Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de SAP, 2021-06-30
Companiile se confrunta astazi cu una dintre cele mai mari provocari din istoria recenta. Trecerea catre un program flexibil, o criza a talentelor si nevoia de a accelera transfomararea digitala au loc toate odata si in toate industriile. Mai mult ca oricand, organizatiile au nevoie de tehnologie moderna in cloud, care sa sustina si sa se adapteze facil la nevoile in schimbare rapida ale angajatilor si ale businessului. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
14 experti HR de top din Romania ne impartasesc experienta lor bogata in materie de stimulare a creativitatii angajatilor si ne fac recomandari de instrumente si idei pentru a declansa potentialul creativ al angajatilor intr-un material din seria “Idei care dau idei”. La sfarsitul acestui articol, puteti accesa linkul care va va conduce la documentul integral.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
PROIECT PREMIAT in cadrul Galei Premiilor de Excelenta HR Bucuresti, 2015, Categoria “Managementul Performantei”. Obiectivele au fost stabilite in urma unui audit initial, organizat de Co-Factor, audit la care a participat managementul de top si care a vizat subiecte organizationale strategice, cu scopul cresterii implicarii si performantei angajatilor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-07-22
Inteligenta artificiala (IA) reprezinta capacitatea sistemelor sau masinilor de a imita cat mai fidel inteligenta umana, pentru a rezolva probleme si pentru a atinge obiective. Sistemele de Inteligenta Artificiala se adapteaza, analizeaza date, prevad viitoare actiuni pe baza informatiilor existente si functioneaza autonom. Afla mai multe despre modul de functionare al Inteligentei Artificiale, cum este folosita in viata de zi cu zi si pe piata muncii, precum si care sunt avantajele si provocarile pe care le aduce din acest articol.
Pus la dispozitie de Forbes Romania, 2021-07-22
Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software, interviu in Forbes Romania la aniversarea a 20 de ani de activitate a companiei: "Companiile care vor investi in digitalizarea activitatilor de resurse umane se vor putea baza pe procese masurabile si predictibile, vor avea in companie talentele pe care si le doresc si profesionistii HR care sa-si asume roluri strategice. Viitorul in domeniul resurselor umane apartine tehnologiei, iar leadershipul nu ar trebui sa ignore trendul digitalizarii." 
Pus la dispozitie de KPMG, 2021-07-21
Talentul continua sa fie un element cheie, iar in noua realitate a muncii, capacitatea de a crea conditii colaborative pentru talente creste in importanta. Centrele de inovatie importante continua sa se dezvolte si in afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferenta intre economii cu valoare adaugata mare si economii cu valoare adaugata scazuta.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-07-28
"Cultura veritabilei disponibilitati a facut din Southwest Airlines unul dintre cele mai cautate locuri de munca creand, in acelasi timp, si legaturi puternice in randul angajatilor si al clientilor deopotriva", spune celebrul antreprenor Richard Branson. Si este cu atat mai important sa creezi o cultura puternica, bazata pe leadership in hybrid work. Sa nu te asezi comod pe laurii victoriei gandind ca businessul are o cultura declarata. Lucrurile s-au schimbat odata cu remote work, iar tendinta oamenilor cu stiluri diferite de lucru este de a se indeparta.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-07-28
Daca in remote work ai avut poate mai putine interactiuni fizice cu ai tai colegi, odata ce echipa revine la birou, anumite atitudini sau comportamente te pot pune in dificultate. Este important sa constientizezi ca a te intelege cu acei colegi dificili este o parte importanta a dezvoltarii abilitatilor tale de rezolvare a conflictelor. Solutia sta in a invata sa tratezi interactiunile intr-un mod sanatos pentru tine si pentru companie. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-07-28
La sfarsitul saptamanii trecute a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 208/2021, prin care este adoptata Ordonanta de Urgenta 36/2021 cu privire la modul in care pot fi semnate electronic atat contractul de munca, cat si alte documente rezultate in urma incheierii acestuia. Semnatura electronica a devenit principalul instrument pentru transformarea digitala a ramurii private si a celei de stat.
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-07-29
Oamenii de resurse umane n-au dus niciodata lipsa de provocari, dar perioada recenta le-a pus foarte multe pe tava, simultan. Incercarile prin care trec acum organizatiile includ crearea si mentinerea engagementul-ui echipei, onboarding-ul la distanta, modul in care se desfasoara managementul performantei si relevanta procesului pentru angajati, sau dezvoltarea viitorilor lideri si perfectionarea celor actuali in conditii de interactivitate mai redusa.
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-07-29
Conform barometrului FOOD coordonat de Edenred in 20 de tari, 3 din 4 angajati din cei 40.000 intervievati anul trecut si-au comandat masa de pranz de la restaurant, pe fondul restrictiilor impuse de pandemie. De asemenea, angajatii au fost mai preocupati de o dieta echilibrata: in Romania, 78% dintre angajatii participanti la sondaj au afirmat ca, in pandemie, au devenit mai atenti la alimentatia proprie.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-07-29
O solutie practica si in contextul lucrului la distanta si modelelor de lucru hibrid. Angajatii pot inregistra facil orele de incepere si incheiere a programului de lucru cu butoanele intuitive de gestiune prezenta individuala. Pe baza actiunilor angajatilor asupra butoanelor, Oraroo generează continutul Foii Colective de Prezenta.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-07-29
In modelele de organizare si operare ce implica mai multe entitati juridice, la nivelul companiei mama se concentreaza serviciile interne (HR, contabilitate, IT, etc.) comune pentru toate companiile din grup. Pentru a face mai usoara gestiunea centralizata a fiecarei entitati membru si a elimina un efort semnificativ pentru obtinerea aceluiasi tip de informatii pentru fiecare entitate, in Oraroo, toate informatiile de structura organizatorica pot fi gestionate din acelasi cont.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-08-02
Transformarea digitala marcheaza o reasezare radicala a modului in care o companie utilizeaza tehnologia, oamenii si procesele pentru a avea un impact pozitiv asupra performantei de business. Cheia succesului consta, de multe ori, in crearea unei culturi digitale, care prioritizeaza procesele digitale si garanteaza ca angajatii cunosc si sunt pregatiti sa faca fata schimbarilor.
Cum stimulezi creativitatea in organizatie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
14 experti HR de top din Romania ne impartasesc experienta lor bogata in materie de stimulare a creativitatii angajatilor si ne fac recomandari de instrumente si idei pentru a declansa potentialul creativ al angajatilor intr-un material din seria “Idei care dau idei”.
 
Regasiti, mai jos, un extras din materialul elaborat in colaborare cu Co-Factor (www.co-factor.ro), iar la sfarsitul acestui articol, puteti accesa linkul care va va conduce la documentul integral.

CE ESTE CREATIVITATEA

Conform unui sondaj efectuat de IBM, vizand peste 1.500 de directori executivi din 33 de industrii și 60 de țări, atributul #1 pe care un CEO il caută la angajati nu este disciplina, integritatea, inteligența sau inteligența emoțională. Este creativitatea.

 
Sursa: www.fastcompany.com

In ceea ce priveste tara noastra, conform PwC Global Survey 2017, “data fiind viteza si amploarea schimbarilor tehnologice, 94% dintre directorii generali din Romania considera creativitatea si inovatia ca fiind aptitudini cheie ale angajatilor pentru organizatie”.
 
Creativitatea este un concept multidimensional, cu o natura complexă, care se manifesta la multe niveluri distincte, in absolut orice domeniu.
 
In ceea ce priveste creativitatea in companii, ea este inteleasa ca o abilitate de a crea valoare prin idei noi, solutii, metode, produse sau servicii noi sau imbunatatite.
 
DE CE NE DORIM CREATIVITATEA

Beneficiul principal este crearea de valoare prin idei, solutii, metode, produse sau servicii noi sau imbunatatite. Prin creativitate se ajunge la mult-ravnita inovatie.
 
Inovatia este direct legata de creativitate. Nu egala, ci dependenta intr-o mare masura de ea. Din ce in ce mai multe companii au in vedere angajarea unor oameni creativi, care sa ii ajute in construirea unor solutii inovatoare, sa ii propulseze pe pietele curente sau sa ii ajute sa deschida piete noi. In egala masura ar trebui sa se preocupe de crearea unui climat care sa favorizeze creativitatea.
 
Creativitatea este mai importanta decat cunoasterea.”
– Albert Einstein –
 
Creativitatea are un rol esential în amplificarea tuturor aspectelor performantei in afaceri – de la proiectarea noilor produse sau servicii pana la introducerea lor in productie, marketingul si livrarea acestora.
 
Practica a dovedit ca atunci cand oamenilor creativi li se aloca responsabilitati cu insemnatate si li se ofera autonomie in munca, beneficiile sunt ridicate pentru companie, iar la nivel de echipa ei devin motorul care da sens actiunii de grup.
 
INSTRUMENTE SI IDEI

CLIMATUL POZITIV
Conceptul de “employee happiness” este extrem de important intr-o organizatie. De aceea, la fel de important este ca managementul sa creeze climatul adecvat pentru ca angajatii sa se poata conecta cu scopul lor personal si organizational, sa ramana ancorati in emotii pozitive. Ceea ce ii face sa se simta bine la locul de munca, ii face si mai dispusi sa-si deschida rezervorul creativ.
 
SENTIMENTUL DE SIGURANTA
Steve Jobs spunea ca pentru a putea fi creativi, oamenii au nevoie sa se simta psihologic in siguranta. Siguranta psihologica este un sentiment care apare atunci cand angajatul nu simte niciun risc ca echipa sa-l perceapa ca fiind ignorant sau incompetent. Asadar, angajatul devine mai putin vulnerabil la critica.
 
Cand angajatii nu se simt psihologic in siguranta la locul de munca, se tem sa puna intrebari sau sa provoace mentalitatea dominanta, iar rata de succes a intregii echipe scade drastic.
 
AUTONOMIE
Libertatea de decizie sau de actiune este o conditie necesara a manifestarii creativitatii, in ciuda unor teorii vehiculate in sec. XX (infirmate, intre timp, de numeroase studii), care afirmau ca doar constrangerea ne face mai creativi. Autonomia este rezultatul increderii cu care managerii ii investesc pe angajati. Increderea stimuleaza responsabilitatea si este o garantie a unei valori pe care angajatul se straduieste sa o creeze.
 
Descarca materialul complet aici

Vezi toate articolele scrise de Co-Factor Performance Management

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate