Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Editura DPH, 2021-12-06
Editura DPH propune o serie de colectii menita sa sprijine companiile intr-un mod integrat in eforturile lor de a sustine atat o dezvoltare continua a abilitatilor si cunostintelor angajatilor, cat si nevoile emotionale ale acestora. Cartile, editate intr-un stil prietenos, pe suport de hartie de calitate, bucura cititorul de la prima atingere.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2022-01-06
Eficientizarea, atragerea si pastrarea oamenilor-cheie sunt marile prioritati ale acestei perioade si ale anului 2022 la varful marilor companii active in Romania. Afla principalele concluzii ale studiului “Insights from the Top” realizat de compania de de Executive Search si Dezvoltare Organizationala K.M.Trust & Partners la final de 2021.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-01-06
O echipa poate fi extrem de valoroasa, mai ales daca angajatorii aleg sa investeasca in evaluarea si dezvoltarea aptitudinilor. Evaluarea ajuta nu doar la monitorizarea evolutiei personalului, cat si la dezvoltarea unui plan de cariera personalizat, in functie de abilitatile si nevoile fiecarui angajat. Deoarece suntem in acea perioada a anului in care se efectueaza de obicei evaluarea personalului, va invitam sa cititi un articol despre solutiile software de management al performantei. 
Pus la dispozitie de Oraroo, 2022-01-06
Deconturile de cheltuieli sunt considerate, in general, aspecte pur legate de contabilitate. Atunci insa cand fluxul de procesare a deconturilor in companie este dificil, implica formulare pe hartie cu multe reguli neclare sau produce adesea o mare bataie de cap angajatilor, acesta devine un subiect de resurse umane. 
Pus la dispozitie de Oraroo, 2022-01-06
Fiecare manager al unei echipe de consultanta incearca sa imbunatateasca si sa mentina la valori inalte utilizarea facturabila. Fiecare consultant este, cel putin partial, evaluat si compensat pentru ore utilizate si facturate. Obtinerea vizibilitatii asupra utilizarii facturabile sau a modului de calcul in baza unei procesari manuale este o provocare. 
Pus la dispozitie de Oraroo, 2022-01-06
Generarea de documente pe baza de sabloane reprezinta un ajutor de specialitate – atunci cand un angajat solicita un document, tu il ai la indemana. Asta iti permite sa te concentrezi pe ceea ce este cu adevarat important in activitatea ta. Functionalitatea oferita de platforma Oraroo vine in intampinarea nevoii de eficientizare pentru responsabilii de resurse umane.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2022-01-06
2022 va fi un an al candidatilor, tendinta deja stabilita in 2021. Si ai mult mai multe avantaje in business cand arati apreciere oamenilor alaturi de care lucrezi in loc sa recrutezi continuu si sa incepi mereu de la zero cu oameni noi. Cu toate acestea, ai si pozitii noi in companie, foarte specializate, pentru care nu poti recruta colegii din companie. Cum atragi talentele? Cum mentii echilibrul, astfel incat oamenii din echipa sa simta ca sunt apreciati in continuare?
Pus la dispozitie de BIA HR, 2022-01-06
Bianca Matei, HR Consultant in cadrul BIA HR, nu a tinut sa urmeze fidel drumul prescris de facultate, ci si-a dat voie sa experimenteze joburi in diferite domenii si sa deprinda din fiecare abilitatile care azi, in echipa BIA, ii permit sa aduca valoare in colaborarea cu partenerii business. Pe langa activitatea de consultanta in HR, gandeste si programele de wellbeing pentru BIA HR. 
Pus la dispozitie de Arianna Huffington, 2022-01-06
Desi intalnirile virtuale au fost ca un colac de salvare atunci cand cei mai multi dintre noi am fost nevoiti sa lucram de acasa, astazi suntem pur si simplu coplesiti de ele: timpul petrecut in intalnirile saptamanale a crescut cu 150% si creste constant.
Transformati evaluarea personalului intr-un proces simplu si eficient
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-01-06
Departamentele HR au rolul de a ajuta managementul companiilor sa gaseasca cei mai potriviti specialisti pentru echipele lor. Mediul de lucru este mai competitiv ca niciodata, iar profesionistii HR trebuie sa atraga, sa pastreze si sa gestioneze bine angajatii, astfel incat acestia si afacerea sa prospere. Un aspect important in evolutia echipei il reprezinta evaluarea performantelor acesteia, criteriile de evaluare si modul de evaluare a fiecarui membru in parte al organizatiei. Exista mai multe metodologii de evaluare, de la recenzii anuale traditionale, feedback si evaluare 360 de grade, feedback in timp real, evaluarea experientei clientilor si evaluarea performantei proiectului. Astfel, puteti urmari daca drumul parcurs de un angajat duce la atingerea obiectivelor stabilite sau sunt necesare masuri de ajustare. La nivelul fiecarui angajat puteti identifica aptitudinile care contribuie la succesul echipei, modul in care interactioneaza cu colegii si abilitatile care trebuie imbunatatite. Procesul de evaluare a personalului poate fi facut punctual, la anumite intervale de timp, insa ideal este sa puteti avea in orice moment o radiografie exacta a performantelor echipei si a fiecarui angajat.
 
Aceasta este misiunea pe care solutiile software de management al performantei o au. Ca urmare a utilizarii unor instrumente excelente de HR, forta de munca poate fi sustinuta, iar compania poate fi mai bine organizata si cu o productivitate crescuta.
 
Impactul evaluarii personalului asupra companiei si angajatilor
 
Majoritatea sistemelor de management al performantei sunt ineficiente in dezvoltarea si pastrarea angajatilor, iar acest lucru este dovedit in special de evaluarile anuale ale performantei, care sunt partinitoare si nesigure. 95% dintre manageri spun ca sunt „nemultumiti” de evaluarile traditionale ale performantei conform unui studiu al companiei CEB. Acelasi raport arata ca 77% dintre directorii de resurse umane cred ca evaluarile de performanta nu reflecta cu acuratete contributiile angajatilor. Mai mult, studiul a evidentiat ca managerii aloca 210 ore pe an pentru managementul performantei, iar angajatii petrec 40 de ore pe an. Timpul inseamna bani! Organizatiile trebuie sa implementeze tehnologii si procese care eficientizeaza managementul performantei. De asemenea, o cercetare Globoforce arata ca 51% dintre angajati considera ca recenziile anuale sunt inexacte si 53% spun ca nu ii motiveaza. Evaluarile o data pe an nu surprind cu exactitate performanta angajatilor. Daca nu va amintiti ce ati luat la pranz saptamana trecuta, cum va puteti astepta sa va amintiti performanta angajatilor de-a lungul anului? 80% dintre angajatii din Generatia Y au spus ca prefera recunoasterea la fata locului decat recenziile formale. Recunoasterea pozitiva este o forma de apreciere care poate avea impact de lunga durata. Efectuate anual, recenziile nu reusesc sa valorifice acest fapt, deoarece majoritatea realizarilor ar putea fi uitate cu usurinta pe parcursul a 12 luni. Membrii Generatiei Y nu sunt multumiti de acest lucru si prefera sa fie rasplatiti si sa le fie recunoscute imediat meritele.
  
Eficienta digitala si transparenta in relatia cu angajatii
 
Colorful.hr va pune la dispozitie un modul software pentru evaluarea angajatilor, disponibil atat on premise, cat si in cloud. Prin intermediul acestuia, puteti monitoriza intreaga activitate a angajatilor, care sunt evaluati pe baza unui proces obiectiv si transparent. Astfel, aveti toate elementele necesare pentru a lua decizii corecte privind acordarea de prime si beneficii extrasalariale, motivarea angajatilor si retentia lor pe termen lung in organizatie. Cu ajutorul modulului, definirea si masurarea obiectivelor este simplificata, iar procesele de evaluare pot fi bine definite. Puteti utiliza metode simple de evaluare, de tipul 1 to 1, sau metode mai complexe, prin feedback 180 de grade sau evaluare 360 de grade. Odata initiat programul de evaluare, aveti acces la fiecare etapa a sesiunii de evaluare, iar la final primiti un raport cu toate feedback-urile. In urma evaluarii, monitorizati evolutia personalului si, ulterior, puteti dezvolta un plan de cariera personalizat, in functie de abilitatile si nevoile fiecarui angajat.
 
Descoperiti acum caracteristicile si beneficiile modulului software pentru evaluarea angajatilor dezvoltat de colorful.hr!

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate