Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Talentspotting, 2020-01-06
Talentspotting lanseaza a doua editie a survey-ului KPI Survey | Measure your recruitment success prin care masuram peste 7 KPI (Cost of Hire, Time To Hire, Quality of Hire, Offer Acceptance Rate, Hire Conversion, Hire To Goal, Attrition, etc) din recrutare si alte 10 variabile care definesc procesul de recrutare. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Domeniul resurselor umane a devenit extrem de provocator, mai ales de cand specialistii HR au inteles ca trebuie sa se concentreze mai mult pe oameni si sa invete odata cu ei cum sa imbunatateasca productivitatea muncii (fara sa afecteze placerea de a lucra) si cum sa contribuie la dezvoltarea unor organizatii puternice. Pentru a fi in pas cu tendintele, HR-ii trebuie sa fie mereu curiosi si deschisi sa invete lucruri noi, iar cartile sunt cea mai buna sursa de inspiratie.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-01-07
Avem cu totii dorinte, scopuri, obiective… astfel ca, de sarbatori, in (unele dintre) case s-au pregatit nu doar brazi de Craciun si cozonaci, ci si rezolutii pentru noul an. Daca brazii si cozonocii provoaca sigur un entuziasm nestavilit, oare ce sentimente genereaza, de fapt, aceste obiective setate la inceput de an?! 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-01-07
Gig economy, egalitatea de sanse si globalizarea, inteligenta artificiala care se reflecta in viata de zi cu zi si automatizarea cu efecte directe asupra pietei muncii, toate tendintele HR global au ecou si in Romania. Si, mai mult ca oricand, in contextul depopularii cauzate de migratia fortei de munca, 2020 este anul imigrantilor. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-01-08
Oferirea unui abonament medical angajatilor tinde sa devina un beneficiu standard, ce dovedeste in primul rand grija angajatorilor pentru sanatatea acestora, dorinta de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasa, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultatii gratuite, precum si de reduceri la diverse proceduri. Un angajat sanatos este un angajat mai productiv la locul de munca, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-01-08
Tot mai multi dintre noi incep sa priveasca diferit ce fac zi de zi la locul de munca. Am devenit mai atenti la noi insine. Privim dincolo de recompensele financiare si facem pasi pentru a ne imbunatati starea mintala. In acelasi timp si companiile realizeaza ca lucrurile nu mai pot functiona ca inainte. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-01-09
Stiai ca Medicover este singurul furnizor cu dubla calitate – atat de asigurator, cat si de furnizor de servicii medicale – ce ofera companiilor din Romania beneficii medicale pentru angajati, fie sub forma de asigurare sau abonament de sanatate?
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-01-09
Sa sarim direct in noul an cu cea mai mare intrebare – exista o solutie care sa ajute la gasirea, angajarea si pastrarea celor mai bune talente? Noi credem ca exista si este deja disponibila! 
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2020-01-11
Cat dureaza, motivele pentru care multe persone nu o respecta si ce beneficii are. Afla cum poti reimprospata creativitatea echipei tale, creste eficienta si capacitatea de concentrare la birou.
Lideri de tip "Diminishers" vs. lideri de tip "Multipliers"
Pus la dispozitie de Talent Development Solutions, 2019-09-25
Cu totii am interactionat de-a lungul carierei cu doua tipuri de lideri: unii care ne-au facut sa ne simtim apreciati si talentati, ne-au stimulat gandirea si ne-au ajutat sa "inflorim", iar altii care (probabil fara intentie) ne-au facut sa "stam in banca noastra" sau poate chiar sa ne indoim de noi insine. 
 
In bestseller-ul sau, Multipliers, Liz Wiseman numeste aceste tipologii "Multipliers" si "Diminishers". Un Multiplier este acel lider orientat spre echipa, care isi foloseste propria inteligenta pentru a stimula talentul si contributia celor din jur: "Multiplier-ii le lasa oamenilor spatiu sa gandeasca, sa vorbeasca si sa actioneze folosind propria lor minte. Ei vor sa invete de la ceilalti si creeaza un mediu in care cele mai bune idei ies la suprafata iar angajatii lucreaza cu adevarat eficient", explica Wiseman.
 
Opusul unui Multiplier este un Diminisher. Diminisher-ii sunt obisnuiti sa le spuna celorlalti cum sa isi faca treaba iar apoi îi testeze. Le place sa arate ca au tot timpul raspunsurile la ei, cred ca stiu cum e mai bine sa se actioneze in orice situatie si vor sa fie un model pentru echipa lor. In loc de a delega responsabilitati, ei vor sa ramana mereu in control.
 
Cum poti deveni un lider care stimuleaza talentul celor din jur?
Do LESS. Lead MORE.
 
Cu totii ne dorim sa fim Multipliers dar avem si comportamente de Diminisher. De cele mai multe ori, acestea sunt accidentale sau manifestate cu cele mai bune intentii. Important este:
 
1. Sa constientizam care sunt aceste practici pe care trebuie sa le evitam.
2. Sa inlocuim credintele care stau la baza lor. Daca vrem sa schimbam un comportament, trebuie sa schimbam mai întai credinta care îl genereaza. De exemplu, un lider Diminisher insista sa vina cu multe idei, deoarece presupune ca in acest fel ii stimuleaza pe ceilalti si crede ca echipa are nevoie de ideea lui. In realitate, el monopolizeaza discutia iar ceilalti devin pasivi atat in discutie, cat si in executie.
3. Sa punem in aplicare noile comportamente Multipliers in mod consecvent.
 
Daca vrei sa inveti cum poți deveni un lider Multiplier, te invitam pe 31 octombrie – 1 noiembrie e la urmatorul nostru training dedicat. Detalii & inscrieri la olivia.petre@talentdevelopment.ro.
 
Spor la Multiplying!

Vezi toate articolele scrise de Talent Development Solutions

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate