Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de PwC Romania, 2022-06-28
Cu cat cresc salariile companiile din Romania? Ce beneficii sunt la moda? Care sunt cele mai noi trenduri in piata de HR? Sunt intrebarile la care cauti raspuns atunci cand trebuie sa sustii cu analize si cifre propunerea de buget salarial sau alte decizii ce au legatura cu recompensarea angajatilor.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2022-08-01
​Pe piata actuala, in care angajatorii se „bat” pentru candidati talentati, organizatiile trebuie sa iasa in evidenta pentru a atrage angajati de calitate. Optimizarea procesului de onboarding este o strategie cheie pentru imbunatatirea brandului de angajator si pentru recrutarea unor candidati mai buni.
Pus la dispozitie de AudioTribe, 2022-07-08
Un om are nevoie, in medie, de 10 ore pentru a citi o carte. Un timp greu de gasit in rutina aglomerat de zi cu zi. Insa daca am calcula orele petrecute intre semafoare? Sau cele pierdute in hypermarketuri? Orele alocate gatitului sau cele pe care le investim la sala, sau in iesirile la alergat?
Pus la dispozitie de Creative & Bright, 2022-07-26
Stim cum va simtiti atunci cand va straduiti din greu sa duceti la bun sfarsit lucrurile dar colegii continua sa vina in vizita, sa puna cate o intrebare, sa solicite ajutor, sa va spuna o poveste, sa impartaseasca o experienta sau pur si simplu sa discute. Desk Buddy a fost creat pentru a va ajuta sa spuneti ceea ce aveti de spus pe un ton jucaus.
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-07-26
2021 a fost primul an integral in care au fost aplicate noile cerinte ale Directivei 2018/957/UE, intrata in vigoare chiar in primul an al pandemiei, dintre care cea mai importanta vizeaza lucratorii detasati, care au primit dreptul la o remuneratie echivalenta cu aceea primita de un angajat local in tara in care isi va desfasura activitatea. 
Pus la dispozitie de Managis Bio, 2022-07-26
Stim ca in aceste momente este o provocare sa gasiti activitati care sa ii tina mult timp ocupati pe cei mici, dar care sa le fie si folositoare, asa ca venim cu o propunere: tineti-i in bucatarie alaturi de dumneavoastra!
Pus la dispozitie de Marina Sfirlea, 2022-07-26
Am ales cateva mituri nutritionale pe care toata lumea le-a auzit la un moment dat sau le-a crezut, lucru care nu este de condamnat deoarece internetul vehiculeaza multe informatii false si care nu sunt sustinute de studii sau informatii stiintifice.
Pus la dispozitie de Dr. Aaliya Yaqub, Chief Medical Officer, Thrive, 2022-07-28
In nicio alta perioada nu s-a mai purtat o conversatie atat de profunda despre cum modul in care traim si muncim poate sa aiba un efect atat de puternic asupra starii noastre de bine. In 2019, Organizatia Mondiala a Sanatatii a definit burnout-ul ca fiind "un fenomen ocupational" care este generat direct de criza colectiva a stresului la locul de munca.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2022-07-28
Acest trend, denumit si Great Resignation, poate afecta eficienta organizationala din cauze multiple: costuri de inlocuire a angajatilor care pleaca; eficienta redusa; satisfactie scazuta a clientilor sau chiar pierderea clientilor; un departament de HR coplesit de recrutari, onboarding, atritie ridicata; scaderea moralului angajatilor care raman.
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-07-28
Majoritatea companiilor recruteaza candidatii care sunt cei mai compatibili cu cultura organizationala, aliniati cu misiunea si valorile companiei. Desi pare a fi contraintuitiv, a angaja persoane care sunt complementare, sau chiar aduc valori suplimentare organizatiei, este o practica prin care se pot atrage talente cu abilitati esentiale: rezolvare de probleme, inovatie, creativitate si managementul conflictului. 
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-07-28
Discutia iti va dezvalui: metodele prin care poate o echipa sa isi creasca performanta. de ce modelele vechi de leadership nu mai sunt eficiente pentru a dezvolta si sustine echipe performante si care sunt pasii practici pe care ii poti urma pentru a sustine performanta echipei.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-07-28
Recrutarea s-a schimbat, iar nevoile si motivatiile angajatilor odata cu ea. De la job description si pana la criteriile de selectie pe care ar trebui sa punem accent, ti-am pregatit un articol cuprinzator care sa-ti ofere niste informatii valoroase bune de pus in practica pentru a-ti imbunatati procesele.
Pus la dispozitie de BIA, 2022-07-28
Dupa doi ani in care multi candidati au fost poate mai preocupati de stabilitate in plan profesional si financiar, in vara anului 2022 se resimte o relaxare in piata muncii. Desi situatia este favorabila candidatilor, numarul de joburi disponbile crescand fata de 2020 si 2021, interesul acestora pentru o schimbare in cariera in acest moment nu este proportional. 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-07-28
Daca ne uităm la planurile angajatilor, 43% dintre acestia vor sa renunte la actualele joburi in urmatoarele 12 luni, motivati fiind în principal de dorinta de a obtine un salariu mai mare, de oportunitati de cariera mai bune și de flexibilitate. Si te gandesti cum sa motivezi colegii pentru a ramane implicati in activitatea companiei, pentru o perioada cat mai lunga.
Pus la dispozitie de Atlas, 2022-07-28
95% dintre candidati iau in calcul reputatia companiei inainte de a aplica la un job; o strategie buna de employer branding reduce turnover-ul cu 28%; 66% dintre potentialii angajati vor sa stie care sunt valorile companiei si care este cultura organizationala, pentru a verifica daca rezoneaza sau nu cu acestea.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-07-28
Stim cat de importanta este transparenta in organizatii. Pentru noi este una din valorile de baza, iar pentru a face lucrurile cat mai clare, vrem sa impartasim cum decurge cu adevarat un proces de background screening.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-07-28
Succesul unei companii se bazeaza pe rezultatele oamenilor.Toate companiile isi doresc in echipe oameni care sa se potriveasca cu valorile organizatiei, oameni care sa lucreze impreuna pentru a obtine rezultate cat mai bune, nu? Procesul de background screening protejeaza nu doar compania, ci si clientii si angajatii.
Transformati evaluarea personalului intr-un proces simplu si eficient
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-01-06
Departamentele HR au rolul de a ajuta managementul companiilor sa gaseasca cei mai potriviti specialisti pentru echipele lor. Mediul de lucru este mai competitiv ca niciodata, iar profesionistii HR trebuie sa atraga, sa pastreze si sa gestioneze bine angajatii, astfel incat acestia si afacerea sa prospere. Un aspect important in evolutia echipei il reprezinta evaluarea performantelor acesteia, criteriile de evaluare si modul de evaluare a fiecarui membru in parte al organizatiei. Exista mai multe metodologii de evaluare, de la recenzii anuale traditionale, feedback si evaluare 360 de grade, feedback in timp real, evaluarea experientei clientilor si evaluarea performantei proiectului. Astfel, puteti urmari daca drumul parcurs de un angajat duce la atingerea obiectivelor stabilite sau sunt necesare masuri de ajustare. La nivelul fiecarui angajat puteti identifica aptitudinile care contribuie la succesul echipei, modul in care interactioneaza cu colegii si abilitatile care trebuie imbunatatite. Procesul de evaluare a personalului poate fi facut punctual, la anumite intervale de timp, insa ideal este sa puteti avea in orice moment o radiografie exacta a performantelor echipei si a fiecarui angajat.
 
Aceasta este misiunea pe care solutiile software de management al performantei o au. Ca urmare a utilizarii unor instrumente excelente de HR, forta de munca poate fi sustinuta, iar compania poate fi mai bine organizata si cu o productivitate crescuta.
 
Impactul evaluarii personalului asupra companiei si angajatilor
 
Majoritatea sistemelor de management al performantei sunt ineficiente in dezvoltarea si pastrarea angajatilor, iar acest lucru este dovedit in special de evaluarile anuale ale performantei, care sunt partinitoare si nesigure. 95% dintre manageri spun ca sunt „nemultumiti” de evaluarile traditionale ale performantei conform unui studiu al companiei CEB. Acelasi raport arata ca 77% dintre directorii de resurse umane cred ca evaluarile de performanta nu reflecta cu acuratete contributiile angajatilor. Mai mult, studiul a evidentiat ca managerii aloca 210 ore pe an pentru managementul performantei, iar angajatii petrec 40 de ore pe an. Timpul inseamna bani! Organizatiile trebuie sa implementeze tehnologii si procese care eficientizeaza managementul performantei. De asemenea, o cercetare Globoforce arata ca 51% dintre angajati considera ca recenziile anuale sunt inexacte si 53% spun ca nu ii motiveaza. Evaluarile o data pe an nu surprind cu exactitate performanta angajatilor. Daca nu va amintiti ce ati luat la pranz saptamana trecuta, cum va puteti astepta sa va amintiti performanta angajatilor de-a lungul anului? 80% dintre angajatii din Generatia Y au spus ca prefera recunoasterea la fata locului decat recenziile formale. Recunoasterea pozitiva este o forma de apreciere care poate avea impact de lunga durata. Efectuate anual, recenziile nu reusesc sa valorifice acest fapt, deoarece majoritatea realizarilor ar putea fi uitate cu usurinta pe parcursul a 12 luni. Membrii Generatiei Y nu sunt multumiti de acest lucru si prefera sa fie rasplatiti si sa le fie recunoscute imediat meritele.
  
Eficienta digitala si transparenta in relatia cu angajatii
 
Colorful.hr va pune la dispozitie un modul software pentru evaluarea angajatilor, disponibil atat on premise, cat si in cloud. Prin intermediul acestuia, puteti monitoriza intreaga activitate a angajatilor, care sunt evaluati pe baza unui proces obiectiv si transparent. Astfel, aveti toate elementele necesare pentru a lua decizii corecte privind acordarea de prime si beneficii extrasalariale, motivarea angajatilor si retentia lor pe termen lung in organizatie. Cu ajutorul modulului, definirea si masurarea obiectivelor este simplificata, iar procesele de evaluare pot fi bine definite. Puteti utiliza metode simple de evaluare, de tipul 1 to 1, sau metode mai complexe, prin feedback 180 de grade sau evaluare 360 de grade. Odata initiat programul de evaluare, aveti acces la fiecare etapa a sesiunii de evaluare, iar la final primiti un raport cu toate feedback-urile. In urma evaluarii, monitorizati evolutia personalului si, ulterior, puteti dezvolta un plan de cariera personalizat, in functie de abilitatile si nevoile fiecarui angajat.
 
Descoperiti acum caracteristicile si beneficiile modulului software pentru evaluarea angajatilor dezvoltat de colorful.hr!

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate