Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-26
Sanatatea generala buna este o conditie importanta a performantei angajatilor. Conform unui studiu, 77% din pierderile de performanta se datoreaza unei stari de sanatate precare. Iar sanatatea orala nu face exceptie.
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-05-29
In timp ce restrictiile incep sa se relaxeze, este un bun moment sa tragem cateva concluzii despre aceasta perioada si sa vedem ce este de pastrat si ce ar trebui sa revina la modul cum obisnuia sa fie. Noi, la Indivizo, suntem absolut coplesiti de raspunsul pozitiv si de cererea uriasa pe care am primit-o pentru Interviul Video Automatizat, asa ca am decis sa ducem angajarile online la urmatorul nivel – cu Centrele de Evaluare Online.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2020-05-29
Stim cu totii vorba aceea cum ca "timpul este relativ", practic fiecare poate sa il perceapa in moduri diferite. Ei bine, mai mult ca oricand, noi am inteles aceasta zicala in ultimele 2 luni, care pentru noi au cantarit cat o viata. 
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-05-29
Care sunt diferentele dintre liderii romani de HR si cei din alte regiuni? Afla dintr-un studiu realizat de Hogan Assessments si Hart Consulting, bazat pe trei fatete ale personalitatii: valorile (driverii si ceea ce ne motiveaza), "partea luminoasa a personalitatii" (comportamentele uzuale) si "partea intunecata a personalitatii" (punctele forte utilizate in exces, "derapaje" care pot impacta in mod negativ performanta). 
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-05-29
Una dintre cele mai mari dileme ale antreprenorilor si a managerilor din companii este legata astazi de productivitatea angajatilor care lucreaza de acasa. Cine, cum si cat lucreaza sunt preocuparile liderilor care au prelungit politica muncii de acasa din cauza crizei coronavirusului. Alaturi de reducerea de costuri, optimizarea proceselor si cresterea productivitatii sunt obiectivele de business prioritare in aceasta perioada.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-05-29
Criza sanitara a afectat activitatea unor industrii, care au fost nevoite sa isi trimita angajatii in somaj tehnic sau, mai drastic, au recurs la concedieri colective. Chiar daca ofertele de recrutare in anumite domenii pot fi numarate pe degete, exista sectoare in care cererea de noi angajati a crescut in aceasta perioada. Sa vedem cum arata recrutarea “la distanta” in vreme de pandemie.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-05-29
Pandemia de coronavirus ne-a facut sa ne modificam anumite obiceiuri pe care inainte le consideram uzuale si ne-a determinat sa ne adaptam rapid la noile schimbari. Pe langa obiceiurile zilnice, trebuie sa acceptam ca si piata muncii, asa cum o stim, va suferi modificari pe termen lung, pe care este nevoie sa le intelegem din timp pentru a ne putea conforma cu ele.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-05-29
In aceasta editie iti propunem un articol in care abordam trei perspective diferite despre fericire, de altfel unul dintre cele mai / daca nu cel mai important aspect al vietii noastre. Speram ca in urma acestei lecturi, sa te gandesti la ce ne face cu adevarat fericiti pentru a investi energia in directiile corecte. 
Pus la dispozitie de Ioan Dumitrascu (partener), Cristina Tudoran (senior associate), Alexandru Moraru (associate), 2020-05-29
In ultimele zile au fost adoptate si au intrat in vigoare Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020, Legea nr. 55/2020, Hotararea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 („Hotararea Guvernului”), Ordinul nr. 3577/831/2020 pentru ocrotirea securitatii si sanatatii angajatilor la locul de munca, Ordinul nr. 1731/832/2020 privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus, precum si Ordinul nr. 874/81/2020 2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta. 
Pus la dispozitie de Medicover Romania, 2020-05-29
Pandemia de coronavirus poate fi extrem de stresanta pentru unii oameni. Frica si anxietatea pot fi coplesitoare atat in cazul adultilor, cat si al copiilor. Gestionarea stresului te va face atat pe tine, cat si pe cei din jur, sa treceti mai usor peste aceasta perioada. 
Pus la dispozitie de Adriana González Gil, 2020-05-29
Lumea s-a schimbat intr-o masura pe care inca nu o putem intelege pe deplin, iar emotiile sunt in centrul acestei schimbari. Situatiile normale, cum ar fi mersul la munca sau cumparaturile, pot fi acum declansatoare de stres, anxietate si ingrijorare. Acesta este motivul pentru care este mai important ca niciodata sa folosim toate instrumentele disponibile pentru a intelege aceste emotii, a le prezice si adapta business-urile la ele.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-05-29
Au trecut deja mai bine de 2 luni de cand companiile au fost nevoite sa adopte modul de lucru remote si in acest nou context comunicarea permanenta si eficienta cu angajatii in scopul mentinerii culturii organizationale si a sentimentului de apartenenta la echipa au devenit o prioritate. Astfel, modulele software dezvoltate de Smartree, MyStaff Notifier si MyStaff News pot usura considerabil munca managerilor de HR in ceea ce priveste comunicarea cu angajatii prin trimiterea de notificari automate si stiri in interiorul organizatiei.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-05-29
Efectele negative ale situatiei de pandemie SARS-CoV-2 in care ne aflam la momentul actual se resimt acut si pe piata fortei de munca. Raporturile de munca dintre angajati si angajatori s-au modificat semnificativ si schimbarile impuse de noua realitate au impact si in domeniul resurselor umane. Multe companii au fost fortate sa isi ajusteze din mers procesele interne, fie ca vorbim despre modalitatea de recrutare sau interactiunea cu partenerii.
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-05-29
Starea de alerta intrata in vigoare a adus noutati legislative in domeniul muncii si noi obligatii pentru angajatorii din Romania. Chiar daca initial, angajatorii aveau obligatia organizarii activitatii astfel incat munca sa se desfasoare de la domiciliul angajatilor, acest paragraf de lege a fost abrogat, transformandu-se intr- alternativa recomandabila din partea autoritatilor. Am detaliat in articolul urmator ce obligatii au atat angajatorii cat si angajatii in conditiile reluarii activitatii in spatiile de birouri.
Pus la dispozitie de Letitia Lucescu, 2020-05-29
Rolurile si responsabilitatile managerilor s-au schimbat dramatic in ultimele saptamani. Pana acum managerii se concentrau mai ales pe incurajarea inovarii, motivatia angajatilor, managementul financiar si cresterea cotei de piata. Atentia celor mai multi cade insa astazi pe controlul costurilor si mentinerea lichiditatii. Ne confruntam cu blocaje si deficiente pe care nu le-am identificat ca riscuri, nu le-am evaluat impactul si nici nu ne-am facut rezerve ca sa le putem gestiona, dar care acum modifica drastic sfera rolurilor si a responsabilitatilor. 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-05-29
In mediul de lucru tot mai provocator din prezent, in special in contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR are potentialul sa contribuie semnificativ la succesul viitor al oricarei companii. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. In acelasi timp, investitia intr-un software de management al resurselor umane reprezinta un pas mare. Cum stii cand este cel mai bun moment sa il faci? 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-05-29
Ai analizat deja procesele din departament si ai decis ca cea mai buna cale de a mari eficienta operationala este un software de management al resurselor umane? Greul poate ca abia incepe. Adevarul este ca poate fi intimidant sa pornesti singur procesul de automatizare si digitalizare a operatiunilor tale de HR, in special daca nu ai experienta anterioara in coordonarea unor proiecte similare de implementare de software. 
Realitatea augmentata, element-cheie in retentia angajatilor
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-06-27
Cand vine vorba de retentie, oamenilor de HR li se da o misiune aproape imposibila. Intr-o lume a scroll-ului neobosit, a cautarilor depersonalizate, dar si a nevoii avide to fit in, poate fi cu adevarat solicitant sa acaparezi si sa stimulezi mintea angajatului.

De cele mai multe ori, lipsa unei legaturi puternice cu organizatia, a interactiunilor umane in ce priveste diversitatea de terminologii, proceduri de lucru, traininguri sau cursuri, cat si suprauzajul neinspirat de tehnologie, vor duce la un slab engagement in relatia angajat-companie.

Prin urmare, departamentul de HR este in continua cautare de solutii noi care sa imbunatateasca productivitatea angajatilor si rationalizarea proceselor, dar nu numai! Cea mai grea dintre indatoririle tale, ca om de HR, este o sabie cu doua taisuri: sa mentii imaginea companiei printr-un employer branding puternic (sau chiar sa aduci plusvaloare acesteia), dar si sa observi in permanenta nevoile si cerintele angajatilor, cat si ce ii motiveaza si ii face sa vina cu drag la serviciu.

In ce fel ajuta realitatea augmentata la retentia angajatilor

Felul in care angajatii sunt imersati in cultura companiei - acel mod prin care devin parte din povestea pe care o scriu - ii determina pe acestia sa contribuie permanent la succe-sul companiei. Daca ei sunt multumiti, inspirati si implicati, munca lor va genera rezultate pentru companie. Cu atat mai mult, cata vreme satisfactia la locul de munca este data de usurinta cu care vor putea sa puna intrebari, sa obtina raspunsuri si sa fie in perma-nenta informati si instruiti, RA va deveni un instrument puternic in retentia angajatilor. Studii recente arata efectele pozitive ale acesteia asupra angajatilor, eficienta fiind considerabil imbunatatita in toate ariile de lucru ale HR-istilor. Astfel, realitatea augmentata aduce solutii inovatoare si life-saving pentru acestia, bifand numeroase modalitati prin care beneficiile angajatilor, recrutarea, instruirea, analiza performantelor si compensarea devin procese interesante si usor de imersat in viata reala si in work flow-ul prezent al companiei.

Cum poate fi folosita realitatea augmentata in diverse domenii de lucru

Acolo unde se lucreaza cu protocoale, regulamente stricte si proceduri ce trebuie memo-rate inainte de a performa, angajatii pot exersa in timp real si pot avea la dispozitie simu-lari de situatii in care se pot gasi la locul de munca. Mai mult decat atat, RA are capaci-tatea de a pune angajatul in circumstante care in mod real nu pot fi reproduse. De ex-emplu, in industria medicala, realitatea augmentata poate redefini interventii chirugicale sau proceduri medicale care, exersate in acest fel, nu risca viata pacientului. 

RA – experiente cu puternic impact asupra organizatiei

Procesele de pregatire si invatare, recalificarile, colaborarile intre angajati, dar si produc-tivitatea acestora pot cunoaste un nivel superior. Informatiile extrem de folositoare inte-grate in scenarii din viata reala vor facilita intelegerea generala a tot ce inseamna locul de munca si felul in care compania ta trebuie sa functioneze. De asemenea, interacti-unea cu realitatea augmentata este un element de diferentiere in randul angajatorilor… o interactiune altfel cu un continut de impact.

Genereaza interactiunea cu valorile companiei intr-un mod inedit

Prin intermediul unor ochelari, prin telefon sau tableta poti adauga un plus de informatie la realitatea fizica, fiind de mare ajutor in mai multe contexte de comunicare. Aplicatia poate arata un produs diferit fata de cum este el in realitate, de exemplu asa cum ar putea fi imbunatatit sau dezvoltat; poate genera animatii care interactioneaza cu elementele fizice din jurul nostru. Generand interactivitate si dezvaluind un nivel ascuns de reali-tate, RA este un element de noutate, e foarte distractiv si poate fi implementat atat la evenimente, cat si in materialele corporate (tiparite) sau printuri de mari dimensiuni. Inchipuie-ti cum ar fi sa augmentezi posterele din cadrul organizatiei tale cu filme care sa arate fie istoria companiei, fie cum a fost creat cel mai nou produs sau serviciu al companiei, fie o poveste speciala a unui a dintre colegi…

Vrei sa aduci un avantaj competitiv companiei tale? E timpul sa introduci realitatea augmentata pe “campul de lupta”! Ca HR Manager ar trebui sa stii ca acest tool are potentialul de a revolutiona felul in care angajatul se raporteaza la mediul de lucru, datorita faptului ca pune la dispozitie noi forme de interactiune prin invatare, miscare si simulare de scenarii prin care lumea reala poate fi imbunatatita. 

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate