Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Gradina Vlahiia, 2019-11-22
Gandit ca o oaza de tihna si omenie in apropiere de Bucuresti, in Snagov sat, Gradina Vlahiia este un loc de poveste, un sat romanesc autentic in miniatura. De la case maramuresene vechi de 100 de ani, la muzee ale Icoanei si Taranului, la ferma de animale, livada si restaurant, toate elementele se imbina armonios, ca intr-un puzzle, si ne aduc mai aproape de adevaratele traditii si valori romanesti. Va asteptam cu toata ospitalitatea pentru a sarbatori momentele importante din viata dumneavoastra. Indiferent de numarul de participanti, va vom primi pe toti, oferindu-va o experienta completa. Gradina Vlahiia se intinde pe trei hectare, avand 18 camere duble decorate traditional, aflate in case maramuresene autentice.
 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Cristina Stefan (Calugaru) lucreaza de mai bine de 11 ani in resurse umane, cea mai mare parte din acest timp fiind in pozitii de management, iar aceasta experienta a ajutat-o sa dobandeasca o perspectiva de ansamblu asupra acestui domeniu. In interviul acordat, in exclusivitate, pentru blogul colorful.hr, Cristina vorbeste despre inceputurile sale in acest domeniu, le da cateva sfaturi tinerilor interesati de HR si explica modul in care tehnologia schimba definitiv resursele umane si, mai ales, cum a transformat compania pe care o reprezinta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Atunci cand ne gandim la un departament de HR, ne imaginam un birou in care angajatii lucreaza printre munti de dosare si, foarte des, se intrerup din ceea ce fac ca sa raspunda salariatilor care solicita informatii. Ei bine, lucrurile nu mai stau asa de cand internetul si tehnologiile inovatoare au schimbat modul in care companiile folosesc si stocheaza datele. In cazul HR-ului, serviciile cloud au transformat complet munca recrutorilor, care profita de toate avantajele acestei tehnologii pentru a recruta si evalua angajatii, pentru a face calcule salariale si a gestiona documentele angajatilor, dar si pentru a actualiza legislatia fiscala.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Pentru orice companie mare, departamentul de resurse umane este unul dintre pilonii centrali pe care firma se bazeaza. Fiecare manager stie ca angajatii pe care ii are sunt cel mai important capital. Asa ca o gestionare corecta a acestuia este un subiect de interes pentru orice detinator de afacere si mai ales pentru orice manager de resurse umane care isi doreste sa progreseze in cariera. Ne-am propus sa discutam in detaliu despre acest subiect. 
Pus la dispozitie de Anca Purdel, 2019-11-26
In mai am fost la meciul Liverpool – Barcelona. Printr-un noroc chior si planetele aliniate corespunzator, am gasit bilete de avion ieftine si 2 locuri la tribuna 2 in randul 10. [..] Si incepe meciul. 1-0, 2-0, 3-0. Liverpool juca incredibil. Nu am putut sa nu ma gandesc la cum functioneaza echipele performante care isi seteaza un obiectiv.
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2019-11-26
Foarte multe organizatii continua sa abordeze provocarile legate de recrutarea si retentia oamenilor cheie in mare parte cu solutii financiare. Insa acestea nu mai functioneaza la fel de bine si nici nu sunt fezabile pe termen lung. Este momentul pentru o schimbare profunda in ceea ce priveste strategiile de motivare a angajatilor. In acest articol discutam despre ce pot face companiile pentru a face fata cu succes acestei noi realitati.
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-11-26
Cine spune ca o sedinta a Consiliului de Administratie sau a departamentului de HR trebuie sa se desfasoare neaparat in incinta companiei? Inovatia necesita iesire din conventional si expunerea la cat mai multe situatii posibile care ar putea aparea in mediul real de business. Ia-ti 5 minute sa vezi cum poti transforma urmatoarea sedinta de strategie din compania ta.
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-11-27
Profitabilitatea unei afaceri depinde, in mare parte, de calitatea performantei angajatilor. Aceasta poate fi evaluata prin masuratori de productivitate. Spre deosebire de sectorul productiei, in care productivitatea se masoara in functie de numarul de obiecte produse, in industria serviciilor este important procesul prin care a fost prestat serviciul si gradul in care serviciul a avut impact asupra experientei clientului. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-11-27
Sau de ce nu mai gasim talente pe piata? Sa analizam motivele pentru care este din ce in ce mai dificil sa angajam noi colegi si ce este si mai important, sa vedem ce putem face noi si recrutarea bazata pe date pentru a rezolva aceasta problema.
Pus la dispozitie de Evolutiv Consultants, 2019-11-29
Programul de dezvoltare a abilitatilor si cunostintelor managerilor de HR oferit de Evolutiv Consultants este o propunere unica in peisajul cursurilor pentru HR-i din Romania. Managerii care ajung la un astfel de program au deja experienta, atelierele de lucru sunt foarte practice si se creează un spirit de comunitate. Am stat de vorba cu Cristina Tirulnic, initiatorul programului pentru a afla detalii.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-11-29
Tu cum abordezi deficitul de personal? Un specialist bun nu ar trebui sa fie oprit de granite. Cum procedezi daca ai gasit persoanele de care ai nevoie si care accepta un salariu competitiv pentru organizatie, insa sunt cetateni non-UE? Cei mai multi angajatori renunta din start la o astfel de abordare din cauza dificultatii intregului proces legal. Insa exista si varianta mai… accesibila.
Transforma sedinta de strategie intr-o experienta #futureproof
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-11-26
Cine spune ca o sedinta a Consiliului de Administratie sau a departamentului de HR trebuie sa se desfasoare neaparat in incinta companiei? Inovatia necesita iesire din conventional si expunerea la cat mai multe situatii posibile care ar putea aparea in mediul real de business. Ia-ti 5 minute sa vezi cum poti transforma urmatoarea sedinta de strategie din compania ta.

Disruptive strategy meeting
Imagineaza-ti cum ar fi ca sedinta sa aiba loc intr-un spatiu experiential unde membri boardului sau ai departamentului de HR pot explora tehnologii imersive in timp ce pun cap la cap idei noi pentru viitorul companiei. Dintr-o data dispare presiunea unei zile lungi si apasatoare deoarece componenta experientiala are doua functii importante: de relaxare si de generare de idei creative.

Spatiul care face diferenta
Marcom Hub este un astfel de spatiu. Un concept space care vizeaza in mod special evenimentele cu accent pe experienta, hub-ul ofera acces la mai multe tipuri de tehnologii care pot fi folosite in contexte de Business: HR, Marketing sau Comunicare. 

Un War Room pentru strategii de lupta moderne
Pe langa designul inovator si #outofthebox, Marcom Hub impreuna cu Integrated Corporate Strategic Services (ICSS) & Institute of Business Competitive Intelligence (IBCI) pun la dispozitie un proces de facilitare a unei sedinte de board astfel incat deciziile luate sa fie in concordanta cu strategia de dezvoltare a companiei. Procesul se numeste War Gaming si se poate desfasura in War Room-ul amenajat special in cadrul Marcom Hub. Acesta este un concept preluat din zona militara fiind o experienta revelatoare, ghidata de profesionisti in Military Intelligence.
 
Folosit initial in stiintele militare pentru a dezvolta strategii, cu scopul de a anticipa miscarile adversarului, War Game este o simulare dinamica a unei situatii de afaceri, un proces revelator, fara riscuri, prin care echipa de conducere a companiei genereaza solutii eficiente si adaptabile unui viitor in permanenta schimbare.

In business acest, concept si-a dovedit utilitatea in procese precum: formularea si testarea unei strategii (Corporate, Business Unit, Marketing, HR, M&A etc.), managementul schimbarii, dezvoltarea perspectivelor, cresterea capacitatii organizatiei de a anticipa si de a se adapta la #futuretrends, procese de inovare, pregatirea raspunsului la criza, gestionarea reputatiei, sisteme strategice de alerta timpurie si nu numai.

Experimenteaza neprevazutul intr-un mediu sigur
Alaturi de specialistii in Military Intelligence companiile curajoase care si-au testat strategiile intr-un mediu dinamic,  au economisit timp, bani si alte costuri asociate unui eventual esec, deoarece in cadrul acestui proces s-au pregatit pentru "neprevazut". 

”Creand scenarii credibile si testandu-le cu adversari inteligenti, dornici sa gaseasca "puncte slabe", Business War Game iti permite sa inveti in siguranta salii de conferinte, nu intr-un mod "brutal", dupa ce ai aplicat deja acel scenariu/ acea strategie in mediul real de business”, spune Amira Radulescu, Partener ICSS & Director Institute of Business Competitive In-telligence (IBCI).

In urma parcurgerii acestui proces, intr-un spatiu experiential precum Marcom Hub, membrii boardului pot sa inteleaga comportamentul actual si viitor al competitiei si al clientilor, sa testeze planul strategic pentru robustetea sa in conditii apropiate de cele reale si, astfel, sa imbunatateasca in mod semnificativ rezultatul si fiabilitatea acestuia, sa isi provoace gandirea creativa cu privire la inovatiile care pot fi facute in companie. Daca ti-am starnit curiozitatea, da-ne un semn pe geek@marcomub.ro si hai sa stabilim o intalnire pentru a-ti oferi mai multe detalii.

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate