Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-09-22
Cine, cum si cat de eficient lucreaza de acasa? Aceasta este una dintre cele mai apasatoare intrebari ale liderilor din business, care, de jumatate de an, au majoritatea angajatilor de acasa. Sunt circa 500 de mii de angajati din birouri care inca lucreaza remote, iar monitorizarea muncii lor a devenit o problema critica pentru companii, mai ales ca programul de lucru nu mai este unul clasic.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-09-23
De doi ani, Maria lucreaza ca business analyst intr-o multinationala. A inceput sa lucreze pe acest post in aprilie 2020, la scurt timp de la declansarea pandemiei de coronavirus. Cu foarte putine exceptii, Maria a lucrat doar de acasa, dupa ce angajatorul a decis sa prelungeasca pe termen nelimitat munca remote. In ultima perioada, Maria simte ca nu mai da randament, isi gaseste greu motivatia, a limitat discutiile cu colegii doar la chestiuni legate de munca. Situatia se acutizeaza si nu vrea sa lasa lucrurile asa. Intra in dialog cu chatbot-ul coach.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-09-23
Tehnologia schimba radical modul in care oamenii lucreaza, interactioneaza si gestioneaza proiectele, la birou ori remote. Aceasta duce la eficientizarea activitatii, la scurtarea timpilor de evaluare a performantei si apoi ajuta la imbunatatirea business-ului, pentru ca defectele sunt reparate din mers cu ajutorul soft-urilor. Si acestea sunt doar cateva exemple ale modului in care digitalizarea schimba in mai bine locul de munca. Sa le luam pe rand.
Pus la dispozitie de Sandra Rosu, 2020-09-23
Cum te pozitionezi pe piata muncii globale? Primul pas este optimizarea profilului tau de LinkedIn, pe baza acestui ghid detaliat prezentat de Sandra Rosu, Talent Adviser & Marketing Lead al Amrop Romania. 
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-09-25
Modul in care masuram, in ziua de azi, succesul si performanta companiei ia prea putin sau deloc in considerare impactul acesteia asupra mediului, sanatatii si bunastarii angajatilor sau asupra societatii per ansamblu. Daca vrem sa vedem schimbari reale, in bine, in jurul nostru, credem ca este necesar sa incurajam si sa dezvoltam un alt set de metrici care sa fie adaugate la cele existente si pe baza carora sa evaluam succesul. 
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2020-09-30
In aceste luni am fost parteneri cu oameni speciali de L&D: oameni care au indraznit sa continue cu mult curaj, compasiune si creativitate investitia in colegi; care ne-au arat ca invatarea continua mai ales in momente grele pentru ca... la vremuri noi, skilluri noi. Asa ca am lansat o serie de dialoguri cu bune practici, esecuri utile, cu dileme, emotii, actiuni concrete, cu tot ce ne-am luat bun si provocator din lunile anterioare, din rolul de L&D. 
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2020-09-30
„The OmniLearning Experience” este, de fapt, modul in care invata oamenii in mod natural in 2020 iar acum poate deveni modul in care invata organizatiile. Learning Architect a creat, pe baza acestui insight, o categorie inovativa de programe de invatare multichannel.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-09-30
Stefania Antone, Managing Partner Learning Architect, povesteste in acest articol despre secretul invatarii digitale si ofera cateva sugestii practice de self-management, testate cu aproximativ o mie de oameni in ultimele sase luni, care genereaza momente constiente de invatare si obiceiuri sanatoase pentru dezvoltarea individuala.
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-09-30
In noul mod de lucru, angajatii lucreaza mai mult de acasa. Ne-am obisnuit deja si stim ca va dura, din motive de protectie a sanatatii in primul rand. Ceea ce mai aduce nou insa aceasta situatie, este cresterea nevoii de retentie a angajatilor. Piata muncii devine una internationala pentru angajatii cu activitate exclusiv online – computer, mail, telefon, ei putand sa inlocuiasca angajatul local.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-09-30
Cele mai multe companii stiu deja ca solutiile potrivite de software le pot ajuta sa isi gestioneze mai bine resursele, sa isi consolideze performanta interna si sa isi controleze finantele. Cu toate acestea, mult mai putine companii sunt constiente de faptul ca un soft poate fi raspunsul la problemele de eficienta a muncii in echipa sau la imbunatatirea productivitatii si capabilitatilor echipei de HR.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-09-30
S-au publicat normele care stabilesc modalitatea de acordare a sprijinului financiar in valoare de 2.500 de lei, companiilor, pentru fiecare angajat care a lucrat in regim de telemunca in perioada starii de urgenta pentru cel putin 15 zile lucratoare. 
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-10-01
Oamenii sunt creaturi ale obisnuintei – ne bazam pe rutine pentru a ne gestiona programul, a ramane productivi si a ne mentine sanatosi. Cand rutina se schimba, trebuie sa ne adaptam, sa cream noi strategii sau sa riscam sa fim ineficienti, neproductivi sau chiar nealiniati. Criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra functionarii echipelor care se confrunta cu provocari comune.
Top 3 procese de resurse umane pe care sa le automatizezi atunci cand lucrezi de acasa
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.

Salarizarea

Automatizarea sistemelor de salarizare ajuta companiile sa gestioneze mai usor bugetele de cheltuieli cu personalul, sa reduca erorile de raportare si sa imbunatateasca interactiunea angajatilor simpli cu oamenii din departamentul de resurse umane. Asadar, un software de salarizare va genera automat documente precum acte aditionale la contractele de munca, state de plata, fluturasi, declaratii fiscale ori adeverinte. Un ajutor atat de necesar, in conditiile in care multi salariati lucreaza la distanta, iar tehnologia faciliteaza comunicarea cu acestia si usureaza fluxul HR.

Deseori, aceeasi persoana din departamentul HR trebuie sa elibereze acelasi tip de adeverinta pentru mai multi angajati, in cel mai mai scurt timp posibil. Cu un soft potrivit, totul se face online, simplu si rapid. Astfel, se elimina timpul pierdut de ambele parti, iar salariatii sunt mai fericiti pentru ca problema lor a fost rezolvata fara prea multe batai de cap si fara sa faca un efort suplimentar. In cazul in care unul dintre angajati sterge, din greseala, fluturasul electronic primit din e-mail, acesta ii poate fi retrimis in mod securizat.

Administrarea de personal

Liderii sunt responsabili nu doar sa angajeze cei mai buni oameni din industrie, dar si sa gaseasca persoanele care sa se integreze usor in cultura companiei si sa poata contribui la atingerea obiectivelor de business. Pentru asta, au nevoie de expertii HR potriviti, care sa aiba acces la soft-uri intuitive cu care sa colecteze si sa emita documentele de angajare, sa le inregistreze in Revisal, dar si sa fie suficient de bine pregatiti incat sa reprezinte firma cu succes in fata autoritatilor. Si rolul lor nu se opreste aici, pentru ei ca trebuie sa fie pregatiti sa ajute echipa, sa tina evidenta privind fluctatia de personal, angajari, promovari ori transferuri si, de ce nu, plecari din companie. Cu o solutie software pentru administrarea personalului, acestia pot extrage rapoarte despre tipurile de beneficii acordate, costuri, cine a primit bonusuri si cat de echitabil sunt acestea repartizate. Este benefic si pentru membrii echipei din subordine, pentru ca in acest fel au acces la beneficiile optionale si oricand pot afla online detalii despre acestea.

Pontajul

Programele inteligente de pontaj reprezinta baza sistemului intern de administrare a personalului: de la evidenta programului angajatilor si pana la procesarea salariilor si raportarea adecvata in functie de orele lucrate, inclusiv orele suplimentare si zilele de concediu. Ordonarea manuala a documentelor inseamna mult timp consumat si posibile erori, in timp ce un soft pentru pontaj inseamna calcul automat al orelor lucrate, timp castigat, eliminarea erorilor umane. Cu un program informatic eficient, managerii incep sa inteleaga cat de usor este sa le tina socoteala angajatilor la final de luna, dar si cum pot sa eficientizeze activitatea departamentelor de HR, care scapa astfel de o munca mecanica si pot deveni mai productive. Unde mai punem si faptul ca pot fi generate rapoarte in functie de filtre, precum activitatea pe proiecte ori ture, astfel incat responsabilii sa aiba mereu acces la centralizari cu privire la costurile salariale asociate fiecarei activitati din companie in parte.

In alegerea unor unelte pentru automatizarea proceselor de HR, specialistii in domeniu trebuie sa ia in calcul cat mai concret modul in care acestea vor contribui la eficientizarea organizatiilor. La ce trebuie sa ne uitam mai exact? Cum pot fi acestea integrate in fluxul de lucru, daca au o interfata intuitiva si, mai mult decat atat, cat de usor sunt de utilizat si ce economii de timp, de bani si de eforturi aduc.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate