Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
​HR CONNECT: Future is NOW | Conceptul de wellbeing al angajatilor se transforma. Ce solutii au companiile pentru wellbeing integrat
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-06-30
Conceptul de wellbeing al angajatilor a devenit o prioritate tot mai importanta pe agenda companiilor in ultimii ani, amplificata de noile provocari din societate, din economie si din piata muncii. Transformarea wellbeing-ului si mindset-ul de schimbare al organizatiilor pentru o abordare holistica a wellbeing-ului echipei au fost principalele teme de discutie ale celui de-al doilea eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club, cu obiectivul de a identifica solutiile pe care le pot aborda departamentele de HR pentru wellbeing integrat.
 
„Starea de bine a angajatilor nu se mai refera astazi doar la componenta sanatatii fizice, ci trebuie privita din mai multe perspective cheie care contribuie impreuna la wellbeing-ul angajatilor intr-un mod integrat si care, neadresate corect, pot avea efecte asupra vietii lor personale si profesionale”, explica Madalina Pasca, Senior Manager la PwC Romania. Concret, stresul si efectele lipsei de wellbeing pe toate palierele relevante pentru angajati poate afecta sanatatea mintala (34%), somnul (33%), stima de sine (30%), sanatatea fizica (23%), relatiile cu cei de acasa (21%) sau productivitatea la job (18%), arata un studiu despre wellbeing  desfasurat de PwC. „Mai departe, stresul resimtit de angajati poate avea efecte si asupra angajatorului. Pe de-o parte, productivitatea poate sa scada, iar pe de alta parte angajatii stresati au tendinta sa caute un nou loc de munca”, spune Madalina Pasca.
 
Desi preocuparea companiilor pentru wellbeing-ul angajatilor este inca noua in Romania comparativ cu tendintele din alte tari, provocarile ultimilor ani si efectele acestora asupra oamenilor confirma importanta unei strategii de wellbeing integrat, cu impact asupra motivarii, retentiei si loializarii echipei. „2020 a fost inceputul abordarii holistice a bunastarii angajatilor si in 2022 vedem deja ca wellbeing-ul se muta tot mai mult dinspre sanatatea fizica inspre sanatate emotionala, financiara, profesionala si sociala”, spune Alexandra Zorica Popescu, Chief Growth Officer la Atlas.
 
Fiecare componenta are un rol extrem de important in viata angajatilor si, implicit, in viata organizatiei. „Educatia financiara, spre exemplu, ajuta angajatii sa-si gestioneze mai bine bugetul, contribuie la reducerea stresului si, implicit, are impact asupra capacitatii de concentrare si a performantelor la job”, spune Corneliu Ionescu, Presedintele Asociatiei Educatie pentru Viata Reala (AEVR), care se implica in proiectul de responsabilitate sociala Banometru. De altfel, studiul PwC confirma ca 55% dintre angajatii stresati de situatia lor financiara petrec 3 ore pe saptamana la job ocupandu-se de finantele lor.
 
Pentru a contribui la wellbeing-ul integrat al angajatilor, „organizatiile trebuie sa creeze o strategie integrata, cu un pachet regandit de beneficii extra salariale si continut educational din zonele importante pentru angajati, si sa se preocupe continuu de imbunatatirea wellbeing-ului echipei”, explica Bogdan Carpa-Veche, Senior Manager la PwC Romania.
 
In ultimii ani, beneficiile extra salariale cu impact financiar au castigat tot mai mult teren in pachetele de compensatii si beneficii acordate de companii. Pe langa abonamentele la clinici medicale private si discount-uri la produsele companiei, aflate in top potrivit studiului Pay Well realizat de PwC, organizatiile au inceput sa acorde si beneficii precum asigurari de viata sau de sanatate, pensii private, overdraft-uri sau carduri de credit, vouchere cadou sau de vacanta si inclusiv sesiuni de terapie, activitati pentru wellness si asistenta pentru copiii angajatilor.
 
Beneficiile pornesc de la nevoile angajatilor, nevoi care se manifesta in mod diferit si la intensitati diferite si care necesita abordari personalizate „Vedem ca angajatorii sunt tot mai atenti la nevoile de sanatate fizica, emotionala, financiara si sociala a angajatilor si integreaza tot mai mult aceste dimensiuni in pachete flexibile de beneficii pentru echipa, create dintr-o suita integrata de optiuni cu avantaje fiscale. Tendintele si studiile confirma ca exista diferentieri clare in nevoile angajatilor - de exemplu, angajatii tineri vor beneficii imediate, cei din generatia baby boomers vor bunastare pe termen lung. Prin urmare, un pachet standard de beneficii nu mai este astazi suficient, iar platforma de beneficii flexibile Benefit vine tocmai in intampinarea acestor nevoi prin varietatea si flexibilitatea pe care le ofera”, completeaza Alex Raduta, Business Development Manager la Benefit by Edenred.
 
Schimbarea de paradigma in randul companiilor din Romania si transformarea conceptului de wellbeing intr-o solutie integrata care contribuie si la  motivarea, retentia, loializarea angajatilor,  consolidarea brandului de angajator construiesc o abordare sustenabila pentru viitor. „Intelegerea nevoilor si asteptarilor angajatilor, educarea in ariile relevante pentru ei si sustinerea lor prin beneficii si programe care acopera toate ariile vietii ( fizica, sociala, emotionala, financiara) sunt pasi foarte importanti in crearea unei culturi de wellbeing integrat”, concluzioneaza Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul evenimentului din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate