Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Monica Vijeu, 2019-07-15
Antrenarea leadershipului este una dintre cele mai fascinante oportunitati ale coachingului persoanelor aflate in pozitii de conducere pentru ca succesul unei afaceri, al unei societati depinde de calitatea liderilor sai. Stilul de conducere al fiecarui leader este diferit in functie de comportamentele sale dominante, comportamente care influenteaza actiunile si relatiile cu ceilalti, rezultatele pe termen lung. Modul in care simte si gandeste in diverse situatii determina aceste comportamente.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-07-29
Conform studiilor recente, piata globala a serviciilor externalizate de recrutare a depasit in 2017 pragul de 5 miliarde de dolari, iar expertii se asteapta sa creasca accelerat in anii urmatori. Asadar, tot mai multe companii din intreaga lume mizeaza pe externalizarea recrutarii pentru a gasi candidatii valorosi de care au nevoie pentru a-si sustine cresterea de business. Afla care sunt principalele argumente pro si contra pentru externalizarea recrutarii.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-07-29
Activitatea unui consultant de payroll se afla la intersectia mai multor domenii din care isi extrage resursele necesare: HR, juridic, financiar-contabil, software. Ce vraji face un astfel de profesionist pentru salarii corecte si la timp si care este bagheta magica pe care se bazeaza? 
Pus la dispozitie de Amrop, 2019-07-30
​Raportul Amrop prezinta cinci mega trenduri cu impact la nivel de business in viitor si detaliaza modul in care leadership-ul trebuie sa inteleaga sa faca schimbarile necesare pentru a-si pastra relevanta. Directia data de management nu mai poate stagna in zona de inovare a ceea ce exista deja in cadrul organizatiei, fiind astfel necesara trecerea catre o etapa ulterioara.
Pus la dispozitie de Letitia Lucescu, 2019-08-01
Cati ani aveai cand te-ai contrazis prima oară cu cineva? Cand a fost ultima oara cand una ai vrut sa spui si alta s-a inteles? Din experientele pe care cei mai multi dintre noi le avem, se pare ca sursa multor neintelegeri, sau a problemelor de comunicare, o constituie diferenta dintre intentia pe care o avem cand spunem ceva si impactul sau. 
Intelege, apreciaza si dezvolta talentul
Pus la dispozitie de Monica Vijeu, 2019-04-04
Pe parcursul intregii vieti facem parte din diverse echipe: familie, prieteni, colegi de scoala, colegi de serviciu. In cadrul acestor echipe ne formam permanent in baza talentelor personale, a influentei si relationarii cu ceilalti, a deciziilor pe care le luam, experimentand medii ale caror provocari ne ajuta sa fim mai mult sau mai putin din ceea ce suntem cu adevarat. Astfel in timp, mai devreme sau mai tarziu rezultatele noastre, satisfactia personala, confirma sau nu daca talentele noastre s-au transformat in adevarate atuuri personale in cadrul oricareia dintre aceste echipe.

Expusi fiind acelorasi situatii, simtim, gandim si actionam diferit, comportamentele noastre avand sau nu un impact pozitiv asupra celor din jur, asupra mediului in care actionam.

Cunoscandu-ne mai bine, intelegem de fapt de ce ne comportam diferit ca indivizi sau echipe, ce este de apreciat la fiecare, cum  ne completam sau cat de similari suntem, ce parteneri ne-ar ajuta sa ne imbunatatim, ce ar trebui sa dezvoltam.

Cu cat ii cunoastem mai bine pe ceilalti membrii ai echipei cu atat coeziunea echipei si rezultatele sale vor fi mai bune in plan personal sau/si profesional. O buna intelegere a comportamentelor individuale in cadrul echipei, duce la o apreciere reciproca intre indivizi pentru ceea ce fac bine, urmata de o mai buna colaborare si eficienta.  Echipele cu rezultate bune sunt optimiste si pot face fata mai usor schimbarilor, obstacolelor pe care le intalnesc, fie ca vorbim de familie sau echipe profesionale.

Ca indivizi nu putem fi de toate pentru toti, dar o echipa care este formata din oameni cu talente din sfere diverse care tin de construirea de relatii, de luarea deciziei si strategie, de comunicare si influenta, de punerea lucrurilor in practica poate fi o echipa de succes. Practica confirma permanent ca echipele cu competente diverse sunt mai performante. Leaderii echipelor de succes sunt cei care apreciaza, dezvolta si se bazeaza pe talentele echipei, valorificand diversitatea acestora.  

Vezi toate articolele scrise de Vijeu Monica Aurelia PFA

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate