Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Talentspotting, 2020-01-06
Talentspotting lanseaza a doua editie a survey-ului KPI Survey | Measure your recruitment success prin care masuram peste 7 KPI (Cost of Hire, Time To Hire, Quality of Hire, Offer Acceptance Rate, Hire Conversion, Hire To Goal, Attrition, etc) din recrutare si alte 10 variabile care definesc procesul de recrutare. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Domeniul resurselor umane a devenit extrem de provocator, mai ales de cand specialistii HR au inteles ca trebuie sa se concentreze mai mult pe oameni si sa invete odata cu ei cum sa imbunatateasca productivitatea muncii (fara sa afecteze placerea de a lucra) si cum sa contribuie la dezvoltarea unor organizatii puternice. Pentru a fi in pas cu tendintele, HR-ii trebuie sa fie mereu curiosi si deschisi sa invete lucruri noi, iar cartile sunt cea mai buna sursa de inspiratie.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-01-07
Avem cu totii dorinte, scopuri, obiective… astfel ca, de sarbatori, in (unele dintre) case s-au pregatit nu doar brazi de Craciun si cozonaci, ci si rezolutii pentru noul an. Daca brazii si cozonocii provoaca sigur un entuziasm nestavilit, oare ce sentimente genereaza, de fapt, aceste obiective setate la inceput de an?! 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-01-07
Gig economy, egalitatea de sanse si globalizarea, inteligenta artificiala care se reflecta in viata de zi cu zi si automatizarea cu efecte directe asupra pietei muncii, toate tendintele HR global au ecou si in Romania. Si, mai mult ca oricand, in contextul depopularii cauzate de migratia fortei de munca, 2020 este anul imigrantilor. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-01-08
Oferirea unui abonament medical angajatilor tinde sa devina un beneficiu standard, ce dovedeste in primul rand grija angajatorilor pentru sanatatea acestora, dorinta de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasa, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultatii gratuite, precum si de reduceri la diverse proceduri. Un angajat sanatos este un angajat mai productiv la locul de munca, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-01-08
Tot mai multi dintre noi incep sa priveasca diferit ce fac zi de zi la locul de munca. Am devenit mai atenti la noi insine. Privim dincolo de recompensele financiare si facem pasi pentru a ne imbunatati starea mintala. In acelasi timp si companiile realizeaza ca lucrurile nu mai pot functiona ca inainte. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-01-09
Stiai ca Medicover este singurul furnizor cu dubla calitate – atat de asigurator, cat si de furnizor de servicii medicale – ce ofera companiilor din Romania beneficii medicale pentru angajati, fie sub forma de asigurare sau abonament de sanatate?
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-01-09
Sa sarim direct in noul an cu cea mai mare intrebare – exista o solutie care sa ajute la gasirea, angajarea si pastrarea celor mai bune talente? Noi credem ca exista si este deja disponibila! 
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2020-01-11
Cat dureaza, motivele pentru care multe persone nu o respecta si ce beneficii are. Afla cum poti reimprospata creativitatea echipei tale, creste eficienta si capacitatea de concentrare la birou.
Sanatatea orala in Romania fata de UE
Pus la dispozitie de IziDoc, 2019-09-25
Conform unui studiu de sanatate orala derulat in tarile Uniunii Europene, in Romania, precum si in majoritatea tarilor din Europa de Est, doar o medie de 30% din persoane au toti dintii naturali, fata de peste 50% in tarile nordice. Pe de alta parte, Romania se afla in fruntea topului cand vine vorba de frecventa aparitiei dificultatilor in timpul mancatului din cauza problemelor cu dintii in ultimele 12 luni, cu 32% dintre persoane, fata de 4% in Suedia de exemplu. Tot in fruntea topului ne situam si in cazul frecventei momentelor de rusine resimtite datorita aspectului danturii, cu 16% fata de o medie europeana de 7%, si doar 3% in Olanda. 

Printre principalele cauze alimentare care pot afecta sanatatea dentara si unde Romania se claseaza la diferenta mare fata de media europeana, se regasesc bauturile carbogazoase, cu 29% fata de medie 19% si guma de mestecat ce contine zahar – 19% fata de medie 9%.

Romania se afla pe ultimul loc in privinta efectuarii vizitei regulate la dentist in ultimele 12 luni, cu numai 34% dintre persoane, fata de 83% in Olanda si 57% media europeana. In acelasi timp, Romania este pe primul loc in ce priveste numarul de vizite efectuate la dentist in ultimul an, cu 3.6, ceea ce denota efectul numeroaselor problemelor dentare. Mai exact, cei mai multi merg pentru tratament de urgenta – 40%, urmat de tratament de rutina – 31% si 27% pentru control sau igienizare dentara. 

In tarile UE, in medie 33% dintre persoane nu au vizitat medicul dentist timp de 2 ani deoarece considera ca nu au probleme dentare serioase, in timp ce 15% considera ca este prea scump, iar 10% nu o fac din motive de frica de dentist. Pe de alta parte, marea majoritate (88%) considera ca ar prefera sa mearga la dentist in cadrul unei distante de maxim 30 de minute de casa sau de locul de munca.

In concluzie, exista o relatie directa intre nivelul de educatie, venituri, proximitate, de maturitate a sistemului de sustinere a sanatatii orale prin asigurari private sau de stat, si nivelul de sanatate orala al unei tari. In Romania, optiunile sunt limitate in general la plata 100% catre practici private. Lipsa unui program de fluorizare pentru copii la nivel national, uzual in alte tari UE, contribuie la educatia dentara precara, atat pentru copii cat si pentru parinti.

Cu toate acestea, bolile orale pot fi usor prevenite prin practici de rutina a igienei orale, incluzand folosirea pastei de dinti cu fluor, a atei dentare, a gumei de mestecat fara zahar, precum si prin controale dentare regulate. Sanatatea orala poate fi imbunatatita semnificativ promovand educatia dentara, preventia si accesul la tratamente dentare. 

IziDoc faciliteaza accesul angajatilor la medicul dentist, oferind proximitate, informatii si discount-uri, precum si educatie dentara. Reteaua de parteneri IziDoc este este disponibila in Bucuresti, Cluj si Sibiu. Pentru mai multe detalii si contact, vizitati www.izidoc.ro

Vezi toate articolele scrise de IziDoc

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate