Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
Cum poate tehnologia ai sa sustina dezvoltarea potentialului uman? O incursiune in experientele imersive
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-05-09
Desi avem senzatia ca tehnologia AI este un produs recent, ea este prezenta in vietile noastre inca din prima parte a secolului trecut. De la conceptualizarea sa in 1935 de catre Allan Turing si scrierea primului program de tip AI in 1951 de catre Christopher Strachey pana in ziua de azi cand este folosit deja in diagnosticarea unei game largi de boli, aceasta tehnologie a starnit interes si teama in proportii egale. 
 
De ce discutam insa despre AI intr-un domeniu cum este cel de Formare & Dezvoltare care este caracterizat de experiente profund personale, in care vorbim despre conexiune human-to-human, si care se afla sub o palarie mult mai larga, numita mai mult decat simbolic, “Human Resources”?
 
Ca sa raspundem la aceasta intrebare, haideti sa luam cateva exemple din zona de vanzari si cea de management.

STIM CU TOTII CA IN VANZARI, UN PROCES DE VANZARE FORMALIZAT ESTE UNUL DINTRE INGREDIENTELE SUCCESULUI. 

La fel, stim si ca reprezentantii unei forte de vanzari numeroase si extinse ar trebui sa fie aliniati pana la suprapunere in ceea ce priveste elementele esentiale ale unei interactiuni cu un client. Ca fazele precum investigarea unei oportunitati de vanzare sau demonstrarea capabilitatilor trebuie sa fie parcurse dupa acelasi cadru, indiferent daca reprezentantul este un junior sales cu 6 luni de experienta din Iasi sau un senior sales la Oradea. Sau ca tratarea celebrei obiectii din vanzari, “este scump”, ar trebui sa fie facuta la fel, de fiecare data intreband: “Scump in comparatie cu ce?”
 
Daca lasam deoparte vanzarea si ne indreptam spre management, nu ne-am dori oare ca feedback-ul referitor la un comportament mai putin productiv, sa se desfasoare de fiecare data dupa acelasi cadru? Indiferent in ce departament il intalnim, indiferent cine este managerul care ofera feedback-ul sau angajatul care il primeste?
 
Cum putem sa ne asiguram ca aceste comportamente esentiale sunt folosite unitar, de catre toti angajatii, in munca de zi cu zi?

CEA MAI AVANSATA SOLUTIE LA ACEASTA PROVOCARE POARTA NUMELE PITCHBOY, SI ESTE UN SIMULATOR DE CONVERSATIE CE OFERA EXPERIENTE IMERSIVE MENITE SA SUSTINA FORMAREA PROFESIONALA.

Asa cum sportivii se antreneaza prin diverse exercitii pentru a-si forma memoria musculara, simulatorul Pitchboy ii ajuta pe angajati sa-si dezvolte acele automatisme esentiale pe care ar trebui sa le foloseasca pe parcursul unei conversatii. 
 
Asa cum simulatorul de zbor ii ajuta pe piloti sa se antreneze in conditii reale, si Pitchboy este un simulator de zbor pentru o diversitate mare de roluri din companii si care are misiunea de transforma cunostintele in competente prin replicarea unor conversatii reale din munca de zi cu zi.

CUM FACE ASTA?! CU AJUTORUL REALITATII VIRTUALE SI AL INTELIGENTEI ARTIFICIALE.

Realitatea virtuala ne ajuta sa simulam mediul in care se desfasoara conversatia (birou, magazin) iar cu ajutorul IA construim personajul cu care utilizatorul va dialoga, in conditii foarte apropiate de realitate. Odata dezvoltat, role play-ul poate fi jucat de oriunde, de pe orice echipament si de ori cate ori este nevoie.
 
Pentru simulari se pot dezvolta formate audio pentru conversatii telefonice (conversatii cu Clienti in Telesales) sau scenarii video. Acestea pot fi 2D (pentru un role play care are loc la un birou) sau 360° pentru role play-uri care se desfasoara in medii complexe (camere de triaj in sectiile de urgenta ale unui spital). De asemenea putem folosi tehnologia deep fake video pentru a crea avatarul clientului si mediul in care se desfasoara interactiunea.
 
Conversatia cu persoana care este in formare este purtata pe baza unui proces predefinit, a unui arbore decizional si a recunoasterii unor cuvinte cheie pe care interlocutorul uman trebuie sa le foloseasca.
 
Role play-ul va fi inregistrat ceea ce inseamna ca utilizatorul il poate revedea si intelege cum a pus in practica cunostintele. Dupa fiecare role play Pitchboy ii va oferi feedback utilizatorului si va pastra punctajul obtinut in baza de date. Astfel dezvoltarea unei competente pe parcursul mai multor role-play-uri va putea fi usor observata atat de catre utilizator cat si de catre manager.
 
Un alt beneficiu al folosirii simulatorului este faptul ca se va desfasura de fiecare data la fel astfel ca angajatii vor putea sa deprinda exact aceleasi rutine esentiale din cadrul unui proces (de vanzare, de oferire a feedback-ului, etc.).
 
Pitchboy poate sa testeze cunostintele prin simple quizz-uri sau poate sa dezvolte role play-uri in care utilizatorul este ghidat in timpul interactiunii astfel incat acesta sa continue sa invete si sa exerseze, concomitent. In final putem crea simulari chiar si in conditii dificile, in care nu exista plasa de siguranta, (exact ca intr-un joc video) astfel incat competentele sa fie atat de bine dezvoltate incat interactiunea ulterioara cu un client real sa i se para angajatului foarte facila.
 
In concluzie, tehnologia AI poate fi utilizata in directia augmentarii potentialului uman fiind un sprijin al practicienilor in resurse umane. 

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate