Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
Daca telul tau este sa devii bogat, niciodata nu vei reusi
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2013-05-10
Aceste cuvinte atribuite lui John D. Rockafeller - considerat cel mai bogat om al tuturor timpurilor -  reprezinta "un sfat" pentru toti cei care valorifica bunastarea si succesul financiar. Insa ce inseamna aceasta valoare, numita de Robert Hogan in Profilul de Motivatii, Valori si Preferinte (MVPI), "Comert"?

Romanii aveau chiar si un zeu care patrona comertul si acest lucru pentru ca activitatile mercantile aveau un rol deosebit de important in vietile lor. Simboluri lui Mercur sunt sandalele cu aripi si un sac mic in mana. Mi-as permite interpretarea celor doua simboluri prin viteza si bani - si intre cele doua exista o legatura. Banii sunt importanti in societate si sunt un deziderat pentru multi. Legat de importanta banilor in cadrul societatii cred ca un argument relevant este dat numai de multitudinea de expresii, citate si dictoane care fac referire la ei.

Insa chiar daca valorificam succesul in plan finaciar, acest lucru are impact si asupra altor comportamente conexe. De exemplu, dorinta de a depasi concurenta, dorinta de a lasa ceva in urma, de a fi mereu intr-o pozitie de avantaj sau chiar de a fi ambitios, energic, competitiv pot fi legate de ceea ce masoara MVPI prin scala de "Comert".

Cum arata o organizatie a carei valoare este Comertul?
Toate organizatiile au probabil ca valoare comertul, acesta fiind ratiunea pentru care ele au fost infiintate. Insa unele companii mai mult ca altele. O organizatie care are ca valoare importanta "Comertul" pretuieste profitabilitatea si tinerea sub control a costurilor, in astfel de organizatii fiecare persoana este atenta la resursele pe care le risipeste si care cauta mereu noi oportunitati de afaceri, noi linii de business pe care sa le dezvolte si mereu ceva cu care sa fie in fata competitiei.

Cum arata un lider a carei valoare este "Comertul"?
Persoanele din top management sunt cele care creeaza cultura in organizatie. Cand un astfel de lider are ca valoare "Comertul" acesta tinde:
  • Sa lucreze pe baza de previziuni financiare;
  • Sa analizeze costul si randamentul companiei in detaliu;
  • Sa fie vigilient la produsele competitiei si la amenintarile din piata;
  • Sa evalueze continuu productivitatea si performanta;
  • Sa pretuiasca meritocratia.
Pana aici, titlul articolului nu pare sa aiba legatura cu continutul sau. Insa acest articol nu este o apologie a banilor, nici pe departe. Chiar daca valorificam castigul si bunastarea financiara, acestea nu trebuie sa fie tot ceea ce este important sau un obiectiv in sine. Organizatiile care au doar ca singur obiectiv "sa faca bani" nu rezista timpului si sunt multe exemple care confirma acest lucru.

De aceea, este importanta misunea unei organizatii, ceea ce ofera perspectiva si ratiunea pentru care ea ca entitate exista. Misiunea, Viziunea si Valorile unei organizatii nu ar trebui sa fie doar un trend corporate, ci o baza pentru viitorul unei companii.

Mai multe detalii si studii de caz despre acest subiect puteti afla participand la Conferinta HART HR Strategic, organizata de HART Consulting si sustinuta de revista Cariere, ce are ca tema: „CEOs and organizational culture: what makes it or breaks it?”, din 22 mai 2013.
 
Cristian Mihai
Consultant / Head of Psychology Department
HART Consulting

Vezi toate articolele scrise de HART Consulting

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate