Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de SAP, 2021-06-30
Companiile se confrunta astazi cu una dintre cele mai mari provocari din istoria recenta. Trecerea catre un program flexibil, o criza a talentelor si nevoia de a accelera transfomararea digitala au loc toate odata si in toate industriile. Mai mult ca oricand, organizatiile au nevoie de tehnologie moderna in cloud, care sa sustina si sa se adapteze facil la nevoile in schimbare rapida ale angajatilor si ale businessului. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
14 experti HR de top din Romania ne impartasesc experienta lor bogata in materie de stimulare a creativitatii angajatilor si ne fac recomandari de instrumente si idei pentru a declansa potentialul creativ al angajatilor intr-un material din seria “Idei care dau idei”. La sfarsitul acestui articol, puteti accesa linkul care va va conduce la documentul integral.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
PROIECT PREMIAT in cadrul Galei Premiilor de Excelenta HR Bucuresti, 2015, Categoria “Managementul Performantei”. Obiectivele au fost stabilite in urma unui audit initial, organizat de Co-Factor, audit la care a participat managementul de top si care a vizat subiecte organizationale strategice, cu scopul cresterii implicarii si performantei angajatilor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-07-22
Inteligenta artificiala (IA) reprezinta capacitatea sistemelor sau masinilor de a imita cat mai fidel inteligenta umana, pentru a rezolva probleme si pentru a atinge obiective. Sistemele de Inteligenta Artificiala se adapteaza, analizeaza date, prevad viitoare actiuni pe baza informatiilor existente si functioneaza autonom. Afla mai multe despre modul de functionare al Inteligentei Artificiale, cum este folosita in viata de zi cu zi si pe piata muncii, precum si care sunt avantajele si provocarile pe care le aduce din acest articol.
Pus la dispozitie de Forbes Romania, 2021-07-22
Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software, interviu in Forbes Romania la aniversarea a 20 de ani de activitate a companiei: "Companiile care vor investi in digitalizarea activitatilor de resurse umane se vor putea baza pe procese masurabile si predictibile, vor avea in companie talentele pe care si le doresc si profesionistii HR care sa-si asume roluri strategice. Viitorul in domeniul resurselor umane apartine tehnologiei, iar leadershipul nu ar trebui sa ignore trendul digitalizarii." 
Pus la dispozitie de KPMG, 2021-07-21
Talentul continua sa fie un element cheie, iar in noua realitate a muncii, capacitatea de a crea conditii colaborative pentru talente creste in importanta. Centrele de inovatie importante continua sa se dezvolte si in afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferenta intre economii cu valoare adaugata mare si economii cu valoare adaugata scazuta.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-07-28
"Cultura veritabilei disponibilitati a facut din Southwest Airlines unul dintre cele mai cautate locuri de munca creand, in acelasi timp, si legaturi puternice in randul angajatilor si al clientilor deopotriva", spune celebrul antreprenor Richard Branson. Si este cu atat mai important sa creezi o cultura puternica, bazata pe leadership in hybrid work. Sa nu te asezi comod pe laurii victoriei gandind ca businessul are o cultura declarata. Lucrurile s-au schimbat odata cu remote work, iar tendinta oamenilor cu stiluri diferite de lucru este de a se indeparta.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-07-28
Daca in remote work ai avut poate mai putine interactiuni fizice cu ai tai colegi, odata ce echipa revine la birou, anumite atitudini sau comportamente te pot pune in dificultate. Este important sa constientizezi ca a te intelege cu acei colegi dificili este o parte importanta a dezvoltarii abilitatilor tale de rezolvare a conflictelor. Solutia sta in a invata sa tratezi interactiunile intr-un mod sanatos pentru tine si pentru companie. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-07-28
La sfarsitul saptamanii trecute a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 208/2021, prin care este adoptata Ordonanta de Urgenta 36/2021 cu privire la modul in care pot fi semnate electronic atat contractul de munca, cat si alte documente rezultate in urma incheierii acestuia. Semnatura electronica a devenit principalul instrument pentru transformarea digitala a ramurii private si a celei de stat.
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-07-29
Oamenii de resurse umane n-au dus niciodata lipsa de provocari, dar perioada recenta le-a pus foarte multe pe tava, simultan. Incercarile prin care trec acum organizatiile includ crearea si mentinerea engagementul-ui echipei, onboarding-ul la distanta, modul in care se desfasoara managementul performantei si relevanta procesului pentru angajati, sau dezvoltarea viitorilor lideri si perfectionarea celor actuali in conditii de interactivitate mai redusa.
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-07-29
Conform barometrului FOOD coordonat de Edenred in 20 de tari, 3 din 4 angajati din cei 40.000 intervievati anul trecut si-au comandat masa de pranz de la restaurant, pe fondul restrictiilor impuse de pandemie. De asemenea, angajatii au fost mai preocupati de o dieta echilibrata: in Romania, 78% dintre angajatii participanti la sondaj au afirmat ca, in pandemie, au devenit mai atenti la alimentatia proprie.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-07-29
O solutie practica si in contextul lucrului la distanta si modelelor de lucru hibrid. Angajatii pot inregistra facil orele de incepere si incheiere a programului de lucru cu butoanele intuitive de gestiune prezenta individuala. Pe baza actiunilor angajatilor asupra butoanelor, Oraroo generează continutul Foii Colective de Prezenta.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-07-29
In modelele de organizare si operare ce implica mai multe entitati juridice, la nivelul companiei mama se concentreaza serviciile interne (HR, contabilitate, IT, etc.) comune pentru toate companiile din grup. Pentru a face mai usoara gestiunea centralizata a fiecarei entitati membru si a elimina un efort semnificativ pentru obtinerea aceluiasi tip de informatii pentru fiecare entitate, in Oraroo, toate informatiile de structura organizatorica pot fi gestionate din acelasi cont.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-08-02
Transformarea digitala marcheaza o reasezare radicala a modului in care o companie utilizeaza tehnologia, oamenii si procesele pentru a avea un impact pozitiv asupra performantei de business. Cheia succesului consta, de multe ori, in crearea unei culturi digitale, care prioritizeaza procesele digitale si garanteaza ca angajatii cunosc si sunt pregatiti sa faca fata schimbarilor.
Cum implementezi o aplicatie de pontaj, fara sa fii banuit ca vrei sa supraveghezi angajatii?
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-04-26
Pontarea angajatilor la venirea si plecarea de la munca este o practica veche, pe care angajatorii o folosesc pentru ca ii ajuta sa ia decizii de business. Cu toate acestea, unii angajati pot considera ca este vorba mai degraba de nevoia de control din partea sefilor. Felul in care oamenii din Resurse Umane introduc o aplicatie noua de pontaj in companie poate sa contribuie la succesul business-ului sau la generarea de resentimente din partea angajatilor.

Incepand cu 7 august 2017, legislatia muncii prevede ca angajatorii sa tina evidenta timpului de lucru al salariatilor, cu mentionarea orei de inceput si final de program de munca. La alegerea angajatorilor, pontajul se poate realiza in mai multe feluri:
  • Manual, introducand orele de munca ale angajatului intr-un fisier Excel.
  • Orele de lucru sunt inregistrate automat cand angajatul utilizeaza cardul de acces, la intrarea si iesirea de la munca.
  • Urmarirea angajatilor prin GPS.
  • Inregistrarea intr-un registru de pontaj traditional.
In ultima perioada au devenit populare aplicatiile software de pontaj, mai ales in contextual pandemiei, cand multe organizatii si-au reorganizat activitatea pentru a le permite angajatilor sa lucreze de acasa.

Avantajele unei aplicatii automatizate de pontaj, precum colorful.hr, nu sunt deloc neglijabile:
  1. Imbunatateste productivitatea si eficienta salariatilor.
  2. Reduce costurile cu alte metode costisitoare de pontaj.
  3. Ajuta la o planificare eficienta si la managementul turelor.
  4. Simplifica intocmirea statelor de plata la final de luna.
  5. E respectata legislatia in vigoare, care urmareste respectarea orelor lunare de munca si eliminarea muncii la negru.
Cum procedezi, insa, pentru a asigura o tranzitie usoara la sistemul de pontaj automatizat, fara sa risti ca angajatii sa se simta supravegheati sau controlati?
 
Oamenii din HR trebuie sa puna la punct o strategie clara inainte de inceperea tranzitiei catre o aplicatie de pontaj, pentru a impiedica respingerea ei de catre angajati. Mai mult, sunt de evitat situatiile in care conducerea firmei sau departamentul de HR trimite un e-mail in care toata lumea este informata sec de schimbare.

Iata cateva masuri care pot fi luate pentru ca implementarea unei aplicatii de pontaj sa fie un succes:

1.Angajatii trebuie sa stie de ce se implementeaza aplicatia de pontaj. In general, este vorba despre obiectivele de business, predictii privind vanzarile, analize privind gradul de ocupare al angajatilor, si multe altele. Printre beneficiile obtinute de companie se numara si transparenta proceselor si eliminarea erorilor umane atat in procesul de pontaj cat si in cel de salarizare.

2. Oamenii din HR trebuie sa demonstreze angajatilor cat de usor de folosit este aplicatia si cum le va imbunatati experienta de munca. Cateva traininguri, deschiderea fata de comunicarea preocuparilor salariatilor, toate acestea pot face tranzitia mult mai usoara. Angajatii trebuie sa afle ca au vizibilitate si control deplin asupra zilelor de concediu, orelor de munca, orelor suplimentare. Spre exemplu, o aplicatie de pontaj, precum cea din platforma de HR colorful.hr, ofera angajatilor oportunitatea de a accepta sau respinge cererile de lucru peste program, venite din partea managerului.
 
3. Salariatii trebuie informati cu claritate ce se asteapta de la ei, pentru a asigura un nivel al adoptarii cat mai ridicat. Daca angajatii stiu ca trebuie sa completeze pontajul pana in data X a lunii, pentru a putea primi salariul fara intarzieri in data Y a lunii, vor fi mai incurajati sa accepte lucrul cu o aplicatie de HR.
 
Afla mai multe despre avantajele lucrului cu o aplicatie de pontaj electronic si cum poate aceasta sa ajute o companie sa aiba datele tuturor angajatilor intr-un singur loc.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate