Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Microsoft, 2020-06-19
The Changing Face of HR Work is an exclusive event created by Microsoft and dedicated to the HR Business Community in Romania. This online event brings together experts from HR and IT&C sectors focusing on identifying and unlocking trends, challenges and opportunities that shape the current future of work. During this event you will explore ways to adapt to the new normal, the future of working from home, new habits, as well as Microsoft’s remote working model. Get valuable insights on ways to work confidently and rapidly adjust to market needs directly from experts! 
Pus la dispozitie de Laura Vasluianu, 2020-06-23
Joi, 18 iunie, intr-un nou eveniment HR Partner, a fost despre Invatare. Impreuna cu Radu Gorduza - Managing Director Medicover Romania si Laura Vasluianu - L&D Senior Consultant, am discutat practic despre modul in care actiunile de HR nu sunt doar "nice to have", ci pornesc si se intregesc in business, cu impact in rezultate si management al organizatiei in context de criza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-06-24
Automatizarea proceselor de resurse umane si folosirea chatbotilor in HR sunt decizii care pot spori semnificativ productivitatea angajatilor din departamentele de resurse umane, in timp ce datele sunt stranse si analizate mai rapid si eficient. Mai mult, interactiunea cu salariatii din companie este mai usoara si se face in timp real, la orice ora, indiferent de tara sau de continentul unde se afla membrii echipei tale. Chatbotii in HR ajuta organizatiile sa faca economii semnificative de costuri per angajat si sa-si imbunatateasca fluxurile de personal, astfel incat specialistii HR sa se poata ocupa de lucrurile cu adevarat importante.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-06-24
Importanta unui software de pontaj si de gestionare a timpului de activitate al angajatilor pentru afacerea dvs. este sustinuta de statistici relevante in aceasta privinta, cum ar fi faptul ca monitorizarea timpului de lucru creste productivitatea: companiile au avut o crestere a productivitatii de 30% dupa prima luna de implementare. Iata cateva informatii si sugestii utile ce v-ar putea determina sa ajungeti printre aceste companii, implementand un sistem de pontaj electronic, menit sa ajute deopotriva angajatorul si angajatul. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In ultimele luni, indiferent ca angajatii au lucrat doar de acasa sau ca a fost necesara impunerea de norme de distantare si de siguranta suplimentara, a fost datoria departamentelor de HR sa se asigure ca actele tuturor angajatilor sunt in ordine, ca acestia au acces la suportul de care au nevoie si ca au conditiile necesare pentru a fi productivi. Toate acestea au acaparat atentia HR-ului in ultimele saptamani, iar actiunile in slujba unei viziuni mai largi au fost puse in asteptare. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR este strategic pentru dezvoltarea companiilor. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. Cum poate ajuta un software de management al resurselor umane si cum stii cand este cel mai bun moment sa implementezi o astfel de solutie? 
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-06-29
In perioade de criza cum este si cea de fata, companiile sunt fortate sa-si testeze capacitatea de reactie si de adaptare, dar in acelasi timp si abilitatile de leadership ale managerilor, care sunt cu atat mai importante. In articolul urmator iti prezentam principalele abilitati de leadership, care, in opinia noastra, sunt esentiale in aceasta perioada si motivul pentru care ele pot face diferenta in companie.
Pus la dispozitie de Medicover Romania, 2020-06-29
Apraxia este o tulburare de vorbire neurologica, ce se caracterizeaza prin probleme de exprimare in mod coerent si consecvent, desi exista intentia de a fi realizate.
Pus la dispozitie de , 2020-06-29

Mamografia digitala este o metoda imagistica prin care se depisteaza neoplasmul mamar, indicata ca investigatie obligatorie femeilor cu varste de peste 40 de ani. 

Pus la dispozitie de Clementina Anghelache, 2020-06-29
"Noi credem ca, mai mult ca oricand, avand in vedere si argumentele legate de reinventare, competentele necesare managerilor si angajatilor din multe organizatii se vor schimba. Deja lucrurile acestea erau evidente chiar inainte de criza, insa criza a accelerat procesul. Pe langa noi competente ce vor trebui dezvoltate, procesul de invatare se va schimba."
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
In timp ce guvernele din intreaga lume sunt supuse unor presiuni tot mai mari de reluare a activitatii sociale si economice, liderii de pretutindeni iau decizii confruntandu-se cu incertitudinea si informatiile contradictorii. Pentru lideri, pana acum, 2020 a fost un exercitiu intens in luarea unor decizii dificile. In multe dintre aceste decizii viitoare, identificarea alegerilor corecte si a celor gresite va fi dificila.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
Personalitatea unui angajat este definitorie pentru comportamentul acestuia la locul de munca. Atunci cand o companie doreste angajarea unor proaspat absolventi, in contextul situatiei actuale este recomandat ca aceasta sa verifice atitudinea si comportamentele care vor avea impact asupra performantei in munca. Afla cum instrumentele create de Hogan Assessments reprezinta o solutie eficienta si usor de utilizat pentru screening-ul candidatilor.
Pus la dispozitie de , 2020-06-30
Filip Nemteanu, Talent Partner Amrop Romania, prezinta 5 motive pentru care sa alegi o cariera internationala dupa criza Covid-19 in acest articol publicat in Business Review.

 
Avantajele tehnologiei si ale externalizarii proceselor de HR in contextul COVID-19
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-03-25
In perioade de criza, asa cum este si pandemia de COVID-19, companiile fac toate eforturile pentru a-si proteja angajatii si securiza afacerile. Despre masuri de preventie si recomandari privind asigurarea securitatii si sanatatii angajatilor, dar si pentru sprijinirea angajatorilor in desfasurarea activitatilor curente, am scris AICI si AICI.
 
Acest articol este despre o alta perspectiva de a actiona si reactiona in situatia unei crize. Este despre nevoia de adaptare si de a gasi rezolvari in situatii limita. Coronavirusul este un test pe care unii angajatori il pica, pentru ca nu vad solutiile, iar altii il trec cu brio, pentru ca actioneaza, cauta instrumentele care ii ajuta sa functioneze intr-un moment de criza, asa cum o faceau inainte ca ea sa se declanseze.

Soft-uri care te ajuta sa gestionezi angajatii care lucreaza de acasa

In contextul COVID-19, recomandarea este ca angajatorii sa le permita angajatilor sa lucreze de acasa, pentru a nu-i expune riscului de contaminare. Unele companii au luat mai greu aceasta decizie, altii deloc. Se tem sa nu piarda controlul angajatilor, sa nu le scada productivitatea doar pentru ca muncesc de la distanta si nu ii mai pot monitoriza. In 2020, este o grija care nu isi mai gaseste nicio justificare, in conditiile in care exista solutii software care gestioneaza activitatea personalului. Companiile care aleg sa-si externalizeze procesul de management al personalului castiga timp pe care il pot investi in proiecte care sa le creasca business-ul sau care sa le mentina functionale intr-o perioada de criza.

Pentru angajatii care lucreaza de la domiciliu, serviciul de externalizare acopera toate procesele: de la ora la care angajatul incepe/termina munca, pauza de masa, orele suplimentare lucrate, pana la tipuri de interactiuni pe care le-a avut cu colegii. Un astfel de serviciu este aplicatia de pontaj, de pe platforma colorful.hr, care iti permite sa gestionezi activitatea angajatilor. Poti urmari zilnic gradul de ocupare a angajatilor, ce activitate au avut intr-o luna si ai acces instant la fisa de activitate a fiecarui salariat.
 
Programul de pontaj poate fi integrat cu sistemul de card acces al companiei, astfel incat managerul poate sa verifice cine, cat si ce a muncit. Mai mult decat atat, aplicatia de pontaj este un instrument de eficientizare a timpului de lucru si a costurilor asociate fiecarei activitati in parte. Tot din aplicatia de pontaj se pot initia, aproba sau refuza cereri de concediu sau de invoire, fara sa mai fie nevoie de prezenta fizica la departamentul de resurse umane. Un alt beneficiu al solutiei colorful.hr este ca ii ajuta pe angajati sa comunice de la distanta cu departamentul de resurse umane sau cu managerii lor. In mod particular, cand personalul lucreaza de acasa, team leader-ii se pot asigura daca echipamentele sunt bine repartizate, astfel incat angajatii sa-si faca munca in cele mai bune conditii.

Business functional si in plina criza sanitara: Avantajele externalizarii proceselor de HR

In orice companie, chiar si in contextul de fata, plata salariilor trebuie facuta impecabil! Nimic nu este mai neplacut pentru angajati decat sa nu-si primeasca salariile la timp. Cu aplicatia de salarizare scapi de aceasta grija. Soft-ul te ajuta sa calculezi usor castigurile angajatilor si taxele pe care le ai de platit la stat. In plus, programul trimite automat fluturasii de salariu pe email, intr-un mod securizat. Mai mult decat atat, aplicatia te ajuta sa centralizezi informatii despre pontajul angajatilor, cererile de concediu sau invoire si concediile medicale, primele sau avansurile acordate.
 
Pentru manageri este important sa nu isi abata atentia de la dezvoltarea business-ului care le asigura un venit stabil, in orice situatie. Cu un soft de administrare de personal ai acces rapid la toate datele salariatilor si poti genera automat rapoarte legate de performanta angajatilor sau gradul de incarcare. Aplicatia iti salveaza timp pretios, pentru ca permite generarea automata a tuturor documentelor de care ai nevoie pentru buna desfasurare a activitatii. In plus, ai toate informatiile necesare pentru a fi la zi cu medicina si protectia muncii.
 
Chiar si de la distanta, angajatii trebuie sa comunice, sa faca schimb de informatii si documente. Prin implementarea unei platforme de socializare corporate, te asiguri ca angajatii tai nu vor uita ce au de facut, pentru ca aplicatia are grija sa le aminteaza destul de des. Poti sa setezi o lista de “to do” pentru activitatile pe care trebuie sa le gestionezi zilnic si poti chiar sa salvezi informatiile si documentele pe care le accesezi cel mai des. Pe langa comunicarea strict legata de activitatile profesionale, platforma le permite angajatilor sa ramana conectati (chiar daca sunt la distanta) si sa faca schimb de idei pentru a-si eficientiza activitatea.
 
Insa intr-o situatie de criza, este vital ca toata activitatea companiei, cum ar fi procese de productie, de business, sa se desfasoare dupa un plan bine stabilit, altfel consecintele pot fi greu de evitat – de la neplata salariilor, insolventa sau chiar suspendarea activitatii. Solutia, atat pentru firmele mici, cat si pentru multinationale este externalizarea serviciilor. Este o miscare inteligenta care preia de pe umerii companiilor tot efortul legat de birocratie si managementul resursei umane. Investitia pe care o presupune externalizarea salarizarii si administrarii de personal variaza de la un furnizor la altul si se calculeaza in functie de numarul de angajati. Poti cere AICI o oferta personalizata.
 
Prin externalizarea serviciilor de salarizare si administrare de personal, partenerii externi devin parte din afacerea ta si isi asuma responsabilitatea pentru deciziile care au impact asupra companiei tale.

Beneficiile externalizarii proceselor de HR

Cand vorbim despre externalizarea serviciilor de salarizare si administrare de personal, exista o lista lunga de beneficii. Am selectat trei dintre cele mai importante, insa gasesti informatii utile despre externalizare pe blogul colorful.hr.
 
Externalizarea salarizarii si administrarii de personal atrage dupa sine reducerea costurilor. Companiile care apeleaza la acest serviciu pot face economii importante pentru ca nu mai sunt nevoite sa plateasca salariile angajatilor de la salarizare si administrare de personal, taxele aferente acestora sau cursurile de calificare si specializare. Potrivit unui studiu, la nivel global peste 32% dintre companiile care apeleaza la furnizoti externi pentru a-si eficientiza o parte dintre procese obtin o reducere cu 10% a costurilor. Se poate ajunge la reduceri de pana la 30% cand discutam despre externalizarea serviciilor IT, de securitate, salarizare si administrare a resurselor umane.
 
Externalizarea mai vine cu un alt avantaj. Te conecteaza cu specialisti in resurse umane si consultanti, care iti asigura suportul de care ai nevoie. In acest fel, ai garantia ca vei beneficia de servicii de calitate, livrate la timp, astfel incat tu sa te poti concentra pe proiecte care sa-ti dezvolte business-ul.

Un alt beneficiu al externalizarii este acela ca elimina erorile in procesarea datelor. Programele software inteligente pe care agentiile externe le utilizeaza sunt in permanenta actualizate cu datele legate de situatia salariatilor din companie, fie ca discutam despre promovari, incheieri de contracte sau transferuri intre departamente. In plus, sunt actualizate in conformitate cu legislatia in vigoare. Astfel de platforme pot fi achizitionate si de companiile care nu au serviciile de HR externalizate, dar care vor sa isi automatizeze si optimizeze procesele interne.
 
Sursa foto: Pixabay.com

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate