Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Peli Filip, 2019-01-07
Hotararea de Guvern privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost adoptata vineri, 7 decembrie, de Guvern si a fost publicata luni in Monitorul Oficial al Romaniei (sub numarul 937/2018). Noile modificari vor produce efecte de la 1 ianuarie 2019, insa deja au inceput sa apara primele intrebari in randul companiilor: cum ar trebui sa aplice noile modificari? care sunt functiile pentru care se impune majorarea nivelului salarial? ce criterii trebuie sa indeplineasca angajatii pentru a se califica pentru acest nivel?
 
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-01-31
Negocierile fac parte din cotidian, toti negociem aproape tot timpul. Dar se intampla uneori sa dam peste un negociator dificil si agresiv, care isi inchipuie ca negocierea este despre conflict. La Scotwork, avem convingerea ca o solutie esentiala pentru a gestiona adversitatile sau pentru a fructifica oportunitatile pe care le-ati putea intalni, este dezvoltarea abilitatilor de negociere ale oamenilor cheie din linia intai, acei indivizi responsabili de cresterea performantelor companiei voastre.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-01-31
In comunicare, confruntarea directa si sincera aduce adesea mai multe beneficii decat ai putea crede. Daca i-ai scrie un mesaj sincer celui care iti impacteaza direct munca, ce i-ai spune? In ce postura te regasesti cel mai bine: angajat, angajator, candidat sau recruiter? 
Paradoxul concurentei de la admiterea la facultate. Adevarata amenintare pentru absolventii de limbi straine
Pus la dispozitie de Lugera - The People Republic, 2016-09-20
Preferintele absolventilor de liceu nu s-au schimbat foarte mult fata de anul trecut, lucru demonstrat de competitia ametitoare inregistrata la Facultatea de Limbi Moderne Aplicate. Poate, acum, putem spune ca deciziile absolventilor de liceu din Romania sunt inspirate si exprima o mai buna cunoastere a pietei muncii.

Tinerii isi doresc salarii mari, doresc sa le obtina poate chiar din perioada studentiei. O mare parte din ei viseaza la locuri de munca peste hotare, lucru la care se gandesc de pe acum. La Facultatea de Limbi Straine, concurenta a fost de 76 de candidati pe un loc. Specializarile in limbi mai putin cunoscute, precum cele scandinavice, asiatice si arabe sunt extrem de cautate pe piata fortei de munca, la ora actuala, fapt care demonstraza, pe de o parte, o cunoastere a pietei, dar si atractia viitorilor traducatori si interpreti catre joburi “remote” pe care le pot desfasura de acasa, ca free-lanceri, administrandu-si programul dupa bunul plac, poate chiar lucrand in timp ce calatoresc. Cu o astfel de specializare, in prezent, ei pot sa-si gaseasca relativ simplu de lucru in strainatate.

Vezi toate articolele scrise de Lugera The People Republic

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate