Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
Schimbarea este singura constanta in viata - stim asta, suntem de acord, aprobam si dam din cap, insa, atunci cand apare, de cele mai multe ori omitem sa o aducem ca proces de tranzitie! Care sunt momentele de schimbare ce au nevoie sa fie adresate punctual si in mod dedicat in dinamica de viata a unei organizatii, indiferent de marimea ei? 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
“O imagine face cat 1000 de cuvinte!” suntem familiari cu acest concept si asta este un as in maneca pe care avem nevoie sa-l aduce in interventiile de invatare si crestere! La acest moment, suportul proiectiv al imaginilor este suficient de cunoscut profesionistilor si este adus in spatiul intalnirilor de lucru, atat in cele individuale cat si in cele de grup si echipa.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-03-28
Stii cat de implicati sunt angajatii tai? Pentru a te ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare, echipa Mirro a adunat date si cifre intr-un infografic despre implicarea angajatilor la locul de munca. 
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-03-28
Crearea unui profil al angajatului ajuta atat in procesul de recrutare, cat si la pastrarea celor mai buni oameni. Companiile le pot folosi pentru o abordare mai sistematica si mai transparenta a angajarilor, pentru a imbunatati calitatea managementului si pentru a facilita colaborarea in echipa.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Gestionarea eficienta a procesului de salarizare consta in realizarea unui calcul salarial corect si a repectarii termenelor limita. Acest lucru poate fi realizat prin externalizarea calculului salarial catre un furnizor cu experienta, decizie care vine cu beneficii care pot contribui la succesul intregului business.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Colaborarea dintre Wolters Kluwer si Smartree reprezinta un exemplu de succes in optimizarea proceselor esentiale de salarizare si administrare de personal, asigurand, in acelasi timp, adaptabilitatea la evolutiile legislative. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Securitatea si sanatatea in munca reprezinta doua aspecte extrem de importante atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. O abordare prudenta a acestui aspect, de catre ambele parti, contribuie la crearea unui mediu de lucru mai sigur, mai sanatos si mai productiv. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-03-28
Ai auzit vreodata o statistica care sa te faca sa te opresti din scrollat pe telefon? Ei bine, aici vine una: mai mult de 40% dintre limbile vorbite pe aceasta planeta sunt intr-o lupta serioasa pentru supravietuire. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-03-28
Aveti vreodata acele momente cand o mica piatra in pantof se transforma intr-o adevarata odisee? Ei bine, in lumea vasta si adesea amuzanta a proverbelor romanesti, exista o expresie care imbratiseaza acest sentiment si il ridica la nivelul urmator: „Buturuga mica rastoarna carul mare”.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-03-28
Mediul psihologic sigur este un element esential intr-o echipa - ii ajuta pe oameni sa se simta liberi si sa fie ei insisi, sa isi asume riscuri si sa-si exprime opinii fara teama de consecinte negative. Tu stii daca esti un lider care creeaza siguranta psihologica in cadrul echipei?
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2024-03-28
Fie ca privesti lucrurile ca lider sau ca angajat un lucru e cert din orice perspectiva ai fi iti doresti sa evoluezi, sa te dezvolti astfel incat sa ajungi acolo unde iti visezi. Dar de cele mai multe ori drumul pe care il parcurgi poate fi atat de intens incat uiti sa te bucuri de experienta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-03-29
Un manager are, in medie, cu 51% mai multe responsabilitati decat poate gestiona in mod eficient, iar 29% dintre angajati demisioneaza curand dupa promovari. Cum ajutam in mod real managerii sa treaca printr-o perioada de tranzitie care sa le contureze roluri care li se potrivesc? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-03-29
De ce angajatii tineri manifesta o reticenta din ce in ce mai pronuntata in ceea ce priveste dedicarea catre sarcinile lor? Statisticile arata o tendinta descendenta in randul angajatilor sub 30 de ani, cu o rata de implicare care scade de la an la an. Ce putem face?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-03-29
Comunicarea interna este unul dintre cei mai importanti piloni organizationali, care tine laolalta intreaga companie, iar tehnologia poate juca un rol crucial in operationalizarea unor procese esentiale pentru o comunicare autentica. Aducem in atentia ta un proiect de succes, premiat recent pentru cea mai buna utilizare a tehnologiei in comunicarea interna.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2024-03-29
In 2024 au ales sa-si mareasca echipele angajatorii care au nevoie de specialisti in vanzari, in domeniul financiar, in arhitectura și logistica, prin urmare si solicitarile catre echipa de recrutare BIA Human Capital Solutions au crescut in primul trimestru. 
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2024-03-29
O recrutare gresita te-ar putea costa 30% din salariul anual al unui angajat, arata datele din 2023 ale Departamentului Muncii din SUA. Iar un proces de recrutare are costuri vizibile si mai putin vizibile, pe care uneori cu greu la anticipezi. Acestea cresc atunci cand atragi candidati nepotriviti. 
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-03-29
Curiozitatea a fost recunoscuta in mod constant ca un motiv critic care influenteaza comportamentul uman atat in mod pozitiv, cat si negativ, in toate etapele ciclului de viata. Curiozitatea este considerata ca fiind cea mai nobila dintre impulsurile umane si totodata este adesea denigrata ca fiind periculoasa (ca in expresia "curiozitatea a ucis pisica").
Pus la dispozitie de Decebal Marin, 2024-03-29
Cand este vorba despre risc si siguranta in munca, exista trei predictori puternici: inteligenta riscului, inteligenta cognitive si inteligenta emotionala. Daca vrei sa afli mai multe despre rolul fiecaruia dintre ei si despre coeficientii care ii masoara – IQ, EQ si ICue, te invitam sa citesti acest articol.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-03-29
HR fara tehnologie e deja de neconceput in 2024! Dar cum ramane cu relatia si interactiunea directa cu candidatii? Un interviu Thomas Int., realizat cu partenerii nostrii de la Workable (platforma de recrutare), despre provocarile si tendintele care redefinesc recrutarea. 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
​Energy Management, o solutie reala ce preintampina fenomenul de burnout
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
Anca: Este o zi de luni si echipa de vanzari are sedinta saptamanala. Anca simte cum sala de sedinte parca se strange in jurul ei. Isi simte palmele transpirate, un nod in gat si un ghem care se misca bolborosind prin stomac. Aerul conditionat desi pornit nu face fata valurilor de caldura pe care le simte invadandu-I corpul. Directorul national de vanzari discuta langa ea despre obiectivele trimestriale si fiecare cuvant il aude ca un ciocan peste o nicovala, tare, metalic, strident. Stie ca si-a facut targetul trimestrul asta, si trimestrul trecut, si cel anterior, dar cu toate astea, nu se simte in siguranta. De cativa ani incoace, simte ca targetul e din ce in ce mai greu de facut nu doar datorita competitiei, ci a multor situatii neprevazute care apar iar si iar. Simte cum anxietatea o insoteste zilnic si nu o paraseste cand isi termina programul de lucru.

Mihai: Tocmai se imbraca pentru a intra in fabrica, unde se ocupa de procesele de securitate a muncii pe liniile de imbuteliere a unor bauturi carbogazoase. Este nervos, extrem de obosit si simte ca nu se poate concentra. Stie ca de nivelul lui de concentrare depind atat obiective de business cat si starea de sanatate si siguranta a colegilor care lucreaza pe liniile de imbuteliere, in deposit si in zona logistica. Cu cat constientizeaza mai puternic acest lucru, cu atat simte cum il cuprinde un nivel de iritare si de anxietate mai mare. Incearca sa respire profund si sa se calmeze, dar nu reuseste.

Cele 2 exemple se pot regasi fidel intr-un raport al Eurofund. In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.

Editia de la finalul anului 2022 a inglobat si 10 tari din jurul UE, iar raspunsurile reflecta un context din ce in ce mai complex si in care anxietatea si stresul devin un companion trist, de zi cu zi:
  • Bunastarea mintală nu a revenit la nivelul la care s-ar fi putut astepta, in ciuda ridicarii restrictiilor COVID-19.
  • 48% din respondenti se chinuie sa isi asigure traiul zilnic. In afara UE, procentul este si mai ingrijorator, de 81%.
  • 1/3 considera plata facturilor lunare un stres foarte mare, cu precadere plata facturilor la utilitati
  • 36% din cetatentii UE considera inca dificil accesul la educatie si programe educationale, in timp ce procentul non UE este de peste 70%.
  • 62% din respondentii UE si 84% din cei non UE care nu au loc de munca, considera ca le este foarte dificil sa isi continue studiile sau sa acceseze forme de educatie.
  • 23% din cetatenii UE si 62% din cei non UE au joburi ce pot fi realizate remote si cu toate acestea li se solicita prezenta obligatorie la munca.
  • Un dezechilibru intre viata personala si profesionala este resimtit de respondentii din ambele zone, dar dezechilibrul este resimtit mai puternic de catre femei. 1/3 din cetatenii UE lucreaza in timpul liber si mai mult de jumatate din cei apartinand tarilor non UE.
  • Niveluri problematic de scazute ale bunastarii au fost raportate de toti respondentii, indiferent de zona lor, toti mentionand stari de pesimism, rezilienta scazuta, oboseala generalizata si riscuri crescute de sanatate.
O astfel de realitate nu mai apartine doar catorva, ce au locuri de munca extrem de stresante, ci ne inconjoara si ne afecteaza pe toti. De aceea, un astfel de context cere o altfel de solutie. Una in care, organizatii si angajati, isi dau mana pentru o relatie mai buna pe termen lung.

Modul in care ne gestionam energia ne determina reactia la stres. Modul in care ne gestionam energia ne determina nivelul de rezilienta. Modul in care ne gestionam energia ne determina capacitatea de constientizare a factorilor ce provoaca stres.

Managementul stresului, desi suna bine, este o solutie de scurta durata, si ce apare de multe ori prea tarziu. Ceea ce ne este necesar este un management al energiei.

Unul din programele pe care le derulam cu cel mai mare succes, in organizatii de toate dimensiunile, este “Energy Management”, ce are 2 obiective majore: creste nivelul de constientizare al fiecarui participant in ce priveste “personal stress drivers” si construieste know-how-ul necesar pentru dezvoltarea rezilientei ce in schimb creste calitatea vietii.

Construit pe principiul celor 4 rezervoare de energie – fizica, emotionala, mentala si spirituala – programul ofera in prima parte o intelegere profunda a stresului, a etapelor acestuia si ofera metode de identificare a semnalelor pe care le organismul si mediul ni le ofera ca sa vedem in ce etapa de stres ne aflam.

Odata ce participantii obtin claritate asupra tiparelor proprii de stres, programul ii ajuta sa isi construiasca un plan personal de atingere a nivelului dorit de rezilienta.

Rezultatul cel mai impresionant se vede insa la cateva luni de la finalizarea sa, cand toti participantii marturisesc ca resimt niveluri de energie crescute atat in viata personala cat si profesionala.

Unele din elementele cele mai apreciate pe parcursul programului, ce poate fi implementat atat ca eveniment singular, cat si ca o calatorie de invatare, sunt modalitatile de acccesare a zonelor emotionale de regenerare si performanta si modul de raportare la energia spirituala.

Aceasta se refera la calitatea scopului pe care il atribuim actiunilor noastre si modul in care viata pe care o traim este sau nu in acord cu acest scop si cu valorile asociate lui. In contextul acestui tip de energie, programul in sine ii ajuta pe participanti sa gaseasca un scop mai inalt in propria lor activitate si sa se conecteze la acesta pentru a accesa niveluri de energie pe care nu erau constienti ca le au.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate