|
|
|
|
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei, 2024-07-30
PHIX.WORK, o solutie inovatoare dezvoltata in colaborare cu EIT Manufacturing si Digital Innovation Zone. PHIX nu este doar un alt instrument de evaluare, ci o platforma complexa destinata sa revolutioneze modul in care abordam riscurile psihosociale.
|
Pus la dispozitie de ParentED Fest, 2024-08-19
Prima editie a ParentED Fest aduce in premiera la Bucuresti experti recunoscuti la nivel global, precum celebra Dr. Shefali Tsabary, New York Times best-selling author, recomandata de vedeta de televiziune americana Oprah drept cel mai bun specialist in materie de cresterea copiilor.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pentru numerosi specialisti in resurse umane, procesul de salarizare este unul dificil, consumator de timp, repetitiv si predispus la erori. Cum poti sa faci ca procesul de salarizare sa aduca satisfactie si oamenilor de HR? Prin externalizare!
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Majoritatea tinerilor din generatia Z au in comun un vis de indeplinit: sa isi obtina dream jobul in urmatorii 10 ani. In Romania, conform celui mai recent studiu Smartree, descoperim receptivitatea pozitiva a pietei muncii in ansamblu fata de generatia Z. In schimb, alte studii din sfera HR ne arata cum tinerii angajati nu au un drum tocmai usor spre jobul visat.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pauza la locul de munca este benefica atat fizic, cat si psihic, si nu in ultimul rand, este un drept al angajatului. Pe langa cele 48 de ore consecutive obligatorii de repaus, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, numai daca orele de lucru depasesc numarul de 6.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
Cauti modalitati pentru imbunatatirea experientei angajatilor la locul de munca? Conform ultimelor studii, angajatii care simt ca apartin locului de munca sunt de 3 ori mai nerabdatori sa vina la serviciu.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
De ce este managementul performantei important pentru organizatii? Aceasta este o intrebare pe care multi lideri si-o pun. Managementul performantei nu ar trebui tratat ca o sarcina administrativa de rutina, ci ca un proces critic si indispensabil pentru succesul unei organizatii.
|
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-08-22
In ultimii patru ani, munca flexibila a trecut de la a fi un beneficiu optional la o cerinta esentiala pentru multi candidati, chiar si in cadrul categoriilor de angajati blue collar sau grey collar. De ce flexibilitatea este mai importanta pentru femei?
|
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-08-22
Compararea locului in care ne aflam in relatie cu alti oameni este adanc incorporata in biologia noastra. Ne simtim in mod constant inferiori si descurajati – sau superiori si auto-suficienti – pentru ca ne masuram aspectul, abilitatile, realizarile impotriva altor oameni?
|
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-08-22
Succesul in cariera este presarat cu inegalitati. Nu incepem si nici nu ajungem cu totii in acelasi loc. In timp ce unii urca pe scara corporativa si obtin remuneratii semnificative, altii se confrunta cu dificultati in a-si acoperi cheltuielile din salarii aproape imposibil de trait.
|
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-08-22
Recent, o analiza de sange efectuata unui atlet scandinav a relevat un nivel foarte scazut de magneziu. Sportivul a reactionat prompt si a inceput sa suplimenteze dieta cu magneziu.
|
Pus la dispozitie de CTeam, 2024-08-22
O realitate: in 2023, in ciuda progreselor, femeile din UE castigau in continuare cu 14% mai putin decat barbatii. Desi un salariu egal pentru munca egala este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, practica ne arata ca implementarea sa a fost adesea dificila.
|
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-08-23
O evaluare corecta a performantei angajatilor este esentiala pentru dezvoltarea atat a angajatilor, cat si a companiei. Totusi, departamentele HR se confrunta adesea cu provocari ce pot compromite acuratetea si corectitudinea procesului.
|
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-08-23
Vrei sa iti maximizezi prezenta pe LinkedIn si sa iti extinzi reteaua profesionala? Articolul nostru recent este aici pentru a te ajuta!
|
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-08-23
HR-ul se transforma rapid, influentat de progresele tehnologice. Worktelligent sustine si participa la aceasta schimbare prin colectarea si analiza feedback-ului in timp real, contribuind la imbunatatirea performantei angajatilor.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Prevederile din legislatia muncii si legislatia financiara se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de payroll si administrare personal poate fi coplesitoare.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Cat la suta din decizia finala in recrutare a fost influentata de preconceptiile sau partinirile tale? Iti este poate dificil sa estimezi, dar prin natura umana suntem predispusi la forme de partinire sau discriminare, avem poate tendinta de a favoriza oamenii poate pe baza caracterului lor sau a unor similitudini si de a-i defavoriza pe cei care nu ne seamana. Atunci cand partinirea influenteaza deciziile de angajare, risti sa alegi candidatul gresit, sa intampini probleme legale de discriminare, sa subminezi e initiativele companiei de diversitate si egalitate. Afla aici cum eviti partinirea si discriminarea la interviu!
|
Pus la dispozitie de Thomas International , 2024-08-26
Auto-cunoasterea este fundamentala pentru un leadership eficient si pentru construirea unor echipe puternice si colaborative. O mai buna intelegere a propriilor comportamente si declansatori emotionali poate ajuta liderii sa gestioneze echipele cu empatie si claritate, sa reduca conflictele si sa motiveze angajatii.
|
Pus la dispozitie de Thomas International, 2024-08-26
Interviurile bazate pe competente sunt concepute pentru a testa una sau mai multe competente, punand accentul pe comportamente si abilitati concrete ale candidatului. Spre deosebire de interviurile traditionale care pot analiza experienta anterioara sau nivelul de educatie, acest tip de interviu se concentreaza pe comportamente care prezic performanta viitoare.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
Vacanta a luat sfarsit si angajatii au nevoie de un boost pentru a-si reintra in ritm. Unii se simt coplesiti sau stresati din cauza volumului de munca acumulat in absenta lor, altii au in continuare „creier de vacantă” si recupereaza greu sarcinile intarziate. Toate aceste lucruri pot face dificila reconectarea la atmosfera de lucru.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
După vacanta, ne intoarcem mereu cu forțe proaspete si hotarati sa performam. Dar, uneori, obsesia performantei duce la arderea unor etape importante ale procesului de performance management si la ignorarea progresului, creand frustrari deopotriva printre angajati, care simt că evolutia lor nu este apreciata si printre manageri, care se simt neputinciosi in a-si ajuta subalternii.
|
|
|
|
Draga specialist HR, cum te traieste acest rol?
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
|
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”, anume observam eforturile oamenilor din spatele oamenilor care straduiesc sa directioneze intr-o zona de crestere permanentele schimbari normative si socio-economice care au loc acum.
Desi colaborez cu multi dintre acesti profesionisti fie in zona de formare, sa integreze competentele de coaching, metoda Points of You sau metodologia Collective Shift, fie atunci cand contracteaza in special interventii de team coaching si team retreat pentru echipele lor, a fost pentru prima data cand, din rolul meu de simplu participant al discutiilor, am simtit “greutatea” acestor roluri fara de care o organizatie nu poate functiona, fara de care un manager nu poate concretiza rezultate. De foarte multe ori in dialogul cu specialistii HR regasesc motivatia lor de a aduce valoare atat companiilor in care activeaza dar si celor care, indiferent de functie sau rol, se afla in aceste sisteme - “invat pentru ca vreau sa ajut oamenii din aceasta echipa/ vreau sa aduc un impact pozitiv”, asta aud cel mai des.
Simt sa raspund la aceasta dinamica actuala cu o invitatie, sigur, pentru cine o gaseste utila. Mi-am propus sa ofer acestor specialisti HR, pentru 10 dintre ei acum in acest proiect pilor, un spatiu de conversatie profesionala care sa-I sustina sa-si raspunda la intrebarea mea initiala de astazi: “Cum te traieste rolul de HR?”, pentru ca fiecare rol are atat beneficii minunate, insa are si costuri pe care avem tendinta de a le trece cu vederea.
Ce inseamna suportul conversatiei profesionale pe care o propun?
Este un dialog reflexiv deschis care vine sa sprijine practica, dezvoltarea personala si bunastarea specialistului din HR. Nu este un spatiu de formare a noi competente, ci unul care vine sa sustina optimizarea felului in care rolul impacteaza la nivel uman, relationar, impacteaza resursele si capabilitatile personale si profesionale, un spatiu construit din elementele competentelor de supervizare.
Se poate accesa aceasta conversatie in doua moduri, pentru ca fiecare avem propriul confort de a invata si creste:
- Fie in cadrul unui grup restrans, intim, rezervat pentru maxim 6 persoane. Acest grup se va intalni in 3 ocazii diferite: 8 mai, 3 iunie si 8 iulie si toate detaliile se primesc la solicitare
- Fie in cadrul a cate 3 discutii individuale, optiune rezervata pentru 4 persoane, gasind impreuna o agenda comuna pentru toate acestea in perioada mai – iulie 2024
Pentru cei interesati de oportunitatea creata - ai ocazia si te incurajez in cadrul acestor conversatii:
- sa-ti exprimi si sa dezvolti un nou nivel de intelegere a propriilor trairi, bucuria, tensiunea si presiunea specifica rolului tau
- sa-ti ingadui tranzitia de la starea specifica operationalului la starea generoasa si deschisa necesara managementului de crestere personala
- sa dai glas constructiei unui climat partenerial sanatos
- sa practici abilitatea de a invata prin observare si comunicare autentica
- sa inspiri, incurajezi si influentezi prin propria prezenta mediul in care te aflii
- sa practici o mentalitate de crestere in situatii provocatoare
- sa abordezi deschis dilemele tale etice
- sa apelezi la conversatii regenerative
- explorezi impactul progresului si a regresului avut
- normalizezi procesele tale de invatare si crestere
Atentie!
Aceasta initiativa oferita este pro-bono, singura investitie necesara fiind cea de timp: intalnirile de grup vor dura 2 ore, cele individuale vor dura cate o ora fiecare. Este un proiect pilot care imi doresc sa fie un suport relevant si sprijin al oamenilor din spatele oamenilor, tocmai pentru ca efortul sa fie sustinut si impactul lor sa fie dus mai departe. La randul lor, specialistii din HR aduc celor de langa ei, atat la nivel profesional dar si uman, beneficii valoroase, initiativa mea devenind astfel doar o oglinda a “zilnicului” lor.
Proiectul este, in aceeasi masura, o invitatie catre liderii si managerii care se bazeaza pe contributia profesionistilor HR sa le ofere inapoi, ca parteneri ale obiectivelor comune de crestere, grija bunastarii personale si profesionale.
Astept solicitarile voastre aici https://oananiculae.com/contacts/ si sunt deschisa sa raspund la detaliile neadresate.
|
Vezi toate articolele scrise de Leadership Identity ON
|
Alte articole
|
|
|