Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-11-29
Potrivit unui studiu realizat de Sapiens, companiile resimt nevoia unor programe capabile sa ofere analize (cantitative si calitative) usor de interpretat. La randul sau, Wizrom a efectuat o serie de analize proprii si a constatat ca aproape jumatate (43%) din timpul departamentelor de resurse umane a fost pierdut culegand informatii din baze de date necesare pentru raportare.
Pus la dispozitie de Salarium, 2021-11-23
​Stiai ca 70% dintre angajatii romani raman fara bani de la un salariu la altul? Acum poti sa-ti ajuti angajatii sa se elibereze de grija banilor, cu impact direct in cresterea motivatiei, a ratei de retentie si a randamentului companiei. Salarium este aplicatia usor de instalat si de utilizat, prin care angajatii tai au posibilitatea de a solicita si retrage oricand avansul salarial dorit, fara formalitati si fara impact asupra fluxului financiar al companiei.
Pus la dispozitie de SanoPass, 2021-11-29
Ne bucuram de fiecare data cand aflam despre o initiativa care usureaza munca echipelor de HR si aduce valoare managementului si angajatilor. Un astfel de instrument este Calculatorul de Retentie, lansat de SanoPass, liderul pietei de medtech din Romania.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Odata cu cresterea afacerii vine si nevoia de a unifica modul in care proiectele sunt gestionate in companie: operatiuni, aspecte comerciale sau de resurse umane. Crowe Romania va atinge acest obiectiv folosind o singura platforma: Oraroo, simplificand si automatizand procesele operationale consumatoare de timp. 
Pus la dispozitie de Oraoo, 2021-11-29
Pentru mentinerea echilibrului intre viata profesionala si personala, cat si incadrarea in bugete, efectuarea de ore suplimentare reprezinta o solutie de exceptie. Oraroo te ajuta sa gestionezi explicit si transparent fluxul de ore suplimentare.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Dosarul angajatului contine toate informatiile legate de viata profesionala a acestuia in firma ta. In dosarul fizic e mai greu sa gasesti datele de care ai nevoie. In schimb, in format electronic poti oricand sa faci o cautare si sa ai rezultatul imediat. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
Pe masura ce numarul si complexitatea documentelor creste, specialistul HR are din ce in ce mai putin timp la dispozitie pentru a se concentra pe activitati care aduc valoare echipelor si companiei. Sarcinile ii sunt simplificate semnificativ de adoptarea unui sistem pentru managementul online al documentelor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
In spatele oricarei afaceri de succes se afla o echipa dedicata si cu viziunea de a duce compania cat mai departe. De aceea, retentia angajatilor valorosi a devenit o prioritate pentru companii, mai ales in contextul unei piete a muncii extrem de dinamice si ofertante pentru specialisti.  
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2021-11-29
Pe masura ce anul 2021 se apropie de final, liderii din HR sunt obligati sa raspunda proactiv situatiei numite "The Great Resignation". Descopera ghidul practic despre retentie ca sa obtii: instrumente care te pot sustine in gestionarea deficitului de personal; informatii si perspective noi despre cauzele fluctuatiei de personal; principalii factori care pot conduce la epuizare si cum pot fi evitati.
Pus la dispozitie de BIA HR  , 2021-11-29
Sa iei o decizie de recrutare pe baza informatiilor personale si a imaginilor pe care un candidat le posteaza pe retelele de socializare poate constitui o forma de discriminare. Cum procedezi in aceasta situatie? 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-11-29
Lucreaza in cadrul BIA HR de peste patru ani, iar in consultanta resurse umane de peste 10 ani, aceasta fiind traiectoria pe care a ales-o dupa absolvirea Facultatii de Inginerie Matematica. Afla cum a inceput povestea Cristinei Lixandru in BIA HR, dar si ce ar trebui sa stii despre jobul sau daca iti doresti consultanta in payroll.
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-11-29
La fel ca orice alt domeniu, HR-ul a început in ultimii ani să isi simplifice semnificativ modul de lucru, operand cu sisteme care sa reduca volumul de munca, sa evite greselile si sa sintetizeze mai bine informatiile angajatilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-11-29
Descopera cum poti stimula implicarea angajatilor in perioada sarbatorilor. Am pregatit un material care sa vina in sprijinul acelor lideri pentru care pilonul employee engagement este unul important in arhitectonica organizatiei. 
Pus la dispozitie de Editura DPH, 2021-12-06
Editura DPH propune o serie de colectii menita sa sprijine companiile intr-un mod integrat in eforturile lor de a sustine atat o dezvoltare continua a abilitatilor si cunostintelor angajatilor, cat si nevoile emotionale ale acestora. Cartile, editate intr-un stil prietenos, pe suport de hartie de calitate, bucura cititorul de la prima atingere.
Top 3 procese de resurse umane pe care sa le automatizezi atunci cand lucrezi de acasa
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.

Salarizarea

Automatizarea sistemelor de salarizare ajuta companiile sa gestioneze mai usor bugetele de cheltuieli cu personalul, sa reduca erorile de raportare si sa imbunatateasca interactiunea angajatilor simpli cu oamenii din departamentul de resurse umane. Asadar, un software de salarizare va genera automat documente precum acte aditionale la contractele de munca, state de plata, fluturasi, declaratii fiscale ori adeverinte. Un ajutor atat de necesar, in conditiile in care multi salariati lucreaza la distanta, iar tehnologia faciliteaza comunicarea cu acestia si usureaza fluxul HR.

Deseori, aceeasi persoana din departamentul HR trebuie sa elibereze acelasi tip de adeverinta pentru mai multi angajati, in cel mai mai scurt timp posibil. Cu un soft potrivit, totul se face online, simplu si rapid. Astfel, se elimina timpul pierdut de ambele parti, iar salariatii sunt mai fericiti pentru ca problema lor a fost rezolvata fara prea multe batai de cap si fara sa faca un efort suplimentar. In cazul in care unul dintre angajati sterge, din greseala, fluturasul electronic primit din e-mail, acesta ii poate fi retrimis in mod securizat.

Administrarea de personal

Liderii sunt responsabili nu doar sa angajeze cei mai buni oameni din industrie, dar si sa gaseasca persoanele care sa se integreze usor in cultura companiei si sa poata contribui la atingerea obiectivelor de business. Pentru asta, au nevoie de expertii HR potriviti, care sa aiba acces la soft-uri intuitive cu care sa colecteze si sa emita documentele de angajare, sa le inregistreze in Revisal, dar si sa fie suficient de bine pregatiti incat sa reprezinte firma cu succes in fata autoritatilor. Si rolul lor nu se opreste aici, pentru ei ca trebuie sa fie pregatiti sa ajute echipa, sa tina evidenta privind fluctatia de personal, angajari, promovari ori transferuri si, de ce nu, plecari din companie. Cu o solutie software pentru administrarea personalului, acestia pot extrage rapoarte despre tipurile de beneficii acordate, costuri, cine a primit bonusuri si cat de echitabil sunt acestea repartizate. Este benefic si pentru membrii echipei din subordine, pentru ca in acest fel au acces la beneficiile optionale si oricand pot afla online detalii despre acestea.

Pontajul

Programele inteligente de pontaj reprezinta baza sistemului intern de administrare a personalului: de la evidenta programului angajatilor si pana la procesarea salariilor si raportarea adecvata in functie de orele lucrate, inclusiv orele suplimentare si zilele de concediu. Ordonarea manuala a documentelor inseamna mult timp consumat si posibile erori, in timp ce un soft pentru pontaj inseamna calcul automat al orelor lucrate, timp castigat, eliminarea erorilor umane. Cu un program informatic eficient, managerii incep sa inteleaga cat de usor este sa le tina socoteala angajatilor la final de luna, dar si cum pot sa eficientizeze activitatea departamentelor de HR, care scapa astfel de o munca mecanica si pot deveni mai productive. Unde mai punem si faptul ca pot fi generate rapoarte in functie de filtre, precum activitatea pe proiecte ori ture, astfel incat responsabilii sa aiba mereu acces la centralizari cu privire la costurile salariale asociate fiecarei activitati din companie in parte.

In alegerea unor unelte pentru automatizarea proceselor de HR, specialistii in domeniu trebuie sa ia in calcul cat mai concret modul in care acestea vor contribui la eficientizarea organizatiilor. La ce trebuie sa ne uitam mai exact? Cum pot fi acestea integrate in fluxul de lucru, daca au o interfata intuitiva si, mai mult decat atat, cat de usor sunt de utilizat si ce economii de timp, de bani si de eforturi aduc.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate