Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-07-29
In mediul de lucru tot mai provocator din prezent, in special in contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR are potentialul sa contribuie semnificativ la succesul viitor al oricarei companii. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. In acelasi timp, investitia intr-un software de management al resurselor umane reprezinta un pas mare. Cum stii cand este cel mai bun moment sa il faci? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
La inceputul lunii iunie 2020 a avut loc o importanta conferinta de HR, unde speakerii - directori de HR, specialisti in resurse umane, traineri in programe de leadership, experti in Inteligenta Artifciala - au dezbatut teme de interes legate de cum a afectat pandemia de COVID-19 piata muncii si industria HR, cum se vor schimba strategiile de HR, ce tendinte in HR ar putea sa apara dupa ce criza va trece, cum arata profilul noilor lideri si cum ar trebui sa comunice acestia in vremuri incerte.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.
Pus la dispozitie de Cristina Matei, 2020-07-23
Bate vant de schimbare? Cristina Matei, Leadership Adviser al Amrop Romania, scrie despre (aproape) toate gandurile care ne trec prin cap atunci cand ne apropiem de o rascruce in cariera, in acest articol publicat in Business Review.
Pus la dispozitie de Florin Popa, 2020-07-24
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care o organizatie sau un lider trebuie sa il faca este sa isi sprijine oamenii sa se dezvolte si sa creasca. Nu doar ca ajuta la imbunatatirea rezultatelor companiei, ci are si un impact pozitiv asupra comunitatii din care fac parte, deoarece ii responsabilizeaza si ii incurajeaza sa contribuie la randul lor la bunastarea acesteia. In articolul nostru din aceasta luna am povestit mai multe despre acest subiect.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-07-28
Desfasurarea activitatii de acasa nu este o experienta noua, insa am vazut recent ca pandemia a fortat multi angajati si organizatii sa faca trecerea, in mod oficial, la un mediul de lucru virtual. Cu toate acestea, este important sa nu neglijam comportamentele care devin necesare pentru ca oamenii sa poata lucra eficient de acasa. Situatia actuala ne ofera ocazia de a revizui ceea ce stim despre competentele necesare la locul de munca. Care sunt cele care conteaza? 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Consilierea psihopedagogica este un proces complex de acordare a asistentei psihopedagogice persoanelor normale, care parcurg diverse experiente de invatare, in scopul formarii si dezvoltarii propriei personalitati.
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Zosterul este o afectiune cutanata, de obicei dureroasa, produsa prin reactivarea virusului care produce varicela sau varsatul de vant, virusul varicelozosterian. Acesta face parte din familia virusurilor herpetice.
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-07-30
Avand in vedere schimbarile recente provocate de pandemia COVID-19, multe organizatii au fost nevoite sa isi adapteze modul de lucru la sistemul remote working. Existenta unui soft de pontaj in care se pot gestiona automat evenimentele de timp precum cel de tip “work from home” sau cererile de absenta ale angajatilor este cu atat mai necesara in contextul actual in care majoritatea activitatilor si task-urilor trebuiesc realizate de la distanta.
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-07-30
Confruntati cu o societate tulburata de evenimente care ne depaseste capacitatea de ordine si control, oamenii raspund la provocarile complexe regresand la comportamente arhaice de adaptare sociala. Ceea ce caracterizeaza aceasta „adaptare sociala” este o conditie de singuratate, cea mai neajutorata si solitara forma de fragmentare sociala. 
Top 3 procese de resurse umane pe care sa le automatizezi atunci cand lucrezi de acasa
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.

Salarizarea

Automatizarea sistemelor de salarizare ajuta companiile sa gestioneze mai usor bugetele de cheltuieli cu personalul, sa reduca erorile de raportare si sa imbunatateasca interactiunea angajatilor simpli cu oamenii din departamentul de resurse umane. Asadar, un software de salarizare va genera automat documente precum acte aditionale la contractele de munca, state de plata, fluturasi, declaratii fiscale ori adeverinte. Un ajutor atat de necesar, in conditiile in care multi salariati lucreaza la distanta, iar tehnologia faciliteaza comunicarea cu acestia si usureaza fluxul HR.

Deseori, aceeasi persoana din departamentul HR trebuie sa elibereze acelasi tip de adeverinta pentru mai multi angajati, in cel mai mai scurt timp posibil. Cu un soft potrivit, totul se face online, simplu si rapid. Astfel, se elimina timpul pierdut de ambele parti, iar salariatii sunt mai fericiti pentru ca problema lor a fost rezolvata fara prea multe batai de cap si fara sa faca un efort suplimentar. In cazul in care unul dintre angajati sterge, din greseala, fluturasul electronic primit din e-mail, acesta ii poate fi retrimis in mod securizat.

Administrarea de personal

Liderii sunt responsabili nu doar sa angajeze cei mai buni oameni din industrie, dar si sa gaseasca persoanele care sa se integreze usor in cultura companiei si sa poata contribui la atingerea obiectivelor de business. Pentru asta, au nevoie de expertii HR potriviti, care sa aiba acces la soft-uri intuitive cu care sa colecteze si sa emita documentele de angajare, sa le inregistreze in Revisal, dar si sa fie suficient de bine pregatiti incat sa reprezinte firma cu succes in fata autoritatilor. Si rolul lor nu se opreste aici, pentru ei ca trebuie sa fie pregatiti sa ajute echipa, sa tina evidenta privind fluctatia de personal, angajari, promovari ori transferuri si, de ce nu, plecari din companie. Cu o solutie software pentru administrarea personalului, acestia pot extrage rapoarte despre tipurile de beneficii acordate, costuri, cine a primit bonusuri si cat de echitabil sunt acestea repartizate. Este benefic si pentru membrii echipei din subordine, pentru ca in acest fel au acces la beneficiile optionale si oricand pot afla online detalii despre acestea.

Pontajul

Programele inteligente de pontaj reprezinta baza sistemului intern de administrare a personalului: de la evidenta programului angajatilor si pana la procesarea salariilor si raportarea adecvata in functie de orele lucrate, inclusiv orele suplimentare si zilele de concediu. Ordonarea manuala a documentelor inseamna mult timp consumat si posibile erori, in timp ce un soft pentru pontaj inseamna calcul automat al orelor lucrate, timp castigat, eliminarea erorilor umane. Cu un program informatic eficient, managerii incep sa inteleaga cat de usor este sa le tina socoteala angajatilor la final de luna, dar si cum pot sa eficientizeze activitatea departamentelor de HR, care scapa astfel de o munca mecanica si pot deveni mai productive. Unde mai punem si faptul ca pot fi generate rapoarte in functie de filtre, precum activitatea pe proiecte ori ture, astfel incat responsabilii sa aiba mereu acces la centralizari cu privire la costurile salariale asociate fiecarei activitati din companie in parte.

In alegerea unor unelte pentru automatizarea proceselor de HR, specialistii in domeniu trebuie sa ia in calcul cat mai concret modul in care acestea vor contribui la eficientizarea organizatiilor. La ce trebuie sa ne uitam mai exact? Cum pot fi acestea integrate in fluxul de lucru, daca au o interfata intuitiva si, mai mult decat atat, cat de usor sunt de utilizat si ce economii de timp, de bani si de eforturi aduc.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate