Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Edenred, 2019-09-30
​Ajuta-ti angajatii sa fie mai productivi, mai motivati si mai fericiti! Daca beneficiezi de Edenred Vacanta, iti propunem cateva escapade de toamna pentru tine si echipa ta. In orice colt al tarii te-ai afla, gasesti pensiuni care te indeamna la relaxare si stare de bine. 
Pus la dispozitie de MyTechJob, 2019-09-24
Avand in vedere cresterea continua a cererii de specialisti cu pregatire tehnica, Aleron Training Center S.R.L. a dezvoltat o platforma interactiva cu locuri de munca, prin care candidatii sa-si poata evalua competentele si sa dobandeasca cunostintele tehnice necesare locului de munca vizat.
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-09-25
A fi in pas cu tehnologia inseamna sa muncesti eficient, sa castigi timp si energie. Un soft de salarizare te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele – iata cum.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2019-09-25
Te invitam sa citesti un scurt interviu cu Adam Leonard, responsabil de People Development la Google Inc., si speaker in cadrul programului de dezvoltare executiva organizat de K.M.Trust & Partners in luna iunie a acestui an.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-09-25
Domnia candidatilor este o realitate din ce in ce mai presanta. Prima dificultate a angajatorilor astazi este sa isi gaseasca oamenii potriviti. A doua este sa ii pastreze. Afla solutiile cele mai moderne pentru retentie.
Pus la dispozitie de Talent Development Solutions, 2019-09-25
Cu totii am interactionat de-a lungul carierei cu doua tipuri de lideri: unii care ne-au facut sa ne simtim apreciati si talentati, ne-au stimulat gandirea si ne-au ajutat sa "inflorim", iar altii care (probabil fara intentie) ne-au facut sa "stam in banca noastra" sau poate chiar sa ne indoim de noi insine. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2019-09-25
Conform unui studiu de sanatate orala derulat in tarile Uniunii Europene, in Romania, precum si in majoritatea tarilor din Europa de Est, doar o medie de 30% din persoane au toti dintii naturali, fata de peste 50% in tarile nordice. Pe de alta parte, Romania se afla in fruntea topului cand vine vorba de frecventa aparitiei dificultatilor in timpul mancatului din cauza problemelor cu dintii.
Pus la dispozitie de Pleiada Boutique Hotel, 2019-09-30
Petrecerile de Craciun de tip corporatist exprima ceva aparte. Dincolo de toate prejudecatile vietii de angajat intr-o mare corporatie, daca intri in atmosfera unei petreceri, tinzi sa-ti doresti si tu sa faci parte din echipa. Iata cateva motive pentru care e musai sa pui pe lista o petrecere care să marcheze Craciunul in echipa ta.
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-09-30
Creativitatea si colaborarea sunt elemente de o importanta majora pentru cultura unei companii. Prin urmare, este necesar ca organizatiile sa creeze spatii de lucru care incurajeaza miscarea, flexibilitatea, impulsionand astfel potentialul creativ al angajatilor.
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-09-30
Te-ai gandit vreodata ca introducerea unui instrument de recrutare inovator pentru un furnizor de servicii clienti ar putea contribui efectiv la cresterea veniturilor propriilor clienti? Te intereseaza cum este posibil? Citeste studiul nostru de caz.
MyTechJob - platforma care gaseste rapid jobul potrivit competentelor tale
Pus la dispozitie de MyTechJob, 2019-09-24
In prezent, una dintre principalele probleme cu care se confrunta tot mai multe companii este lipsa de resurse umane specializate. Cererea de angajare din domeniile tehnice este mult mai mare decât oferta de specialisti disponibili, care sa aiba totodata cunostintele si abilitatile solicitate de catre angajatori. Lipsa de specialisti cu pregatire tehnica este data atat de numarul relativ mic de absolventi anuali de studii superioare din domeniile respective, cat si de lipsa de instruire specifica a candidatilor conform necesitatilor angajatorilor. Deficitul de specialisti este o problema reala si de durata. Daca ne uitam la preferintele tinerilor absolventi de liceu din ultimii ani: o medie de 5 candidati se bat pentru un loc la facultatile umaniste: publicitate, jurnalism sau stiinte politice, iar locurile la facultatile tehnice (cu exceptia celor din domeniul IT) ramân in multe centre universitare neocupate.

Chiar si in industria IT, numarul absolventilor de la specializarile cu profil tehnic este prea mic in comparatie cu cererea de pe piata, iar competentele lor sunt limitate la ceea ce pot asimila in timpul cursurilor universitare. Companiile anunta constant intentii de angajare pentru perioade scurte spre medii (1-3 ani). Daca luam in considerare doar aceste anunturi publice, estimarile pentru anul 2019, de exemplu, depasesc 15.000 de noi pozitii deschise, doar in companiile mari. Numarul anual de absolventi de la specializarile tehnice nu depaseste 7.000, cu o rata de absorbtie pe piata muncii de 100%. In aceste conditii, sistemul de educatie superioara tehnica nu este in masura sa acopere cererea, iar companiile compenseaza prin atragerea de angajati cu calificari diferite si complementare cu cele tehnice.

Avand in vedere cresterea continua a cererii de specialisti cu pregatire tehnica, Aleron Training Center S.R.L. a dezvoltat o platforma interactiva cu locuri de munca, prin care candidatii sa-si poata evalua competentele si sa dobandeasca cunostintele tehnice necesare locului de munca vizat. Evaluarea candidatilor genereaza si o curricula de urmat ce contine descrierea actiunilor de derulat pentru a fi eligibili jobului vizat.
Astfel, platforma utilizeaza un algoritm bazat pe inteligenta artificiala ce calculeaza concordanta competentelor identificate in CV in raport cu specificatiile locului de munca vizat. Pentru un loc de munca definit, algoritmul calculeaza gradul de potrivire a candidatilor inscrisi vis-à-vis de cerintele postului respectiv.

De asemenea, platforma pune la dispozitie o functionalitate care permite cautarea si evaluarea locurilor de munca existente pe alte platforme online de locuri de munca in functie de competentele identificate in CV-ul utilizatorului. Platforma propune o lista de locuri de munca potrivite competentelor identificate.

Prin intermediul platformei, utilizatorul poate primi recomandari privind curricula de instruire necesara in functie de caracteristicile locurilor de munca vizate.

In acest moment platforma se adreseaza in mod special specialistilor din industria IT, dar va fi dezvoltata si pentru alte industrii.

Mai multe informatii puteti gasi la adresa: www.mytechjob.ro, prin intermediul careia ne puteti si contacta.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate