Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de ParentED Fest, 2024-08-19
​Prima editie a ParentED Fest aduce in premiera la Bucuresti experti recunoscuti la nivel global, precum celebra Dr. Shefali Tsabary, New York Times best-selling author, recomandata de vedeta de televiziune americana Oprah drept cel mai bun specialist in materie de cresterea copiilor.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-09-20
In acest articol, vei afla strategii esentiale pentru a asigura o tranzitie lina si cum sa comunici eficient beneficiile tehnologiei HR in cadrul organizatiei tale. Citeste mai multe si fa primul pas catre un HR mai inteligent!
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-09-20
In acest interviu exclusiv, Jacob Morgan discuta despre viitorul muncii si rolul esential al leadershipului in succesul organizatiilor moderne. Afla cum sa creezi o cultura bazata pe incredere, inovatie si colaborare, si ce calitati sunt cruciale pentru liderii de maine. 
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-09-20
In conceptia Hogan, leadership-ul reprezinta capacitatea de a construi si mentine o echipa performanta. Pe masura ce mandatul liderului se modifică de la un nivel ierarhic la altul, la fel se schimba si obiectivele sale de dezvoltare. Uneori, liderii trebuie sa dezvolte noi abilitati pentru a avea succes in noile roluri si/sau sa renunte la o parte din comportamentele pe care le-au antrenat anterior. 
Pus la dispozitie de Schouten Romania, 2024-09-20
Organizatiile opteaza din ce in ce mai mult pentru abordari customizate in dezvoltarea fortei de munca. Customizarea se concentreaza pe alinierea programului de dezvoltare cu strategia, cultura si provocarile unice ale companiei. Aceasta aduce cateva avantaje distincte in imbunatatirea performantei angajatilor.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-09-25
De multe ori, conflictul vorbeste despre parti din noi. Ne ducem spre o comunicare conflictuala deoarece consideram ca aceasta este singura modalitate prin care ne putem face auziti de catre cei din jur. Conflictul nu este doar bun sau doar rau. Orice conflict poarta cu sine o dualitate si aici intervine responsabilitatea noastra… de a o descoperi, a o intelege si a o integra. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-09-25
Q4 este cel mai precipitat si cel mai solicitant trimestru în viata oricarei companii. E momentul pentru sprintul pe ultima suta de metri, e ultima sansa a angajatilor de a performa pe anul in curs, de a-si indeplini sau depasi target-ul si de a se apropia de eventualele bonusuri de sfarsit de an. Dar cum sa mentii un nivel ridicat de performanta, cand volumul de munca este adesea ridicat, iar nivelul lor de energie mai degraba scazut?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-09-25
Obiectivele anuale sunt la un pas de a fi implinite, dar tocmai pentru ca a mai ramas putin timp, efortul trebuie sa creasca. De aceea, angajatii au nevoie sa fie sprijiniti mai mult ca oricand. Iata cateva sugestii pentru managerii care doresc sa-si sprijine eficient angajatii si echipele, pentru a fi siguri ca trec cu brio linia de final de an.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2024-09-25
Burnout-ul este o problema de actualitate pentru multe companii, iar departamentele de resurse umane se confruntă adesea cu sarcini care pot amplifica riscurile de epuizare. Spre deosebire de alte departamente, HR-ul se ocupa atat de sarcini administrative, cat si de aspecte precum asigurarea bunastarii angajatilor si respectarea reglementarilor, ceea ce poate adauga presiuni suplimentare.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-09-27
Intr-o lume in care suntem mereu pe fuga, somnul devine adesea o resursa neglijata. Am scris in ultima postare pe blog cum un somn de calitate poate influenta nu doar starea noastra de bine, ci si productivitatea si creativitatea.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-09-27
In timp ce stresul si distragerile sunt la un click distanta sau chiar in buzunarul nostru, te-ai oprit vreodata sa te gandesti la puterea propriei tale respiratii? Exercitiile de respiratie nu sunt doar o tendinta de wellness; ele reprezinta o poarta catre descoperirea intregului tau potential, imbunatatind concentrarea si cultivand linistea interioara. 
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-09-27
Sabon a avut ca scop sa mareasca implicarea angajatilor si sa imbunatateasca cultura la locul de munca printr-un program holistic de wellness, in acelasi timp dorind sa sustina starea de bine generala a angajatilor. 
Pus la dispozitie de BIA, 2024-09-30
In rolul tau, de lider, poate fi dificil sa urmezi si cerintele business-ului, si sa oferi mereu ceea ce oamenii din echipa isi doresc. Deciziile vor fi greu de luat, mai ales intr-un context economic delicat. Dar conteaza sa ajungi mereu la o intelegere, sa negociezi astfel incat ambele parti sa fie multumite. Cum mai poti motiva oamenii din echipa anul acesta? 
Pus la dispozitie de BIA, 2024-09-30
Ai nevoie de mai multi colegi pentru a face fata volumului de munca din aceasta toamna? Daca business-ul tau activeaza sau are joburi in domeniile HR, contabilitate, financiar, IT&C, telecom, call-center, help desk, office management, disponibile pentru o perioada limitata de timp sau un volum de munca mai mare de munca intr-o anumita perioada, iti poti completa echipa cu lucratori temporari. 
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-09-30
Industriile producatoare se confrunta constant cu provocari in gestionarea programelor complexe de lucru, cum ar fi ture multiple, ore suplimentare si schimburi rotative. Worktelligent, prin modulul clock-in/clock-out, ofera o solutie completa pentru automatizarea si monitorizarea timpului de lucru, ajutand companiile sa imbunatateasca eficienta operationala.
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-09-30
In 2024, automatizarea si inteligenta artificiala redefiniesc modul in care functioneaza departamentele de HR, sporind eficienta si precizia proceselor interne. Solutiile de automatizare pentru sarcinile repetitive, chatbotii pentru suportul angajatilor si analizele predictive pentru decizii strategice sunt acum esentiale. Cu modelele hibride de munca devenind norma, respectarea reglementarilor legislative este cruciala.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-10-01
O dimineata de miercuri obisnuita in biroul unei companii multinationale. Board-ul s-a reunit pentru a discuta implementarea unei strategii de recastigare a cotei de piata care se erodase treptat in ultimele 3 trimestre. Atmosfera era tensionata – fiecare avea opinii diferite, iar discutiile pareau sa se transforme intr-un conflict. 
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-09-30
Te pregatesti pentru un examen de limba engleza? Fie ca e vorba de Cambridge, IELTS sau altceva, o pregatire temeinica este esentiala pentru succesul tau! Afla din noul nostru articol de blog, semnat de colega noastra, Miruna Pinta, Senior Language Trainer in cadrul A_BEST, cum sa iti planifici eficient timpul.
Pus la dispozitie de Hilio, 2024-09-30
Sprijinul organizatiei are un rol important in sanatatea si starea de bine a angajatilor. Punerea la dispozitie a unor resurse si beneficii care sa-i ajute sa fie bine din punct de vedere emotional, dar si implicarea in educatie si preventie, inseamna un castig de sanatate pentru angajati, pentru companie, dar si pentru societate.
Pus la dispozitie de Vlad Dutescu - Presedinte EMCC Romania, 2024-10-01
Ce este mentoratul si de ce e nevoie de simetrie de putere intr-o relatie de mentorat, respectiv asimetrie de expertiza pentru a fi un proces de succes? Citeste ultimul articol publicat pe blogul EMCC Romania.
Legea lui Parkinson si gandirea laterala
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-05-29
“Ce-mi doresc sa reusesc dureaza mult”
“Ce inseamna mult?”
“Cel putin cateva luni”
“Cum ar fi daca ai reusi intr-o luna?”
 
“Lucrez la comportamentul asta, e un proces de durata sa ma dezvat de el”
“Ce ganduri ai despre aceasta durata?”
“Cel putin un an”
“Cum ar fi daca te-ai dezvata de el acum?”
“Acum?! …as face “X” in locul lui”
 
“Imi e teama ca deadline-ul este prea optimist, resimt multa presiune”
“Cum ar fi daca ar fi realist deadline-ul?”
“Pai as putea sa ma adun si sa ma reorganizez”
“Si cum ai face asta?”
 
“Noi (ca echipa) nu avem destule resurse pentru proiectul asta”
“Daca resursele pe care le aveti ar fi tot ce va este necesar, cum ati finaliza proiectul?”
“Pai …sigur le-am organiza mai bine”
“Cum?”
 
Sunt doar cateva mici exemple de conversatie culese din sesiunile de coaching si aduce rapid la suprafata doua lentile asupra carora invit la explorare:
 
1. Legea lui Parkinson demonstrata:

“Work expands so as to fill the time available for its completion.”
 
Orice schimbare va dura exact atat cat timp am decis sa-i oferim, mai bine zis sa ne oferim implementarii ei. Putem vorbi aici de la schimbari de comportament pana la decizii “grele”, de la proiecte simple la cele complexe, de la ganduri si convingeri la strategii de succes in business, de la invatarea unor competente la parcursul pana la maiestria demonstrarii lor in mod practic, de la initierea unui start up la atingerea nivelului de autonomie si performanta.

Coachingul profesionist aduce provocarea explorarii a lui “cum ar fi posibil?”, scopul fiind acela de a activa potentialul si resursele latente sau directionate neproductiv, intr-un context de timp cat mai disciplinat organizat.
 
2. Contaminarea capacitatii de reusita

Subestimam si supraestimam in raport cu nivelul nostru emotional fata de schimbare, nu in raport cu resursele disponibile ori solutiile aplicabile.
 
Cand, in timpul sesiunilor, exista provocarea de a evalua, decide si actiona folosind alte repere contextuale, se intampla automat fenomenul de repozitionare si asta genereaza noi posibilitati si noi cadre de timp in care putem reusi. De aici si efectul de accelerare pe care coachingul il aduce, pentru ca zona “contaminata” nu mai are puterea sa limiteze.
 
Conversatia profesionala aduce, pe langa alte modele de abordare si metode de explorare, “gandirea laterala” ca instrument de crestere, concept inaintat de catre Edward de Bono in scrierile lui.
 
Ce “face” gandirea laterala?

Foarte pe scurt, si invit la studierea conceptului, se “ocupa” cu generarea de idei noi si, de asemenea, cu spargerea barierelor conceptuale ale vechilor idei. Asta duce la o schimbare de atitudine si de abordare, in special in situatiile decizionale si scenariile duale “bine-rau”. Ne sustine sa privim cu totul altfel lucruri pe care le-am privit sau trait emotional intotdeauna in acelasi fel sau “noi asa facem”. Ne sustine sa privim altfel, printr-un filtru realist si productiv, fiecare “nu pot”, “nu stiu”, “nu am”, “nu se poate”, “n-a facut nimeni”, etc.
 
Eliberarea de vechile idei si stimularea unora noi, alaturi de invatarea comportamentelor prin care ajungem sa le traim, sunt doua aspecte ale gandirii laterale regasite in conversatiile profesionale de coaching.
 
Impreunand cele doua lentile avem ocazia sa punem la indoiala, intr-un spatiu de siguranta, ce consideram a fi posibil si realizabil pentru noi, obiectivele smart si aspiratiile noastre calitative. Accesand aceasta stare de observare intentionata, fenomen foarte cunoscut clientilor de coaching, putem mult mai usor sa generam claritate, sa decidem actiuni posibile si resurse necesare si sa parcurgem sustinut procesele de invatare-dezinvatare-reinvatare.
 
O sa inchei mesajul de astazi cu un ultim exemplu: o sesiune de coaching al acestei saptamani in care s-a intamplat “miracolul” de a trece la actiunea posibila doar peste minim 6 luni la “intr-o saptamana structura proiectului va fi gata” - de altfel, acest “miracol fiind o obisnuinta a acestui tip de conversatie profesionala.
 
Sunt curioasa ce “miracol” ai nevoie sa concretizezi si m-ar bucura sa discutam despre asta.

Vezi toate articolele scrise de Leadership Identity ON

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate