Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Edenred, 2019-09-30
​Ajuta-ti angajatii sa fie mai productivi, mai motivati si mai fericiti! Daca beneficiezi de Edenred Vacanta, iti propunem cateva escapade de toamna pentru tine si echipa ta. In orice colt al tarii te-ai afla, gasesti pensiuni care te indeamna la relaxare si stare de bine. 
Pus la dispozitie de MyTechJob, 2019-09-24
Avand in vedere cresterea continua a cererii de specialisti cu pregatire tehnica, Aleron Training Center S.R.L. a dezvoltat o platforma interactiva cu locuri de munca, prin care candidatii sa-si poata evalua competentele si sa dobandeasca cunostintele tehnice necesare locului de munca vizat.
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-09-25
A fi in pas cu tehnologia inseamna sa muncesti eficient, sa castigi timp si energie. Un soft de salarizare te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele – iata cum.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2019-09-25
Te invitam sa citesti un scurt interviu cu Adam Leonard, responsabil de People Development la Google Inc., si speaker in cadrul programului de dezvoltare executiva organizat de K.M.Trust & Partners in luna iunie a acestui an.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-09-25
Domnia candidatilor este o realitate din ce in ce mai presanta. Prima dificultate a angajatorilor astazi este sa isi gaseasca oamenii potriviti. A doua este sa ii pastreze. Afla solutiile cele mai moderne pentru retentie.
Pus la dispozitie de Talent Development Solutions, 2019-09-25
Cu totii am interactionat de-a lungul carierei cu doua tipuri de lideri: unii care ne-au facut sa ne simtim apreciati si talentati, ne-au stimulat gandirea si ne-au ajutat sa "inflorim", iar altii care (probabil fara intentie) ne-au facut sa "stam in banca noastra" sau poate chiar sa ne indoim de noi insine. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2019-09-25
Conform unui studiu de sanatate orala derulat in tarile Uniunii Europene, in Romania, precum si in majoritatea tarilor din Europa de Est, doar o medie de 30% din persoane au toti dintii naturali, fata de peste 50% in tarile nordice. Pe de alta parte, Romania se afla in fruntea topului cand vine vorba de frecventa aparitiei dificultatilor in timpul mancatului din cauza problemelor cu dintii.
Pus la dispozitie de Pleiada Boutique Hotel, 2019-09-30
Petrecerile de Craciun de tip corporatist exprima ceva aparte. Dincolo de toate prejudecatile vietii de angajat intr-o mare corporatie, daca intri in atmosfera unei petreceri, tinzi sa-ti doresti si tu sa faci parte din echipa. Iata cateva motive pentru care e musai sa pui pe lista o petrecere care să marcheze Craciunul in echipa ta.
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-09-30
Creativitatea si colaborarea sunt elemente de o importanta majora pentru cultura unei companii. Prin urmare, este necesar ca organizatiile sa creeze spatii de lucru care incurajeaza miscarea, flexibilitatea, impulsionand astfel potentialul creativ al angajatilor.
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-09-30
Te-ai gandit vreodata ca introducerea unui instrument de recrutare inovator pentru un furnizor de servicii clienti ar putea contribui efectiv la cresterea veniturilor propriilor clienti? Te intereseaza cum este posibil? Citeste studiul nostru de caz.
Sanatatea orala in Romania fata de UE
Pus la dispozitie de IziDoc, 2019-09-25
Conform unui studiu de sanatate orala derulat in tarile Uniunii Europene, in Romania, precum si in majoritatea tarilor din Europa de Est, doar o medie de 30% din persoane au toti dintii naturali, fata de peste 50% in tarile nordice. Pe de alta parte, Romania se afla in fruntea topului cand vine vorba de frecventa aparitiei dificultatilor in timpul mancatului din cauza problemelor cu dintii in ultimele 12 luni, cu 32% dintre persoane, fata de 4% in Suedia de exemplu. Tot in fruntea topului ne situam si in cazul frecventei momentelor de rusine resimtite datorita aspectului danturii, cu 16% fata de o medie europeana de 7%, si doar 3% in Olanda. 

Printre principalele cauze alimentare care pot afecta sanatatea dentara si unde Romania se claseaza la diferenta mare fata de media europeana, se regasesc bauturile carbogazoase, cu 29% fata de medie 19% si guma de mestecat ce contine zahar – 19% fata de medie 9%.

Romania se afla pe ultimul loc in privinta efectuarii vizitei regulate la dentist in ultimele 12 luni, cu numai 34% dintre persoane, fata de 83% in Olanda si 57% media europeana. In acelasi timp, Romania este pe primul loc in ce priveste numarul de vizite efectuate la dentist in ultimul an, cu 3.6, ceea ce denota efectul numeroaselor problemelor dentare. Mai exact, cei mai multi merg pentru tratament de urgenta – 40%, urmat de tratament de rutina – 31% si 27% pentru control sau igienizare dentara. 

In tarile UE, in medie 33% dintre persoane nu au vizitat medicul dentist timp de 2 ani deoarece considera ca nu au probleme dentare serioase, in timp ce 15% considera ca este prea scump, iar 10% nu o fac din motive de frica de dentist. Pe de alta parte, marea majoritate (88%) considera ca ar prefera sa mearga la dentist in cadrul unei distante de maxim 30 de minute de casa sau de locul de munca.

In concluzie, exista o relatie directa intre nivelul de educatie, venituri, proximitate, de maturitate a sistemului de sustinere a sanatatii orale prin asigurari private sau de stat, si nivelul de sanatate orala al unei tari. In Romania, optiunile sunt limitate in general la plata 100% catre practici private. Lipsa unui program de fluorizare pentru copii la nivel national, uzual in alte tari UE, contribuie la educatia dentara precara, atat pentru copii cat si pentru parinti.

Cu toate acestea, bolile orale pot fi usor prevenite prin practici de rutina a igienei orale, incluzand folosirea pastei de dinti cu fluor, a atei dentare, a gumei de mestecat fara zahar, precum si prin controale dentare regulate. Sanatatea orala poate fi imbunatatita semnificativ promovand educatia dentara, preventia si accesul la tratamente dentare. 

IziDoc faciliteaza accesul angajatilor la medicul dentist, oferind proximitate, informatii si discount-uri, precum si educatie dentara. Reteaua de parteneri IziDoc este este disponibila in Bucuresti, Cluj si Sibiu. Pentru mai multe detalii si contact, vizitati www.izidoc.ro

Vezi toate articolele scrise de IziDoc

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate