Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
Schimbarea este singura constanta in viata - stim asta, suntem de acord, aprobam si dam din cap, insa, atunci cand apare, de cele mai multe ori omitem sa o aducem ca proces de tranzitie! Care sunt momentele de schimbare ce au nevoie sa fie adresate punctual si in mod dedicat in dinamica de viata a unei organizatii, indiferent de marimea ei? 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
“O imagine face cat 1000 de cuvinte!” suntem familiari cu acest concept si asta este un as in maneca pe care avem nevoie sa-l aduce in interventiile de invatare si crestere! La acest moment, suportul proiectiv al imaginilor este suficient de cunoscut profesionistilor si este adus in spatiul intalnirilor de lucru, atat in cele individuale cat si in cele de grup si echipa.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-03-28
Stii cat de implicati sunt angajatii tai? Pentru a te ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare, echipa Mirro a adunat date si cifre intr-un infografic despre implicarea angajatilor la locul de munca. 
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-03-28
Crearea unui profil al angajatului ajuta atat in procesul de recrutare, cat si la pastrarea celor mai buni oameni. Companiile le pot folosi pentru o abordare mai sistematica si mai transparenta a angajarilor, pentru a imbunatati calitatea managementului si pentru a facilita colaborarea in echipa.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Gestionarea eficienta a procesului de salarizare consta in realizarea unui calcul salarial corect si a repectarii termenelor limita. Acest lucru poate fi realizat prin externalizarea calculului salarial catre un furnizor cu experienta, decizie care vine cu beneficii care pot contribui la succesul intregului business.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Colaborarea dintre Wolters Kluwer si Smartree reprezinta un exemplu de succes in optimizarea proceselor esentiale de salarizare si administrare de personal, asigurand, in acelasi timp, adaptabilitatea la evolutiile legislative. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Securitatea si sanatatea in munca reprezinta doua aspecte extrem de importante atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. O abordare prudenta a acestui aspect, de catre ambele parti, contribuie la crearea unui mediu de lucru mai sigur, mai sanatos si mai productiv. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-03-28
Ai auzit vreodata o statistica care sa te faca sa te opresti din scrollat pe telefon? Ei bine, aici vine una: mai mult de 40% dintre limbile vorbite pe aceasta planeta sunt intr-o lupta serioasa pentru supravietuire. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-03-28
Aveti vreodata acele momente cand o mica piatra in pantof se transforma intr-o adevarata odisee? Ei bine, in lumea vasta si adesea amuzanta a proverbelor romanesti, exista o expresie care imbratiseaza acest sentiment si il ridica la nivelul urmator: „Buturuga mica rastoarna carul mare”.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-03-28
Mediul psihologic sigur este un element esential intr-o echipa - ii ajuta pe oameni sa se simta liberi si sa fie ei insisi, sa isi asume riscuri si sa-si exprime opinii fara teama de consecinte negative. Tu stii daca esti un lider care creeaza siguranta psihologica in cadrul echipei?
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2024-03-28
Fie ca privesti lucrurile ca lider sau ca angajat un lucru e cert din orice perspectiva ai fi iti doresti sa evoluezi, sa te dezvolti astfel incat sa ajungi acolo unde iti visezi. Dar de cele mai multe ori drumul pe care il parcurgi poate fi atat de intens incat uiti sa te bucuri de experienta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-03-29
Un manager are, in medie, cu 51% mai multe responsabilitati decat poate gestiona in mod eficient, iar 29% dintre angajati demisioneaza curand dupa promovari. Cum ajutam in mod real managerii sa treaca printr-o perioada de tranzitie care sa le contureze roluri care li se potrivesc? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-03-29
De ce angajatii tineri manifesta o reticenta din ce in ce mai pronuntata in ceea ce priveste dedicarea catre sarcinile lor? Statisticile arata o tendinta descendenta in randul angajatilor sub 30 de ani, cu o rata de implicare care scade de la an la an. Ce putem face?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-03-29
Comunicarea interna este unul dintre cei mai importanti piloni organizationali, care tine laolalta intreaga companie, iar tehnologia poate juca un rol crucial in operationalizarea unor procese esentiale pentru o comunicare autentica. Aducem in atentia ta un proiect de succes, premiat recent pentru cea mai buna utilizare a tehnologiei in comunicarea interna.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2024-03-29
In 2024 au ales sa-si mareasca echipele angajatorii care au nevoie de specialisti in vanzari, in domeniul financiar, in arhitectura și logistica, prin urmare si solicitarile catre echipa de recrutare BIA Human Capital Solutions au crescut in primul trimestru. 
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2024-03-29
O recrutare gresita te-ar putea costa 30% din salariul anual al unui angajat, arata datele din 2023 ale Departamentului Muncii din SUA. Iar un proces de recrutare are costuri vizibile si mai putin vizibile, pe care uneori cu greu la anticipezi. Acestea cresc atunci cand atragi candidati nepotriviti. 
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-03-29
Curiozitatea a fost recunoscuta in mod constant ca un motiv critic care influenteaza comportamentul uman atat in mod pozitiv, cat si negativ, in toate etapele ciclului de viata. Curiozitatea este considerata ca fiind cea mai nobila dintre impulsurile umane si totodata este adesea denigrata ca fiind periculoasa (ca in expresia "curiozitatea a ucis pisica").
Pus la dispozitie de Decebal Marin, 2024-03-29
Cand este vorba despre risc si siguranta in munca, exista trei predictori puternici: inteligenta riscului, inteligenta cognitive si inteligenta emotionala. Daca vrei sa afli mai multe despre rolul fiecaruia dintre ei si despre coeficientii care ii masoara – IQ, EQ si ICue, te invitam sa citesti acest articol.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-03-29
HR fara tehnologie e deja de neconceput in 2024! Dar cum ramane cu relatia si interactiunea directa cu candidatii? Un interviu Thomas Int., realizat cu partenerii nostrii de la Workable (platforma de recrutare), despre provocarile si tendintele care redefinesc recrutarea. 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
​Ajuta-ti echipa sa “moara” pentru a se revitaliza!
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
Schimbarea este singura constanta in viata - stim asta, suntem de acord, aprobam si dam din cap, insa, atunci cand apare, de cele mai multe ori omitem sa o aducem ca proces de tranzitie!
 
Care sunt momentele de schimbare ce au nevoie sa fie adresate punctual si in mod dedicat in dinamica de viata a unei organizatii, indiferent de marimea ei? Cele legate de identitatea echipei:
 
*plecarea unui membru din echipa
*venirea unui nou membru in echipa
*schimbarea liderului
*schimbarea rolurilor in echipa
*evenimente externe care impacteaza directia, modul de operare sau scopul pentru care echipa respectiva exista
*fuziuni
*noi obiective, noi repere de performanta
*noi produse generate de catre colectiv
*orice schimbare care impacteaza cine este echipa
 
Ce se intampla in astfel de momente?
Moare o echipa si alta se naste!
 
Dur?
Probabil, dar nu este mai putin adevarat! Chiar si in situatiile in care reformularea aduce entuziasm si stare de bine.
 
Orice schimbare din categoria celor enumerate mai sus genereaza atat o noua dinamica de relationare, cat si necesitatea de a adresa noua identitate a sistemului lucrativ. Sigur, uneori exista proceduri si evenimente de training din categoria onboarding, care au drept scop organizarea optima a echipei, si ma bucur ca ele exista insa nu este suficient sa luam in calcul doar “a face”, “a fi”-ul identitar al echipei este prioritatea zero, sistemul si nivelul acestuia de vitalitate “face” rezultatele dorite.
 
Este o etapa care are nevoie sa fie procesata, constientizata si acceptata cu maturitate emotionala, generand in mod firesc spatiu pentru integrarea schimbarii. Iar asta seamana cu o etapa de final de viata, ca un final natural al dinamicii existente pana la acel moment si tranzitia catre urmatorul nivel de maturitate.
 
Ce se intampla cand aceste tipuri de schimbari nu sunt adresate?
“Ce nu exprimi te stapaneste!”
Sigur, nu toti vor fi afectati in acelasi mod sau cu aceeasi intensitate, insa dinamica sistemului va “exprima” rezistenta la schimbare prin cel putin una din disfunctiile de mai jos:
 • Lipsa increderii
 • Comunicare defectuoasa
 • Agresivitate
 • Lipsa sigurantei psihologice
 • Lipsa colaborarii
 • Conflicte de putere
 • Conflict intre generatii
 • Neasumarea responsabilitatilor
 • Neasumarea rezultatelor agreate
 • Bullying -ul
 • Personaje rockstars
 • Absenta sinergiei
 • Conflictele tacite
 • Divizare in “bisericute”
 • Retentie de personal scazuta
 • Lipsa angajament
 • Dezinteres
 • Lipsa toleranta
 • Absenta creativitatii
 • Absenta initiativelor inovatoare
 • Lipsa compasiunii
 • Lipsa de armonie intre lider si echipa
“Sigur, dar noi am discutat asta in echipa!” aud asta in interventiile de team coaching si de cele mai multe ori asta inseamna un cadru de instiintare, mai putin sau deloc un dialog deschis care permite vulnerabilitatea momentului, cadru condus tot de catre o persoana desemnata din interior, team leader/ manager sau reprezentant HR. Din nou, o etapa insuficienta, pentru ca si ei sunt parte din sistem, si ei au nevoie sa-si exprime trairile schimbarii in curs. Repozitionarea identitara are nevoie de sustinerea unui suport profesionist extern, neafectat de dinamica schimbarii!
 
Nivelul de constientizare atins prin interventiile dedicate acestor momente permite mai departe spatiu pentru gestionarea de sine sanatoasa a fiecarui membru, genereaza noi resurse si parghii pentru siguranta psihologica, gestionarea emotionala sanatoasa la nivel de sistem, cresterea calitatii relatiilor, a comunicarii, a colaborarii pentru noua identitate a echipei.
 
Sper ca mesajul meu de astazi sa fie util celor care se confrunta cu cel putin o parte din disfunctiile regasite si de mine in experientele avute alaturi de echipe si isi doresc sa stinga costurile pe care acestea le aduc. Inca o data, nu sunt conversatii “usoare” si nu recomand ca ele sa fie sustinute de catre cineva din intern.

Vezi toate articolele scrise de Leadership Identity ON

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate