Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de GiftShare.ro, 2022-03-22
Recompensarea si stimularea angajatilor nu a fost niciodata mai importanta deoarece intram intr-o noua lume hibrida a muncii. Cercetarile au aratat ca productivitatea poate creste substantial pentru unele companii care au programe eficiente de stimulare, iar aceste programe pot asigura un boost in satisfactia angajatilor.
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2022-04-14
​A_BEST, unul dintre cele mai mari centre independente de invatare a limbilor straine din Romania, organizeaza in data de 05 mai 2022, de la orele 18.00, la Palatul Noblesse, din Bucuresti, Conferinta „Ascensiunea in mediul de business prin limbile straine”, ed. a VII-a, in colaborare cu nume valoroase din mediul de afaceri. Acest eveniment se adreseaza profesionistilor de resurse umane din companiile multinationale, managerilor din companii, precum si antreprenorilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2022-04-28
Folosind resurse profesionale de un inalt nivel si intreaga experienta practica acumulata, Co-Factor si KPMG Romania au pregatit o serie de intrebari, atent structurate, pe un subiect challenging: Managementul Performantei. La finalul assessment-ului, in functie de raspunsurile tale, se va genera o diagnoza completa a nivelului de performanta din compania ta, pentru a te ajuta sa identifici cat mai clar realitatea si potentialul organizatiei.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2022-04-28
Paradoxal, intalnirile individuale cu angajatii (one-to-one) pot elibera agendele managerilor si ii pot ajuta sa castige timp suplimentar. Si asta nu e tot! Am pregatit pentru tine un prim episod in care vom detalia ce este o intalnire one-to-one, cum se pregateste o astfel de intalnire, cat e recomandat sa dureze si care este frecventa.
Pus la dispozitie de Cristina Baghiu, 2022-04-28
Care-i legatura intre transformarea digitala si siguranta psihologica? Cartea Prof. Amy Edmondson, The Fearless Organization, ne-a facut sa intelegem de ce 70% dintre procesele de transformare digitala si agilizare nu au succes. 
Pus la dispozitie de Creative & Bright, 2022-04-28
Asertivitatea inseamna comunicarea si exprimarea gandurilor, sentimentelor si opiniilor dvs. intr-un mod care face ca parerile si nevoile dvs. sa fie intelese in mod clar de catre ceilalti, fara insa a le neglija gandurile, sentimentele sau opiniile lor.
Pus la dispozitie de goFLUENT, 2022-04-28
Este important sa ne amintim ca prosperarea in timpul si dupa pandemie a insemnat trecerea de la invatarea face to face la cea digitala. De asemenea, a fost nevoie de o strategie de upskilling si reskilling a fortei de munca. Pe langa liderii care au trebuit sa ia decizii dificile, angajatii au trebuit sa tina pasul cu ei.
Pus la dispozitie de Andrei Dumitru, 2022-04-28
Stresul cronic, senzatia de burnout sau de coplesire (overwhelm) sunt doar cateva dintre efectele pe termen scurt. Insa efectele sociale si economice de lunga durata sunt mult mai ample, avertizeaza specialistii K.M.Trust & Partners. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-04-28
Majoritatea angajatorilor se confrunta cu deficitul fortei de munca. Acest neajuns se simte atat pentru categoria de angajati calificati si necalificati, cat si pentru specialistii cu studii superioare. Gasirea talentelor necesita atentie la detalii, iar echipele de recrutare interne pot ajunge rapid sa fie coplesite de numarul de pozitii vacante ce trebuie inchise cat mai repede. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-04-28
O preferinta care transcende varsta este dorinta de recunoastere la locul de munca. Multe echipe multigenerationale au obtinut un succes semnificativ folosind programe de recunoastere a angajatilor pentru a eleva cultura companiei intr-un mod care sa rezoneze cu angajatii de toate varstele. 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2022-04-28
In contextul in care tot mai multi colegi lucreaza acum de la birou sau hibrid, este important sa acorzi atentie nevoii de flexibilitate a acestora. Ultimii doi ani au demonstrat ca oamenii pot lucra eficient de oriunde si am castigat mult la capitolul incredere in echipele noastre. Si merita sa le arati in continuare incredere, gasind noi solutii care sa le permita sa aibă un program de lucru, după model european. 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2022-04-28
Iti doresti sa ai succes in business, iar pentru aceasta este important sa ai alaturi oameni care au abilitati si cunostinte potrivite rolurilor disponibile in companie. Dar cum ii gasesti pe cei mai buni in conditiile in care oferta de munca creste?
Pus la dispozitie de The Mind, 2022-04-28
La The Mind, ne place sa setam trenduri cand vine vorba despre practici terapeutice inovatoare. Cautam in permanenta metode noi, validate stiintific in ani de zile de cercetare si aplicate de specialistii nostri in mii de ore de cabinet alaturi de clientii nostri.
Pus la dispozitie de The Mind, 2022-04-28
O organizatie responsabila intelege ca, atunci cand echilibrul psihic al unui angajat este semnificativ perturbat, lucrurile pot deraia într-un ritm ametitor. La fel ca atunci cand picuram cerneala pe o sugativa, criza se extinde rapid si cu trasee imprevizibile la nivelul intregii echipe si al companiei. 
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-04-29
Cu cat aceasta criza se va extinde, cu atat e nevoie ca oamenii din organizatii sa primeasca suportul si resursele potrivite pentru a dezvolta mecanisme de adaptare sanatoase si strategii pe termen lung, care sa influenteze starea de bine a fiecaruia, cat si sanatatea organizatiei. 
Pus la dispozitie de Trend, 2022-04-29
Pus la dispozitie de Blue Colibri, 2022-04-29
Ajungerea la noi candidati este mult facilitata prin utilizarea cu intelepciune a solutiilor de comunicare ale diferitelor platforme de social media. Prin intermediul acestora ai ocazia sa prezenti viitorilor angajati valorile companiei, conditiile de munca si colegii. Colegii experti de la Blue Colibri au creat un e-book care te poate ajuta sa iti gestionezi corect si constient platformele de social media.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2022-04-29
O solutie practica si in contextul lucrului la distanta si modelelor de lucru hibrid. Angajatii pot inregistra facil orele de incepere si incheiere a programului de lucru cu butoanele intuitive de gestiune prezenta individuala. Pe baza actiunilor angajatilor asupra butoanelor, Oraroo genereaza continutul Foii Colective de Prezenta.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2022-04-29
Graficul de capacitate prezinta in mod agregat capacitatea echipei in functie de norma de lucru a angajatilor cat si de planificarea concediilor de odihna ale acestora. Managerii pot realiza planificarea efortului echipei pe baza capacitatii reflectate in grafic. Pot lua decizii pentru gestiunea in avans a diferentelor intre cererile de servicii si capacitatea de lucru. 
Pus la dispozitie de Oraroo, 2022-04-29
In acest model organizatia nu are spatii de birouri si toata lumea lucreaza de la distanta. Este excelent pentru companiile cu forta de munca distribuita. Este mult mai simplu si mai usor de implementat decat modelele hibride in care companiile trebuie sa isi faca griji pentru spatiul de birou și limitarile legate de locatie.
Pus la dispozitie de MIndit Consulting, 2022-04-29
Mindit Consulting, prima companie de background screening din Romania, care ofera servicii de verificare pentru zonele de angajatori, legalitate, studii si certificari, prezenta si activitate in media si social media, ID check, raport de credit, analiza CV, etc. isi extinde serviciile la nivel global.
Pus la dispozitie de Andreea Suciu, 2022-04-29
Demisia angajatului depusa in urma diferitelor forme de presiune si a actelor de hartuire din partea superiorilor nu reprezinta o incetare a contractului de munca din inițiativa salariatului, ci o demisie fortata. Cu toate acestea, nu orice actiuni ale angajatorului sunt catalogate drept acte de viciere a consimtamantului care justifica anularea demisiei. 
Pus la dispozitie de htss, 2022-04-29
Afacerile din zona medicala reprezinta o nisa de business in continua crestere la nivel mondial. Nu este deloc surprinzator faptul ca alegerea unei companii de dezvoltare de software medical, cum ar fi HTSS, care sa se ocupe de digitalizarea afacerii tale din zona medicala, este la mare cautare. 
Pus la dispozitie de htss, 2022-04-29
Procesul de planificare resurse umane, gestionarea turelor de lucru, dar si inregistrarea rapoartelor sunt vizibil simplificate de sistemele de management al angajatilor. In functie de nevoile specifice, aceste solutii software integreaza diverse caracteristici si sunt adaptate la nevoile companiei, pentru a indeplini toate cerintele beneficiarului.
Pus la dispozitie de Arianna Huffington, 2022-05-02
Efectul bucuriei poate fi neasteptat de puternic la locul de munca: este un multiplicator de forta care permite echipelor si companiilor sa stabileasca obiective ambitioase si sa le atinga, fara sa ajunga la epuizare. Atunci cand ne bucuram de o stare buna de spirit, suntem cu 31% mai productivi decat atunci cand suntem ingrijorati sau stresati. 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2022-05-02
Au trecut doi ani de cand organizatiile la nivel mondial au adoptat modelul de lucru la distanta si multe aspecte legate de modul in care muncim s-au schimbat intre timp. Prin urmare, specialistii in resurse umane si in managementul talentelor trebuie sa accepte aceasta noua paradigma sa identifice modurile in care pot profita de avantajele sale. 
​Digitalizarea Resurselor Umane – Schimbarile se intampla acum
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-10-27
 
 
Evolutia tehnologica din ultimii ani a determinat transformarea digitala in multe companii, ceea ce a condus si la aparitia unor schimbari majore la nivelul departamentelor, mai ales asupra structurii si rolului acestora. Departamentele de Resurse Umane nu fac exceptie, iar trendurile arata ca HR-ul trece din pozitia de departament suport intr-una strategica si chiar analitica.
 
In acest context, automatizarea proceselor de resurse umane poate eficientiza departamentul de HR prin eliberarea angajatilor de sarcinile manuale obositoare, ceea ce in final le permite sa se concentreze pe sarcini complexe care aduc valoare in companie. 

Rolul Resurselor Umane, cel de partener strategic

Dezvoltarea afacerilor depinde de miscarile strategice ce sunt planificate si implementate. In trecut, cand se vorbea despre inovatie, servicii noi sau performanta financiara, HR-ul nu avea un rol cheie in tot acest proces.  Schimbarea a aparut in momentul in care s-a identificat o relatie de tip cauza-efect intre implicarea oamenilor si  obiectivele de business. Abia cand talentul oamenilor si modul in care acestia lucreaza impreuna a fost admis ca fiind cheia pentru succesul oricarui plan de dezvoltare a business-ului, HR-ul si-a castigat locul la masa de discutii.
 
Implementarea strategiei este la fel de importanta (daca nu chiar mai importanta) decat strategia in sine. Deoarece implementarea este determinata in mare masura de KPIs (indicatori de performanta), personal, instruire si comunicare, HR-ul este esential pentru asigurarea succesului oricarei strategii. 

Digitalizarea este solutia pentru a dezvolta echipe eficiente

In prezent, timpul specialistilor in Resurse Umane este ocupat cu multe sarcini operational-administrative efectuate manual. Acest lucru nu doar ca este redundant si obositor, insa rapeste mult timp ce ar putea fi investit in directii unde implicarea umana a HR-ului este imperioasa: crearea echipelor functionale, gasirea si retinerea talentelor, atentie acordata fiecarui angajat pentru a-i cunoaste nevoile si a evita burnout-ul.
 
Cum putem echilibra aceste doua roluri? Prin digitalizare. Digitalizarea departamentelor de Resurse Umane permite eficientizarea sarcinilor ce ocupa mult timp si sunt repetitive (introducerea pontajului, crearea si sortarea documentelor, introducerea zilelor de concediu, etc.) pentru ca orele de munca sa se transforme in cateva click-uri. Cu cat reusim sa eficientizam mai mult aceasta parte administrativa a HR-ului, cu atat putem sa aducem mai multa valoare companiei.

Pandemia a remodelat nevoile angajatilor

Cel mai mare avantaj pe care-l ofera digitalizarea unui departament HR ramane timpul ce poate fi de acum incolo investit in oameni. Cel mai recent studiu realizat de Adecco Group ne-a aratat ca nevoile si dorintele angajatilor s-au schimbat datorita pandemiei. Printre cele mai importante trenduri ce s-au conturat in ultimul an mentionam: 
  • Angajatii doresc un model de lucru hibrid in care mai mult de jumatate din timpul petrecut muncind (53%) sa fie de la distanta
  • Flexibilitatea este noul standard. Angajatii nu vor sa renunte la flexibilitatea castigata in pandemie
  • Focusul se muta de pe orele petrecute la munca pe eficienta: 57% dintre angajati spun ca si-ar putea face treaba in mai putin de 40 de ore
  • 74% dintre angajati se asteapta ca firma la care lucreaza sa se concentreze pe bunastarea personalului
  • 66% dintre angajati considera ca trebuie sa dobandeasca noi competente pentru a ramane angajabili in anii urmatori.
Digitalizarea le permite specialistilor HR sa fie atenti la aceste trenduri si sa actioneze in consecinta. Intr-un mediu de munca in care echipa nu mai este vazuta ca intreg, ci prin fiecare angajat in parte, focusul este pe individ, nu pe colectiv.
 
Soft-urile fac aceste sarcini mai usoare deoarece ofera o modalitate electronica prin care angajatii pot solicita traininguri pentru a-si dezvolta abilitatile, pot sa-si acceseze beneficiile sau pot comunica informal cu managerii, prin chat-uri integrate, totul din confortul propriilor locuinte.

Viitorul este digital. Gata de onboarding?

Solutiile HR disponibile in prezent pentru digitalizarea companiilor pot eficientiza toate procesele HR-administrative. Recrutare, administrare personal, salarii, pontaj, digitalizarea a patruns in toate atributiile unui departament de resurse umane. Important este ca directorii si managerii HR sa-si doreasca aceasta transformare in companie si sa fie gata sa-si asume un nou rol. Daca putem orienta business-urile inspre digitalizare, schimbarea se va intampla inevitabil. Singura intrebare care isi cauta raspuns este adresata catre CEOs si manageri HR: Sunteti gata de onboarding?
 
Viziteaza site-ul colorful.hr pentru mai multe detalii despre solutii digitale de HR.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate