Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-11-29
Potrivit unui studiu realizat de Sapiens, companiile resimt nevoia unor programe capabile sa ofere analize (cantitative si calitative) usor de interpretat. La randul sau, Wizrom a efectuat o serie de analize proprii si a constatat ca aproape jumatate (43%) din timpul departamentelor de resurse umane a fost pierdut culegand informatii din baze de date necesare pentru raportare.
Pus la dispozitie de Salarium, 2021-11-23
​Stiai ca 70% dintre angajatii romani raman fara bani de la un salariu la altul? Acum poti sa-ti ajuti angajatii sa se elibereze de grija banilor, cu impact direct in cresterea motivatiei, a ratei de retentie si a randamentului companiei. Salarium este aplicatia usor de instalat si de utilizat, prin care angajatii tai au posibilitatea de a solicita si retrage oricand avansul salarial dorit, fara formalitati si fara impact asupra fluxului financiar al companiei.
Pus la dispozitie de SanoPass, 2021-11-29
Ne bucuram de fiecare data cand aflam despre o initiativa care usureaza munca echipelor de HR si aduce valoare managementului si angajatilor. Un astfel de instrument este Calculatorul de Retentie, lansat de SanoPass, liderul pietei de medtech din Romania.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Odata cu cresterea afacerii vine si nevoia de a unifica modul in care proiectele sunt gestionate in companie: operatiuni, aspecte comerciale sau de resurse umane. Crowe Romania va atinge acest obiectiv folosind o singura platforma: Oraroo, simplificand si automatizand procesele operationale consumatoare de timp. 
Pus la dispozitie de Oraoo, 2021-11-29
Pentru mentinerea echilibrului intre viata profesionala si personala, cat si incadrarea in bugete, efectuarea de ore suplimentare reprezinta o solutie de exceptie. Oraroo te ajuta sa gestionezi explicit si transparent fluxul de ore suplimentare.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Dosarul angajatului contine toate informatiile legate de viata profesionala a acestuia in firma ta. In dosarul fizic e mai greu sa gasesti datele de care ai nevoie. In schimb, in format electronic poti oricand sa faci o cautare si sa ai rezultatul imediat. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
Pe masura ce numarul si complexitatea documentelor creste, specialistul HR are din ce in ce mai putin timp la dispozitie pentru a se concentra pe activitati care aduc valoare echipelor si companiei. Sarcinile ii sunt simplificate semnificativ de adoptarea unui sistem pentru managementul online al documentelor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
In spatele oricarei afaceri de succes se afla o echipa dedicata si cu viziunea de a duce compania cat mai departe. De aceea, retentia angajatilor valorosi a devenit o prioritate pentru companii, mai ales in contextul unei piete a muncii extrem de dinamice si ofertante pentru specialisti.  
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2021-11-29
Pe masura ce anul 2021 se apropie de final, liderii din HR sunt obligati sa raspunda proactiv situatiei numite "The Great Resignation". Descopera ghidul practic despre retentie ca sa obtii: instrumente care te pot sustine in gestionarea deficitului de personal; informatii si perspective noi despre cauzele fluctuatiei de personal; principalii factori care pot conduce la epuizare si cum pot fi evitati.
Pus la dispozitie de BIA HR  , 2021-11-29
Sa iei o decizie de recrutare pe baza informatiilor personale si a imaginilor pe care un candidat le posteaza pe retelele de socializare poate constitui o forma de discriminare. Cum procedezi in aceasta situatie? 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-11-29
Lucreaza in cadrul BIA HR de peste patru ani, iar in consultanta resurse umane de peste 10 ani, aceasta fiind traiectoria pe care a ales-o dupa absolvirea Facultatii de Inginerie Matematica. Afla cum a inceput povestea Cristinei Lixandru in BIA HR, dar si ce ar trebui sa stii despre jobul sau daca iti doresti consultanta in payroll.
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-11-29
La fel ca orice alt domeniu, HR-ul a început in ultimii ani să isi simplifice semnificativ modul de lucru, operand cu sisteme care sa reduca volumul de munca, sa evite greselile si sa sintetizeze mai bine informatiile angajatilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-11-29
Descopera cum poti stimula implicarea angajatilor in perioada sarbatorilor. Am pregatit un material care sa vina in sprijinul acelor lideri pentru care pilonul employee engagement este unul important in arhitectonica organizatiei. 
Pus la dispozitie de Editura DPH, 2021-12-06
Editura DPH propune o serie de colectii menita sa sprijine companiile intr-un mod integrat in eforturile lor de a sustine atat o dezvoltare continua a abilitatilor si cunostintelor angajatilor, cat si nevoile emotionale ale acestora. Cartile, editate intr-un stil prietenos, pe suport de hartie de calitate, bucura cititorul de la prima atingere.
​Digitalizarea Resurselor Umane – Schimbarile se intampla acum
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-10-27
 
 
Evolutia tehnologica din ultimii ani a determinat transformarea digitala in multe companii, ceea ce a condus si la aparitia unor schimbari majore la nivelul departamentelor, mai ales asupra structurii si rolului acestora. Departamentele de Resurse Umane nu fac exceptie, iar trendurile arata ca HR-ul trece din pozitia de departament suport intr-una strategica si chiar analitica.
 
In acest context, automatizarea proceselor de resurse umane poate eficientiza departamentul de HR prin eliberarea angajatilor de sarcinile manuale obositoare, ceea ce in final le permite sa se concentreze pe sarcini complexe care aduc valoare in companie. 

Rolul Resurselor Umane, cel de partener strategic

Dezvoltarea afacerilor depinde de miscarile strategice ce sunt planificate si implementate. In trecut, cand se vorbea despre inovatie, servicii noi sau performanta financiara, HR-ul nu avea un rol cheie in tot acest proces.  Schimbarea a aparut in momentul in care s-a identificat o relatie de tip cauza-efect intre implicarea oamenilor si  obiectivele de business. Abia cand talentul oamenilor si modul in care acestia lucreaza impreuna a fost admis ca fiind cheia pentru succesul oricarui plan de dezvoltare a business-ului, HR-ul si-a castigat locul la masa de discutii.
 
Implementarea strategiei este la fel de importanta (daca nu chiar mai importanta) decat strategia in sine. Deoarece implementarea este determinata in mare masura de KPIs (indicatori de performanta), personal, instruire si comunicare, HR-ul este esential pentru asigurarea succesului oricarei strategii. 

Digitalizarea este solutia pentru a dezvolta echipe eficiente

In prezent, timpul specialistilor in Resurse Umane este ocupat cu multe sarcini operational-administrative efectuate manual. Acest lucru nu doar ca este redundant si obositor, insa rapeste mult timp ce ar putea fi investit in directii unde implicarea umana a HR-ului este imperioasa: crearea echipelor functionale, gasirea si retinerea talentelor, atentie acordata fiecarui angajat pentru a-i cunoaste nevoile si a evita burnout-ul.
 
Cum putem echilibra aceste doua roluri? Prin digitalizare. Digitalizarea departamentelor de Resurse Umane permite eficientizarea sarcinilor ce ocupa mult timp si sunt repetitive (introducerea pontajului, crearea si sortarea documentelor, introducerea zilelor de concediu, etc.) pentru ca orele de munca sa se transforme in cateva click-uri. Cu cat reusim sa eficientizam mai mult aceasta parte administrativa a HR-ului, cu atat putem sa aducem mai multa valoare companiei.

Pandemia a remodelat nevoile angajatilor

Cel mai mare avantaj pe care-l ofera digitalizarea unui departament HR ramane timpul ce poate fi de acum incolo investit in oameni. Cel mai recent studiu realizat de Adecco Group ne-a aratat ca nevoile si dorintele angajatilor s-au schimbat datorita pandemiei. Printre cele mai importante trenduri ce s-au conturat in ultimul an mentionam: 
  • Angajatii doresc un model de lucru hibrid in care mai mult de jumatate din timpul petrecut muncind (53%) sa fie de la distanta
  • Flexibilitatea este noul standard. Angajatii nu vor sa renunte la flexibilitatea castigata in pandemie
  • Focusul se muta de pe orele petrecute la munca pe eficienta: 57% dintre angajati spun ca si-ar putea face treaba in mai putin de 40 de ore
  • 74% dintre angajati se asteapta ca firma la care lucreaza sa se concentreze pe bunastarea personalului
  • 66% dintre angajati considera ca trebuie sa dobandeasca noi competente pentru a ramane angajabili in anii urmatori.
Digitalizarea le permite specialistilor HR sa fie atenti la aceste trenduri si sa actioneze in consecinta. Intr-un mediu de munca in care echipa nu mai este vazuta ca intreg, ci prin fiecare angajat in parte, focusul este pe individ, nu pe colectiv.
 
Soft-urile fac aceste sarcini mai usoare deoarece ofera o modalitate electronica prin care angajatii pot solicita traininguri pentru a-si dezvolta abilitatile, pot sa-si acceseze beneficiile sau pot comunica informal cu managerii, prin chat-uri integrate, totul din confortul propriilor locuinte.

Viitorul este digital. Gata de onboarding?

Solutiile HR disponibile in prezent pentru digitalizarea companiilor pot eficientiza toate procesele HR-administrative. Recrutare, administrare personal, salarii, pontaj, digitalizarea a patruns in toate atributiile unui departament de resurse umane. Important este ca directorii si managerii HR sa-si doreasca aceasta transformare in companie si sa fie gata sa-si asume un nou rol. Daca putem orienta business-urile inspre digitalizare, schimbarea se va intampla inevitabil. Singura intrebare care isi cauta raspuns este adresata catre CEOs si manageri HR: Sunteti gata de onboarding?
 
Viziteaza site-ul colorful.hr pentru mai multe detalii despre solutii digitale de HR.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate