Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de SAP, 2021-06-30
Companiile se confrunta astazi cu una dintre cele mai mari provocari din istoria recenta. Trecerea catre un program flexibil, o criza a talentelor si nevoia de a accelera transfomararea digitala au loc toate odata si in toate industriile. Mai mult ca oricand, organizatiile au nevoie de tehnologie moderna in cloud, care sa sustina si sa se adapteze facil la nevoile in schimbare rapida ale angajatilor si ale businessului. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
14 experti HR de top din Romania ne impartasesc experienta lor bogata in materie de stimulare a creativitatii angajatilor si ne fac recomandari de instrumente si idei pentru a declansa potentialul creativ al angajatilor intr-un material din seria “Idei care dau idei”. La sfarsitul acestui articol, puteti accesa linkul care va va conduce la documentul integral.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-07-16
PROIECT PREMIAT in cadrul Galei Premiilor de Excelenta HR Bucuresti, 2015, Categoria “Managementul Performantei”. Obiectivele au fost stabilite in urma unui audit initial, organizat de Co-Factor, audit la care a participat managementul de top si care a vizat subiecte organizationale strategice, cu scopul cresterii implicarii si performantei angajatilor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-07-22
Inteligenta artificiala (IA) reprezinta capacitatea sistemelor sau masinilor de a imita cat mai fidel inteligenta umana, pentru a rezolva probleme si pentru a atinge obiective. Sistemele de Inteligenta Artificiala se adapteaza, analizeaza date, prevad viitoare actiuni pe baza informatiilor existente si functioneaza autonom. Afla mai multe despre modul de functionare al Inteligentei Artificiale, cum este folosita in viata de zi cu zi si pe piata muncii, precum si care sunt avantajele si provocarile pe care le aduce din acest articol.
Pus la dispozitie de Forbes Romania, 2021-07-22
Victor Dragomirescu, CEO Romanian Software, interviu in Forbes Romania la aniversarea a 20 de ani de activitate a companiei: "Companiile care vor investi in digitalizarea activitatilor de resurse umane se vor putea baza pe procese masurabile si predictibile, vor avea in companie talentele pe care si le doresc si profesionistii HR care sa-si asume roluri strategice. Viitorul in domeniul resurselor umane apartine tehnologiei, iar leadershipul nu ar trebui sa ignore trendul digitalizarii." 
Pus la dispozitie de KPMG, 2021-07-21
Talentul continua sa fie un element cheie, iar in noua realitate a muncii, capacitatea de a crea conditii colaborative pentru talente creste in importanta. Centrele de inovatie importante continua sa se dezvolte si in afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferenta intre economii cu valoare adaugata mare si economii cu valoare adaugata scazuta.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-07-28
"Cultura veritabilei disponibilitati a facut din Southwest Airlines unul dintre cele mai cautate locuri de munca creand, in acelasi timp, si legaturi puternice in randul angajatilor si al clientilor deopotriva", spune celebrul antreprenor Richard Branson. Si este cu atat mai important sa creezi o cultura puternica, bazata pe leadership in hybrid work. Sa nu te asezi comod pe laurii victoriei gandind ca businessul are o cultura declarata. Lucrurile s-au schimbat odata cu remote work, iar tendinta oamenilor cu stiluri diferite de lucru este de a se indeparta.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-07-28
Daca in remote work ai avut poate mai putine interactiuni fizice cu ai tai colegi, odata ce echipa revine la birou, anumite atitudini sau comportamente te pot pune in dificultate. Este important sa constientizezi ca a te intelege cu acei colegi dificili este o parte importanta a dezvoltarii abilitatilor tale de rezolvare a conflictelor. Solutia sta in a invata sa tratezi interactiunile intr-un mod sanatos pentru tine si pentru companie. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-07-28
La sfarsitul saptamanii trecute a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 208/2021, prin care este adoptata Ordonanta de Urgenta 36/2021 cu privire la modul in care pot fi semnate electronic atat contractul de munca, cat si alte documente rezultate in urma incheierii acestuia. Semnatura electronica a devenit principalul instrument pentru transformarea digitala a ramurii private si a celei de stat.
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-07-29
Oamenii de resurse umane n-au dus niciodata lipsa de provocari, dar perioada recenta le-a pus foarte multe pe tava, simultan. Incercarile prin care trec acum organizatiile includ crearea si mentinerea engagementul-ui echipei, onboarding-ul la distanta, modul in care se desfasoara managementul performantei si relevanta procesului pentru angajati, sau dezvoltarea viitorilor lideri si perfectionarea celor actuali in conditii de interactivitate mai redusa.
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-07-29
Conform barometrului FOOD coordonat de Edenred in 20 de tari, 3 din 4 angajati din cei 40.000 intervievati anul trecut si-au comandat masa de pranz de la restaurant, pe fondul restrictiilor impuse de pandemie. De asemenea, angajatii au fost mai preocupati de o dieta echilibrata: in Romania, 78% dintre angajatii participanti la sondaj au afirmat ca, in pandemie, au devenit mai atenti la alimentatia proprie.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-07-29
O solutie practica si in contextul lucrului la distanta si modelelor de lucru hibrid. Angajatii pot inregistra facil orele de incepere si incheiere a programului de lucru cu butoanele intuitive de gestiune prezenta individuala. Pe baza actiunilor angajatilor asupra butoanelor, Oraroo generează continutul Foii Colective de Prezenta.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-07-29
In modelele de organizare si operare ce implica mai multe entitati juridice, la nivelul companiei mama se concentreaza serviciile interne (HR, contabilitate, IT, etc.) comune pentru toate companiile din grup. Pentru a face mai usoara gestiunea centralizata a fiecarei entitati membru si a elimina un efort semnificativ pentru obtinerea aceluiasi tip de informatii pentru fiecare entitate, in Oraroo, toate informatiile de structura organizatorica pot fi gestionate din acelasi cont.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-08-02
Transformarea digitala marcheaza o reasezare radicala a modului in care o companie utilizeaza tehnologia, oamenii si procesele pentru a avea un impact pozitiv asupra performantei de business. Cheia succesului consta, de multe ori, in crearea unei culturi digitale, care prioritizeaza procesele digitale si garanteaza ca angajatii cunosc si sunt pregatiti sa faca fata schimbarilor.
HR Analytics – Ce este, cum ajuta si de ce este un instrument esential pentru oamenii de HR
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-04-26
Suntem inconjurati de date, de la informatiile primite si transmise de telefoanele mobile, la datele inregistrate de aplicatiile folosite. Fluxul continuu de date emise de fiecare dintre noi, fie ca face o tranzactie financiara, fie ca utilizeaza un instrument de pontaj pentru munca, este coplesitor. Puse in contextul potrivit, aceste date se pot dovedi un instrument util de business.

Pentru oamenii de Resurse Umane, datele angajatilor, agregate si interpretate, pot reprezenta un ajutor esential in munca de zi cu zi.

Ce este HR Analytics?

HR analytics este procesul de colectare si analizare a datelor de HR, cu scopul de a imbunatati performanta angajatilor dintr-o companie.
In acelasi timp, trebuie subliniat ca HR analytics nu colecteaza date despre felul in care performeaza un angajat anume, ci ofera informatii mai profunde cu privire la felul in care se desfasoara procesele de HR. Datele colectate se concentreaza strict pe imbunatatirea acestor procese, pentru a le alinia obiectivelor de business.

Cum ajuta HR Analytics?

HR analytics ofera sprijin unei companii prin rapoarte si date, in asa fel incat oamenii de HR si managementul sa poata trage concluzii cu privire la ce functioneaza bine si ce nu si unde se pot face imbunatatiri. Pe baza acestor date se poate planifica mai bine viitorul unui business.

Cum functioneaza?
  1. Datele sunt mai intai colectate. Ele pot proveni din mai multe surse, aplicatii si platforme.
  2. Datele trebuiesc monitorizate si comparate cu alte date, cum ar fi date istorice, KPI, medii, standard, etc.
  3. Prin comparatie cu date relevante se pot identifica modele sau tendinte. In aceasta etapa se pot elabora analizele.
  4. Concluziile trase pe baza analizelor sunt implementate in cadrul deciziilor organizationale.
  5. Se urmareste efectul acestor decizii si ciclul poate sa fie reluat, pentru o rafinare continua a proceselor.
De ce e nevoie de HR Analytics?

Oamenii de HR sunt deja inundati de date, de ce ar mai avea nevoie de un software care sa le analizeze? Este foarte simplu. Cu toate ca au la dispozitie nenumarate date, specialistii din Resurse Umane nu pot trage concluzii doar pe baza datelor neinterpretate si fara context. Vorbim aici de volume mari de date, de la orele lucrate/nelucrate, zilele de concediu, cursuri si traininguri pe care le fac angajatii, pana la date despre angajatii activi si candidatii implicati in procesul de recrutare, date despre evaluarea angajatilor si evolutia salariilor in companie.
In momentul in care datele sunt organizate, comparate si analizate, acestea pot deveni foarte utile pentru CEO, manageri si specialistii din departamentul de resurse umane.  Platformele de resurse umane, asa cum este si colorful.hr, pot oferi rapoarte ce contribuie la imbunatatirea proceselor de HR si alinierea lor cu obiectivele de business.
 
Soft-ul Analytics din platforma colorful.hr este un tool inteligent care lucreaza cu datele interne ale organizatiilor si care genereaza rapoarte interactive. Soft-ul integreaza o gama larga de optiuni de filtrare, pentru a asigura utilizatorului o eficienta maxima in cautarea informatiilor de care are nevoie.

Ce poti afla din analiza datelor?

HR analytics poate sa ofere raspunsuri la intrebari importante de Resurse Umane, eliminand aleatoriul din analize si rapoarte. Spre exemplu:
  1. De ce pleaca angajatii dupa o perioada scurta petrecuta in companie?
  2. Cati dintre angajati vor pleca in anul care urmeaza?
  3. Cat de indelungat e procesul de recrutare si cat costa per nou angajat?
  4. Ce procent de plecari va avea cel mai mare impact asupra performantei companiei?
  5. Ce impact au trainingurile asupra performantei angajatilor?
Afla AICI mai multe informatii despre HR Analytics, softul de resurse umane care ajuta companiile sa isi optimizeze procesele interne si sa creasca performanta angajatilor.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate