|
|
|
|
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei, 2024-07-30
PHIX.WORK, o solutie inovatoare dezvoltata in colaborare cu EIT Manufacturing si Digital Innovation Zone. PHIX nu este doar un alt instrument de evaluare, ci o platforma complexa destinata sa revolutioneze modul in care abordam riscurile psihosociale.
|
Pus la dispozitie de ParentED Fest, 2024-08-19
Prima editie a ParentED Fest aduce in premiera la Bucuresti experti recunoscuti la nivel global, precum celebra Dr. Shefali Tsabary, New York Times best-selling author, recomandata de vedeta de televiziune americana Oprah drept cel mai bun specialist in materie de cresterea copiilor.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pentru numerosi specialisti in resurse umane, procesul de salarizare este unul dificil, consumator de timp, repetitiv si predispus la erori. Cum poti sa faci ca procesul de salarizare sa aduca satisfactie si oamenilor de HR? Prin externalizare!
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Majoritatea tinerilor din generatia Z au in comun un vis de indeplinit: sa isi obtina dream jobul in urmatorii 10 ani. In Romania, conform celui mai recent studiu Smartree, descoperim receptivitatea pozitiva a pietei muncii in ansamblu fata de generatia Z. In schimb, alte studii din sfera HR ne arata cum tinerii angajati nu au un drum tocmai usor spre jobul visat.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pauza la locul de munca este benefica atat fizic, cat si psihic, si nu in ultimul rand, este un drept al angajatului. Pe langa cele 48 de ore consecutive obligatorii de repaus, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, numai daca orele de lucru depasesc numarul de 6.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
Cauti modalitati pentru imbunatatirea experientei angajatilor la locul de munca? Conform ultimelor studii, angajatii care simt ca apartin locului de munca sunt de 3 ori mai nerabdatori sa vina la serviciu.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
De ce este managementul performantei important pentru organizatii? Aceasta este o intrebare pe care multi lideri si-o pun. Managementul performantei nu ar trebui tratat ca o sarcina administrativa de rutina, ci ca un proces critic si indispensabil pentru succesul unei organizatii.
|
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-08-22
In ultimii patru ani, munca flexibila a trecut de la a fi un beneficiu optional la o cerinta esentiala pentru multi candidati, chiar si in cadrul categoriilor de angajati blue collar sau grey collar. De ce flexibilitatea este mai importanta pentru femei?
|
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-08-22
Compararea locului in care ne aflam in relatie cu alti oameni este adanc incorporata in biologia noastra. Ne simtim in mod constant inferiori si descurajati – sau superiori si auto-suficienti – pentru ca ne masuram aspectul, abilitatile, realizarile impotriva altor oameni?
|
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-08-22
Succesul in cariera este presarat cu inegalitati. Nu incepem si nici nu ajungem cu totii in acelasi loc. In timp ce unii urca pe scara corporativa si obtin remuneratii semnificative, altii se confrunta cu dificultati in a-si acoperi cheltuielile din salarii aproape imposibil de trait.
|
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-08-22
Recent, o analiza de sange efectuata unui atlet scandinav a relevat un nivel foarte scazut de magneziu. Sportivul a reactionat prompt si a inceput sa suplimenteze dieta cu magneziu.
|
Pus la dispozitie de CTeam, 2024-08-22
O realitate: in 2023, in ciuda progreselor, femeile din UE castigau in continuare cu 14% mai putin decat barbatii. Desi un salariu egal pentru munca egala este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, practica ne arata ca implementarea sa a fost adesea dificila.
|
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-08-23
O evaluare corecta a performantei angajatilor este esentiala pentru dezvoltarea atat a angajatilor, cat si a companiei. Totusi, departamentele HR se confrunta adesea cu provocari ce pot compromite acuratetea si corectitudinea procesului.
|
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-08-23
Vrei sa iti maximizezi prezenta pe LinkedIn si sa iti extinzi reteaua profesionala? Articolul nostru recent este aici pentru a te ajuta!
|
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-08-23
HR-ul se transforma rapid, influentat de progresele tehnologice. Worktelligent sustine si participa la aceasta schimbare prin colectarea si analiza feedback-ului in timp real, contribuind la imbunatatirea performantei angajatilor.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Prevederile din legislatia muncii si legislatia financiara se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de payroll si administrare personal poate fi coplesitoare.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Cat la suta din decizia finala in recrutare a fost influentata de preconceptiile sau partinirile tale? Iti este poate dificil sa estimezi, dar prin natura umana suntem predispusi la forme de partinire sau discriminare, avem poate tendinta de a favoriza oamenii poate pe baza caracterului lor sau a unor similitudini si de a-i defavoriza pe cei care nu ne seamana. Atunci cand partinirea influenteaza deciziile de angajare, risti sa alegi candidatul gresit, sa intampini probleme legale de discriminare, sa subminezi e initiativele companiei de diversitate si egalitate. Afla aici cum eviti partinirea si discriminarea la interviu!
|
Pus la dispozitie de Thomas International , 2024-08-26
Auto-cunoasterea este fundamentala pentru un leadership eficient si pentru construirea unor echipe puternice si colaborative. O mai buna intelegere a propriilor comportamente si declansatori emotionali poate ajuta liderii sa gestioneze echipele cu empatie si claritate, sa reduca conflictele si sa motiveze angajatii.
|
Pus la dispozitie de Thomas International, 2024-08-26
Interviurile bazate pe competente sunt concepute pentru a testa una sau mai multe competente, punand accentul pe comportamente si abilitati concrete ale candidatului. Spre deosebire de interviurile traditionale care pot analiza experienta anterioara sau nivelul de educatie, acest tip de interviu se concentreaza pe comportamente care prezic performanta viitoare.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
Vacanta a luat sfarsit si angajatii au nevoie de un boost pentru a-si reintra in ritm. Unii se simt coplesiti sau stresati din cauza volumului de munca acumulat in absenta lor, altii au in continuare „creier de vacantă” si recupereaza greu sarcinile intarziate. Toate aceste lucruri pot face dificila reconectarea la atmosfera de lucru.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
După vacanta, ne intoarcem mereu cu forțe proaspete si hotarati sa performam. Dar, uneori, obsesia performantei duce la arderea unor etape importante ale procesului de performance management si la ignorarea progresului, creand frustrari deopotriva printre angajati, care simt că evolutia lor nu este apreciata si printre manageri, care se simt neputinciosi in a-si ajuta subalternii.
|
|
|
|
Energy Management, o solutie reala ce preintampina fenomenul de burnout
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
|
Anca: Este o zi de luni si echipa de vanzari are sedinta saptamanala. Anca simte cum sala de sedinte parca se strange in jurul ei. Isi simte palmele transpirate, un nod in gat si un ghem care se misca bolborosind prin stomac. Aerul conditionat desi pornit nu face fata valurilor de caldura pe care le simte invadandu-I corpul. Directorul national de vanzari discuta langa ea despre obiectivele trimestriale si fiecare cuvant il aude ca un ciocan peste o nicovala, tare, metalic, strident. Stie ca si-a facut targetul trimestrul asta, si trimestrul trecut, si cel anterior, dar cu toate astea, nu se simte in siguranta. De cativa ani incoace, simte ca targetul e din ce in ce mai greu de facut nu doar datorita competitiei, ci a multor situatii neprevazute care apar iar si iar. Simte cum anxietatea o insoteste zilnic si nu o paraseste cand isi termina programul de lucru.
Mihai: Tocmai se imbraca pentru a intra in fabrica, unde se ocupa de procesele de securitate a muncii pe liniile de imbuteliere a unor bauturi carbogazoase. Este nervos, extrem de obosit si simte ca nu se poate concentra. Stie ca de nivelul lui de concentrare depind atat obiective de business cat si starea de sanatate si siguranta a colegilor care lucreaza pe liniile de imbuteliere, in deposit si in zona logistica. Cu cat constientizeaza mai puternic acest lucru, cu atat simte cum il cuprinde un nivel de iritare si de anxietate mai mare. Incearca sa respire profund si sa se calmeze, dar nu reuseste.
Cele 2 exemple se pot regasi fidel intr-un raport al Eurofund. In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Editia de la finalul anului 2022 a inglobat si 10 tari din jurul UE, iar raspunsurile reflecta un context din ce in ce mai complex si in care anxietatea si stresul devin un companion trist, de zi cu zi:
- Bunastarea mintală nu a revenit la nivelul la care s-ar fi putut astepta, in ciuda ridicarii restrictiilor COVID-19.
- 48% din respondenti se chinuie sa isi asigure traiul zilnic. In afara UE, procentul este si mai ingrijorator, de 81%.
- 1/3 considera plata facturilor lunare un stres foarte mare, cu precadere plata facturilor la utilitati
- 36% din cetatentii UE considera inca dificil accesul la educatie si programe educationale, in timp ce procentul non UE este de peste 70%.
- 62% din respondentii UE si 84% din cei non UE care nu au loc de munca, considera ca le este foarte dificil sa isi continue studiile sau sa acceseze forme de educatie.
- 23% din cetatenii UE si 62% din cei non UE au joburi ce pot fi realizate remote si cu toate acestea li se solicita prezenta obligatorie la munca.
- Un dezechilibru intre viata personala si profesionala este resimtit de respondentii din ambele zone, dar dezechilibrul este resimtit mai puternic de catre femei. 1/3 din cetatenii UE lucreaza in timpul liber si mai mult de jumatate din cei apartinand tarilor non UE.
- Niveluri problematic de scazute ale bunastarii au fost raportate de toti respondentii, indiferent de zona lor, toti mentionand stari de pesimism, rezilienta scazuta, oboseala generalizata si riscuri crescute de sanatate.
O astfel de realitate nu mai apartine doar catorva, ce au locuri de munca extrem de stresante, ci ne inconjoara si ne afecteaza pe toti. De aceea, un astfel de context cere o altfel de solutie. Una in care, organizatii si angajati, isi dau mana pentru o relatie mai buna pe termen lung.
Modul in care ne gestionam energia ne determina reactia la stres. Modul in care ne gestionam energia ne determina nivelul de rezilienta. Modul in care ne gestionam energia ne determina capacitatea de constientizare a factorilor ce provoaca stres.
Managementul stresului, desi suna bine, este o solutie de scurta durata, si ce apare de multe ori prea tarziu. Ceea ce ne este necesar este un management al energiei.
Unul din programele pe care le derulam cu cel mai mare succes, in organizatii de toate dimensiunile, este “Energy Management”, ce are 2 obiective majore: creste nivelul de constientizare al fiecarui participant in ce priveste “personal stress drivers” si construieste know-how-ul necesar pentru dezvoltarea rezilientei ce in schimb creste calitatea vietii.
Construit pe principiul celor 4 rezervoare de energie – fizica, emotionala, mentala si spirituala – programul ofera in prima parte o intelegere profunda a stresului, a etapelor acestuia si ofera metode de identificare a semnalelor pe care le organismul si mediul ni le ofera ca sa vedem in ce etapa de stres ne aflam.
Odata ce participantii obtin claritate asupra tiparelor proprii de stres, programul ii ajuta sa isi construiasca un plan personal de atingere a nivelului dorit de rezilienta.
Rezultatul cel mai impresionant se vede insa la cateva luni de la finalizarea sa, cand toti participantii marturisesc ca resimt niveluri de energie crescute atat in viata personala cat si profesionala.
Unele din elementele cele mai apreciate pe parcursul programului, ce poate fi implementat atat ca eveniment singular, cat si ca o calatorie de invatare, sunt modalitatile de acccesare a zonelor emotionale de regenerare si performanta si modul de raportare la energia spirituala.
Aceasta se refera la calitatea scopului pe care il atribuim actiunilor noastre si modul in care viata pe care o traim este sau nu in acord cu acest scop si cu valorile asociate lui. In contextul acestui tip de energie, programul in sine ii ajuta pe participanti sa gaseasca un scop mai inalt in propria lor activitate si sa se conecteze la acesta pentru a accesa niveluri de energie pe care nu erau constienti ca le au.
|
Vezi toate articolele scrise de
|
Alte articole
|
|
|