|
|
|
|
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-10-01
O dimineata de miercuri obisnuita in biroul unei companii multinationale. Board-ul s-a reunit pentru a discuta implementarea unei strategii de recastigare a cotei de piata care se erodase treptat in ultimele 3 trimestre. Atmosfera era tensionata – fiecare avea opinii diferite, iar discutiile pareau sa se transforme intr-un conflict.
|
Pus la dispozitie de TIMEOFF GURU, 2024-10-11
TIMEOFF GURU, o solutie software avansata pentru managementul electronic al timpului liber in companii, si-a anuntat lansarea in Romania. Platforma ofera companiilor un sistem electronic eficient, transparent si usor de utilizat pentru a eficientiza managementul concediilor si zilelor libere ale angajatilor.
|
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-10-29
Vrei sa valorifici la maximum potentialul echipei tale la nivel global? Liderii/ Training Managerii de succes stiu ca depasirea barierelor lingvistice este esentiala pentru a stimula colaborarea, inovatia si productivitatea. Descopera in cel mai recent articol al nostru din HR MANAGER cele mai eficiente startegii pentru a-ti ajuta echipa sa comunice eficient dincolo de granite.
|
Pus la dispozitie de Schouten Romania, 2024-10-29
In acest articol, va impartasim care sunt caile prin care se desfasoara procesul de customizare al trainingurilor: de la definirea scopului la evaluarea competentelor; de la recomandari la proiectarea programului; si de la evaluarea finala la directii pentru viitor.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-10-29
Evaluarile anuale prezinta o imagine incompleta a performantei angajatilor. Datorita schimbarilor rapide ale locurilor de munca moderne, angajatii isi doresc discutii perioadice si bidirectionale cu managerii lor. Daca in organizatia ta nu exista un sistem de management al performantei sau daca exista, insa rezultatele nu sunt conform asteptarilor, este momentul sa iei masuri.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-10-29
Conform ultimelor studii, angajatii care simt ca apartin unui grup la locul de munca sunt de 5x mai dornici sa ramana in companie pentru o perioada lunga de timp. Daca in trecut locul de munca era vazut pur tranzactional, acum oamenii cauta lucruri mai profunde in viata lor profesionala.
|
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-10-29
Stilul de management autoritar, in care inca domneste controlul e ca o buruiana care sufoca tot ce-i in jur. Creste incet, dar sigur, si cand iti dai seama, a acaparat tot. Si nu doar ca face rau, dar iti transforma gradina in ceva toxic, unde nimeni nu mai vrea sa fie.
|
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-10-29
Imi propun astazi o scurta interventie despre potential si capacitatea acestuia de a servi drept instrument de leadership pentru antreprenori si manageri – o sa ofer in curand un framework experiential, mult mai generos decat reflectia oferita acum, despre generarea si gestionarea potentialului personal, de business si potentialul ecosistemului de business.
|
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-10-29
O structura clar definita este esentiala pentru succesul unei companii, iar modulul Organigrama al WizOne HR ofera o perspectiva noua asupra ierarhiei organizationale. Vizualizarea clara a fiecarei pozitii si monitorizarea in timp real a posturilor ocupate si vacante ajuta echipele HR si conducerea sa inteleaga mai bine structurile echipelor si sa dezvolte o perspectiva mai larga asupra acestora. Citeste materialul Wizrom pentru a afla mai multe despre modulul Organigrama.
https://wizonehr.ro//
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-10-29
Lipsa de performanta a angajatilor este o problema semnificativa, ale carei efecte nu se resimt doar la nivel individual, ci, mai profund, la nivelul intregii companii, afectand rezultatele financiare, moralul echipei si chiar reputatia organizatiei.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-10-29
Departe de a fi doar o formalitate bifata la final de an, evaluarea este un moment de bilant si de ajustare a directiilor strategice. Dar, conform unui studiu Gallup, doar 14% dintre angajati considera ca evaluarile traditionale le imbunatatesc performantele.
|
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-10-30
Viata personala nu poate fi tinuta separata de viata profesionala. Este himeric sa avem o astfel de asteptare. Ceea ce insa putem face, este sa mentinem aceste doua talere intr-un cat mai bun echilibru. Acest echilibru evaziv munca-viata este dificil de atins, mai ales atunci cand munca ajunge un scop in sine pentru multi dintre noi.
|
Pus la dispozitie de CODECS, 2024-10-30
Intr-un mediu profesional caracterizat de schimbari rapide si provocari constante, organizatiile nu se mai limiteaza la evaluarea angajatilor doar pe baza competentelor tehnice. Succesul pe termen lung depinde intr-o masura semnificativa de competentele soft pe care le dezvolta angajatii.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-10-30
75% dintre angajatorii la nivel global raporteaza ca au dificultati in ocuparea unor roluri. Conform unui studiu recent al LinkedIn, peste 70% dintre specialistii de resurse umane au raportat ca numarul de pozitii deschise care necesita competente avansate va depasi oferta de candidati disponibili, cu o crestere estimata de 15%, in comparatie cu 2020.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-10-30
Finalul de an inseamna bucurie, dar si oboseala, precum si o scadere a moralului, mai ales dupa o perioada lunga de munca intensa. De aceea, este important sa implementezi strategii care sa creasca motivatia colegilor, sa intareasca relatiile de colaborare și să optimzieze rezultatele.
|
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-10-30
Cresterea increderii, atat in cadrul echipelor, cat si cu clientii, este cruciala pentru succesul pe termen lung. Insa, in mediile de lucru hibride sau remote, poate parea o provocare sa stabilim conexiuni autentice. In acest articol vei descoperi strategii dovedite pentru construirea unor relatii de incredere pe termen lung si pentru depasirea provocarilor de comunicare, cu sprijinul evaluarilor Thomas.
|
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-10-30
Intr-un mediu profesional aflat intr-o continua schimbare, retentia si satisfactia angajatilor au devenit obiective prioritare pentru companii. Worktelligent automatizeaza procesele HR si personalizeaza experienta de lucru, oferind feedback continuu si transparenta.
|
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-10-30
Tehnologia transforma rapid domeniul resurselor umane, iar companiile care integreaza inovatii precum inteligența artificiala (AI), automatizarea proceselor si analiza predictiva vor avea un avantaj competitiv. Aceste solutii eficiente contribuie la anticiparea nevoilor angajatilor, personalizarea experientei si reducerea riscurilor de burnout.
|
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-10-31
In contextul aniversarii a 10 ani pe piata din Romania, compania Marco Polo CEE a realizat o cercetare de piata cu sprijinul echipei MKOR, privind evolutia solutiilor de dezvoltare personal-profesionala in piata corporate din Romania, in ultimii 20 de ani.
|
|
|
|
Mentalitatea de tip multiplier. Ce presupune si cum o dezvoltam
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-09-01
|
Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Esti Directorul General al unei companii ce comercializeaza materiale de constructii si ai nevoie sa promovezi un Area Sales Manager in rolul de Director National de Vanzari. Cei 2 ASM pe care ii evaluezi au rezultate similare – isi ating si depasesc targetul de vanzari in mod constant, au un grad maxim de satisfactie al clientilor de care se ocupa, procesul de vanzare este corect gestionat in cadrul echipelor.
Daca te uiti la cifre si la proces in sine, decizia este foarte dificila asa ca incepi sa vorbesti cu oamenii din echipa fiecaruia din cei 2 ASM. Cei din echipa primului iti spun ca este un bun profesionist, ca insista cam mult ca lucrurile sa se desfasoare conform cerintelor lui, ca uneori poate fi mai dificil dar ca per total este ok. Acum esti si mai incurcat, mai ales ca stii ca nu exista oameni sau situatii ideale.
Incepi sa vorbesti cu echipa celui de-al doilea ASM si brusc esti surprins. Fiecare om cu care vorbesti are un zambet larg pe fata cand povesteste despre managerul lui iar detaliile pe care ti le da sunt mai mult legate de cum se simte cand vine la birou si lucreaza alaturi de el, de cat de incantat e de cum se intampla lucrurile in echipa din care face parte, de cum simte ca propunerile lui sunt considerate valoroase si implementate, de cate oportunitati de invatare si dezvoltare ii ofera managerul lui in fiecare context profesional cu care se intalneste. Oamenii din aceasta echipa nu iti vorbesc despre manager ci despre cum se simt ei in preajma lui. Energia pe care o sesizezi e foarte diferita de cea a echipei anterioare.
Iti mai e la fel de dificil sa iei decizia de promovare acum?
Exemplul de mai sus evidentiaza in mod pragmatic primele efecte vizibile ale modelului de leadership de tip “multiplier”. Desi amandoua persoanele au functie de manager, unul dintre ei demonstreaza in mod natural abilitati de lider.
Contextul disruptiv in care operam cu totii astazi solicita tot mai mult organizatiilor, la aproape toate nivelurile, sa implementeze instrumente si procese ce permit rolurilor de conducere sa faca tranzitia dinspre management operational (tradus prin realizare KPI, monitorizare si interventie pentru corectare in flow-ul proceselor, supraveghere si corectie erori ale angajatilor) catre leadership (tradus prin abilitatea de a crea in mod autentic valoare in jur prin dezvoltarea business-ului si a oamenilor din el).
Publicata in 2010, cartea cercetatorilor Liz Wiseman si Greg McKeown “Multipliers: How the best leaders make everyone smarter” evidentia inca de acum 13 ani necesitatea acestei schimbari de paradigma si oferea un cadru de intelegere al abilitatilor pe care le manifesta un “multiplier”.
Vorbim de 5 tipuri de personalitati sau competente pe care cautam sa le dezvoltam ca sa putem vorbi de un multiplier:
- Magnetul de talente – Atrage si retine cei mai talentati oameni
- Eliberatorul – Solicita cea mai buna versiune de gandire de la oameni
- Antrenorul – Provoaca si extinde performanta
- Moderatorul – Incurajeaza dezbaterile inainte de luarea deciziilor
- Sustinatorul – Insufla responsabilitate pentru actiuni si consecintele lor
Pe scurt, un multiplier identifica “sclipirea” fiecaruia si ii dezvolta potentialul, creand si ajustand sarcinile si responsabilitatile astfel incat talentul fiecaruia sa fie utilizat si provocat in mod constant. Ei livreaza mai bine in termeni de cantitate si calitate, nu pentru ca ei insisi fac lucrurile mai bine ci pentru ca stiu cum sa potenteze si sa motiveze oamenii din jurul lor sa se implice mai mult si sa fie mai creativi.
La polul opus de multiplier se afla managerul de tip “diminisher” – acel individ care este inteligent si care are solutii potrivite insa care considera ca el e singurul care are idei bune si care stie cum sa gestioneze procesele de business. E concentrat pe ideea de a “da bine” si de a isi aloca succesul echipei in permanenta. Nu considera ca cei din jurul sau au vreo “sclipire” si in consecinta nici nu se straduie sa le ofere provocari si oportunitati de dezvoltare si afirmare.
De cele mai multe ori, managerii de tip diminisher provin din persoane extrem de competente, care au excelat in roluri de contributor individual si care au primit feedback pozitiv legat de IQ si abilitatile intelectuale.
Intre aceste 2 extreme este o zona de competenta in care se regasesc majoritatea persoanelor in roluri de conducere, iar rolul programului de leadership “Multiplier Mindset” pe l-am construit in cadrul Marco Polo CEE este sa dezvolte cele 5 competente cat mai puternic, in cat mai multi angajati, indiferent de nivelul de management in care se afla.
Motivul este unul simplu:
Leadershipul de tip multiplier nu se concentreaza doar pe managementul echipei, ci este in sine un vector al transformarii si dezvoltarii in cadrul organizatiei.
***
Marco Polo CEE este o companie romaneasca specializata in strategii de crestere a afacerilor prin dezvoltarea potentialului uman, parte a grupului international Marco Polo Performance. Este unic partener Promote, personalizand prin intermediul platformei proprietare, programe HPLJ in numeroase industrii de la oil&gas la banking, si din farma in automotive.
Pionier in utilizarea tehnologiei de ultima generatie, Marco Polo CEE foloseste instrumente interactive, inteligenta artificiala si solutii hibride pentru augmentarea abilitatilor si comportamentelor necesare unei performante redefinite.
|
Vezi toate articolele scrise de
|
Alte articole
|
|
|