Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de PwC Romania, 2022-06-28
Cu cat cresc salariile companiile din Romania? Ce beneficii sunt la moda? Care sunt cele mai noi trenduri in piata de HR? Sunt intrebarile la care cauti raspuns atunci cand trebuie sa sustii cu analize si cifre propunerea de buget salarial sau alte decizii ce au legatura cu recompensarea angajatilor.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2022-08-01
​Pe piata actuala, in care angajatorii se „bat” pentru candidati talentati, organizatiile trebuie sa iasa in evidenta pentru a atrage angajati de calitate. Optimizarea procesului de onboarding este o strategie cheie pentru imbunatatirea brandului de angajator si pentru recrutarea unor candidati mai buni.
Pus la dispozitie de AudioTribe, 2022-07-08
Un om are nevoie, in medie, de 10 ore pentru a citi o carte. Un timp greu de gasit in rutina aglomerat de zi cu zi. Insa daca am calcula orele petrecute intre semafoare? Sau cele pierdute in hypermarketuri? Orele alocate gatitului sau cele pe care le investim la sala, sau in iesirile la alergat?
Pus la dispozitie de Creative & Bright, 2022-07-26
Stim cum va simtiti atunci cand va straduiti din greu sa duceti la bun sfarsit lucrurile dar colegii continua sa vina in vizita, sa puna cate o intrebare, sa solicite ajutor, sa va spuna o poveste, sa impartaseasca o experienta sau pur si simplu sa discute. Desk Buddy a fost creat pentru a va ajuta sa spuneti ceea ce aveti de spus pe un ton jucaus.
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-07-26
2021 a fost primul an integral in care au fost aplicate noile cerinte ale Directivei 2018/957/UE, intrata in vigoare chiar in primul an al pandemiei, dintre care cea mai importanta vizeaza lucratorii detasati, care au primit dreptul la o remuneratie echivalenta cu aceea primita de un angajat local in tara in care isi va desfasura activitatea. 
Pus la dispozitie de Managis Bio, 2022-07-26
Stim ca in aceste momente este o provocare sa gasiti activitati care sa ii tina mult timp ocupati pe cei mici, dar care sa le fie si folositoare, asa ca venim cu o propunere: tineti-i in bucatarie alaturi de dumneavoastra!
Pus la dispozitie de Marina Sfirlea, 2022-07-26
Am ales cateva mituri nutritionale pe care toata lumea le-a auzit la un moment dat sau le-a crezut, lucru care nu este de condamnat deoarece internetul vehiculeaza multe informatii false si care nu sunt sustinute de studii sau informatii stiintifice.
Pus la dispozitie de Dr. Aaliya Yaqub, Chief Medical Officer, Thrive, 2022-07-28
In nicio alta perioada nu s-a mai purtat o conversatie atat de profunda despre cum modul in care traim si muncim poate sa aiba un efect atat de puternic asupra starii noastre de bine. In 2019, Organizatia Mondiala a Sanatatii a definit burnout-ul ca fiind "un fenomen ocupational" care este generat direct de criza colectiva a stresului la locul de munca.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2022-07-28
Acest trend, denumit si Great Resignation, poate afecta eficienta organizationala din cauze multiple: costuri de inlocuire a angajatilor care pleaca; eficienta redusa; satisfactie scazuta a clientilor sau chiar pierderea clientilor; un departament de HR coplesit de recrutari, onboarding, atritie ridicata; scaderea moralului angajatilor care raman.
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-07-28
Majoritatea companiilor recruteaza candidatii care sunt cei mai compatibili cu cultura organizationala, aliniati cu misiunea si valorile companiei. Desi pare a fi contraintuitiv, a angaja persoane care sunt complementare, sau chiar aduc valori suplimentare organizatiei, este o practica prin care se pot atrage talente cu abilitati esentiale: rezolvare de probleme, inovatie, creativitate si managementul conflictului. 
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-07-28
Discutia iti va dezvalui: metodele prin care poate o echipa sa isi creasca performanta. de ce modelele vechi de leadership nu mai sunt eficiente pentru a dezvolta si sustine echipe performante si care sunt pasii practici pe care ii poti urma pentru a sustine performanta echipei.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-07-28
Recrutarea s-a schimbat, iar nevoile si motivatiile angajatilor odata cu ea. De la job description si pana la criteriile de selectie pe care ar trebui sa punem accent, ti-am pregatit un articol cuprinzator care sa-ti ofere niste informatii valoroase bune de pus in practica pentru a-ti imbunatati procesele.
Pus la dispozitie de BIA, 2022-07-28
Dupa doi ani in care multi candidati au fost poate mai preocupati de stabilitate in plan profesional si financiar, in vara anului 2022 se resimte o relaxare in piata muncii. Desi situatia este favorabila candidatilor, numarul de joburi disponbile crescand fata de 2020 si 2021, interesul acestora pentru o schimbare in cariera in acest moment nu este proportional. 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-07-28
Daca ne uităm la planurile angajatilor, 43% dintre acestia vor sa renunte la actualele joburi in urmatoarele 12 luni, motivati fiind în principal de dorinta de a obtine un salariu mai mare, de oportunitati de cariera mai bune și de flexibilitate. Si te gandesti cum sa motivezi colegii pentru a ramane implicati in activitatea companiei, pentru o perioada cat mai lunga.
Pus la dispozitie de Atlas, 2022-07-28
95% dintre candidati iau in calcul reputatia companiei inainte de a aplica la un job; o strategie buna de employer branding reduce turnover-ul cu 28%; 66% dintre potentialii angajati vor sa stie care sunt valorile companiei si care este cultura organizationala, pentru a verifica daca rezoneaza sau nu cu acestea.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-07-28
Stim cat de importanta este transparenta in organizatii. Pentru noi este una din valorile de baza, iar pentru a face lucrurile cat mai clare, vrem sa impartasim cum decurge cu adevarat un proces de background screening.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-07-28
Succesul unei companii se bazeaza pe rezultatele oamenilor.Toate companiile isi doresc in echipe oameni care sa se potriveasca cu valorile organizatiei, oameni care sa lucreze impreuna pentru a obtine rezultate cat mai bune, nu? Procesul de background screening protejeaza nu doar compania, ci si clientii si angajatii.
​Creativitate, Organizare si Relaxare – sau despre cum se poate construi un mediu de lucru productiv cu colectiile DPH
Pus la dispozitie de Editura DPH, 2021-12-06
Mentinerea unui nivel crescut al moralului si performantelor angajatilor este o adevarata provocare pentru 2 din 3 angajatori. In ultimii doi ani, de cand pandemia Covid a schimbat modul de lucru, tot mai multi angajatori opteaza pentru solutii de educatie aditionala pentru cresterea performantelor angajatilor.

Companiile investesc tot mai mult in formarea continua a angajatilor, cu scopul de a crea conditiile perfecte pentru un mediu de lucru productiv, in care acestia sa lucreze eficient si organizat. Insa, nu este tot timpul usor sa gaseasca instrumentele potrivite, ale caror costuri sa asigure rentabilitatea investitiilor in dezvoltarea resursei umane.

Organizatiile au nevoie de angajati cu un nivel ridicat de independenta si cu abilitati de gestionare a situatiilor neasteptate. Cheia o reprezinta incurajarea lor sa dezvolte in permanenta abilitati, sa acumuleze cunostinte si metodologii de abordare a unor problematici diverse.

Editura DPH propune o serie de colectii menita sa sprijine companiile intr-un mod integrat in eforturile lor de a sustine atat o dezvoltare continua a abilitatilor si cunostintelor angajatilor, cat si nevoile emotionale ale acestora. Cartile, editate intr-un stil prietenos, pe suport de hartie de calitate, bucura cititorul de la prima atingere.

Cateva dintre titlurile recomandate de editura DPH pentru aceasta perioada sunt structurate in 4 categorii:
  • Dezvoltare personala: cele mai noi carti care sustin descoperirea si dezvoltarea abilitatilor necesare angajatilor, pentru ca acestia sa devina cea mai buna versiune a lor la locul de munca. Veti observa rapid o crestere a capacitatilor de intelegere a unor problematici diverse din partea angajatilor, ceea ce va ridica nivelul lor de performanta; Being creative. Fii inspirat. Descopera-ti originalitatea. sprijina cititorul sa isi dezvolte un set de cunostinte si abilitati prin care vor reusi sa produca idei originale si sa le puna in practica in mod eficient.
  • Inspirationale & motivationale: volume care reunesc experiente si citate ale unor oameni de success, menite sa genereze emotie si dorinta de dezvoltare in randul angajatilor. Vei avea colegi mai determinati, care vor avea capacitatea sa genereze schimbari pozitive in organizatia ta; Bestseller-ul Becoming your best. Cele 12 principii ale liderilor de success, a lui Steven R. Shallenberger este ghidul perfect pentru ca toti membrii unei organizatii sa devina cele mai bune versiuni ale lor ca oameni. 
  • Agende si organizatoare: o serie de instrumente ce organizare a activitatilor, cu design prietenos si rol practic esential in structurarea eficienta a activitatilor. Te vei bucura de angajati organizati si eficienti; Success Journal este doar unul dintre titlurile care constituie, in acelasi timp atat un organizator eficient, cat si o resursa de inspiratie pentru cresterea productivitatii. 
  • Carti de colorat pentru adulti: o varietate de elemente vizuale care stimulează creativatea si reduc nivelul de stres si frustrare in randul angajatilor. Angajatii tai vor elibera tensiunile acumulate in activitati cu grad ridicat de presiune si vor lucra cu mai mult drag si spor.  
Pentru perioada Craciunului, editura DPH a creat o editie speciala Povestea Craciunului, potrivita pentru lectura in familie, in prag de sarbatori.
  
Profita de Discount HR Club special – 20%, utilizand codul HRCLUB la plasarea comenzii!
 
***
De ce sa alegi colectiile editurii DPH
Editura Didactica Publishing House – Editura Mintilor in Miscare - isi propune, prin noile colectii de auto-dezvoltare si cunoastere,  sa vina in sprijinul managerilor, practicienilor si trainerilor cu titluri atractive, axate pe  teme variate, precum dezvoltarea inteligentei emotionale si abilitatilor cognitive. Linia editoriala a editurii este angajata in publicarea celor mai bune titluri care sa sustina dezvoltarea, cresterea productivitatii si a profitabilitatii. Impreuna, promovam progresul uman prin formare continua si cunoastere.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate