Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Catalin Vasile, 2020-04-30
In noul context de business, companiile trebuie sa fie pregatite sa interactioneze cu clientii in mediul preferat de acestia atunci cand le este solicitat. Daca un client vrea sa discute prin video-call, ar trebui sa poti sustine o conversatie valoroasa pentru acesta si chiar sa creezi o experienta de nivel superior. Odata cu familiarizarea clientilor cu noile tehnologii, apare o mare oportunitate pentru multe companii de a accesa cu usurinta clienti din alte zone geografice. Pentru a face fata acestor provocari, echipele profesioniste de vanzatori dezvolta un model nou de interactiune cu clientul, model cunoscut ca INSIDE SALES.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-04-30
Pot sa intreb un angajat daca are sau nu Coronavirus? Pot sa trimit acasa un membru al echipei daca se simte rau si sa ii cer sa aduca o adeverinta medicala care sa arate ca este sanatos, inainte sa se intoarca la munca? Sunt doar cateva dintre intrebarile adresate de expertii HR din SUA, care au participat recent la o intalnire cu reprezentantii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Expertii citati de Bloomberg au reiterat importanta pe care trebuie sa o acorde companiile in aceasta perioada pentru a avea o strategie clara de comunicare, sa ia masuri ferme pentru a asigura sanatatea angajatilor si sa usureze tranzitia catre munca de acasa, in sectoarele in care acest lucru este posibil. Iata cateva recomandari in acest sens, care se pot aplica si in firma ta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-04-30
Rolul expertului in resurse umane de a fi omul care ajuta compania sa isi adapteze business-ul si care ghideaza angajatii intr-un moment care pune la incercare modul lor de lucru devine vital in noua realitate a pietei muncii. Iata cinci moduri in care criza sanitara va schimba activitatea departamentului de resurse umane.
Pus la dispozitie de Madalina Balan, 2020-04-30
Odata cu declararea starii de urgenta si implementarea recomandarilor de distantare sociala, multi dintre noi resimtim acut izolarea sociala. Si este normal, deoarece oamenii sunt, prin natura lor, fiinte sociale. Astfel, nu ne surprinde faptul ca reducerea conectarii sociale are un impact asupra echilibrului emotional si asupra sanatatii psihologice, impactand semnificativ eficienta la locul de munca. 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-04-30
A schimbat pandemia de coronavirus pentru totdeauna modul in care lucram? In ultimii ani, s-a dezbatut intens subiectul muncii remote, cu sustinatori puternici si pro, si contra. Cu toate acestea, multe dintre piedicile considerate inainte insurmontabile s-au dovedit, in ultimele saptamani, relativ usor de de depasit, in conditiile in care milioane de angajati nu au avut alta solutie decat sa isi mute birourile acasa. 
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2020-04-30
Cineva spunea odata despre mindfulness ca este "...an eastern tool for western results". Pentru o lunga perioada de timp mindfulness a fost un concept privit cu destul de mult scepticism in vest. Dar astazi este practicata in nenumarate locuri, de la Parlamentul Britanic si Forumul de la Davos pana la companii de renume precum Google sau Intel. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-04-30
Desi avem multe motive sa simtim ca viata s-a oprit pur si simplu, de fapt doar si-a incetinit ritmul si s-a dat peste cap! Dar avem cele mai bune sanse sa supravietuim acestei schimbari enorme daca ne adaptam tuturor conditiilor - temporare sau permanente - cat mai curand posibil. Noi, la Indivizo, lucram de ani buni la digitalizarea procesului de angajare si la dezvoltarea instrumentelor online care fac recrutarea mai eficienta.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-05-04
Situatia de criza cauzata de pandemia de COVID-19 ne-a obligat pe noi, angajatorii, sa gasim solutii pentru a ne continua activitatea si mai ales pentru a ne proteja angajatii. Cea mai populara masura, acolo unde a fost posibil, a fost sa ne desfasuram cu totii activitatea de acasa. Cum tinem evidenta timpului pentru munca de acasa al angajatilor?
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-04
Ups, iata-te in carantina, cu toata situatia asta cu Covid-19. Acum chiar ca nu mai poti sa mergi la dentist, s-au inchis toti. Insa maseaua aceea incepe sa te deranjeze din ce in ce mai des. Si ai fi vrut, daca tot era sa te fi dus, sa vorbesti si de un implant pentru maseaua lipsa. Intre timp insa, angajatorul ti-a redus 20% din salariu, ca deh, afacerile merg prost, acum lucrezi doar 4 zile din 5 pe saptamana. Cui ii mai arde de investitii dentare? Pot sa mai astepte.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2020-05-05
Colega noastra Malina Chirea, trainer si psiholog, ne impartaseste cateva sugestii practice despre cum putem gestiona anxietatea, una dintre emotiile puternice ale acestor zile. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-26
Sanatatea generala buna este o conditie importanta a performantei angajatilor. Conform unui studiu, 77% din pierderile de performanta se datoreaza unei stari de sanatate precare. Iar sanatatea orala nu face exceptie.
Employer Journey si gamificare. Cum mixezi cele doua concepte intr-o activare #disruptiveHR
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-03-29
Atragerea de angajati noi, potriviti cu obiectivele de dezvoltare ale companiei, este o provocare din ce in ce mai importanta pentru HR Manageri. Daca vorbim de atragerea generatiilor tinere lucrurile se complica si mai mult. Cum faci sa ii convingi ca a lucra in compania ta este o experienta care merita incercata?
 
Cand vorbim despre angajati tineri, Disruptive HR devine un concept cu care ar trebui sa te obisnuiesti repede. Acesta face referire la adaptarea domeniului Resurselor Umane la conditiile impuse de digitalizare prin utilizarea noilor tehnologii. Din gama trendurilor disruptive fac parte softurile care masoara ce ii motiveaza pe angajati sau care ii ajuta sa-si monitorizeze progresul si starea de bine.
 
Dar sa pornim de la nevoile si interesele tale de HR Manager. Vrei sa atragi atentia viitorilor angajati la evenimentele pe care le organizezi? Te intrebi cum sa procedezi astfel incat conceptul evenimentului, dar si brand-ul de angajator sa ramana intiparite in minte, in asa fel incat participantii sa rezoneze cu organizatia si sa considere posibilitatea de a lucra in cadrul acesteia? Pleaca de la premisa ca oamenii au nevoie de ceva in care sa poata avea incredere si care sa le ofere un sentiment placut. Prin urmare, ar fi recomandat sa le facilitezi o experienta pozitiva pe care sa o asocieze cu brandul.
 
Cum a folosit Banca Transilvania conceptul de gamificare intr-o activare Disruptive HR cu accent pe employer branding awareness
 
Un exemplu de event gamification care a functionat mai ales in cazul generatiei tinere, care are nevoie de interactivitate pentru a nu se plictisi, de noutate si de creativitate a fost o activare de tip Disruptive HR, desfasurata recent de Banca Transilvania. In cadrul activarii, studentii care au participat la eveniment au avut ocazia sa parcurga un Employee Journey in cadrul companiei, pornind de la interviul de angajare, la training, mentoring, coaching si dezvoltare personala pana la celebration & fun. Participantii au inteles parcursul carierei in BT cu ajutorul robotilor inclusi intr-o dinamica de joc adaptata la realitatea organizationala.
 
Ideea a luat nastere in cadrul unui workshop desfasurat la Marcom Hub, robotii fiind un instrument de gamificare utilizat in industria HR si una dintre tehnologiile care pot fi folosite in activari de tipul Experiential HR.
 
Cum faci din induction day o experienta memorabila
 
Gamificarea e de mare ajutor si cand vine vorba de intelegerea valorilor companiei. Imagineaza-ti cum ar fi ca in cursul unei induction day, cei mai noi angajati sa se familiarizeze cu organigrama si valorile organizatiei prin intermediul unui workshop in care creeaza chiar ei traseul mai multor roboti reusind astfel prin ghidajul lor sa inteleaga care sunt functiile in companie si care sunt asocierile valorilor…De ce event gamification
 
Beneficiile nu sunt doar de partea celor carora le este destinat evenimentul, ci si de partea organizatorilor. Jane McGonigal, game designer premiat la nivel international, accentueaza faptul ca jocul creeaza dependenta tocmai pentru ca tinteste nevoi emotionale de baza. Mai simplu spus, intra in contact cu motivatorii intrinseci si extrinseci care actioneaza asupra unei persoane in viata de zi cu zi.
 
Alte avantaje care pot rezulta din acest tip de eveniment sunt: crearea unui context marcat de incredere si colaborare, a unei atmosfere mai relaxate in care ideile si feedback-ul din partea potentialilor angajati circula cu usurinta.
 
Creeaza-ti propria activare #disruptiveHR
 
Marcom Hub este un accelerator de idei pentru echipe creative din domeniul HR. Daca si compania ta are nevoie de o activare #disruptive, hai cu echipa la Marcom Hub sa dati frau liber imaginatiei. Dincolo de faptul ca puteti petrece cateva ore #outofoffice, plecati cu ideea de campanie gata de implementat… Esti la un e-mail distanta: geek@marcomhub.ro.

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate