Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-07-29
In mediul de lucru tot mai provocator din prezent, in special in contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR are potentialul sa contribuie semnificativ la succesul viitor al oricarei companii. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. In acelasi timp, investitia intr-un software de management al resurselor umane reprezinta un pas mare. Cum stii cand este cel mai bun moment sa il faci? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
La inceputul lunii iunie 2020 a avut loc o importanta conferinta de HR, unde speakerii - directori de HR, specialisti in resurse umane, traineri in programe de leadership, experti in Inteligenta Artifciala - au dezbatut teme de interes legate de cum a afectat pandemia de COVID-19 piata muncii si industria HR, cum se vor schimba strategiile de HR, ce tendinte in HR ar putea sa apara dupa ce criza va trece, cum arata profilul noilor lideri si cum ar trebui sa comunice acestia in vremuri incerte.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.
Pus la dispozitie de Cristina Matei, 2020-07-23
Bate vant de schimbare? Cristina Matei, Leadership Adviser al Amrop Romania, scrie despre (aproape) toate gandurile care ne trec prin cap atunci cand ne apropiem de o rascruce in cariera, in acest articol publicat in Business Review.
Pus la dispozitie de Florin Popa, 2020-07-24
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care o organizatie sau un lider trebuie sa il faca este sa isi sprijine oamenii sa se dezvolte si sa creasca. Nu doar ca ajuta la imbunatatirea rezultatelor companiei, ci are si un impact pozitiv asupra comunitatii din care fac parte, deoarece ii responsabilizeaza si ii incurajeaza sa contribuie la randul lor la bunastarea acesteia. In articolul nostru din aceasta luna am povestit mai multe despre acest subiect.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-07-28
Desfasurarea activitatii de acasa nu este o experienta noua, insa am vazut recent ca pandemia a fortat multi angajati si organizatii sa faca trecerea, in mod oficial, la un mediul de lucru virtual. Cu toate acestea, este important sa nu neglijam comportamentele care devin necesare pentru ca oamenii sa poata lucra eficient de acasa. Situatia actuala ne ofera ocazia de a revizui ceea ce stim despre competentele necesare la locul de munca. Care sunt cele care conteaza? 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Consilierea psihopedagogica este un proces complex de acordare a asistentei psihopedagogice persoanelor normale, care parcurg diverse experiente de invatare, in scopul formarii si dezvoltarii propriei personalitati.
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Zosterul este o afectiune cutanata, de obicei dureroasa, produsa prin reactivarea virusului care produce varicela sau varsatul de vant, virusul varicelozosterian. Acesta face parte din familia virusurilor herpetice.
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-07-30
Avand in vedere schimbarile recente provocate de pandemia COVID-19, multe organizatii au fost nevoite sa isi adapteze modul de lucru la sistemul remote working. Existenta unui soft de pontaj in care se pot gestiona automat evenimentele de timp precum cel de tip “work from home” sau cererile de absenta ale angajatilor este cu atat mai necesara in contextul actual in care majoritatea activitatilor si task-urilor trebuiesc realizate de la distanta.
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-07-30
Confruntati cu o societate tulburata de evenimente care ne depaseste capacitatea de ordine si control, oamenii raspund la provocarile complexe regresand la comportamente arhaice de adaptare sociala. Ceea ce caracterizeaza aceasta „adaptare sociala” este o conditie de singuratate, cea mai neajutorata si solitara forma de fragmentare sociala. 
Transforma sedinta de strategie intr-o experienta #futureproof
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-11-26
Cine spune ca o sedinta a Consiliului de Administratie sau a departamentului de HR trebuie sa se desfasoare neaparat in incinta companiei? Inovatia necesita iesire din conventional si expunerea la cat mai multe situatii posibile care ar putea aparea in mediul real de business. Ia-ti 5 minute sa vezi cum poti transforma urmatoarea sedinta de strategie din compania ta.

Disruptive strategy meeting
Imagineaza-ti cum ar fi ca sedinta sa aiba loc intr-un spatiu experiential unde membri boardului sau ai departamentului de HR pot explora tehnologii imersive in timp ce pun cap la cap idei noi pentru viitorul companiei. Dintr-o data dispare presiunea unei zile lungi si apasatoare deoarece componenta experientiala are doua functii importante: de relaxare si de generare de idei creative.

Spatiul care face diferenta
Marcom Hub este un astfel de spatiu. Un concept space care vizeaza in mod special evenimentele cu accent pe experienta, hub-ul ofera acces la mai multe tipuri de tehnologii care pot fi folosite in contexte de Business: HR, Marketing sau Comunicare. 

Un War Room pentru strategii de lupta moderne
Pe langa designul inovator si #outofthebox, Marcom Hub impreuna cu Integrated Corporate Strategic Services (ICSS) & Institute of Business Competitive Intelligence (IBCI) pun la dispozitie un proces de facilitare a unei sedinte de board astfel incat deciziile luate sa fie in concordanta cu strategia de dezvoltare a companiei. Procesul se numeste War Gaming si se poate desfasura in War Room-ul amenajat special in cadrul Marcom Hub. Acesta este un concept preluat din zona militara fiind o experienta revelatoare, ghidata de profesionisti in Military Intelligence.
 
Folosit initial in stiintele militare pentru a dezvolta strategii, cu scopul de a anticipa miscarile adversarului, War Game este o simulare dinamica a unei situatii de afaceri, un proces revelator, fara riscuri, prin care echipa de conducere a companiei genereaza solutii eficiente si adaptabile unui viitor in permanenta schimbare.

In business acest, concept si-a dovedit utilitatea in procese precum: formularea si testarea unei strategii (Corporate, Business Unit, Marketing, HR, M&A etc.), managementul schimbarii, dezvoltarea perspectivelor, cresterea capacitatii organizatiei de a anticipa si de a se adapta la #futuretrends, procese de inovare, pregatirea raspunsului la criza, gestionarea reputatiei, sisteme strategice de alerta timpurie si nu numai.

Experimenteaza neprevazutul intr-un mediu sigur
Alaturi de specialistii in Military Intelligence companiile curajoase care si-au testat strategiile intr-un mediu dinamic,  au economisit timp, bani si alte costuri asociate unui eventual esec, deoarece in cadrul acestui proces s-au pregatit pentru "neprevazut". 

”Creand scenarii credibile si testandu-le cu adversari inteligenti, dornici sa gaseasca "puncte slabe", Business War Game iti permite sa inveti in siguranta salii de conferinte, nu intr-un mod "brutal", dupa ce ai aplicat deja acel scenariu/ acea strategie in mediul real de business”, spune Amira Radulescu, Partener ICSS & Director Institute of Business Competitive In-telligence (IBCI).

In urma parcurgerii acestui proces, intr-un spatiu experiential precum Marcom Hub, membrii boardului pot sa inteleaga comportamentul actual si viitor al competitiei si al clientilor, sa testeze planul strategic pentru robustetea sa in conditii apropiate de cele reale si, astfel, sa imbunatateasca in mod semnificativ rezultatul si fiabilitatea acestuia, sa isi provoace gandirea creativa cu privire la inovatiile care pot fi facute in companie. Daca ti-am starnit curiozitatea, da-ne un semn pe geek@marcomub.ro si hai sa stabilim o intalnire pentru a-ti oferi mai multe detalii.

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate