Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Talentspotting, 2020-01-06
Talentspotting lanseaza a doua editie a survey-ului KPI Survey | Measure your recruitment success prin care masuram peste 7 KPI (Cost of Hire, Time To Hire, Quality of Hire, Offer Acceptance Rate, Hire Conversion, Hire To Goal, Attrition, etc) din recrutare si alte 10 variabile care definesc procesul de recrutare. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Domeniul resurselor umane a devenit extrem de provocator, mai ales de cand specialistii HR au inteles ca trebuie sa se concentreze mai mult pe oameni si sa invete odata cu ei cum sa imbunatateasca productivitatea muncii (fara sa afecteze placerea de a lucra) si cum sa contribuie la dezvoltarea unor organizatii puternice. Pentru a fi in pas cu tendintele, HR-ii trebuie sa fie mereu curiosi si deschisi sa invete lucruri noi, iar cartile sunt cea mai buna sursa de inspiratie.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-01-07
Avem cu totii dorinte, scopuri, obiective… astfel ca, de sarbatori, in (unele dintre) case s-au pregatit nu doar brazi de Craciun si cozonaci, ci si rezolutii pentru noul an. Daca brazii si cozonocii provoaca sigur un entuziasm nestavilit, oare ce sentimente genereaza, de fapt, aceste obiective setate la inceput de an?! 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-01-07
Gig economy, egalitatea de sanse si globalizarea, inteligenta artificiala care se reflecta in viata de zi cu zi si automatizarea cu efecte directe asupra pietei muncii, toate tendintele HR global au ecou si in Romania. Si, mai mult ca oricand, in contextul depopularii cauzate de migratia fortei de munca, 2020 este anul imigrantilor. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-01-08
Oferirea unui abonament medical angajatilor tinde sa devina un beneficiu standard, ce dovedeste in primul rand grija angajatorilor pentru sanatatea acestora, dorinta de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasa, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultatii gratuite, precum si de reduceri la diverse proceduri. Un angajat sanatos este un angajat mai productiv la locul de munca, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-01-08
Tot mai multi dintre noi incep sa priveasca diferit ce fac zi de zi la locul de munca. Am devenit mai atenti la noi insine. Privim dincolo de recompensele financiare si facem pasi pentru a ne imbunatati starea mintala. In acelasi timp si companiile realizeaza ca lucrurile nu mai pot functiona ca inainte. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-01-09
Stiai ca Medicover este singurul furnizor cu dubla calitate – atat de asigurator, cat si de furnizor de servicii medicale – ce ofera companiilor din Romania beneficii medicale pentru angajati, fie sub forma de asigurare sau abonament de sanatate?
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-01-09
Sa sarim direct in noul an cu cea mai mare intrebare – exista o solutie care sa ajute la gasirea, angajarea si pastrarea celor mai bune talente? Noi credem ca exista si este deja disponibila! 
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2020-01-11
Cat dureaza, motivele pentru care multe persone nu o respecta si ce beneficii are. Afla cum poti reimprospata creativitatea echipei tale, creste eficienta si capacitatea de concentrare la birou.
MyTechJob - platforma care gaseste rapid jobul potrivit competentelor tale
Pus la dispozitie de MyTechJob, 2019-09-24
In prezent, una dintre principalele probleme cu care se confrunta tot mai multe companii este lipsa de resurse umane specializate. Cererea de angajare din domeniile tehnice este mult mai mare decât oferta de specialisti disponibili, care sa aiba totodata cunostintele si abilitatile solicitate de catre angajatori. Lipsa de specialisti cu pregatire tehnica este data atat de numarul relativ mic de absolventi anuali de studii superioare din domeniile respective, cat si de lipsa de instruire specifica a candidatilor conform necesitatilor angajatorilor. Deficitul de specialisti este o problema reala si de durata. Daca ne uitam la preferintele tinerilor absolventi de liceu din ultimii ani: o medie de 5 candidati se bat pentru un loc la facultatile umaniste: publicitate, jurnalism sau stiinte politice, iar locurile la facultatile tehnice (cu exceptia celor din domeniul IT) ramân in multe centre universitare neocupate.

Chiar si in industria IT, numarul absolventilor de la specializarile cu profil tehnic este prea mic in comparatie cu cererea de pe piata, iar competentele lor sunt limitate la ceea ce pot asimila in timpul cursurilor universitare. Companiile anunta constant intentii de angajare pentru perioade scurte spre medii (1-3 ani). Daca luam in considerare doar aceste anunturi publice, estimarile pentru anul 2019, de exemplu, depasesc 15.000 de noi pozitii deschise, doar in companiile mari. Numarul anual de absolventi de la specializarile tehnice nu depaseste 7.000, cu o rata de absorbtie pe piata muncii de 100%. In aceste conditii, sistemul de educatie superioara tehnica nu este in masura sa acopere cererea, iar companiile compenseaza prin atragerea de angajati cu calificari diferite si complementare cu cele tehnice.

Avand in vedere cresterea continua a cererii de specialisti cu pregatire tehnica, Aleron Training Center S.R.L. a dezvoltat o platforma interactiva cu locuri de munca, prin care candidatii sa-si poata evalua competentele si sa dobandeasca cunostintele tehnice necesare locului de munca vizat. Evaluarea candidatilor genereaza si o curricula de urmat ce contine descrierea actiunilor de derulat pentru a fi eligibili jobului vizat.
Astfel, platforma utilizeaza un algoritm bazat pe inteligenta artificiala ce calculeaza concordanta competentelor identificate in CV in raport cu specificatiile locului de munca vizat. Pentru un loc de munca definit, algoritmul calculeaza gradul de potrivire a candidatilor inscrisi vis-à-vis de cerintele postului respectiv.

De asemenea, platforma pune la dispozitie o functionalitate care permite cautarea si evaluarea locurilor de munca existente pe alte platforme online de locuri de munca in functie de competentele identificate in CV-ul utilizatorului. Platforma propune o lista de locuri de munca potrivite competentelor identificate.

Prin intermediul platformei, utilizatorul poate primi recomandari privind curricula de instruire necesara in functie de caracteristicile locurilor de munca vizate.

In acest moment platforma se adreseaza in mod special specialistilor din industria IT, dar va fi dezvoltata si pentru alte industrii.

Mai multe informatii puteti gasi la adresa: www.mytechjob.ro, prin intermediul careia ne puteti si contacta.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate