Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-07-29
In mediul de lucru tot mai provocator din prezent, in special in contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR are potentialul sa contribuie semnificativ la succesul viitor al oricarei companii. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. In acelasi timp, investitia intr-un software de management al resurselor umane reprezinta un pas mare. Cum stii cand este cel mai bun moment sa il faci? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
La inceputul lunii iunie 2020 a avut loc o importanta conferinta de HR, unde speakerii - directori de HR, specialisti in resurse umane, traineri in programe de leadership, experti in Inteligenta Artifciala - au dezbatut teme de interes legate de cum a afectat pandemia de COVID-19 piata muncii si industria HR, cum se vor schimba strategiile de HR, ce tendinte in HR ar putea sa apara dupa ce criza va trece, cum arata profilul noilor lideri si cum ar trebui sa comunice acestia in vremuri incerte.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.
Pus la dispozitie de Cristina Matei, 2020-07-23
Bate vant de schimbare? Cristina Matei, Leadership Adviser al Amrop Romania, scrie despre (aproape) toate gandurile care ne trec prin cap atunci cand ne apropiem de o rascruce in cariera, in acest articol publicat in Business Review.
Pus la dispozitie de Florin Popa, 2020-07-24
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care o organizatie sau un lider trebuie sa il faca este sa isi sprijine oamenii sa se dezvolte si sa creasca. Nu doar ca ajuta la imbunatatirea rezultatelor companiei, ci are si un impact pozitiv asupra comunitatii din care fac parte, deoarece ii responsabilizeaza si ii incurajeaza sa contribuie la randul lor la bunastarea acesteia. In articolul nostru din aceasta luna am povestit mai multe despre acest subiect.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-07-28
Desfasurarea activitatii de acasa nu este o experienta noua, insa am vazut recent ca pandemia a fortat multi angajati si organizatii sa faca trecerea, in mod oficial, la un mediul de lucru virtual. Cu toate acestea, este important sa nu neglijam comportamentele care devin necesare pentru ca oamenii sa poata lucra eficient de acasa. Situatia actuala ne ofera ocazia de a revizui ceea ce stim despre competentele necesare la locul de munca. Care sunt cele care conteaza? 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Consilierea psihopedagogica este un proces complex de acordare a asistentei psihopedagogice persoanelor normale, care parcurg diverse experiente de invatare, in scopul formarii si dezvoltarii propriei personalitati.
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Zosterul este o afectiune cutanata, de obicei dureroasa, produsa prin reactivarea virusului care produce varicela sau varsatul de vant, virusul varicelozosterian. Acesta face parte din familia virusurilor herpetice.
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-07-30
Avand in vedere schimbarile recente provocate de pandemia COVID-19, multe organizatii au fost nevoite sa isi adapteze modul de lucru la sistemul remote working. Existenta unui soft de pontaj in care se pot gestiona automat evenimentele de timp precum cel de tip “work from home” sau cererile de absenta ale angajatilor este cu atat mai necesara in contextul actual in care majoritatea activitatilor si task-urilor trebuiesc realizate de la distanta.
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-07-30
Confruntati cu o societate tulburata de evenimente care ne depaseste capacitatea de ordine si control, oamenii raspund la provocarile complexe regresand la comportamente arhaice de adaptare sociala. Ceea ce caracterizeaza aceasta „adaptare sociala” este o conditie de singuratate, cea mai neajutorata si solitara forma de fragmentare sociala. 
Ce inseamna sa fii un bun manager in resurse umane – atributii, beneficii, responsabilitati
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Pentru orice companie mare, departamentul de resurse umane este unul dintre pilonii centrali pe care firma se bazeaza. Fiecare manager stie ca angajatii pe care ii are sunt cel mai important capital. Asa ca o gestionare corecta a acestuia este un subiect de interes pentru orice detinator de afacere si mai ales pentru orice manager de resurse umane care isi doreste sa progreseze in cariera. Ne-am propus sa discutam in detaliu despre acest subiect. Vorbim in articolul de astazi despre:
 
Care este rolul unui manager de resurse umane
Care sunt abilitatile si calitatile esentiale pentru orice manager HR
Ce responsabilitati are un manager de resurse umane
Cunostinte si studii
Ce salariu poate avea un manager de resurse umane
 
Care este rolul unui manager de resurse umane
 
Indiferent de domeniul de activitate al firmei, un bun manager de resurse umane trebuie sa fie asemenea unui mentor sau lider care stie potentialul fiecarui angajat si cauta diverse strategii prin care il pune in evidenta, marind astfel productivitatea departamentului din care face parte.
Pe langa acest aspect, managerul de resurse umane trebuie sa stie sa coordoneze echipe, sa aleaga angajatii potriviti, astfel incat sa accelereze si sa faciliteze cat mai bine toate procesele din cadrul firmei, tinand cont de obiectivele generale ale companiei. Din acest motiv, pe manager trebuie sa il defineasca un set de abilitati importante.  
 
Care sunt abilitatile si calitatile esentiale pentru un manager HR
 
In primul rand, ordinea este un element cheie pentru orice manager de resurse umane, avand in vedere faptul ca lucreaza cu acte, intocmeste tot felul de dosare si documente. Pe langa aceasta calitate, exista o serie intreaga de abilitati care stabilesc gradul de performanta al unui manager:
 
Stie sa evalueze performantele oricarui angajat;
Stie sa realizeze bugetul pentru departamentul de resurse umane;
Are cunostinte despre solutiile care pot fi aplicate in situatii de criza pentru a reduce costul cu forta de munca;
Stie ce trebuie sa faca pentru a motiva fiecare angajat in parte;
Ii place sa lucreze cu oamenii si are inclinatie pentru ascultare activa;
Poate sa gestioneze proiecte si sa coordoneze echipele pentru realizarea lor;
Intelege foarte bine schimbarea si ajuta angajatii sa faca acelasi lucru si sa se adapteze oricarei situatii noi;
Detine abilitati manageriale de afaceri si cunostinte despre domeniul negocierii;
Are capacitatea de a rezolva probleme si posibile conflicte legate de job; 
Stie sa comunice clar si transparent atat in scris, pe mail,  cat si verbal, la telefon, la intalniri.
 
Ce responsabilitati are un manager de resurse umane
 
In general, responsabilitatile unui manager de resurse umane urmaresc doua mari directii:
 
Responsabilitati ce tin de salarizarea angajatilor: astfel, un manager de resurse umane trebuie sa calculeze salariile fiecarei persoane in parte, primeste certificatele medicale, intocmeste statele de plata, de lichidare, declaratiile lunare privind obligatiile la buget (CAS, CASS, somaj) s.a. 
 
Responsabilitati ce tin de recrutare si administrare personal: 
 
Coordoneaza intreaga activitate din departamentul de resurse umane;
Elaboreaza si implementeaza strategii de dezvoltare a departamentului de resurse umane tinand cont de obiectivele si politicile generale ale firmei;
Participa la conceperea anunturilor de recrutare si le posteaza pe canalele de recrutare identificate;
Organizeaza interviurile pentru toate locurile de munca;
Organizeaza traininguri pentru angajati;
Tine evidenta posturilor vacante;
Se ocupa de partea de recrutare, selectare, angajare, formare si perfectionare a angajatilor;
Intocmeste fisele de post ale angajatilor, conform domeniilor de activitate si pozitiilor din organigrama; 
Gestioneaza si stabileste bugetul de recrutare; 
Participa la diverse proiecte interne, aferente departamentului de resurse umane;
Urmareste daca regulamentul intern al companiei este respectat de toti angajatii;
Aduce idei pentru solutionarea posibilelor conflicte si plangeri ale salariatilor; 
Asigura un climat de comunicare deschis si transparent intre toti angajatii firmei. 
 
Cunostinte si studii 
 
Managerii de resurse umane din Romania sunt, de cele mai multe ori, fie absolventi ai unui master cu specializare in domeniul HR, fie absolventi ai Facultatii de Psihologie sau Economie, unde exista module speciale in managementul resurselor umane. De asemenea, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si Facultatea de Drept sunt la fel de recomandate. In plus,  pentru cei care isi doresc sa lucreze ca manageri de resurse umane, este de preferat sa fi absolvit un master (nu doar studiile universitare), deoarece au posibilitatea de a studia anumite cursuri bine targetate pe teme importante de H.R.  
 
Ce salariu poate avea un manager de resurse umane
 
Salariul unui manager HR variaza in functie de experienta sa, de gradul de responsabilitate pe care il are in firma, de cunostintele si studiile absolvite si de multe alte aspecte care difera de la o companie la alta. In medie, insa, salariul unui manager poate ajunge si la 1.800 de euro. 
 
In final, daca ar fi sa descriem pe scurt profilul ideal al unui manager HR, caracteristicile ar arata in felul urmator: carismatic, dedicat si flexibil, un manager de resurse umane trebuie sa aiba o viziune economica si strategica a tuturor proceselor care au loc in departamentul sau, este orientat pe rezolvarea problemelor si gasirea solutiilor eficiente oricarui conflict, stie sa comunice excelent si sa se faca inteles, este capabil sa asculte si sa ia decizii inspirate. 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate