Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Microsoft, 2020-06-19
The Changing Face of HR Work is an exclusive event created by Microsoft and dedicated to the HR Business Community in Romania. This online event brings together experts from HR and IT&C sectors focusing on identifying and unlocking trends, challenges and opportunities that shape the current future of work. During this event you will explore ways to adapt to the new normal, the future of working from home, new habits, as well as Microsoft’s remote working model. Get valuable insights on ways to work confidently and rapidly adjust to market needs directly from experts! 
Pus la dispozitie de Laura Vasluianu, 2020-06-23
Joi, 18 iunie, intr-un nou eveniment HR Partner, a fost despre Invatare. Impreuna cu Radu Gorduza - Managing Director Medicover Romania si Laura Vasluianu - L&D Senior Consultant, am discutat practic despre modul in care actiunile de HR nu sunt doar "nice to have", ci pornesc si se intregesc in business, cu impact in rezultate si management al organizatiei in context de criza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-06-24
Automatizarea proceselor de resurse umane si folosirea chatbotilor in HR sunt decizii care pot spori semnificativ productivitatea angajatilor din departamentele de resurse umane, in timp ce datele sunt stranse si analizate mai rapid si eficient. Mai mult, interactiunea cu salariatii din companie este mai usoara si se face in timp real, la orice ora, indiferent de tara sau de continentul unde se afla membrii echipei tale. Chatbotii in HR ajuta organizatiile sa faca economii semnificative de costuri per angajat si sa-si imbunatateasca fluxurile de personal, astfel incat specialistii HR sa se poata ocupa de lucrurile cu adevarat importante.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-06-24
Importanta unui software de pontaj si de gestionare a timpului de activitate al angajatilor pentru afacerea dvs. este sustinuta de statistici relevante in aceasta privinta, cum ar fi faptul ca monitorizarea timpului de lucru creste productivitatea: companiile au avut o crestere a productivitatii de 30% dupa prima luna de implementare. Iata cateva informatii si sugestii utile ce v-ar putea determina sa ajungeti printre aceste companii, implementand un sistem de pontaj electronic, menit sa ajute deopotriva angajatorul si angajatul. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In ultimele luni, indiferent ca angajatii au lucrat doar de acasa sau ca a fost necesara impunerea de norme de distantare si de siguranta suplimentara, a fost datoria departamentelor de HR sa se asigure ca actele tuturor angajatilor sunt in ordine, ca acestia au acces la suportul de care au nevoie si ca au conditiile necesare pentru a fi productivi. Toate acestea au acaparat atentia HR-ului in ultimele saptamani, iar actiunile in slujba unei viziuni mai largi au fost puse in asteptare. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR este strategic pentru dezvoltarea companiilor. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. Cum poate ajuta un software de management al resurselor umane si cum stii cand este cel mai bun moment sa implementezi o astfel de solutie? 
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-06-29
In perioade de criza cum este si cea de fata, companiile sunt fortate sa-si testeze capacitatea de reactie si de adaptare, dar in acelasi timp si abilitatile de leadership ale managerilor, care sunt cu atat mai importante. In articolul urmator iti prezentam principalele abilitati de leadership, care, in opinia noastra, sunt esentiale in aceasta perioada si motivul pentru care ele pot face diferenta in companie.
Pus la dispozitie de Medicover Romania, 2020-06-29
Apraxia este o tulburare de vorbire neurologica, ce se caracterizeaza prin probleme de exprimare in mod coerent si consecvent, desi exista intentia de a fi realizate.
Pus la dispozitie de , 2020-06-29

Mamografia digitala este o metoda imagistica prin care se depisteaza neoplasmul mamar, indicata ca investigatie obligatorie femeilor cu varste de peste 40 de ani. 

Pus la dispozitie de Clementina Anghelache, 2020-06-29
"Noi credem ca, mai mult ca oricand, avand in vedere si argumentele legate de reinventare, competentele necesare managerilor si angajatilor din multe organizatii se vor schimba. Deja lucrurile acestea erau evidente chiar inainte de criza, insa criza a accelerat procesul. Pe langa noi competente ce vor trebui dezvoltate, procesul de invatare se va schimba."
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
In timp ce guvernele din intreaga lume sunt supuse unor presiuni tot mai mari de reluare a activitatii sociale si economice, liderii de pretutindeni iau decizii confruntandu-se cu incertitudinea si informatiile contradictorii. Pentru lideri, pana acum, 2020 a fost un exercitiu intens in luarea unor decizii dificile. In multe dintre aceste decizii viitoare, identificarea alegerilor corecte si a celor gresite va fi dificila.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
Personalitatea unui angajat este definitorie pentru comportamentul acestuia la locul de munca. Atunci cand o companie doreste angajarea unor proaspat absolventi, in contextul situatiei actuale este recomandat ca aceasta sa verifice atitudinea si comportamentele care vor avea impact asupra performantei in munca. Afla cum instrumentele create de Hogan Assessments reprezinta o solutie eficienta si usor de utilizat pentru screening-ul candidatilor.
Pus la dispozitie de , 2020-06-30
Filip Nemteanu, Talent Partner Amrop Romania, prezinta 5 motive pentru care sa alegi o cariera internationala dupa criza Covid-19 in acest articol publicat in Business Review.

 
Competente necesare pentru joburile viitorului: Top 6 abilitati in piata muncii, in 2020
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-20
Anul 2020 trebuie sa te prinda bine pregatit din punct de vedere profesional. Un raport World Economic Forum arata ca o treime dintre abilitatile considerate acum vitale pentru piata muncii se vor schimba in urmatorii cinci ani. Tu te-ai uitat cu atentie la schimbarile de pe piata muncii si consideri ca ai competentele necesare pentru joburile viitorului? Citeste mai jos un top 6 al competentelor pentru ca noul an sa fie cu noroc, mai ales daca te gandesti sau daca vei fi nevoit sa iti schimbi meseria:
 
1. Rezolvarea problemelor complexe si gandirea critica
Tehnologia a schimbat fundamental modul in care traim, gandim si muncim. Suntem in era masinilor inteligente si a tehnologiei care ne ghideaza fiecare pas, dar pe masura ce automatizarea creste, nevoia de specialisti care pot interpreta logica si rationamentul sistemelor  IT creste. Companiile cauta, asadar, angajati cu minti critice, care sa poata evalua schimbarile pe care tehnologia le aduce in vietile noastre si care se pot pune in slujba cetatenilor. Poate tocmai de aceea rezolvarea problemelor complexe si gandirea critica sunt pe primul loc intr-un top al World Economic Forum cand vine vorba despre abilitatile viitorului.
 
2. Tehnologia schimba modul in care lucram
Tehnologia nu schimba doar modul in care functioneaza economia, ci si felul in care angajatii lucreaza si se adapteaza. Training-urile si cursurile de recalificare vor fi esentiale pentru a face fata noului val al Revolutiei tehnologice, care pune accent pe digitalizare si pe procesarea unor cantitati importante de date, uneori, chiar uriase.
 
3. Coordonarea cu ceilalti si lucrul in echipa
Capacitatea de a colabora, de a te adapta in raport cu ceilalti si de a fi sensibil la nevoile altora se vor incadra sub umbrela competentelor sociale, pe care se va pune accent si in 2020. Comunitatile vor fi mediul ideal in care angajatii pot face schimb de experiente si vor putea descoperi impreuna metode creative de a deprinde abilitati noi. Este important sa mentionam si ca un studiu LinkedIn arata ca 57% dintre managerii intervievati spun ca in ultimii ani soft skill-urile au devenit mai importante decat abilitatile tehnice.
 
4. Managementul oamenilor
Booker T. Washington – profesor si consilier educational al mai multor presedinti americani – spunea ca “atunci cand vrei sa te ridici, incearca sa ii ajuti si pe cei din jur sa se ridice”. Cu alte cuvinte, un manager bun este evaluat prin prisma activitatilor si  modului in care stie sa isi motive angajatii, sa le cultive talentele si abilitatile si sa aleaga cei mai buni oameni pentru un anumit post. Diversitatea este solutia pentru a fi mereu in pas cu schimbarile, un lider adevarat va sti cum sa cultive aceste diferente intre oameni si cum sa le foloseasca pentru a completa puzzle-ul numit echipa.
 
5. Abilitatile de negociere
Calitatile de bun negociator pot asigura succesul unui contract nou si stabilitatea unei companii. In ciuda dezvoltarii alerte a tehnologiei, abilitatea de a negocia ramane apanajul uman si o conditie esentiala pentru lumea afacerilor. Pentru ca multe dintre domeniile cautate tin de tehnologia informatiei – analist de date sau dezvoltator software – un astfel de soft skill este esential.
 
6. Tehnologiile multimedia
Tehnologiile multimedia au schimbat modul in care societatea comunica. Productia video, animatiile si realitatea virtuala au devenit in sine un limbaj nou de comunicare, in care simplele cuvinte si-au pierdut din atractivitate. Creativitatea si gandirea inovatoare devin competente utile intr-o lume in viteza, in care ai la dispozitie doar o fractiune de secunda pentru a capta atentia audientei.
 
Pe masura ce tehnologia avanseaza, locurile de munca se vor schimba, iar aptitudinile angajatilor trebuie sa tina pasul. Confruntati cu o cantitate mare de date si optiuni, salariatii vitorului vor avea nevoie de o perspectiva diferita pentru a pune lucrurile in ordine asa ca upskillingul este prioritar.
 
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate