Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-03-01

DISC este un model de evaluare a comportamentului si a personalitatii, care isi are originile in teoriile psihologului american William Marston. Acesta imparte comportamentul uman in patru dimensiuni principale: Dominanta (D), Influenta (I), Stabilitate (S) si Conformitate (C).

Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
Schimbarea este singura constanta in viata - stim asta, suntem de acord, aprobam si dam din cap, insa, atunci cand apare, de cele mai multe ori omitem sa o aducem ca proces de tranzitie! Care sunt momentele de schimbare ce au nevoie sa fie adresate punctual si in mod dedicat in dinamica de viata a unei organizatii, indiferent de marimea ei? 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
“O imagine face cat 1000 de cuvinte!” suntem familiari cu acest concept si asta este un as in maneca pe care avem nevoie sa-l aduce in interventiile de invatare si crestere! La acest moment, suportul proiectiv al imaginilor este suficient de cunoscut profesionistilor si este adus in spatiul intalnirilor de lucru, atat in cele individuale cat si in cele de grup si echipa.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-03-28
Stii cat de implicati sunt angajatii tai? Pentru a te ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare, echipa Mirro a adunat date si cifre intr-un infografic despre implicarea angajatilor la locul de munca. 
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-03-28
Crearea unui profil al angajatului ajuta atat in procesul de recrutare, cat si la pastrarea celor mai buni oameni. Companiile le pot folosi pentru o abordare mai sistematica si mai transparenta a angajarilor, pentru a imbunatati calitatea managementului si pentru a facilita colaborarea in echipa.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Gestionarea eficienta a procesului de salarizare consta in realizarea unui calcul salarial corect si a repectarii termenelor limita. Acest lucru poate fi realizat prin externalizarea calculului salarial catre un furnizor cu experienta, decizie care vine cu beneficii care pot contribui la succesul intregului business.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Colaborarea dintre Wolters Kluwer si Smartree reprezinta un exemplu de succes in optimizarea proceselor esentiale de salarizare si administrare de personal, asigurand, in acelasi timp, adaptabilitatea la evolutiile legislative. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-03-28
Securitatea si sanatatea in munca reprezinta doua aspecte extrem de importante atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. O abordare prudenta a acestui aspect, de catre ambele parti, contribuie la crearea unui mediu de lucru mai sigur, mai sanatos si mai productiv. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-03-28
Ai auzit vreodata o statistica care sa te faca sa te opresti din scrollat pe telefon? Ei bine, aici vine una: mai mult de 40% dintre limbile vorbite pe aceasta planeta sunt intr-o lupta serioasa pentru supravietuire. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-03-28
Aveti vreodata acele momente cand o mica piatra in pantof se transforma intr-o adevarata odisee? Ei bine, in lumea vasta si adesea amuzanta a proverbelor romanesti, exista o expresie care imbratiseaza acest sentiment si il ridica la nivelul urmator: „Buturuga mica rastoarna carul mare”.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-03-28
Mediul psihologic sigur este un element esential intr-o echipa - ii ajuta pe oameni sa se simta liberi si sa fie ei insisi, sa isi asume riscuri si sa-si exprime opinii fara teama de consecinte negative. Tu stii daca esti un lider care creeaza siguranta psihologica in cadrul echipei?
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2024-03-28
Fie ca privesti lucrurile ca lider sau ca angajat un lucru e cert din orice perspectiva ai fi iti doresti sa evoluezi, sa te dezvolti astfel incat sa ajungi acolo unde iti visezi. Dar de cele mai multe ori drumul pe care il parcurgi poate fi atat de intens incat uiti sa te bucuri de experienta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-03-29
Un manager are, in medie, cu 51% mai multe responsabilitati decat poate gestiona in mod eficient, iar 29% dintre angajati demisioneaza curand dupa promovari. Cum ajutam in mod real managerii sa treaca printr-o perioada de tranzitie care sa le contureze roluri care li se potrivesc? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-03-29
De ce angajatii tineri manifesta o reticenta din ce in ce mai pronuntata in ceea ce priveste dedicarea catre sarcinile lor? Statisticile arata o tendinta descendenta in randul angajatilor sub 30 de ani, cu o rata de implicare care scade de la an la an. Ce putem face?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-03-29
Comunicarea interna este unul dintre cei mai importanti piloni organizationali, care tine laolalta intreaga companie, iar tehnologia poate juca un rol crucial in operationalizarea unor procese esentiale pentru o comunicare autentica. Aducem in atentia ta un proiect de succes, premiat recent pentru cea mai buna utilizare a tehnologiei in comunicarea interna.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2024-03-29
In 2024 au ales sa-si mareasca echipele angajatorii care au nevoie de specialisti in vanzari, in domeniul financiar, in arhitectura și logistica, prin urmare si solicitarile catre echipa de recrutare BIA Human Capital Solutions au crescut in primul trimestru. 
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2024-03-29
O recrutare gresita te-ar putea costa 30% din salariul anual al unui angajat, arata datele din 2023 ale Departamentului Muncii din SUA. Iar un proces de recrutare are costuri vizibile si mai putin vizibile, pe care uneori cu greu la anticipezi. Acestea cresc atunci cand atragi candidati nepotriviti. 
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-03-29
Curiozitatea a fost recunoscuta in mod constant ca un motiv critic care influenteaza comportamentul uman atat in mod pozitiv, cat si negativ, in toate etapele ciclului de viata. Curiozitatea este considerata ca fiind cea mai nobila dintre impulsurile umane si totodata este adesea denigrata ca fiind periculoasa (ca in expresia "curiozitatea a ucis pisica").
Pus la dispozitie de Decebal Marin, 2024-03-29
Cand este vorba despre risc si siguranta in munca, exista trei predictori puternici: inteligenta riscului, inteligenta cognitive si inteligenta emotionala. Daca vrei sa afli mai multe despre rolul fiecaruia dintre ei si despre coeficientii care ii masoara – IQ, EQ si ICue, te invitam sa citesti acest articol.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-03-29
HR fara tehnologie e deja de neconceput in 2024! Dar cum ramane cu relatia si interactiunea directa cu candidatii? Un interviu Thomas Int., realizat cu partenerii nostrii de la Workable (platforma de recrutare), despre provocarile si tendintele care redefinesc recrutarea. 
Transformati evaluarea personalului intr-un proces simplu si eficient
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-01-06
Departamentele HR au rolul de a ajuta managementul companiilor sa gaseasca cei mai potriviti specialisti pentru echipele lor. Mediul de lucru este mai competitiv ca niciodata, iar profesionistii HR trebuie sa atraga, sa pastreze si sa gestioneze bine angajatii, astfel incat acestia si afacerea sa prospere. Un aspect important in evolutia echipei il reprezinta evaluarea performantelor acesteia, criteriile de evaluare si modul de evaluare a fiecarui membru in parte al organizatiei. Exista mai multe metodologii de evaluare, de la recenzii anuale traditionale, feedback si evaluare 360 de grade, feedback in timp real, evaluarea experientei clientilor si evaluarea performantei proiectului. Astfel, puteti urmari daca drumul parcurs de un angajat duce la atingerea obiectivelor stabilite sau sunt necesare masuri de ajustare. La nivelul fiecarui angajat puteti identifica aptitudinile care contribuie la succesul echipei, modul in care interactioneaza cu colegii si abilitatile care trebuie imbunatatite. Procesul de evaluare a personalului poate fi facut punctual, la anumite intervale de timp, insa ideal este sa puteti avea in orice moment o radiografie exacta a performantelor echipei si a fiecarui angajat.
 
Aceasta este misiunea pe care solutiile software de management al performantei o au. Ca urmare a utilizarii unor instrumente excelente de HR, forta de munca poate fi sustinuta, iar compania poate fi mai bine organizata si cu o productivitate crescuta.
 
Impactul evaluarii personalului asupra companiei si angajatilor
 
Majoritatea sistemelor de management al performantei sunt ineficiente in dezvoltarea si pastrarea angajatilor, iar acest lucru este dovedit in special de evaluarile anuale ale performantei, care sunt partinitoare si nesigure. 95% dintre manageri spun ca sunt „nemultumiti” de evaluarile traditionale ale performantei conform unui studiu al companiei CEB. Acelasi raport arata ca 77% dintre directorii de resurse umane cred ca evaluarile de performanta nu reflecta cu acuratete contributiile angajatilor. Mai mult, studiul a evidentiat ca managerii aloca 210 ore pe an pentru managementul performantei, iar angajatii petrec 40 de ore pe an. Timpul inseamna bani! Organizatiile trebuie sa implementeze tehnologii si procese care eficientizeaza managementul performantei. De asemenea, o cercetare Globoforce arata ca 51% dintre angajati considera ca recenziile anuale sunt inexacte si 53% spun ca nu ii motiveaza. Evaluarile o data pe an nu surprind cu exactitate performanta angajatilor. Daca nu va amintiti ce ati luat la pranz saptamana trecuta, cum va puteti astepta sa va amintiti performanta angajatilor de-a lungul anului? 80% dintre angajatii din Generatia Y au spus ca prefera recunoasterea la fata locului decat recenziile formale. Recunoasterea pozitiva este o forma de apreciere care poate avea impact de lunga durata. Efectuate anual, recenziile nu reusesc sa valorifice acest fapt, deoarece majoritatea realizarilor ar putea fi uitate cu usurinta pe parcursul a 12 luni. Membrii Generatiei Y nu sunt multumiti de acest lucru si prefera sa fie rasplatiti si sa le fie recunoscute imediat meritele.
  
Eficienta digitala si transparenta in relatia cu angajatii
 
Colorful.hr va pune la dispozitie un modul software pentru evaluarea angajatilor, disponibil atat on premise, cat si in cloud. Prin intermediul acestuia, puteti monitoriza intreaga activitate a angajatilor, care sunt evaluati pe baza unui proces obiectiv si transparent. Astfel, aveti toate elementele necesare pentru a lua decizii corecte privind acordarea de prime si beneficii extrasalariale, motivarea angajatilor si retentia lor pe termen lung in organizatie. Cu ajutorul modulului, definirea si masurarea obiectivelor este simplificata, iar procesele de evaluare pot fi bine definite. Puteti utiliza metode simple de evaluare, de tipul 1 to 1, sau metode mai complexe, prin feedback 180 de grade sau evaluare 360 de grade. Odata initiat programul de evaluare, aveti acces la fiecare etapa a sesiunii de evaluare, iar la final primiti un raport cu toate feedback-urile. In urma evaluarii, monitorizati evolutia personalului si, ulterior, puteti dezvolta un plan de cariera personalizat, in functie de abilitatile si nevoile fiecarui angajat.
 
Descoperiti acum caracteristicile si beneficiile modulului software pentru evaluarea angajatilor dezvoltat de colorful.hr!

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate