Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Cristina Ion, 2020-08-31
Care au fost factorii de succes de pana acum in retail? Cristina Ion, Knowledge Manager & Talent Partner al Amrop Romania, marcheaza 4 exemple de bune practici de luat in considerare de acum inainte, in acest articol publicat de Business Review.
Pus la dispozitie de Consiergo, 2020-08-19
Stim ce gandesti: un concierge este un lux pentru persoanele care stau la hoteluri de cinci stele si iau masa la restaurante cu stele Michelin. Dar daca iti spunem ca serviciile de concierge ar putea fi un beneficiu pentru angajatii din compania ta? Si nu doar pentru top manageri. Concierge-ul poate deservi toate nivelurile unei organizatii si aproape in orice mediu de lucru.
 
Pus la dispozitie de Ioana Dumitru, 2020-08-28
Ioana Dumitru, Directorul departamentului de Externalizare din cadrul Romanian Software, a scris in Revista Cariere un articol despre beneficiile externalizarii proceselor de HR in contextul pandemiei. "Criza sanitara a pus departamentele de HR in fata multor provocari si, cu siguranta, a testat capacitatea de rezistenta a profesionistilor din acest domeniu. Multe aspecte legate de modul de lucru s-au schimbat aproape peste noapte, insa companiile s-au adaptat din mers si au cautat solutii pentru a-si proteja angajatii si business-urile."
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-08-28
De la interactiunea virtuala prin mesaje personalizate, interviuri la distanta pentru care te pregatesti la fel ca atunci cand mergi la birou pana la teste grila interactive, care scurteaza procesul de selectie, sunt numeroase metodele prin care expertii HR isi eficientizeaza procesele de recrutare intr-un an in care lumea afacerilor a devenit preponderent una virtuala. Sa vedem care sunt cele mai eficiente si rapide metode prin care liderii HR atrag talentele de pe piata si de ce aleg sa externalizeze procesele de recrutare.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-08-28
Cine, cum si cat de eficient lucreaza de acasa? Aceasta este una dintre cele mai apasatoare intrebari ale liderilor din business, care, de jumatate de an, au majoritatea angajatilor de acasa. Sunt intre 300 si 400 de mii de angajati din birouri care inca lucreaza remote, potrivit estimarilor Creasoft.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2020-08-31
In perioada martie - iunie, cei 3,5 milioane de copii de varsta scolara din Romania au experimentat in masa scoala online. Inainte de inceperea noului an scolar, autoritatile au anuntat revenirea elevilor in clase reale, nu virtuale. Decizia a nascut multiple polemici, dar nimeni nu stie cu certitudine care este varianta ideala.
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-08-31
Platim tribut pentru educatie. Scoala este prima particica de lume mare, reala, care vine in intampinarea copilului si care ar trebui sa il sprijine pe copil sa se desprinda de mediul parintesc. Scopul final al scolii nu este sa indese cunostinte in capetele copiilor ci mai degraba sa le rafineze o identitate de sine separata de turma.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-08-31
Legea Kurzarbeit, o initiativa a mediului de afaceri romanesc, a fost initial dezvoltata in Germania si va avea aplicabilitate si in Romania, fiind reglementata prin Ordonanta de Urgenta nr. 132/2020. Kurzarbeit este o masura de flexibilizare a raporturilor de munca intre angajatori si salariati, pe termen scurt, in scopul mentinerii stabilitatii locurilor de munca pe timp de criza, cum este si cea pe care o traversam. 
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2020-08-31
Popularitatea din ce in ce mai crescuta a mindfulness din ultimii ani a dus la un val de informatii, cursuri si servicii in jurul acestui subiect. Practicat corect, mindfulness ofera foarte multe beneficii. De aceea, in acest articol, am abordat cateva din intrebarile si subiectele care apar frecvent in discutiile din cadrul programelor noastre de Mindful Leadership. 
Pus la dispozitie de HART, 2020-08-31
Intr-un moment in care liderii iau decizii in conditii de presiune ridicata si cu bugetele mai stranse ca niciodata, abordarea problemelor oamenilor dificili este extrem de complicata. Afla din articolul nostru care sunt cele mai frecvente situatii in care recomandam organizatiilor sa arunce o alta privire asupra datelor Hogan pe care le detin deja si cum le pot utiliza. 
Pus la dispozitie de IBR, 2020-09-01
Dr. Emanuela Savu a preluat Conducerea Institutului Bancar Roman (IBR) cu doua saptamani inainte de izbucnirea crizei COVID-19. De formatie economist, detinatoarea unui doctorat in economie, a lucrat inca de la debutul profesional in cadrul IBR, parcurgand ierarhic toate treptele. A contribuit fundamental la toate etapele de formare profesionala post-decembrista a bancherilor, inclusiv in perioada dificila de tranzitie la economia de piata. 
Pus la dispozitie de SAP, 2020-09-02
Achizitia de oameni talentati reprezinta unul dintre cele mai importante roluri ale departementului de HR, insa nevoia de adaptare la provocarile si oportunitătile noii realitati determina schimbari masive în practicile de recurtare. Astfel, solutiile care ofera un grad crescut de eficienta recrutorilor – atat raportat la timp, cat si la buget – vor fi elemente diferentiatoare în ceea ce tine de calitatea resursei umane atrasa de companii, respectiv experienta angajatilor.
Pus la dispozitie de A_BEST, 2020-09-09
A_BEST (http://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de invatare a limbilor straine din Romania, functioneaza la acest moment  integral in mediul virtual, in contextul COVID-19. Astfel, echipa de traineri si traducatori A_BEST asigura in continuare remote servicii lingvistice de calitate, pentru companiile care activeaza pe piete straine si pentru care comunicarea eficienta si rapida cu partenerii de afaceri este vitala.  
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-09-22
Cine, cum si cat de eficient lucreaza de acasa? Aceasta este una dintre cele mai apasatoare intrebari ale liderilor din business, care, de jumatate de an, au majoritatea angajatilor de acasa. Sunt circa 500 de mii de angajati din birouri care inca lucreaza remote, iar monitorizarea muncii lor a devenit o problema critica pentru companii, mai ales ca programul de lucru nu mai este unul clasic.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-09-23
De doi ani, Maria lucreaza ca business analyst intr-o multinationala. A inceput sa lucreze pe acest post in aprilie 2020, la scurt timp de la declansarea pandemiei de coronavirus. Cu foarte putine exceptii, Maria a lucrat doar de acasa, dupa ce angajatorul a decis sa prelungeasca pe termen nelimitat munca remote. In ultima perioada, Maria simte ca nu mai da randament, isi gaseste greu motivatia, a limitat discutiile cu colegii doar la chestiuni legate de munca. Situatia se acutizeaza si nu vrea sa lasa lucrurile asa. Intra in dialog cu chatbot-ul coach.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-09-23
Tehnologia schimba radical modul in care oamenii lucreaza, interactioneaza si gestioneaza proiectele, la birou ori remote. Aceasta duce la eficientizarea activitatii, la scurtarea timpilor de evaluare a performantei si apoi ajuta la imbunatatirea business-ului, pentru ca defectele sunt reparate din mers cu ajutorul soft-urilor. Si acestea sunt doar cateva exemple ale modului in care digitalizarea schimba in mai bine locul de munca. Sa le luam pe rand.
Pus la dispozitie de Sandra Rosu, 2020-09-23
Cum te pozitionezi pe piata muncii globale? Primul pas este optimizarea profilului tau de LinkedIn, pe baza acestui ghid detaliat prezentat de Sandra Rosu, Talent Adviser & Marketing Lead al Amrop Romania. 
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-09-25
Modul in care masuram, in ziua de azi, succesul si performanta companiei ia prea putin sau deloc in considerare impactul acesteia asupra mediului, sanatatii si bunastarii angajatilor sau asupra societatii per ansamblu. Daca vrem sa vedem schimbari reale, in bine, in jurul nostru, credem ca este necesar sa incurajam si sa dezvoltam un alt set de metrici care sa fie adaugate la cele existente si pe baza carora sa evaluam succesul. 
Oameni care aduc culoare in HR. Interviu cu Ioana Popescu, Payroll&Personnel Administration Specialist in cadrul Romanian Software
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.

Ioana Popescu a intrat in echipa Romanian Software in 2016, iar, in prezent, la doar 24 de ani, ocupa functia de Payroll & Personnel Administration Specialist. Intocmeste documentele personalului, se ocupa de calculul salarial, intretine relatia cu Inspectoratul General de Imigrari si ofera consultanta legislativa. Si poate cel mai important rol al Ioanei este acela ca mentine permanent comunicarea cu angajatii. Nu e usor, dar nici greu, mai ales ca Ioana are toate calitatile pe care ar trebui sa le aiba orice om de HR: este comunicativa, stie sa asculte, este atenta la detalii, ofera feedback pozitiv.

Consider ca pasiunea pentru resurse umane provine din admiratia mea fata de capacitatile oamenilor, de inovatia de care acestia dau dovada, de modul in care reusesc  sa formeze, in general, o echipa si de reusita lor atunci cand duc lucrurile la bun sfarsit.

Ioana a absolvit cursurile Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. A stiut inca de pe bancile scolii ca vrea sa ajunga printre cei mai buni, astfel ca a inceput sa lucreze la un plan de cariera. A inteles repede ca are nevoie de experienta practica, asa ca dupa primul an de facultate a inceput sa isi caute de munca. Voia un job temporar, pe perioada vacantei de vara. In urma unei recomandari, a aplicat pentru un post in cadrul Romanian Software. A inceput de pe o pozitie de junior. Una dintre principalele responsabilitati era sa intocmeasca si sa intretina dosarele de personal ale angajatilor. Dupa primul an in cadrul companiei a fost promovata, iar schimbarea a venit cu noi responsabilitati. I-a fost atribuit un client de care urma sa se ocupe din punct de vedere al administrarii de personal si salarizare.

Cum arata o zi de munca?

Pentru Ioana, o zi obisnuita de munca incepe cu organizarea sarcinilor de lucru. Din experienta a invatat sa isi planifice timpul astfel incat sa lase loc si provocarilor care pot aparea din partea clientilor, dar si pentru relationarea cu echipa. Atunci cand isi pregateste lista cu task-uri zilnice, incearca sa isi imparta sarcinile astfel incat gradul de dificultate al acestora sa alterneze.

Consider ca este important pastrarea unui echilibru de-a lungul zilei pentru a-ti mentine gradul de concentrare, proactivitatea si interesul in a rezolva task-urile nou aparute.

Rareori o zi se aseamana cu cealalta, insa provocarile raman constante. Cel mai des trebuie sa se adapteze la solicitarile venite din partea clientilor si sa gaseasca cele mai bune solutii, astfel incat acestea sa le ofere incredere si satisfactie in serviciile oferite.

Iubeste ceea ce face, pentru ca mediul de lucru o provoaca in fiecare zi, pentru ca o obliga sa fie azi mai buna decat ieri si, mai ales, pentru ca se dezvolta alaturi de oameni de la care invata mereu ceva nou. Tocmai pentru ca ii place ceea ce face, i se intampla destul de rar sa isi piarda motivatia, insa atunci cand simte ca nu gaseste singura solutii, apeleaza la colegi ca sa caute impreuna o rezolvare la task-urile care au dus la starea de disconfort.

Consider ca buna organizare, optimismul si atitudinea pozitiva te pot ajuta sa aduci lucrurile pe fagasul cel bun si sa pastrezi armonia colegiala.

Oricat de aglomerata i-ar fi agenda intr-o zi, pentru Ioana este important sa se relaxeze la job. O ajuta sa mentina constanta comunicarea cu colegii, dar si sa isi incarce bateriile. Managementul Romanian Software a creat doua spatii de relaxare in care angajatii pot socializa sau pot rasfoi cartile din biblioteca. Sunt activitati importante, care ii ajuta pe oameni sa isi recapate energia pentru restul zilei.

Pentru Ioana, momentul cheie este finalul zilei de lucru, atunci cand, tragand linie, constata ca si-a indeplinit cu succes toate sarcinile, iar provocarile din timpul zilei au statusul “closed”.

Avand satisfactia unei noi zile productive, asteptam provocarile viitoare. Aparent, domeniul resurselor umane prezinta stabilitate prin desfasurarea unor task-uri repetitive, insa fiecare zi presupune imbunatatirea abilitatilor si autodepasirea.

Cu satisfactia inca unei zile de munca indeplinite cu succes, Ioanei ii place sa isi incheie seara cu o plimbare in aer liber, la teatru sau se relaxeaza gatind pentru prieteni.

Sfaturi pentru tinerii care aspira la o cariera in HR

Ioana a invatat de-a lungul anilor ca pe langa sarcinile administrative pe care le are de facut, un specialist HR trebuie sa se concentreze pe oameni, iar ca sa mentina relatii bune cu angajatii, acesta trebuie sa aiba cateva abilitati esentiale: sa asculte, sa inteleaga nevoile angajatilor, sa ofere solutii, sa propuna idei, sa intretina constant relatia intre angajatii companiei si membrii conducerii.

De asemenea, specialistul in HR trebuie sa aiba capacitatea de a privi anumite situatii sau decizii, atat din punct de vedere al angajatilor, cat si din punct de vedere al managementului, astfel incat sa asigure un echilibru la nivel organizational.

Pentru tinerii care se pregatesc pentru o cariera in resurse umane, Ioana are cateva sfaturi: sa ia acest lucru ca pe o provocare si sa fie increzatori in fortele proprii.

Un viitor om de HR trebuie sa fie constient de impactul actiunilor sale, asumat din punct de vedere al deciziilor luate si sa realizeze ca dezvoltarea echipei si a organizatiei depinde intr-o anumita masura de el.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate