Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Edenred, 2019-09-30
​Ajuta-ti angajatii sa fie mai productivi, mai motivati si mai fericiti! Daca beneficiezi de Edenred Vacanta, iti propunem cateva escapade de toamna pentru tine si echipa ta. In orice colt al tarii te-ai afla, gasesti pensiuni care te indeamna la relaxare si stare de bine. 
Pus la dispozitie de MyTechJob, 2019-09-24
Avand in vedere cresterea continua a cererii de specialisti cu pregatire tehnica, Aleron Training Center S.R.L. a dezvoltat o platforma interactiva cu locuri de munca, prin care candidatii sa-si poata evalua competentele si sa dobandeasca cunostintele tehnice necesare locului de munca vizat.
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-09-25
A fi in pas cu tehnologia inseamna sa muncesti eficient, sa castigi timp si energie. Un soft de salarizare te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele – iata cum.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2019-09-25
Te invitam sa citesti un scurt interviu cu Adam Leonard, responsabil de People Development la Google Inc., si speaker in cadrul programului de dezvoltare executiva organizat de K.M.Trust & Partners in luna iunie a acestui an.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-09-25
Domnia candidatilor este o realitate din ce in ce mai presanta. Prima dificultate a angajatorilor astazi este sa isi gaseasca oamenii potriviti. A doua este sa ii pastreze. Afla solutiile cele mai moderne pentru retentie.
Pus la dispozitie de Talent Development Solutions, 2019-09-25
Cu totii am interactionat de-a lungul carierei cu doua tipuri de lideri: unii care ne-au facut sa ne simtim apreciati si talentati, ne-au stimulat gandirea si ne-au ajutat sa "inflorim", iar altii care (probabil fara intentie) ne-au facut sa "stam in banca noastra" sau poate chiar sa ne indoim de noi insine. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2019-09-25
Conform unui studiu de sanatate orala derulat in tarile Uniunii Europene, in Romania, precum si in majoritatea tarilor din Europa de Est, doar o medie de 30% din persoane au toti dintii naturali, fata de peste 50% in tarile nordice. Pe de alta parte, Romania se afla in fruntea topului cand vine vorba de frecventa aparitiei dificultatilor in timpul mancatului din cauza problemelor cu dintii.
Pus la dispozitie de Pleiada Boutique Hotel, 2019-09-30
Petrecerile de Craciun de tip corporatist exprima ceva aparte. Dincolo de toate prejudecatile vietii de angajat intr-o mare corporatie, daca intri in atmosfera unei petreceri, tinzi sa-ti doresti si tu sa faci parte din echipa. Iata cateva motive pentru care e musai sa pui pe lista o petrecere care să marcheze Craciunul in echipa ta.
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-09-30
Creativitatea si colaborarea sunt elemente de o importanta majora pentru cultura unei companii. Prin urmare, este necesar ca organizatiile sa creeze spatii de lucru care incurajeaza miscarea, flexibilitatea, impulsionand astfel potentialul creativ al angajatilor.
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-09-30
Te-ai gandit vreodata ca introducerea unui instrument de recrutare inovator pentru un furnizor de servicii clienti ar putea contribui efectiv la cresterea veniturilor propriilor clienti? Te intereseaza cum este posibil? Citeste studiul nostru de caz.
Lideri de tip "Diminishers" vs. lideri de tip "Multipliers"
Pus la dispozitie de Talent Development Solutions, 2019-09-25
Cu totii am interactionat de-a lungul carierei cu doua tipuri de lideri: unii care ne-au facut sa ne simtim apreciati si talentati, ne-au stimulat gandirea si ne-au ajutat sa "inflorim", iar altii care (probabil fara intentie) ne-au facut sa "stam in banca noastra" sau poate chiar sa ne indoim de noi insine. 
 
In bestseller-ul sau, Multipliers, Liz Wiseman numeste aceste tipologii "Multipliers" si "Diminishers". Un Multiplier este acel lider orientat spre echipa, care isi foloseste propria inteligenta pentru a stimula talentul si contributia celor din jur: "Multiplier-ii le lasa oamenilor spatiu sa gandeasca, sa vorbeasca si sa actioneze folosind propria lor minte. Ei vor sa invete de la ceilalti si creeaza un mediu in care cele mai bune idei ies la suprafata iar angajatii lucreaza cu adevarat eficient", explica Wiseman.
 
Opusul unui Multiplier este un Diminisher. Diminisher-ii sunt obisnuiti sa le spuna celorlalti cum sa isi faca treaba iar apoi îi testeze. Le place sa arate ca au tot timpul raspunsurile la ei, cred ca stiu cum e mai bine sa se actioneze in orice situatie si vor sa fie un model pentru echipa lor. In loc de a delega responsabilitati, ei vor sa ramana mereu in control.
 
Cum poti deveni un lider care stimuleaza talentul celor din jur?
Do LESS. Lead MORE.
 
Cu totii ne dorim sa fim Multipliers dar avem si comportamente de Diminisher. De cele mai multe ori, acestea sunt accidentale sau manifestate cu cele mai bune intentii. Important este:
 
1. Sa constientizam care sunt aceste practici pe care trebuie sa le evitam.
2. Sa inlocuim credintele care stau la baza lor. Daca vrem sa schimbam un comportament, trebuie sa schimbam mai întai credinta care îl genereaza. De exemplu, un lider Diminisher insista sa vina cu multe idei, deoarece presupune ca in acest fel ii stimuleaza pe ceilalti si crede ca echipa are nevoie de ideea lui. In realitate, el monopolizeaza discutia iar ceilalti devin pasivi atat in discutie, cat si in executie.
3. Sa punem in aplicare noile comportamente Multipliers in mod consecvent.
 
Daca vrei sa inveti cum poți deveni un lider Multiplier, te invitam pe 31 octombrie – 1 noiembrie e la urmatorul nostru training dedicat. Detalii & inscrieri la olivia.petre@talentdevelopment.ro.
 
Spor la Multiplying!

Vezi toate articolele scrise de Talent Development Solutions

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate