Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Gradina Vlahiia, 2019-11-22
Gandit ca o oaza de tihna si omenie in apropiere de Bucuresti, in Snagov sat, Gradina Vlahiia este un loc de poveste, un sat romanesc autentic in miniatura. De la case maramuresene vechi de 100 de ani, la muzee ale Icoanei si Taranului, la ferma de animale, livada si restaurant, toate elementele se imbina armonios, ca intr-un puzzle, si ne aduc mai aproape de adevaratele traditii si valori romanesti. Va asteptam cu toata ospitalitatea pentru a sarbatori momentele importante din viata dumneavoastra. Indiferent de numarul de participanti, va vom primi pe toti, oferindu-va o experienta completa. Gradina Vlahiia se intinde pe trei hectare, avand 18 camere duble decorate traditional, aflate in case maramuresene autentice.
 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Cristina Stefan (Calugaru) lucreaza de mai bine de 11 ani in resurse umane, cea mai mare parte din acest timp fiind in pozitii de management, iar aceasta experienta a ajutat-o sa dobandeasca o perspectiva de ansamblu asupra acestui domeniu. In interviul acordat, in exclusivitate, pentru blogul colorful.hr, Cristina vorbeste despre inceputurile sale in acest domeniu, le da cateva sfaturi tinerilor interesati de HR si explica modul in care tehnologia schimba definitiv resursele umane si, mai ales, cum a transformat compania pe care o reprezinta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Atunci cand ne gandim la un departament de HR, ne imaginam un birou in care angajatii lucreaza printre munti de dosare si, foarte des, se intrerup din ceea ce fac ca sa raspunda salariatilor care solicita informatii. Ei bine, lucrurile nu mai stau asa de cand internetul si tehnologiile inovatoare au schimbat modul in care companiile folosesc si stocheaza datele. In cazul HR-ului, serviciile cloud au transformat complet munca recrutorilor, care profita de toate avantajele acestei tehnologii pentru a recruta si evalua angajatii, pentru a face calcule salariale si a gestiona documentele angajatilor, dar si pentru a actualiza legislatia fiscala.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Pentru orice companie mare, departamentul de resurse umane este unul dintre pilonii centrali pe care firma se bazeaza. Fiecare manager stie ca angajatii pe care ii are sunt cel mai important capital. Asa ca o gestionare corecta a acestuia este un subiect de interes pentru orice detinator de afacere si mai ales pentru orice manager de resurse umane care isi doreste sa progreseze in cariera. Ne-am propus sa discutam in detaliu despre acest subiect. 
Pus la dispozitie de Anca Purdel, 2019-11-26
In mai am fost la meciul Liverpool – Barcelona. Printr-un noroc chior si planetele aliniate corespunzator, am gasit bilete de avion ieftine si 2 locuri la tribuna 2 in randul 10. [..] Si incepe meciul. 1-0, 2-0, 3-0. Liverpool juca incredibil. Nu am putut sa nu ma gandesc la cum functioneaza echipele performante care isi seteaza un obiectiv.
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2019-11-26
Foarte multe organizatii continua sa abordeze provocarile legate de recrutarea si retentia oamenilor cheie in mare parte cu solutii financiare. Insa acestea nu mai functioneaza la fel de bine si nici nu sunt fezabile pe termen lung. Este momentul pentru o schimbare profunda in ceea ce priveste strategiile de motivare a angajatilor. In acest articol discutam despre ce pot face companiile pentru a face fata cu succes acestei noi realitati.
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-11-26
Cine spune ca o sedinta a Consiliului de Administratie sau a departamentului de HR trebuie sa se desfasoare neaparat in incinta companiei? Inovatia necesita iesire din conventional si expunerea la cat mai multe situatii posibile care ar putea aparea in mediul real de business. Ia-ti 5 minute sa vezi cum poti transforma urmatoarea sedinta de strategie din compania ta.
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-11-27
Profitabilitatea unei afaceri depinde, in mare parte, de calitatea performantei angajatilor. Aceasta poate fi evaluata prin masuratori de productivitate. Spre deosebire de sectorul productiei, in care productivitatea se masoara in functie de numarul de obiecte produse, in industria serviciilor este important procesul prin care a fost prestat serviciul si gradul in care serviciul a avut impact asupra experientei clientului. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-11-27
Sau de ce nu mai gasim talente pe piata? Sa analizam motivele pentru care este din ce in ce mai dificil sa angajam noi colegi si ce este si mai important, sa vedem ce putem face noi si recrutarea bazata pe date pentru a rezolva aceasta problema.
Pus la dispozitie de Evolutiv Consultants, 2019-11-29
Programul de dezvoltare a abilitatilor si cunostintelor managerilor de HR oferit de Evolutiv Consultants este o propunere unica in peisajul cursurilor pentru HR-i din Romania. Managerii care ajung la un astfel de program au deja experienta, atelierele de lucru sunt foarte practice si se creează un spirit de comunitate. Am stat de vorba cu Cristina Tirulnic, initiatorul programului pentru a afla detalii.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-11-29
Tu cum abordezi deficitul de personal? Un specialist bun nu ar trebui sa fie oprit de granite. Cum procedezi daca ai gasit persoanele de care ai nevoie si care accepta un salariu competitiv pentru organizatie, insa sunt cetateni non-UE? Cei mai multi angajatori renunta din start la o astfel de abordare din cauza dificultatii intregului proces legal. Insa exista si varianta mai… accesibila.
Ce inseamna sa fii un bun manager in resurse umane – atributii, beneficii, responsabilitati
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Pentru orice companie mare, departamentul de resurse umane este unul dintre pilonii centrali pe care firma se bazeaza. Fiecare manager stie ca angajatii pe care ii are sunt cel mai important capital. Asa ca o gestionare corecta a acestuia este un subiect de interes pentru orice detinator de afacere si mai ales pentru orice manager de resurse umane care isi doreste sa progreseze in cariera. Ne-am propus sa discutam in detaliu despre acest subiect. Vorbim in articolul de astazi despre:
 
Care este rolul unui manager de resurse umane
Care sunt abilitatile si calitatile esentiale pentru orice manager HR
Ce responsabilitati are un manager de resurse umane
Cunostinte si studii
Ce salariu poate avea un manager de resurse umane
 
Care este rolul unui manager de resurse umane
 
Indiferent de domeniul de activitate al firmei, un bun manager de resurse umane trebuie sa fie asemenea unui mentor sau lider care stie potentialul fiecarui angajat si cauta diverse strategii prin care il pune in evidenta, marind astfel productivitatea departamentului din care face parte.
Pe langa acest aspect, managerul de resurse umane trebuie sa stie sa coordoneze echipe, sa aleaga angajatii potriviti, astfel incat sa accelereze si sa faciliteze cat mai bine toate procesele din cadrul firmei, tinand cont de obiectivele generale ale companiei. Din acest motiv, pe manager trebuie sa il defineasca un set de abilitati importante.  
 
Care sunt abilitatile si calitatile esentiale pentru un manager HR
 
In primul rand, ordinea este un element cheie pentru orice manager de resurse umane, avand in vedere faptul ca lucreaza cu acte, intocmeste tot felul de dosare si documente. Pe langa aceasta calitate, exista o serie intreaga de abilitati care stabilesc gradul de performanta al unui manager:
 
Stie sa evalueze performantele oricarui angajat;
Stie sa realizeze bugetul pentru departamentul de resurse umane;
Are cunostinte despre solutiile care pot fi aplicate in situatii de criza pentru a reduce costul cu forta de munca;
Stie ce trebuie sa faca pentru a motiva fiecare angajat in parte;
Ii place sa lucreze cu oamenii si are inclinatie pentru ascultare activa;
Poate sa gestioneze proiecte si sa coordoneze echipele pentru realizarea lor;
Intelege foarte bine schimbarea si ajuta angajatii sa faca acelasi lucru si sa se adapteze oricarei situatii noi;
Detine abilitati manageriale de afaceri si cunostinte despre domeniul negocierii;
Are capacitatea de a rezolva probleme si posibile conflicte legate de job; 
Stie sa comunice clar si transparent atat in scris, pe mail,  cat si verbal, la telefon, la intalniri.
 
Ce responsabilitati are un manager de resurse umane
 
In general, responsabilitatile unui manager de resurse umane urmaresc doua mari directii:
 
Responsabilitati ce tin de salarizarea angajatilor: astfel, un manager de resurse umane trebuie sa calculeze salariile fiecarei persoane in parte, primeste certificatele medicale, intocmeste statele de plata, de lichidare, declaratiile lunare privind obligatiile la buget (CAS, CASS, somaj) s.a. 
 
Responsabilitati ce tin de recrutare si administrare personal: 
 
Coordoneaza intreaga activitate din departamentul de resurse umane;
Elaboreaza si implementeaza strategii de dezvoltare a departamentului de resurse umane tinand cont de obiectivele si politicile generale ale firmei;
Participa la conceperea anunturilor de recrutare si le posteaza pe canalele de recrutare identificate;
Organizeaza interviurile pentru toate locurile de munca;
Organizeaza traininguri pentru angajati;
Tine evidenta posturilor vacante;
Se ocupa de partea de recrutare, selectare, angajare, formare si perfectionare a angajatilor;
Intocmeste fisele de post ale angajatilor, conform domeniilor de activitate si pozitiilor din organigrama; 
Gestioneaza si stabileste bugetul de recrutare; 
Participa la diverse proiecte interne, aferente departamentului de resurse umane;
Urmareste daca regulamentul intern al companiei este respectat de toti angajatii;
Aduce idei pentru solutionarea posibilelor conflicte si plangeri ale salariatilor; 
Asigura un climat de comunicare deschis si transparent intre toti angajatii firmei. 
 
Cunostinte si studii 
 
Managerii de resurse umane din Romania sunt, de cele mai multe ori, fie absolventi ai unui master cu specializare in domeniul HR, fie absolventi ai Facultatii de Psihologie sau Economie, unde exista module speciale in managementul resurselor umane. De asemenea, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si Facultatea de Drept sunt la fel de recomandate. In plus,  pentru cei care isi doresc sa lucreze ca manageri de resurse umane, este de preferat sa fi absolvit un master (nu doar studiile universitare), deoarece au posibilitatea de a studia anumite cursuri bine targetate pe teme importante de H.R.  
 
Ce salariu poate avea un manager de resurse umane
 
Salariul unui manager HR variaza in functie de experienta sa, de gradul de responsabilitate pe care il are in firma, de cunostintele si studiile absolvite si de multe alte aspecte care difera de la o companie la alta. In medie, insa, salariul unui manager poate ajunge si la 1.800 de euro. 
 
In final, daca ar fi sa descriem pe scurt profilul ideal al unui manager HR, caracteristicile ar arata in felul urmator: carismatic, dedicat si flexibil, un manager de resurse umane trebuie sa aiba o viziune economica si strategica a tuturor proceselor care au loc in departamentul sau, este orientat pe rezolvarea problemelor si gasirea solutiilor eficiente oricarui conflict, stie sa comunice excelent si sa se faca inteles, este capabil sa asculte si sa ia decizii inspirate. 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate