Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-26
Sanatatea generala buna este o conditie importanta a performantei angajatilor. Conform unui studiu, 77% din pierderile de performanta se datoreaza unei stari de sanatate precare. Iar sanatatea orala nu face exceptie.
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-05-29
In timp ce restrictiile incep sa se relaxeze, este un bun moment sa tragem cateva concluzii despre aceasta perioada si sa vedem ce este de pastrat si ce ar trebui sa revina la modul cum obisnuia sa fie. Noi, la Indivizo, suntem absolut coplesiti de raspunsul pozitiv si de cererea uriasa pe care am primit-o pentru Interviul Video Automatizat, asa ca am decis sa ducem angajarile online la urmatorul nivel – cu Centrele de Evaluare Online.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2020-05-29
Stim cu totii vorba aceea cum ca "timpul este relativ", practic fiecare poate sa il perceapa in moduri diferite. Ei bine, mai mult ca oricand, noi am inteles aceasta zicala in ultimele 2 luni, care pentru noi au cantarit cat o viata. 
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-05-29
Care sunt diferentele dintre liderii romani de HR si cei din alte regiuni? Afla dintr-un studiu realizat de Hogan Assessments si Hart Consulting, bazat pe trei fatete ale personalitatii: valorile (driverii si ceea ce ne motiveaza), "partea luminoasa a personalitatii" (comportamentele uzuale) si "partea intunecata a personalitatii" (punctele forte utilizate in exces, "derapaje" care pot impacta in mod negativ performanta). 
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-05-29
Una dintre cele mai mari dileme ale antreprenorilor si a managerilor din companii este legata astazi de productivitatea angajatilor care lucreaza de acasa. Cine, cum si cat lucreaza sunt preocuparile liderilor care au prelungit politica muncii de acasa din cauza crizei coronavirusului. Alaturi de reducerea de costuri, optimizarea proceselor si cresterea productivitatii sunt obiectivele de business prioritare in aceasta perioada.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-05-29
Criza sanitara a afectat activitatea unor industrii, care au fost nevoite sa isi trimita angajatii in somaj tehnic sau, mai drastic, au recurs la concedieri colective. Chiar daca ofertele de recrutare in anumite domenii pot fi numarate pe degete, exista sectoare in care cererea de noi angajati a crescut in aceasta perioada. Sa vedem cum arata recrutarea “la distanta” in vreme de pandemie.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-05-29
Pandemia de coronavirus ne-a facut sa ne modificam anumite obiceiuri pe care inainte le consideram uzuale si ne-a determinat sa ne adaptam rapid la noile schimbari. Pe langa obiceiurile zilnice, trebuie sa acceptam ca si piata muncii, asa cum o stim, va suferi modificari pe termen lung, pe care este nevoie sa le intelegem din timp pentru a ne putea conforma cu ele.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-05-29
In aceasta editie iti propunem un articol in care abordam trei perspective diferite despre fericire, de altfel unul dintre cele mai / daca nu cel mai important aspect al vietii noastre. Speram ca in urma acestei lecturi, sa te gandesti la ce ne face cu adevarat fericiti pentru a investi energia in directiile corecte. 
Pus la dispozitie de Ioan Dumitrascu (partener), Cristina Tudoran (senior associate), Alexandru Moraru (associate), 2020-05-29
In ultimele zile au fost adoptate si au intrat in vigoare Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020, Legea nr. 55/2020, Hotararea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 („Hotararea Guvernului”), Ordinul nr. 3577/831/2020 pentru ocrotirea securitatii si sanatatii angajatilor la locul de munca, Ordinul nr. 1731/832/2020 privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus, precum si Ordinul nr. 874/81/2020 2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta. 
Pus la dispozitie de Medicover Romania, 2020-05-29
Pandemia de coronavirus poate fi extrem de stresanta pentru unii oameni. Frica si anxietatea pot fi coplesitoare atat in cazul adultilor, cat si al copiilor. Gestionarea stresului te va face atat pe tine, cat si pe cei din jur, sa treceti mai usor peste aceasta perioada. 
Pus la dispozitie de Adriana González Gil, 2020-05-29
Lumea s-a schimbat intr-o masura pe care inca nu o putem intelege pe deplin, iar emotiile sunt in centrul acestei schimbari. Situatiile normale, cum ar fi mersul la munca sau cumparaturile, pot fi acum declansatoare de stres, anxietate si ingrijorare. Acesta este motivul pentru care este mai important ca niciodata sa folosim toate instrumentele disponibile pentru a intelege aceste emotii, a le prezice si adapta business-urile la ele.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-05-29
Au trecut deja mai bine de 2 luni de cand companiile au fost nevoite sa adopte modul de lucru remote si in acest nou context comunicarea permanenta si eficienta cu angajatii in scopul mentinerii culturii organizationale si a sentimentului de apartenenta la echipa au devenit o prioritate. Astfel, modulele software dezvoltate de Smartree, MyStaff Notifier si MyStaff News pot usura considerabil munca managerilor de HR in ceea ce priveste comunicarea cu angajatii prin trimiterea de notificari automate si stiri in interiorul organizatiei.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-05-29
Efectele negative ale situatiei de pandemie SARS-CoV-2 in care ne aflam la momentul actual se resimt acut si pe piata fortei de munca. Raporturile de munca dintre angajati si angajatori s-au modificat semnificativ si schimbarile impuse de noua realitate au impact si in domeniul resurselor umane. Multe companii au fost fortate sa isi ajusteze din mers procesele interne, fie ca vorbim despre modalitatea de recrutare sau interactiunea cu partenerii.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-05-29
Starea de alerta intrata in vigoare a adus noutati legislative in domeniul muncii si noi obligatii pentru angajatorii din Romania. Chiar daca initial, angajatorii aveau obligatia organizarii activitatii astfel incat munca sa se desfasoare de la domiciliul angajatilor, acest paragraf de lege a fost abrogat, transformandu-se intr- alternativa recomandabila din partea autoritatilor. Am detaliat in articolul urmator ce obligatii au atat angajatorii cat si angajatii in conditiile reluarii activitatii in spatiile de birouri.
Pus la dispozitie de Letitia Lucescu, 2020-05-29
Rolurile si responsabilitatile managerilor s-au schimbat dramatic in ultimele saptamani. Pana acum managerii se concentrau mai ales pe incurajarea inovarii, motivatia angajatilor, managementul financiar si cresterea cotei de piata. Atentia celor mai multi cade insa astazi pe controlul costurilor si mentinerea lichiditatii. Ne confruntam cu blocaje si deficiente pe care nu le-am identificat ca riscuri, nu le-am evaluat impactul si nici nu ne-am facut rezerve ca sa le putem gestiona, dar care acum modifica drastic sfera rolurilor si a responsabilitatilor. 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-05-29
In mediul de lucru tot mai provocator din prezent, in special in contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR are potentialul sa contribuie semnificativ la succesul viitor al oricarei companii. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. In acelasi timp, investitia intr-un software de management al resurselor umane reprezinta un pas mare. Cum stii cand este cel mai bun moment sa il faci? 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-05-29
Ai analizat deja procesele din departament si ai decis ca cea mai buna cale de a mari eficienta operationala este un software de management al resurselor umane? Greul poate ca abia incepe. Adevarul este ca poate fi intimidant sa pornesti singur procesul de automatizare si digitalizare a operatiunilor tale de HR, in special daca nu ai experienta anterioara in coordonarea unor proiecte similare de implementare de software. 
INSIDE SALES - posibila solutie de reorganizare a echipelor si a proceselor de vanzari
Pus la dispozitie de Catalin Vasile, 2020-04-30
Nu exista niciun manual de bune practici pentru criza prin care trecem acum.
 
Niciunul dintre noi nu credea ca am fi putut sa ajungem aici, iar vietile noastre sunt date peste cap. Actiunea Covid19 asupra sanatatii noastre ne-a fortat sa ne izolam pentru o perioada. Nu stim ce va fi. Exista doar calcule, prognoze si speranta.
 
Industrii intregi care depindeau de interactiunea fizica cu consumatorii in mod real sunt puse in pericol. Obiceiurile s-au schimbat. Acolo unde a fost posibil, business-urile au fost mutate in online. Altele s-au reinventat.
 
Oamenii reticenti la tehnologie s-au adaptat din nevoia de a ramane conectati si de a-si continua activitatea. Apelurile video au castigat teren, iar experienta acestei comunicari, bizara pe alocuri, a devenit o practica uzuala.
Cumparaturile si platile online s-au accelerat, iar deciziile de cumparare bazate pe informatie provenita din medii lipsite de interactiune umana au inceput sa fie mai des acceptate.
 
Pentru a trai in aceaste vremuri ne adaptatam rapid si suntem mult mai flexibili.
Sa zbori si sa tranzitezi aeroporturi nu va mai fi, pentru o buna perioada de timp, o experienta fara riscuri. In plus, infruntarea traficului marilor orase care poate dubleaza timpul alocat unei intalniri va fi perceputa ca lipsa de eficienta.
Companiile sunt si vor ramane concentrate pe reducerea factorilor care genereaza costuri pentru a-si securiza business-ul si pentru a nu intra pe pierdere in exercitiul financiar 2020. Vorbim despre costuri generate de sedii, de transport si deplasare, despre cum stresul si presiunea timpului influenteaza productivitatea.
 
Pentru iesirea din criza, din orice fel de criza, avem nevoie sa activam tot potentialul organizatiilor noastre. Astfel, deciziile pot fi fundamentate pe eficienta si profitabilitate, iar cost of sales poate fi analizat si optimizat.
 
In noul context de business, companiile trebuie sa fie pregatite sa interactioneze cu clientii in mediul preferat de acestia atunci cand le este solicitat. Daca un client vrea sa discute prin video-call, ar trebui sa poti sustine o conversatie valoroasa pentru acesta si chiar sa creezi o experienta de nivel superior. Odata cu familiarizarea clientilor cu noile tehnologii, apare o mare oportunitate pentru multe companii de a accesa cu usurinta clienti din alte zone geografice.
 
Pentru a face fata acestor provocari, echipele profesioniste de vanzatori dezvolta un model nou de interactiune cu clientul, model cunoscut ca INSIDE SALES - aparut acum mult timp in Statele Unite, acolo unde distantele sunt prea mari ca sa fie eficient sa intalnesti fizic un client, sau unde companiile multinationale se adreseaza unei piete globale, iar tehnologiile de comunicare au o rata de adoptie mai mare.
 
Aceasta “noua specie” de vanzatori incepe sa apara si in Romania.
Sunt specializati, folosesc CRM, email, telefon si video call-uri pentru a prospecta, contacta, califica, oferta, contracta si servisa clienti aflati la distanta, poate chiar si in alte tari.
In paralel, serviciile de telesales infloresc, insa nu toate produsele si serviciile se pot vinde intr-o maniera tranzactionala. INSIDE SALES adreseaza procese de vanzare consultativa unde solutia este adaptata nevoilor clientilor si in care sunt implicate mai multe persoane din organizatia-client pe parcursul a mai multe interactiuni.
 
O echipa de INSIDE SALES eficienta isi construieste si implementeaza noul model astfel:
  • Defineste etapele prin care trece clientul si, in oglinda, activitatile oamenilor de vanzari in fiecare etapa, fiind totodata clar definite rezultatele asteptate ca urmare a actiunilor si efortului vanzatorului.
  • Utilizeaza un proces care include cadenta de contactare a clientilor (canalul folosit, mesajul, spatiere in timp, numarul de reveniri).
  • Are abilitatile clasice de vanzare consultativa imbogatite cu abilitati de comunicare scrisa si cu modul in care poate fi folosita tehnologia de comunicare la distanta pentru a livra prezentari online si pentru a utiliza eficient canalele social media.
Claritatea in comunicare si persuasiunea sunt atribute esentiale pentru succes.
  • Este echipata cu instrumente de tip CRM si platforme care sa permita comunicarea online si cu materiale suport (prezentari, demo-uri, sabloane de mesaje etc.)
Ca in orice criza, companiile care reusesc sa se adapteze mai repede decat alti jucatori pot genera noi oportunitati, reusind astfel sa isi creasca cota de piata.

>>> Daca vrei sa afli mai multe despre modelul Inside Sales, te invitam la o sesiune gratuita Learning Pill, sustinuta de Catalin Vasile, H/O Sales & Customer Experience Trend, pe 7 mai, intre orele 11:00-12:30. Vom discuta despre echipele de Inside Sales eficiente, despre procese, abilitati si tehnologie. Inscrie-te aici.


 

Vezi toate articolele scrise de Trend

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate