Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-08-30
Cu totii am spus lucruri regretabile in focul bataliei. Cuvinte pe care se presupune ca le gandim, dar nu le pronuntam. In atmosfera incarcata cu adrenalina din timpul negocierii, te-ai putea trezi cu usurinta aruncand expresii de genul urmator: „Gata! Pana aici! Asta-i ultima mea oferta!” Fara sa-ti dai seama, cuvintele ti-au iesit deja din gura, iar oponentii tai, pana atunci nebanuitori, te percep ca fiind intransigent. De ce ai spus ce-ai spus?
Pus la dispozitie de Malina Chirea, 2019-08-30
6 din 10 romani nu au incredere in Romania mai departe de propria familie, iar 9 din 10 considera ca nivelul de coruptie a devenit insuportabil. Romania, ca si comunitate, este ca o patura carpita din o multime de petice, fiecare mai pestrit si diferit decat celalalt, incapabile sa aiba sens impreuna. 
Pus la dispozitie de Andrew Thomson, 2019-08-30
Ritmul de lucru dintr-o agentie de executive search este unul intens si alert, iar cererile clientilor sunt adesea pentru roluri complexe, ce necesita un set de competente greu de gasit la nivelul pietei si cu termene scurte de predare. Realitatea arata faptul ca "proiectele norocoase" in care sa putem plasa imediat un cadidat potrivit rolului sunt rare, astfel incat adeseori procesul de cautare este unul extrem de amanuntit, urmand zicala "Nicio piatra nu trebuia lasata neintoarsa". 
Pus la dispozitie de Costel Coravu, 2019-08-30
Harvard Business Review a abordat tendinta observata la profesionistii de succes din mediul de afaceri care au venituri cu mult peste cele medii. Si anume cea de a investi din ce în ce mai mult timp in activitatea profesionala, pana la chiar situatii extreme, in care ajung si la 70 de ore/saptamana. Acest gen de profesionisti au fost inclusi in sintagma „profesionisti de succes extrem”.
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-08-30
Orice antreprenor isi doreste ca afacerea lui sa creasca si sa aiba succes. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa gaseasca oamenii potriviti pentru echipa sa. Iata cateva sfaturi in acest sens.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2019-08-30
Constiinta de sine sau self-awareness, varianta folosita in mediul de business, este unul dintre subiectele care apar cel mai des in sesiunile de coaching destinate executivilor. Si este unul din elementele de baza la care trebuie sa lucrezi pentru a-ti dezvolta inteligenta emotionala. Tocmai de aceea, in acest articol am selectat cateva resurse care sa te ajute in acest proces.
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2019-08-30
Cand ai un loc de munca foarte solicitant, care implica si multe deplasari, ultimul lucru la care vrei sa te gandesti sunt problemele de sanatate. Totusi, problemele medicale vin de obicei pe neasteptate si nu trebuie tratate cu indiferenta, pentru ca pot avea consecinte neplacute. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-09-02
Tehnologia moderna si creativitatea expertilor in domeniul resurselor umane nu mai pot fi limitate. Astazi, Facebook, LinkedIn sau jocurile online sunt instrumente tipice utilizate in recrutare. Interviurile online si solutiile de interviuri video au cucerit deja SUA, Australia, Marea Britanie si se raspandesc rapid si in Europa. 
Pus la dispozitie de Colliers, 2019-09-02
Legatura dintre designul spatiului de birouri si angajat este un fenomen complex: cele doua se creeaza si se definesc reciproc. Spatiile fizice de lucru ar trebui sa fie fie concepute atat pentru a reflecta, cat si pentru a influenta comportamentul angajatilor. De altfel, spatiul de birouri si felul in care este el proiectat poate avea un impact major asupra performantei, productivitatii si capacitatii de concentrare a fiecaruia din noi. 
Pus la dispozitie de BIA, 2019-09-02
Felul in care planifici, prioritizezi si organizezi eforturile tuturor pentru a indeplini obiectivele specifice de business isi pune o amprenta definitorie nu numai asupra echipei, ci asupra intregului business. Iar propriul stil de management este o consecinta a tipului de mentalitate cu care abordezi tot acest proces.
Pus la dispozitie de Evolutiv, 2019-09-02
Managing3® ofera participantilor o “imagine din elicopter” generala asupra proceselor de luare a deciziilor si asupra interdependentelor dintr-o companie dar, in acelasi timp, creeaza o perspectiva specifica propriei firme si provocarilor cu care aceasta se confrunta intr-un mediu competitiv.
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2019-09-02
Intr-o piata a locurilor de munca din ce in ce mai competitiva, unde cei cu background profesional solid au la dispozitie o larga paleta de oferte, companiile importante depun eforturi consistente pentru atragerea si pastrarea talentelor de top. Iar pachetele de beneficii mai mult sau mai putin "exotice" pregatite de marii angajatori pot face diferenta in multe cazuri. 
​Intentionezi sa apelezi la o agentie de recrutare de personal? Vezi care sunt argumentele pro si contra
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-07-29
Conform studiilor recente, piata globala a serviciilor externalizate de recrutare a depasit in 2017 pragul de 5 miliarde de dolari, iar expertii se asteapta sa creasca accelerat in anii urmatori. Asadar, tot mai multe companii din intreaga lume mizeaza pe externalizarea recrutarii pentru a gasi candidatii valorosi de care au nevoie pentru a-si sustine cresterea de business. Si in Romania continua sa apara tot mai multe agentii specializate in recrutare pentru a servi nevoile dintr-o piata unde problema principala devine tot mai acuta si se leaga in principal de lipsa de personal, care afecteaza din ce in ce mai multe industrii. Vestea buna este ca agentiile de recrutare de astazi pot activa in multe situatii global si pot aduce din alte arii geografice, prin recrutare sau leasing de personal, forta de munca ce nu se gaseste in Romania.

Iata care sunt principalele argumente pro si contra pentru externalizarea recrutarii:

Argumente Pro
 1. Daca decizi sa externalizezi recrutarea, o agentie specializata va prelua procesul de atragere, programare a candidatilor pentru interviu in locul tau, testare si intervievare, iar departamentul tau de resurse umane se poate ocupa mai mult de managementul talentelor, motivarea angajatilor, retentia lor si de integrarea mai usoara a diverselor categorii de personal;
 2. Mai mult decat atat, agentia specializata in recrutare va fi responsabila de raportarea si de indeplinirea tuturor indicatorilor aferenti acestui proces, cum ar fi: costul per recrutare, rata de recrutare etc.;
 3. Daca agentia in cauza are si serviciu de leasing de personal, anumiti salariati, cum ar fi cei alocati pe anumite proiecte determinate ca timp, pot fi angajati pe o durata limitata si inlocuiti daca nu performeaza;
 4. Sunt multe agentii care utilizeaza softuri performante pentru recrutare si practic, prin externalizare, nu mai suporti tu costurile pentru utilizarea sau implementarea acestora;
 5. In functie de domeniul in care activezi, poti sa gasesti o agentie de recrutare care sa fie specializata in respectivul sector si careia sa ii fie mult mai usor sa identifice candidatii potriviti pentru compania ta;
 6. Un furnizor extern de servicii de recrutare te va ajuta sa atingi scalabilitatea dorita si in acelasi timp, daca este un partener pe termen mediu si lung, te va sprijini nu numai sa iti acoperi pozitiile curente, ci si sa iti genereze o baza permanenta de candidati pe profilurile dorite de tine;
 7. Daca apelezi la o agentie specializata in recrutare, inseamna ca vei avea un proces de atragere de noi candidati care va fi derulat intr-un mod profesionist si mult mai putin consumator de timp. Potentialii candidati vor avea un singur punct de contact, iar compania va avea la randul ei un singur punct de contact pentru toti potentialii candidati;
 8. Angajatii agentiei de recrutare cu care lucrezi nu sunt angajatii tai. Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra companiei tale, pentru ca ei vor veni cu o perspectiva noua si idei proaspete. Este nevoie doar sa gasesti acea agentie de recrutare care sa lucreze impreuna cu tine si nu doar pentru tine.
Argumente Contra
 1. Este posibil ca bugetul pentru externalizarea salarizarii sa ti se para mare in prima instanta si atunci este nevoie sa iti faci foarte bine calculele si sa ai in vedere chiar si cat poti sa pierzi lunar daca nu gasesti la timp angajatii potriviti;
 2. Securitatea datelor este foarte importanta si este nevoie sa alegi cu atentie furnizorul de solutii de recrutare in care poti sa ai incredere si despre care stii ca trateaza cu seriozitate maxima acest aspect;
 3. Uneori, daca in industria in care activezi nu ai agentii de recrutare specializate, si poate chiar si atunci, este posibil ca furnizorul pe care il alegi sa fie implicat in prea multe procese de recrutare in acelasi timp si sa iti trimita si candidati nepotriviti. Poti sa controlezi foarte bine acest factor, setand un indicator clar in contractul pe care il semnati si atunci, pentru a-si incasa banii, va face mai multe eforturi pentru a-ti trimite doar acele CV-uri care merita sa iti ajunga in fata ochilor si sa iti consume timpul;
 4. ”Pierderea controlului asupra recrutarilor” poate sa ti se para prea mult pentru inceput si sa fii prea putin dispus sa faci acest pas. Intr-o astfel de situatie, specialistii iti recomanda o asa-numita pierdere treptata a controlului, pe masura ce capeti incredere. Astfel, poti sa externalizezi pentru inceput catre agentia de recrutare doar anumite pozitii din departamentele pe care tu le alegi si pe masura ce capeti incredere, sa externalizezi intreaga recrutare.
In concluzie, gasirea partenerul potrivit pentru externalizarea recrutarii iti poate aduce o relatie pe termen lung, plina de beneficii atat in ceea ce priveste partea financiara, cat si gradul de retentie a angajatilor.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate