Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Talentspotting, 2020-01-06
Talentspotting lanseaza a doua editie a survey-ului KPI Survey | Measure your recruitment success prin care masuram peste 7 KPI (Cost of Hire, Time To Hire, Quality of Hire, Offer Acceptance Rate, Hire Conversion, Hire To Goal, Attrition, etc) din recrutare si alte 10 variabile care definesc procesul de recrutare. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Domeniul resurselor umane a devenit extrem de provocator, mai ales de cand specialistii HR au inteles ca trebuie sa se concentreze mai mult pe oameni si sa invete odata cu ei cum sa imbunatateasca productivitatea muncii (fara sa afecteze placerea de a lucra) si cum sa contribuie la dezvoltarea unor organizatii puternice. Pentru a fi in pas cu tendintele, HR-ii trebuie sa fie mereu curiosi si deschisi sa invete lucruri noi, iar cartile sunt cea mai buna sursa de inspiratie.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-01-07
Avem cu totii dorinte, scopuri, obiective… astfel ca, de sarbatori, in (unele dintre) case s-au pregatit nu doar brazi de Craciun si cozonaci, ci si rezolutii pentru noul an. Daca brazii si cozonocii provoaca sigur un entuziasm nestavilit, oare ce sentimente genereaza, de fapt, aceste obiective setate la inceput de an?! 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-01-07
Gig economy, egalitatea de sanse si globalizarea, inteligenta artificiala care se reflecta in viata de zi cu zi si automatizarea cu efecte directe asupra pietei muncii, toate tendintele HR global au ecou si in Romania. Si, mai mult ca oricand, in contextul depopularii cauzate de migratia fortei de munca, 2020 este anul imigrantilor. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-01-08
Oferirea unui abonament medical angajatilor tinde sa devina un beneficiu standard, ce dovedeste in primul rand grija angajatorilor pentru sanatatea acestora, dorinta de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasa, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultatii gratuite, precum si de reduceri la diverse proceduri. Un angajat sanatos este un angajat mai productiv la locul de munca, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-01-08
Tot mai multi dintre noi incep sa priveasca diferit ce fac zi de zi la locul de munca. Am devenit mai atenti la noi insine. Privim dincolo de recompensele financiare si facem pasi pentru a ne imbunatati starea mintala. In acelasi timp si companiile realizeaza ca lucrurile nu mai pot functiona ca inainte. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-01-09
Stiai ca Medicover este singurul furnizor cu dubla calitate – atat de asigurator, cat si de furnizor de servicii medicale – ce ofera companiilor din Romania beneficii medicale pentru angajati, fie sub forma de asigurare sau abonament de sanatate?
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-01-09
Sa sarim direct in noul an cu cea mai mare intrebare – exista o solutie care sa ajute la gasirea, angajarea si pastrarea celor mai bune talente? Noi credem ca exista si este deja disponibila! 
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2020-01-11
Cat dureaza, motivele pentru care multe persone nu o respecta si ce beneficii are. Afla cum poti reimprospata creativitatea echipei tale, creste eficienta si capacitatea de concentrare la birou.
Ce inseamna sa fii un bun manager in resurse umane – atributii, beneficii, responsabilitati
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Pentru orice companie mare, departamentul de resurse umane este unul dintre pilonii centrali pe care firma se bazeaza. Fiecare manager stie ca angajatii pe care ii are sunt cel mai important capital. Asa ca o gestionare corecta a acestuia este un subiect de interes pentru orice detinator de afacere si mai ales pentru orice manager de resurse umane care isi doreste sa progreseze in cariera. Ne-am propus sa discutam in detaliu despre acest subiect. Vorbim in articolul de astazi despre:
 
Care este rolul unui manager de resurse umane
Care sunt abilitatile si calitatile esentiale pentru orice manager HR
Ce responsabilitati are un manager de resurse umane
Cunostinte si studii
Ce salariu poate avea un manager de resurse umane
 
Care este rolul unui manager de resurse umane
 
Indiferent de domeniul de activitate al firmei, un bun manager de resurse umane trebuie sa fie asemenea unui mentor sau lider care stie potentialul fiecarui angajat si cauta diverse strategii prin care il pune in evidenta, marind astfel productivitatea departamentului din care face parte.
Pe langa acest aspect, managerul de resurse umane trebuie sa stie sa coordoneze echipe, sa aleaga angajatii potriviti, astfel incat sa accelereze si sa faciliteze cat mai bine toate procesele din cadrul firmei, tinand cont de obiectivele generale ale companiei. Din acest motiv, pe manager trebuie sa il defineasca un set de abilitati importante.  
 
Care sunt abilitatile si calitatile esentiale pentru un manager HR
 
In primul rand, ordinea este un element cheie pentru orice manager de resurse umane, avand in vedere faptul ca lucreaza cu acte, intocmeste tot felul de dosare si documente. Pe langa aceasta calitate, exista o serie intreaga de abilitati care stabilesc gradul de performanta al unui manager:
 
Stie sa evalueze performantele oricarui angajat;
Stie sa realizeze bugetul pentru departamentul de resurse umane;
Are cunostinte despre solutiile care pot fi aplicate in situatii de criza pentru a reduce costul cu forta de munca;
Stie ce trebuie sa faca pentru a motiva fiecare angajat in parte;
Ii place sa lucreze cu oamenii si are inclinatie pentru ascultare activa;
Poate sa gestioneze proiecte si sa coordoneze echipele pentru realizarea lor;
Intelege foarte bine schimbarea si ajuta angajatii sa faca acelasi lucru si sa se adapteze oricarei situatii noi;
Detine abilitati manageriale de afaceri si cunostinte despre domeniul negocierii;
Are capacitatea de a rezolva probleme si posibile conflicte legate de job; 
Stie sa comunice clar si transparent atat in scris, pe mail,  cat si verbal, la telefon, la intalniri.
 
Ce responsabilitati are un manager de resurse umane
 
In general, responsabilitatile unui manager de resurse umane urmaresc doua mari directii:
 
Responsabilitati ce tin de salarizarea angajatilor: astfel, un manager de resurse umane trebuie sa calculeze salariile fiecarei persoane in parte, primeste certificatele medicale, intocmeste statele de plata, de lichidare, declaratiile lunare privind obligatiile la buget (CAS, CASS, somaj) s.a. 
 
Responsabilitati ce tin de recrutare si administrare personal: 
 
Coordoneaza intreaga activitate din departamentul de resurse umane;
Elaboreaza si implementeaza strategii de dezvoltare a departamentului de resurse umane tinand cont de obiectivele si politicile generale ale firmei;
Participa la conceperea anunturilor de recrutare si le posteaza pe canalele de recrutare identificate;
Organizeaza interviurile pentru toate locurile de munca;
Organizeaza traininguri pentru angajati;
Tine evidenta posturilor vacante;
Se ocupa de partea de recrutare, selectare, angajare, formare si perfectionare a angajatilor;
Intocmeste fisele de post ale angajatilor, conform domeniilor de activitate si pozitiilor din organigrama; 
Gestioneaza si stabileste bugetul de recrutare; 
Participa la diverse proiecte interne, aferente departamentului de resurse umane;
Urmareste daca regulamentul intern al companiei este respectat de toti angajatii;
Aduce idei pentru solutionarea posibilelor conflicte si plangeri ale salariatilor; 
Asigura un climat de comunicare deschis si transparent intre toti angajatii firmei. 
 
Cunostinte si studii 
 
Managerii de resurse umane din Romania sunt, de cele mai multe ori, fie absolventi ai unui master cu specializare in domeniul HR, fie absolventi ai Facultatii de Psihologie sau Economie, unde exista module speciale in managementul resurselor umane. De asemenea, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si Facultatea de Drept sunt la fel de recomandate. In plus,  pentru cei care isi doresc sa lucreze ca manageri de resurse umane, este de preferat sa fi absolvit un master (nu doar studiile universitare), deoarece au posibilitatea de a studia anumite cursuri bine targetate pe teme importante de H.R.  
 
Ce salariu poate avea un manager de resurse umane
 
Salariul unui manager HR variaza in functie de experienta sa, de gradul de responsabilitate pe care il are in firma, de cunostintele si studiile absolvite si de multe alte aspecte care difera de la o companie la alta. In medie, insa, salariul unui manager poate ajunge si la 1.800 de euro. 
 
In final, daca ar fi sa descriem pe scurt profilul ideal al unui manager HR, caracteristicile ar arata in felul urmator: carismatic, dedicat si flexibil, un manager de resurse umane trebuie sa aiba o viziune economica si strategica a tuturor proceselor care au loc in departamentul sau, este orientat pe rezolvarea problemelor si gasirea solutiilor eficiente oricarui conflict, stie sa comunice excelent si sa se faca inteles, este capabil sa asculte si sa ia decizii inspirate. 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate