Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Cristina Ion, 2020-08-31
Care au fost factorii de succes de pana acum in retail? Cristina Ion, Knowledge Manager & Talent Partner al Amrop Romania, marcheaza 4 exemple de bune practici de luat in considerare de acum inainte, in acest articol publicat de Business Review.
Pus la dispozitie de Consiergo, 2020-08-19
Stim ce gandesti: un concierge este un lux pentru persoanele care stau la hoteluri de cinci stele si iau masa la restaurante cu stele Michelin. Dar daca iti spunem ca serviciile de concierge ar putea fi un beneficiu pentru angajatii din compania ta? Si nu doar pentru top manageri. Concierge-ul poate deservi toate nivelurile unei organizatii si aproape in orice mediu de lucru.
 
Pus la dispozitie de Ioana Dumitru, 2020-08-28
Ioana Dumitru, Directorul departamentului de Externalizare din cadrul Romanian Software, a scris in Revista Cariere un articol despre beneficiile externalizarii proceselor de HR in contextul pandemiei. "Criza sanitara a pus departamentele de HR in fata multor provocari si, cu siguranta, a testat capacitatea de rezistenta a profesionistilor din acest domeniu. Multe aspecte legate de modul de lucru s-au schimbat aproape peste noapte, insa companiile s-au adaptat din mers si au cautat solutii pentru a-si proteja angajatii si business-urile."
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-08-28
De la interactiunea virtuala prin mesaje personalizate, interviuri la distanta pentru care te pregatesti la fel ca atunci cand mergi la birou pana la teste grila interactive, care scurteaza procesul de selectie, sunt numeroase metodele prin care expertii HR isi eficientizeaza procesele de recrutare intr-un an in care lumea afacerilor a devenit preponderent una virtuala. Sa vedem care sunt cele mai eficiente si rapide metode prin care liderii HR atrag talentele de pe piata si de ce aleg sa externalizeze procesele de recrutare.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-08-28
Cine, cum si cat de eficient lucreaza de acasa? Aceasta este una dintre cele mai apasatoare intrebari ale liderilor din business, care, de jumatate de an, au majoritatea angajatilor de acasa. Sunt intre 300 si 400 de mii de angajati din birouri care inca lucreaza remote, potrivit estimarilor Creasoft.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2020-08-31
In perioada martie - iunie, cei 3,5 milioane de copii de varsta scolara din Romania au experimentat in masa scoala online. Inainte de inceperea noului an scolar, autoritatile au anuntat revenirea elevilor in clase reale, nu virtuale. Decizia a nascut multiple polemici, dar nimeni nu stie cu certitudine care este varianta ideala.
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-08-31
Platim tribut pentru educatie. Scoala este prima particica de lume mare, reala, care vine in intampinarea copilului si care ar trebui sa il sprijine pe copil sa se desprinda de mediul parintesc. Scopul final al scolii nu este sa indese cunostinte in capetele copiilor ci mai degraba sa le rafineze o identitate de sine separata de turma.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-08-31
Legea Kurzarbeit, o initiativa a mediului de afaceri romanesc, a fost initial dezvoltata in Germania si va avea aplicabilitate si in Romania, fiind reglementata prin Ordonanta de Urgenta nr. 132/2020. Kurzarbeit este o masura de flexibilizare a raporturilor de munca intre angajatori si salariati, pe termen scurt, in scopul mentinerii stabilitatii locurilor de munca pe timp de criza, cum este si cea pe care o traversam. 
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2020-08-31
Popularitatea din ce in ce mai crescuta a mindfulness din ultimii ani a dus la un val de informatii, cursuri si servicii in jurul acestui subiect. Practicat corect, mindfulness ofera foarte multe beneficii. De aceea, in acest articol, am abordat cateva din intrebarile si subiectele care apar frecvent in discutiile din cadrul programelor noastre de Mindful Leadership. 
Pus la dispozitie de HART, 2020-08-31
Intr-un moment in care liderii iau decizii in conditii de presiune ridicata si cu bugetele mai stranse ca niciodata, abordarea problemelor oamenilor dificili este extrem de complicata. Afla din articolul nostru care sunt cele mai frecvente situatii in care recomandam organizatiilor sa arunce o alta privire asupra datelor Hogan pe care le detin deja si cum le pot utiliza. 
Pus la dispozitie de IBR, 2020-09-01
Dr. Emanuela Savu a preluat Conducerea Institutului Bancar Roman (IBR) cu doua saptamani inainte de izbucnirea crizei COVID-19. De formatie economist, detinatoarea unui doctorat in economie, a lucrat inca de la debutul profesional in cadrul IBR, parcurgand ierarhic toate treptele. A contribuit fundamental la toate etapele de formare profesionala post-decembrista a bancherilor, inclusiv in perioada dificila de tranzitie la economia de piata. 
Pus la dispozitie de SAP, 2020-09-02
Achizitia de oameni talentati reprezinta unul dintre cele mai importante roluri ale departementului de HR, insa nevoia de adaptare la provocarile si oportunitătile noii realitati determina schimbari masive în practicile de recurtare. Astfel, solutiile care ofera un grad crescut de eficienta recrutorilor – atat raportat la timp, cat si la buget – vor fi elemente diferentiatoare în ceea ce tine de calitatea resursei umane atrasa de companii, respectiv experienta angajatilor.
Pus la dispozitie de A_BEST, 2020-09-09
A_BEST (http://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de invatare a limbilor straine din Romania, functioneaza la acest moment  integral in mediul virtual, in contextul COVID-19. Astfel, echipa de traineri si traducatori A_BEST asigura in continuare remote servicii lingvistice de calitate, pentru companiile care activeaza pe piete straine si pentru care comunicarea eficienta si rapida cu partenerii de afaceri este vitala.  
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-09-22
Cine, cum si cat de eficient lucreaza de acasa? Aceasta este una dintre cele mai apasatoare intrebari ale liderilor din business, care, de jumatate de an, au majoritatea angajatilor de acasa. Sunt circa 500 de mii de angajati din birouri care inca lucreaza remote, iar monitorizarea muncii lor a devenit o problema critica pentru companii, mai ales ca programul de lucru nu mai este unul clasic.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-09-23
De doi ani, Maria lucreaza ca business analyst intr-o multinationala. A inceput sa lucreze pe acest post in aprilie 2020, la scurt timp de la declansarea pandemiei de coronavirus. Cu foarte putine exceptii, Maria a lucrat doar de acasa, dupa ce angajatorul a decis sa prelungeasca pe termen nelimitat munca remote. In ultima perioada, Maria simte ca nu mai da randament, isi gaseste greu motivatia, a limitat discutiile cu colegii doar la chestiuni legate de munca. Situatia se acutizeaza si nu vrea sa lasa lucrurile asa. Intra in dialog cu chatbot-ul coach.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-09-23
Tehnologia schimba radical modul in care oamenii lucreaza, interactioneaza si gestioneaza proiectele, la birou ori remote. Aceasta duce la eficientizarea activitatii, la scurtarea timpilor de evaluare a performantei si apoi ajuta la imbunatatirea business-ului, pentru ca defectele sunt reparate din mers cu ajutorul soft-urilor. Si acestea sunt doar cateva exemple ale modului in care digitalizarea schimba in mai bine locul de munca. Sa le luam pe rand.
Pus la dispozitie de Sandra Rosu, 2020-09-23
Cum te pozitionezi pe piata muncii globale? Primul pas este optimizarea profilului tau de LinkedIn, pe baza acestui ghid detaliat prezentat de Sandra Rosu, Talent Adviser & Marketing Lead al Amrop Romania. 
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-09-25
Modul in care masuram, in ziua de azi, succesul si performanta companiei ia prea putin sau deloc in considerare impactul acesteia asupra mediului, sanatatii si bunastarii angajatilor sau asupra societatii per ansamblu. Daca vrem sa vedem schimbari reale, in bine, in jurul nostru, credem ca este necesar sa incurajam si sa dezvoltam un alt set de metrici care sa fie adaugate la cele existente si pe baza carora sa evaluam succesul. 
INSIDE SALES - posibila solutie de reorganizare a echipelor si a proceselor de vanzari
Pus la dispozitie de Catalin Vasile, 2020-04-30
Nu exista niciun manual de bune practici pentru criza prin care trecem acum.
 
Niciunul dintre noi nu credea ca am fi putut sa ajungem aici, iar vietile noastre sunt date peste cap. Actiunea Covid19 asupra sanatatii noastre ne-a fortat sa ne izolam pentru o perioada. Nu stim ce va fi. Exista doar calcule, prognoze si speranta.
 
Industrii intregi care depindeau de interactiunea fizica cu consumatorii in mod real sunt puse in pericol. Obiceiurile s-au schimbat. Acolo unde a fost posibil, business-urile au fost mutate in online. Altele s-au reinventat.
 
Oamenii reticenti la tehnologie s-au adaptat din nevoia de a ramane conectati si de a-si continua activitatea. Apelurile video au castigat teren, iar experienta acestei comunicari, bizara pe alocuri, a devenit o practica uzuala.
Cumparaturile si platile online s-au accelerat, iar deciziile de cumparare bazate pe informatie provenita din medii lipsite de interactiune umana au inceput sa fie mai des acceptate.
 
Pentru a trai in aceaste vremuri ne adaptatam rapid si suntem mult mai flexibili.
Sa zbori si sa tranzitezi aeroporturi nu va mai fi, pentru o buna perioada de timp, o experienta fara riscuri. In plus, infruntarea traficului marilor orase care poate dubleaza timpul alocat unei intalniri va fi perceputa ca lipsa de eficienta.
Companiile sunt si vor ramane concentrate pe reducerea factorilor care genereaza costuri pentru a-si securiza business-ul si pentru a nu intra pe pierdere in exercitiul financiar 2020. Vorbim despre costuri generate de sedii, de transport si deplasare, despre cum stresul si presiunea timpului influenteaza productivitatea.
 
Pentru iesirea din criza, din orice fel de criza, avem nevoie sa activam tot potentialul organizatiilor noastre. Astfel, deciziile pot fi fundamentate pe eficienta si profitabilitate, iar cost of sales poate fi analizat si optimizat.
 
In noul context de business, companiile trebuie sa fie pregatite sa interactioneze cu clientii in mediul preferat de acestia atunci cand le este solicitat. Daca un client vrea sa discute prin video-call, ar trebui sa poti sustine o conversatie valoroasa pentru acesta si chiar sa creezi o experienta de nivel superior. Odata cu familiarizarea clientilor cu noile tehnologii, apare o mare oportunitate pentru multe companii de a accesa cu usurinta clienti din alte zone geografice.
 
Pentru a face fata acestor provocari, echipele profesioniste de vanzatori dezvolta un model nou de interactiune cu clientul, model cunoscut ca INSIDE SALES - aparut acum mult timp in Statele Unite, acolo unde distantele sunt prea mari ca sa fie eficient sa intalnesti fizic un client, sau unde companiile multinationale se adreseaza unei piete globale, iar tehnologiile de comunicare au o rata de adoptie mai mare.
 
Aceasta “noua specie” de vanzatori incepe sa apara si in Romania.
Sunt specializati, folosesc CRM, email, telefon si video call-uri pentru a prospecta, contacta, califica, oferta, contracta si servisa clienti aflati la distanta, poate chiar si in alte tari.
In paralel, serviciile de telesales infloresc, insa nu toate produsele si serviciile se pot vinde intr-o maniera tranzactionala. INSIDE SALES adreseaza procese de vanzare consultativa unde solutia este adaptata nevoilor clientilor si in care sunt implicate mai multe persoane din organizatia-client pe parcursul a mai multe interactiuni.
 
O echipa de INSIDE SALES eficienta isi construieste si implementeaza noul model astfel:
  • Defineste etapele prin care trece clientul si, in oglinda, activitatile oamenilor de vanzari in fiecare etapa, fiind totodata clar definite rezultatele asteptate ca urmare a actiunilor si efortului vanzatorului.
  • Utilizeaza un proces care include cadenta de contactare a clientilor (canalul folosit, mesajul, spatiere in timp, numarul de reveniri).
  • Are abilitatile clasice de vanzare consultativa imbogatite cu abilitati de comunicare scrisa si cu modul in care poate fi folosita tehnologia de comunicare la distanta pentru a livra prezentari online si pentru a utiliza eficient canalele social media.
Claritatea in comunicare si persuasiunea sunt atribute esentiale pentru succes.
  • Este echipata cu instrumente de tip CRM si platforme care sa permita comunicarea online si cu materiale suport (prezentari, demo-uri, sabloane de mesaje etc.)
Ca in orice criza, companiile care reusesc sa se adapteze mai repede decat alti jucatori pot genera noi oportunitati, reusind astfel sa isi creasca cota de piata.

>>> Daca vrei sa afli mai multe despre modelul Inside Sales, te invitam la o sesiune gratuita Learning Pill, sustinuta de Catalin Vasile, H/O Sales & Customer Experience Trend, pe 7 mai, intre orele 11:00-12:30. Vom discuta despre echipele de Inside Sales eficiente, despre procese, abilitati si tehnologie. Inscrie-te aici.


 

Vezi toate articolele scrise de Trend

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate