|
|
|
|
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
|
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
|
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
|
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
|
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
|
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
|
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
|
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing.
|
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
|
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
|
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
|
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
|
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
|
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
|
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
|
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
|
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
|
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
|
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
|
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
|
|
|
|
HR Connect: Future is NOW | Retentia angajatilor in vremuri nesigure: extra-beneficii pentru extra-motivatie
Pus la dispozitie de NN Romania, 2023-01-12
|

Transformarile si provocarile din piata muncii in ultimii ani au crescut competitia angajatorilor pentru talente si au amplificat nevoia de motivare si loializare a echipelor. Adaptarea strategiilor de compensatii si beneficii la contextul macroeconomic si schimbarile din interiorul organizatiilor in vremuri nesigure au fost principalele teme de discutie ale celui de-al treilea eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club, cu obiectivul de a identifica solutiile pe care le pot aborda departamentele de HR pentru retentia angajatilor.
„In perioade de incertitudine, angajatii simt nevoia de mai multa siguranta, iar companiile trebuie sa se adapteze si sa inoveze pentru a-i mentine motivati. Pachetul de compensatii si beneficii competitiv si investitiile continue in dezvoltarea personala si profesionala a echipe trebuie, astfel, sa tina pasul cu dinamica si provocarile din economie pentru a raspunde nevoilor si asteptarilor echipei”, explica Hong-Wha Ling, Chief Human Resources Officer (CHRO) in cadrul NN Turcia.
Adaptarea, diversificarea si personalizarea au devenit cuvinte cheie cand vine vorba despre pachetele de compensatii si beneficii extra-salariale acordate de companii. Pe langa importanta unui sistem cat mai complex si integrat de beneficii, angajatorii trebuie sa tina tot mai mult cont de aspecte precum conditiile economice din piata, structura si profilul echipei sau cadrul legislativ in demersurile de a motiva si loializa angajatii. „Nu exista pachet de beneficii care sa se potriveasca tuturor. De aceea, e nevoie de strategii adaptate nevoilor diferite in functie de varsta, gen, stil de viata si planuri pentru viitor si de solutii personalizate care sa sustina obiectivele de retentie”, mai spune Hong-Wha Ling.
Efectele inflatiei si provocarile economice au determinat departamentele de HR sa devina tot mai inovatoare si mai creative in solutiile acordate angajatilor. „Ultimii ani au fost o perioada grea pentru oamenii de HR, dar in acelasi timp o perioada in care am dat tot ce am avut mai bun in noi”, spune Doina Filip, Head of Reward & HR Budget in cadrul Orange Romania. Compania a creat o platforma integrata de recompensare si recunoastere a echipei, in care a centralizat intreg setul complex de beneficii si instrumente, informatii si solutii pentru sanatatea, bunastarea si educatia financiara a echipei. Astfel, fiecare membru al echipei Orange are acces, intr-un singur loc, la toate beneficiile si initiativele pe care le ofera compania.
„In perioadele dificile, departamentul de resurse umane este foarte solicitat”, confirma si Ramona Puia, People & Culture Manager in cadrul IKEA Romania. „Privim insa provocarile din astfel de perioade ca pe oportunitati si actionam de fiecare data cu gandul la bunastarea echipei”. IKEA are o abordare unitara privind pachetul de beneficii oferite angajatilor, indiferent de rolul pe care il au in companie. „Avem in vedere atat strategia de compensatii si beneficii a grupului, cat si tendintele, contextul la nivel local si nevoile colegilor. Includem solutii pentru bunastarea financiara a echipei, cum sunt asigurarile de viata si de sanatate, pensiile private, dar si pentru sanatatea psiho-emotionala. Mai mult, explicam permanent echipei importanta acestora si metodele prin care le pot folosi la adevarata valoare”, explica People & Culture Managerul din cadrul IKEA Romania. Pe langa beneficiile de baza, compania ofera solutii adaptate nevoilor, in functie de profilul angajatului sau de context. Spre exemplu, pentru parinti, compania ofera beneficii precum compensarea diferentei dintre indemnizatia pentru cresterea copilului si salariul angajatului timp de un an si program part-time pentru mame la reluarea activitatii sau zile suplimentare de concediu (o luna intreaga) pentru barbati, platite integral de catre companie.
Structura pachetelor de compensatii si beneficii si strategiile de motivare si retentie trebuie sa tina cont, totodata, si de sectorul economic din care face parte organizatia. In IT, spre exemplu, un domeniu in care angajatii sunt deja obisnuiti cu beneficii complexe, ultimii ani au crescut si mai mult nevoia de amplificare a beneficiilor dincolo de componenta financiara. „Motto-ul nostru este ONE EPAM, ceea ce arata ca, indiferent de locul in care ne aflam, cat de afectati suntem de criza financiara si inflatie etc., suntem impreuna pentru a ne face compania mai puternica si competitiva. Punem mult accent pe dezvoltarea personala si pe viata dincolo de birou a echipei, investim in initiative care sa ofere mai multa valoare pe plan profesional si sustinem angajatii sa se implice in societate, prin programe educationale si de mediu. Am stabilit parteneri de lucru si programe de mentorat la care angajatii nostri au acces deplin si care ii ajuta sa faca fata si provocarilor personale si profesionale”, exemplifica Andreea Croitoru, Associate Manager & People Partner EPAM Systems, cateva dintre initiativele companiei. „In tot ceea ce facem, tinem cont de dorintele echipei si colaboram pentru a vedea ce beneficii noi pot fi adaugate in viitor astfel incat, dincolo de responsabilitatile lor, sa se simta impliniti pe toate planurile”.
„Este cert ca, in prezent, angajatii si/sau candidatii pentru un post vacant nu mai sunt atrasi/motivati doar de salariul aferent unui job. Atentia salariatilor se indreapta din ce in ce mai des spre pachetele salariale compuse din salariul de baza lunar brut si un pachet de beneficii. Pachetul de beneficii este in cele mai multe situatii elementul de atractivitate pe piata muncii, cel care poate face astazi diferenta in alegerea unui angajator sau, dupa caz, a unui job. Asteptarile lucratorilor sunt ca beneficiile ce compun pachetul de beneficii sa raspunda atat nevoilor imediate pe care acestia le au, cat si nevoilor pe termen lung, pe cale de consecinta, sa includa atat beneficii ce se pot materializa intr-un moment apropiat, cat si beneficii menite sa ofere angajatilor o siguranta pe termen lung. Reglementarile fiscale din Romania ofera angajatorilor posibilitatea de a utiliza un spectru destul de larg de beneficii cu un regim fiscal avantajos – e.g. vouchere de vacanta (in limitele prevazute de lege), tichete de masa, pensii facultative, suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita a 400 euro (echivalent in lei) anual pentru fiecare persoana, s.a. Tendinta ultimilor ani a fost de a integra in aceste pachete beneficii tot mai diversificate precum voucherele de vacanta, produsele financiare sau initiative de wellbeing, solutii de recompensare pe baza de performanta sau remunerare pe termen lung, fara ca enumerarea sa fie una limitativa”, spune Bogdan Ionita, Managing Partner AdviseCube.
Transformarea si adaptarea pachetelor de compensatii si beneficii extra-salariale a devenit, asadar, o conditie obligatorie pentru companiile care vor sa ramana competitive in piata muncii si sa-si mentina echipa motivata. „Cel mai important pentru angajatori este sa fie alaturi de oameni, sa-i asculte si sa le inteleaga nevoile, sa adapteze si sa personalizeze beneficiile pe care le ofera in functie de ce conteaza mai mult pentru ei si, astfel, sa contribuie la demersurile lor pentru mai multa siguranta si un viitor financiar mai bun”, concluzioneaza Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul evenimentului din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.
|
Vezi toate articolele scrise de
|
Alte articole
|
|
|