Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
​Diversitatea si incluziunea - un nou avantaj competitiv pentru compania ta?
Pus la dispozitie de Andreea Suciu & Andreea Oprea - Suciu - Employment and Data Protection Lawyers, 2022-10-31
Conceptele
Nu cu mult timp in urma, diversitatea si incluziunea erau recunoscute, dar ignorate cu gratie de cultura organizationala a companiilor romanesti. Astazi, aceste subiecte sunt din ce in ce mai mult discutate, tinand cont de prevederile legale care au inserat obligatia companiilor romanesti de a avea politici si proceduri interne specifice care sa abordeze aceste aspecte.
 
Cu toate acestea, exista inca o confuzie in ceea ce priveste definirea acestor concepte. Pentru a face un pas inainte in clarificarea acestei confuzii, trebuie subliniat faptul ca, potrivit definitiei date de dictionarul de afaceri, diversitatea se refera la intelegerea, evaluarea si acceptarea diferentelor dintre oameni legate de varsta, identitate de gen, orientare sexuala, abilitati fizice si mentale, rasa, etnie, religie si alte atribute.
 
"Diversitatea este un fapt. Incluziunea este o alegere." - Fiona Bartels Ellis, British Council
 
Putem considera ca diversitatea este o valoare foarte importanta in cadrul unei companii. Cu toate acestea, fara incluziune, diversitatea ar fi doar o valoare lipsita de semnificatia sa practica. Incluziunea reprezinta implicarea activa si continua a ideilor, cunostintelor, perspectivelor, abordarilor si stilului fiecarui angajat. Pentru a fi si mai specific, diversitatea este obiectivul, iar incluziunea este calea catre adevarata esenta a diversitatii.
 
Care sunt avantajele?
Intr-o epoca a globalizarii in care mobilitatea este din ce in ce mai mult incurajata, diversitatea si incluziunea la locul de munca sunt extrem de importante daca doriti sa obtineti o buna productivitate si un profit pe termen lung. Dupa cum au observat deja marile companii multinationale, incurajarea diversitatii si a incluziunii la locul de munca este, de asemenea, primul pas catre o afacere si mai eficienta si mai competitiva la nivel international.
 
Urmatoarele aspecte ar trebui, de asemenea, sa fie subliniate ca fiind principalele avantaje ale diversitatii si incluziunii: 
 1. Procesul de recrutare nu va mai avea granite - oferind angajatorilor posibilitatea de a recruta personal calificat din medii diferite.
 2. Tinerea pasului cu dinamica permanenta a liniei de business - fiecare angajat strain va avea o contributie sustinuta, derivata din propriul bagaj cultural si educational, in dezvoltarea produselor si serviciilor.
 3. Extinderea liniei de afaceri in alte medii culturale - orice produs sau serviciu care intra pe o piata noua trebuie sa respecte legislatia locala si sa se adapteze la un mediu economic necunoscut. Intelegerea culturii, limbii si conexiunilor locale poate transforma dezvoltarea unei noi linii de afaceri in cea mai simpla sarcina intreprinsa vreodata.
 4. Imbunatatirea comunicarii interne si a practicilor manageriale - fiecare perspectiva diferita a angajatilor devine o noua oportunitate de a imbunatati strategia, procesele, dar si procedurile organizatiei.
 5. Beneficii fiscale provenite de la bugetul de stat pentru companiile care angajeaza anumite grupuri de persoane.
 6. Incurajarea creativitatii si inovatiei - angajatii din tari diferite, care vorbesc limbi diferite, sunt mai creativi, inoveaza, invata unii de la altii si reusesc sa colaboreze mai usor pentru a atinge un obiectiv comun.
 7. Ajuta compania sa fie cotata ca fiind cel mai dorit angajator - intr-o lume in care canalele media sunt principala sursa de promovare in randul tinerilor, angajatorii trebuie sa mentina un rating foarte bun pentru a capta atentia noilor generatii.
Implementare concreta
In primul rand, crearea unui loc de munca favorabil incluziunii presupune a conduce prin puterea exmplului, cu un angajament clar din partea conducerii ca diversitatea este esentiala pentru performanta afacerii.
 
In al doilea rand, ar trebui implementate politici si proceduri interne pentru a sprijini diversitatea, combaterea discriminarii si hartuirii prin promovarea angajamentului organizatiei fata de diversitate.
 
In Romania, cele mai frecvente practici care vizeaza sustinerea diversitatii si incluziunii la locul de munca sunt: 
 • Politici nediscriminatorii de recrutare, selectie si promovare - pentru a avea cu adevarat un impact, politicile ar trebui sa fie adaptate in mod clar la nevoile specifice de afaceri ale fiecarei companii si, de asemenea, sa se adapteze la dinamica modificarilor legislative in acest domeniu.
 • Programe de formare si dezvoltare - sa se dezvolte si sa se investeasca in programe de formare adaptate pentru pozitiile manageriale si non-manageriale care sa abordeze subiecte legate de diversitate, prin incheierea de parteneriate cu experti care au cunostinte si experienta dovedite in domeniile diversitatii si incluziunii la locul de munca. 
 • Program de lucru flexibil si adaptat - pentru nevoile personale si culturale ale fiecarui angajat (de exemplu, diferentele in ceea ce priveste sarbatorile legale). 
 • Identificarea de solutii concrete pentru sprijinirea angajatilor - pentru a asigura permanent metodele prin care managementul demonstreaza ca intelege pe deplin conceptele de diversitate si incluziune si ca ofera un sprijin sincer pentru toti angajatii, atat la locul de munca, cat si in comunitate. 
Cu toate acestea, in cadrul fiecarei companii exista dificultati si limitari care impiedica implementarea diversitatii ca valoare principala, cum ar fi mentalitatile, cultura si prejudecatile oamenilor - atat la nivelul angajatilor, cat si la nivelul managerilor. In plus, lipsa unor politici de personal clare si a unor strategii concrete, impreuna cu resursele umane limitate alocate pentru implementarea diversitatii si incluziunii la locul de munca, pot crea brese serioase in buna functionare a unei organizatii.
 
Doar un memento
In esenta, simpla discutie despre diversitate si incluziune nu implica sustinerea acestor principii in relatiile noastre zilnice de munca. Adevaratul sprijin consta in punerea in aplicare a normelor si in supravegherea constanta a acestora pentru a se asigura ca sunt abordate si intelese in mod corespunzator de catre toate categoriile de personal, incepand cu top managementul si terminand cu functiile neexecutive.
 
Luand drept exemplu cuvintele lui Mahatma Gandhi: "Capacitatea noastra de a atinge unitatea in diversitate va fi frumusetea si testul civilizatiei noastre", ar trebui sa facem din diversitate si incluziune prioritatea noastra si sa lucram impreuna pentru a trece acest test cu nota 10.

Vezi toate articolele scrise de Suciu - Employment and Data Protection Lawyers

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate