 6 caracteristici ale companiilor inovatoare si rolul echipei in procesul de inovare
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-05-20
Inovatia in business nu mai este astazi doar o tendinta, ci un obiectiv strategic tot mai vizibil in multe companii. Transformarea inovarii intr-o practica organizationala, dezvoltarea mindset-ului si culturii de inovare pe toate palierele companiei, implicarea echipei in procesul de inovare si efectele acesteia asupra wellbeing-ului angajatilor au fost principalele teme de discutie ale primului eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.
 
88,4% dintre companii spun ca inovatia este inclusa in viziunea, misiunea si obiectivele strategice ale organizatiei. Cu toate acestea, doar 47,6% dintre acestea au un sistem concret de masurare a inovatiei, arata datele unui studiu desfasurat de ICG Integrated Consulting Group.
 
„O organizatie este un inovator de top atunci cand indeplineste 6 caracteristici cheie: strategia de inovare este aliniata cu strategia de business, exista sustinere pentru inovare la nivelul intregii organizatii, echipa de management este implicata activ in procesul de inovare, inovatia se bazeaza pe informatii de la clienti, proiectele de inovare sunt riguros selectate in stadiul incipient al inovarii, iar compania exceleaza la aceste cinci caracteristici si le integreaza cu succes pentru a crea o experienta unica pentru consumatori”, explica Mihai Svasta, managing partner la ICG Integrated Consulting Group, Certified Management Consultant (CMC) si, de asemenea, specialist certificat in Advanced Design Thinking. Mihai crede in inovare ca un driver pentru transformare si, in ultimii 11 ani, a lucrat cu echipe din companii mari si foarte mari, din multiple industrii, concentrandu-se pe proiecte de inovare si transformare.
 
Pentru inovare, organizatiile au nevoie de un mindset specific, de creativitate si experimentare de metodologii noi, de echipe cu o cultura a inovarii si de tehnologii si instrumente care sa sustina crearea de inovatii. „Oamenii au un rol foarte important in inovare, iar companiile trebuie sa sustina intreaga echipa sa se implice si sa influenteze cultura inovarii. O modalitate este de a demara proiecte concrete de inovare si de a implica echipe multidisciplinare si cross-functionale; de asemenea, prin conceptul de open innovation, se pot dezvolta procese de inovare pe platforme deschise, prin care angajatii inoveaza colaborativ – iata doar cateva abordari care conduc, in timp, la formarea unei culturi a inovarii”, explica Mihai Svasta.
 
„Pentru noi, inovatia este modul prin care putem fi mereu mai buni. Angajatii au un rol foarte important in procesul de inovare, pentru ca ei au legatura directa cu clientii si pot afla care sunt asteptarile care pot inspira urmatoarele inovatii in companie”, explica Alexandru Niculescu, Vice Presedinte Operatiuni la eMAG Bulgaria, Ungaria si Romania. La eMAG, procesul de inovare se intampla pe mai multe paliere, de la experimente la scara mica pentru dezvoltarea de noi solutii la scara larga pentru clienti sau investitii in automatizari si pana la crearea unei culturi de inovare in randul angajatilor.
 
Din perspectiva de HR, echipele dintr-o companie pot fi sustinute sa dezvolte un mindset de inovatie atat prin crearea de contexte care pot fi legate de timpul dedicat inovarii sau de spatiul si cadrul pentru generarea de idei, cat si prin instrumente specifice care declanseaza comportamente inovatoare in echipa. „Cand esti intr-un domeniu foarte competitiv cum e cel al tehnologiei, mai exact al serviciilor de comunicare in cloud, si concurezi cu giganti precum Microsoft sau Google, inovatia nu mai e doar un moft, ci este un proces obligatoriu”, explica si Silviu Bozdog, Senior Manager, Global People Operations la 8x8 International. Prin tot ceea ce face, de la activitatea in sine si pana la cultura si gandirea echipei, compania se concentreaza pe inovare.
 
„Din perspectiva culturii si abordarii oamenilor, inovatia trebuie sa faca parte din ADN-ul organizatiei, ca modus operandi. De aceea, nu avem doar o echipa dedicata inovarii si inovatia nu e doar un capitol in organizatie – ea permeaza spiritul tuturor. Fara un departament de HR inovator nu poti construi cu adevarat o cultura inovatoare”, spune si Elena Mega, HR Transformation & Automation Director la UiPath. Compania are o cultura centrata pe oameni si ii sustine sa fie catalizatori de inovatie. Mai mult, la UiPath inovarea se intampla incepand din interior, prin automatizari si tehnologii care contribuie la experienta angajatilor din momentul in care se alatura companiei si pe tot parcursul evolutiei lor, si se propaga mai departe in exterior, prin solutiile oferite clientilor. „Facem toate acestea prin crearea de comunitati si cadre care sustin oamenii sa manifeste inovatia”, conchide Elena Mega.
 
De-a lungul celor 90 de minute de discutii pe tema inovatiei, participantii din panel au atins cele mai importante practici si procese pe care o companie inovatoare este nevoie sa le aiba, pentru a structura, organiza si incuraja inovatia.  Asa cum apare si intr-un studiu realizat de McKinsey in 300 de companii, exista mai multe atribute pe care o companie care vrea sa ramana inovatoare este necesar sa le aiba. Mai exact, este vorba despre atribute legate de setarea strategica a inovatiei ca prioritate si includerea ei in matricele de performanta, dar si atribute legate de cum sa se organizeze pentru a livra inovatii care contribuie la performanta pe termen lung. „Unul dintre aceste atribute care sustine cultura organizationala centrata pe inovare este modul in care oamenii sunt incurajati, recunoscuti, recompensati si organizati pentru a inova in mod constant”, spune Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul panelului.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate