Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-10-17
Tot mai multe companii din Romania isi externalizeaza procesele de HR, deoarece au descoperit ce beneficii realizeaza atunci cand departamentul de Resurse Umane este degrevat de procesele repetitive si consumatoare de timp, afirma Ioana Dumitru, managerul departamentului de externalizare al Romanian Software. Despre tendinte pe piata romaneasca a externalizarii proceselor de HR, beneficii, costuri si provocari, in interviul de mai jos.
Pus la dispozitie de Valentin Dima, 2019-10-18
In septembrie, Bucuresti a fost gazda Festivalului International George Enescu. O ocazie pentru fiecare dintre noi sa vedem si sa ascultam unii dintre mai cunoscuti artisti din lume, de la cele mai prestigioase institutii muzicale. Insa dincolo de muzica pe care o creeaza, acesti artisti incearca sa schimbe in bine lumea in care traiesc. Va invitam sa descoperiti icateva exemple de leadership din aceasta lume.
Pus la dispozitie de Malina Chirea, 2019-10-25
Este suficient sa urmaresti cativa guru de dezvoltare personala incat sa afli ca ai un adevarat potential ce asteapta sa fie dezlantuit, ca fericirea adevarata este doar in exteriorul zonei tale de confort si ca aceasta din urma este de altfel cel mai mare dusman al tau, alaturi de temerile tale si de orice fel de limite pe care le ai. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-10-25
Ce faceti daca aveti nevoie sa intervievati 800 de aplicanti intr-un timp record, pentru o pozitie de inspector de securitate, unde comunicarea si rezolvarea problemelor au o importanta esentiala? Aceasta a fost provocarea pe care partenerul nostru, o agentie de recrutare, a avut-o de infruntat. Cum au putut-o rezolva intr-un mod care chiar i-a ajutat sa creasca retentia angajatilor? 
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-10-25
Cu totii ne dorim mai multa eficienta in business atat in ceea ce priveste anumite procese, cat si in ceea ce priveste angajatul la nivel individual. A devenit practic o obsesie a companiilor: vrem mai multa productivitate! Si asta pentru ca o eficienta sporita creste sansele unui profit mai mare. Dar care sunt componentele productivitatii?
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-10-25
Angajatii vor sa simta ca au un cuvant de spus in organizatia din care fac parte. Prin urmare, ei trebuie sa aiba acces la informatii pentru a-si putea asuma un comportament responsabil, au nevoie de autonomie prin crearea unor granite in cadrul carora pot actiona, si nu a unor structuri ierarhice care limiteaza luarea eficienta a deciziilor. 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2019-10-25
Metoda design thinking poate fi un instrument valoros in transformarea procesului de management al performantei. Folosirea tehnologiei pentru gestionarea performantei poate contribui semnificativ la imbunatatirea experientei angajatului, aducand atat beneficii de eficienta cat si mai multa valoare in proces.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-10-25
Detinatorii de business-uri viseaza angajati care gandesc precum antreprenorii si care muncesc asumat, ca si cum organizatia le apartine. Insa adesea salariatii nu vad mai departe de propriul job. Exista cateva lucruri care pot fi facute pentru a construi o cultura a asumarii.
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-10-28
Dobandirea de noi abilitati este o sarcina importanta pentru orice companie, iar daca asta se afla pe lista ta de TO DOs, ca HR sau L&D Manager, stii deja cat de dificil este sa iti aduci colegii in sala de curs si sa ii tii acolo pana cand informatia este livrata complet. Din fericire tehnologia vine in ajutorul tau. Vezi in ce situatii de invatare te ajuta #immersivetech si cum reuseste un spatiu interactiv si neconventional sa tina oamenii "in clasa"...
Pus la dispozitie de Marius Decuseara-Brandenburg, 2019-10-28
Nevoile de training includ diverse categorii: competente tehnice, abilitati de management, de leadership, de vanzari, de relationare cu clientii etc. Angajatii si managerii lor solicita diferite cursuri, participari la conferinte, certificari, sesiuni de coaching. Cum arata insa nevoile de dezvoltare acolo sus, in zona de varf, fie si la C-level? Care sunt framantarile, nesigurantele sau nevoile oamenilor aflati la carma organizatiei? 
Tot mai multe companii isi externalizeaza procesele de HR – Care sunt explicatiile specialistilor. Interviu cu Ioana Dumitru, managerul departamentului de externalizare al Romanian Software
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-10-17
Tot mai multe companii din Romania isi externalizeaza procesele de HR, deoarece au descoperit ce beneficii realizeaza atunci cand departamentul de Resurse Umane este degrevat de procesele repetitive si consumatoare de timp, afirma Ioana Dumitru, managerul departamentului de externalizare al Romanian Software.

Specialistul afirma ca anul acesta s-a confirmat tendinta de crestere a pietei de externalizare. Tendinta de crestere se va mentine pe termen mediu si este de asteptat ca si 2020 sa fie un an ocupat pe piata externalizarii proceselor de HR.

Despre tendinte pe piata romaneasca a externalizarii proceselor de HR, beneficii, costuri si provocari, in interviul de mai jos.

Cu un an in urma, declarati ca externalizarea serviciilor de salarizare si administrare de personal este un trend in crestere. S-a confirmat pe piata aceasta tendinta?
 
Intr-adevar, s-a confirmat tendinta de crestere a pietei de externalizare. Ne bucuram sa constatam ca, la fel ca in anii anteriori, numarul clientilor care in 2019 au externalizat serviciile de HR catre Romanian Software a fost destul de mare si tendinta se pastreaza si pentru restul anului. Pentru anul 2020 ne asteptam la si mai multe provocari, respectiv un numar ascendent de client.

Care este procentul de crestere?
 
Procentul de crestere este in medie de 20% de la un an la altul. In 2019, avem un procent de crestere de 25% fata de 2018, pana in acest moment.

Care sunt cele mai mari probleme ale companiilor care apeleaza la solutiile Romanian Software de externalizare?
 
Din experienta noastra, cele mai mari probleme cu care se confrunta companiile care sunt interesate de solutiile noastre se incadreaza in cateva categorii mari:
  1. Costurile mari generate de departamentele interne de resurse umane.
  2. Lipsa unui soft specializat care sa optimizeze fluxurile si activitatea zilnica - Se pierde timp pretios prin input in mai multe sisteme (Revisal, aplicatie salarizare, pontaje excel, drafturi de documente), prin lipsa sistemelor de pontaj electronic care  centralizeaza automat informatia si integrarea acestora cu sistemul de salarizare
  3. Deficitul de personal specializat intr-o piata a muncii competitiva si fluctuatia pe poziti cheie de HR
Cand apeleaza acestea la externalizare?
 
In momentul in care compania realizeaza ca departamentul de resurse umane ar putea sa se concentreze pe activitatile interne cheie, care aduc valoare, hotaraste sa plaseze activitatea  repetitiva si de volum catre un furnizor extern.
Companiile ce hotarasc sa externalizeze activitatea de resurse umane catre  Romanian Software beneficiaza de consultanta specializata, consultant dedicat, soft personalizat, suport in relatia cu institutiile statului, totul la costuri reduse. Un alt aspect important il reprezinta transferul responsabilitatii in fata institutiilor statului, din intern catre furnizorul de servicii.

Cum decurge procesul de contractare a acestor servicii? Sa zicem ca reprezint o firma si m-ar interesa serviciile de salarizare si administrare de personal. Va contactez pe telefon sau mail, si va cer o oferta. Care sunt urmatorii pasi?
 
Felul in care incepem colaborarile este destul de variat. Nu de putine ori suntem contactati de cei care au primit o recomandare de la clientii nostri existenti. Buna noastra reputatie si serviciile pe care le oferim clientilor sunt cei mai buni ambasadori ai nostri.
Cu siguranta contribuie mult la succesul nostru si evenimentele la care participam. Ne-au adus multa notorietate in piata si companiile care ne-au cunoscut astfel vin catre noi pentru a vedea ce beneficii le aduce externalizarea serviciilor de HR.
Primul pas in procesul de contractare al serviciilor este intalnirea cu departamentul de Vanzari, care va prezenta solutiile noastre si va incerca sa inteleaga specificul clientului si nevoile sale. Ca urmarea a acestui proces, clientul primeste o oferta personalizata, iar daca aceasta este agreata, departamentul de implementare al Romanian Software preia contul.
Dupa finalizarea procesului de implementare, contul va fi preluat de echipa dedicata a departamentului de externalizare. De aici, specialistii nostri preiau intreaga sarcina a administrarii de personal si salarizarii.

Ce beneficii sesizeaza imediat companiile care au lasat salarizarea si administrarea de personal in mainile specialistilor Romanian Software?
 
Ca urmare a serviciilor de externalizare, beneficiile sunt vizibile rapid. Inca de la inceput, pentru contractele de externalizare, Romanian Software pune la dispozitia clientului o serie de module ale aplicatiei dezvoltata de Colorful.hr.
 
In platforma noastra, clientul poate urmari in timp real toate modificarile de personal efectuate de consultantii Romanian Software. Tot aici clientul regaseste o serie de rapoarte preconfigurate si are acces la un configurator de rapoarte de unde acestea pot fi personalizate. Poate genera o serie de statistici, primeste notificari si poate seta diverse fluxuri ce usureaza considerabil activitatea departamentului de HR.
 
Platforma Colorful.hr centralizeaza  automat pontajele provenite din puncte de lucru sau  departamente, astfel incat departamentul de HR este degrevat de toata aceasta activitate care consuma timp si energie. Aceasta este integrata cu aplicatia de payroll, astfel incat exista un flux automat de transfer al datelor, reducand riscul erorii umane.
 
Un alt beneficiu este ca, prin procesul de externalizare, sunt auditate fluxurile existente ale companiei, documentele de personal, calculul salarial. Se identifica diverse nereguli ce sunt remediate imediat.

La ce fel de economii se pot astepta firmele care apeleaza la dumneavoastra?
 
E greu sa inaintam niste sume fixe, pentru ca economiile depind de marimea companiei care apeleaza la externalizare, dar pot sa confirm ca valoarea unei  facturi de externalizare este mai mica decat costurile suportate de companie prin angajarea personalului necesar si achizitia unui soft performant de HR. In aceste timpuri, cand fiecare companie sta cu ochii pe cheltuieli, economia generata de externalizare este importanta.
 
Cum apreciati ca va evolua piata externalizarii serviciilor de salarizare si administrare de personal pe termen mediu si lung?
 
Semnalele venite  din piata ne indica o tendinta de crestere a cererii de externalizare, si ne bucura sa observam ca sunt din ce in ce mai multe companii care apreciaza valoarea acestui gen de servicii.
 
Ma astept sa fim foarte ocupati si pe viitor. 😊

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate