Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
55% dintre oamenii de HR se asteapta ca gestionarea cresterii costurilor salariale din cauza inflatiei sa reprezinte cea mai mare provocare de business in 2024. Care sunt cele mai presante provocari legate de candidati? Ce piedici avem in procesul de recrutare? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
Cum stau lucrurile pe piata muncii in ultima vreme? Pana in anul 2030, se prevede o nevoie de peste 600.000 de persoane pentru a ocupa posturi care necesita competente avansate, in conditiile in care doar 1% din populatia cu varsta intre 25 si 64 de ani participa la programe de formare profesionala.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-04-29
Digitalizarea in domeniul resurselor umane nu este doar o adaptare la progresul tehnologic, ci o oportunitate de a revolutiona complet modul in care functionează departamentul tau. Adoptarea unor solutii software specializate este esentiala pentru a creste eficienta, a raspunde cerintelor pietei in schimbare si a ramane competitiv. 
Pus la dispozitie de SHL Romania, 2024-04-29
Implicarea si performanta angajatilor sunt factori cruciali in succesul organizatiei dar intrebarea e cum poti debloca intregul potentialul echipei pentru a creste productivitatea? 

 
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-04-29
Aceste doua functii cognitive importante tind sa ne incetineasca sau sa ne joace feste, pe masura ce inaintam in varsta. Aceasta poate fi o provocare, mai ales daca ai un job care necesita multa planificare si gandire creativa.
Pus la dispozitie de CODECS, 2024-04-30
In ciuda progreselor tehnologice pe care le-am facut si le facem, munca unei organizatii este facuta de oameni. Oamenii sunt aceia care alcatuiesc interfata cu clientul, realizeaza produsul, presteaza serviciul, planifica si coordoneaza, imbunatatesc procese, asigura calitatea si aduc profit.
Pus la dispozitie de Andreea Gheorghita, Doru Paducel & Ana M. Marin, 2024-04-30
Iti creezi timp si spatiu pentru a te asculta pe tine insuti?  Un articol util despre modele si practici de reflectie si reflexie scris de colegii nostri de la EMCC Romania.
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Acest articol contine informatii utile top managerilor, directorilor HR si coordonatorilor HSE interesati sa implementeze in organizatia lor programe de tip Autoritatea sa Opresti Munca (in engleza Stop Work Authority – SWA).
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Articolul da o imagine de ansamblu asupra modului in care pot fi setate elementele care contribuie la o experienta a clientilor controlabila si de buna calitate.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Descopera cum instrumentele Thomas au fost integrate in programul de dezvoltare a leadershipului unei mari universitati din Marea Britanie pentru a o diferentia ca angajator.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Intr-un interviu realizat de Thomas International cu Alicia Collinson, Senior Associate la Thrive Law, au fost explorate aspectele cruciale ale bunastarii angajatilor si sanatatii mentale in organizatii. Alicia a oferit idei valoroase despre provocarile comune cu care se confrunta organizatiile si sfaturi practice pentru a le depasi. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-04-30
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-05-07
Ultimii ani gasesc organizatiile din ce in ce mai preocupate de construirea unui mediu de lucru motivant si plin de scop pentru membrii generatiei Z, urmati indeaproape de Millenials. Tinand cont de contextul global in care ne aflam, caracterizat de instabilitate, de o populatie care imbatraneste, de noi tendinte legate de ce anume ne dorim de la locul de munca, acest focus pe generatiile mai noi e lesne de inteles. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-05-07
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-05-07
In mod frecvent suntem expusi la schimbari si provocari care ne cer sa ne adaptam si sa ne integram noi rutine in viata noastra. De la tranzitiile majore la cele mai mici ajustari, capacitatea noastra de a face fata schimbarii si de a ne adapta este esentiala pentru succesul si bunastarea noastra.
Mentalitatea de tip multiplier. Ce presupune si cum o dezvoltam
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-09-01
Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Esti Directorul General al unei companii ce comercializeaza materiale de constructii si ai nevoie sa promovezi un Area Sales Manager in rolul de Director National de Vanzari. Cei 2 ASM pe care ii evaluezi au rezultate similare – isi ating si depasesc targetul de vanzari in mod constant, au un grad maxim de satisfactie al clientilor de care se ocupa, procesul de vanzare este corect gestionat in cadrul echipelor.

Daca te uiti la cifre si la proces in sine, decizia este foarte dificila asa ca incepi sa vorbesti cu oamenii din echipa fiecaruia din cei 2 ASM. Cei din echipa primului iti spun ca este un bun profesionist, ca insista cam mult ca lucrurile sa se desfasoare conform cerintelor lui, ca uneori poate fi mai dificil dar ca per total este ok. Acum esti si mai incurcat, mai ales ca stii ca nu exista oameni sau situatii ideale.

Incepi sa vorbesti cu echipa celui de-al doilea ASM si brusc esti surprins. Fiecare om cu care vorbesti are un zambet larg pe fata cand povesteste despre managerul lui iar detaliile pe care ti le da sunt mai mult legate de cum se simte cand vine la birou si lucreaza alaturi de el, de cat de incantat e de cum se intampla lucrurile in echipa din care face parte, de cum simte ca propunerile lui sunt considerate valoroase si implementate, de cate oportunitati de invatare si dezvoltare ii ofera managerul lui in fiecare context profesional cu care se intalneste. Oamenii din aceasta echipa nu iti vorbesc despre manager ci despre cum se simt ei in preajma lui. Energia pe care o sesizezi e foarte diferita de cea a echipei anterioare.

Iti mai e la fel de dificil sa iei decizia de promovare acum?

Exemplul de mai sus evidentiaza in mod pragmatic primele efecte vizibile ale modelului de leadership de tip “multiplier”. Desi amandoua persoanele au functie de manager, unul dintre ei demonstreaza in mod natural abilitati de lider.  

Contextul disruptiv in care operam cu totii astazi solicita tot mai mult organizatiilor, la aproape toate nivelurile, sa implementeze instrumente si procese ce permit rolurilor de conducere sa faca tranzitia dinspre management operational (tradus prin realizare KPI, monitorizare si interventie pentru corectare in flow-ul proceselor, supraveghere si corectie erori ale angajatilor) catre leadership (tradus prin abilitatea de a crea in mod autentic valoare in jur prin dezvoltarea business-ului si a oamenilor din el).

Publicata in 2010, cartea cercetatorilor Liz Wiseman si Greg McKeown “Multipliers: How the best leaders make everyone smarter” evidentia inca de acum 13 ani necesitatea acestei schimbari de paradigma si oferea un cadru de intelegere al abilitatilor pe care le manifesta un “multiplier”.

Vorbim de 5 tipuri de personalitati sau competente pe care cautam sa le dezvoltam ca sa putem vorbi de un multiplier:
  • Magnetul de talente – Atrage si retine cei mai talentati oameni
  • Eliberatorul – Solicita cea mai buna versiune de gandire de la oameni
  • Antrenorul – Provoaca si extinde performanta
  • Moderatorul – Incurajeaza dezbaterile inainte de luarea deciziilor
  • Sustinatorul – Insufla responsabilitate pentru actiuni si consecintele lor
Pe scurt, un multiplier identifica “sclipirea” fiecaruia si ii dezvolta potentialul, creand si ajustand sarcinile si responsabilitatile astfel incat talentul fiecaruia sa fie utilizat si provocat in mod constant. Ei livreaza mai bine in termeni de cantitate si calitate, nu pentru ca ei insisi fac lucrurile mai bine ci pentru ca stiu cum sa potenteze si sa motiveze oamenii din jurul lor sa se implice mai mult si sa fie mai creativi.

La polul opus de multiplier se afla managerul de tip “diminisher” – acel individ care este inteligent si care are solutii potrivite insa care considera ca el e singurul care are idei bune si care stie cum sa gestioneze procesele de business. E concentrat pe ideea de a “da bine” si de a isi aloca succesul echipei in permanenta. Nu considera ca cei din jurul sau au vreo “sclipire” si in consecinta nici nu se straduie sa le ofere provocari si oportunitati de dezvoltare si afirmare.

De cele mai multe ori, managerii de tip diminisher provin din persoane extrem de competente, care au excelat in roluri de contributor individual si care au primit feedback pozitiv legat de IQ si abilitatile intelectuale.

Intre aceste 2 extreme este o zona de competenta in care se regasesc majoritatea persoanelor in roluri de conducere, iar rolul programului de leadership “Multiplier Mindset” pe l-am construit in cadrul Marco Polo CEE este sa dezvolte cele 5 competente cat mai puternic, in cat mai multi angajati, indiferent de nivelul de management in care se afla.

Motivul este unul simplu. Leadershipul de tip multiplier nu se concentreaza doar pe managementul echipei, ci este in sine un vector al transformarii si dezvoltarii in cadrul organizatiei.

*** 
Marco Polo CEE este o companie romaneasca specializata in strategii de crestere a afacerilor prin dezvoltarea potentialului uman, parte a grupului international Marco Polo Performance. Este unic partener Promote, personalizand prin intermediul platformei proprietare, programe HPLJ in numeroase industrii de la oil&gas la banking, si din farma in automotive.

Pionier in utilizarea tehnologiei de ultima generatie, Marco Polo CEE foloseste instrumente interactive, inteligenta artificiala si solutii hibride pentru augmentarea abilitatilor si comportamentelor necesare unei performante redefinite.

Vezi toate articolele scrise de Marco Polo Central & Eastern Europe

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate