|
|
|
|
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei, 2024-07-30
PHIX.WORK, o solutie inovatoare dezvoltata in colaborare cu EIT Manufacturing si Digital Innovation Zone. PHIX nu este doar un alt instrument de evaluare, ci o platforma complexa destinata sa revolutioneze modul in care abordam riscurile psihosociale.
|
Pus la dispozitie de ParentED Fest, 2024-08-19
Prima editie a ParentED Fest aduce in premiera la Bucuresti experti recunoscuti la nivel global, precum celebra Dr. Shefali Tsabary, New York Times best-selling author, recomandata de vedeta de televiziune americana Oprah drept cel mai bun specialist in materie de cresterea copiilor.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pentru numerosi specialisti in resurse umane, procesul de salarizare este unul dificil, consumator de timp, repetitiv si predispus la erori. Cum poti sa faci ca procesul de salarizare sa aduca satisfactie si oamenilor de HR? Prin externalizare!
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Majoritatea tinerilor din generatia Z au in comun un vis de indeplinit: sa isi obtina dream jobul in urmatorii 10 ani. In Romania, conform celui mai recent studiu Smartree, descoperim receptivitatea pozitiva a pietei muncii in ansamblu fata de generatia Z. In schimb, alte studii din sfera HR ne arata cum tinerii angajati nu au un drum tocmai usor spre jobul visat.
|
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pauza la locul de munca este benefica atat fizic, cat si psihic, si nu in ultimul rand, este un drept al angajatului. Pe langa cele 48 de ore consecutive obligatorii de repaus, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, numai daca orele de lucru depasesc numarul de 6.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
Cauti modalitati pentru imbunatatirea experientei angajatilor la locul de munca? Conform ultimelor studii, angajatii care simt ca apartin locului de munca sunt de 3 ori mai nerabdatori sa vina la serviciu.
|
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
De ce este managementul performantei important pentru organizatii? Aceasta este o intrebare pe care multi lideri si-o pun. Managementul performantei nu ar trebui tratat ca o sarcina administrativa de rutina, ci ca un proces critic si indispensabil pentru succesul unei organizatii.
|
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-08-22
In ultimii patru ani, munca flexibila a trecut de la a fi un beneficiu optional la o cerinta esentiala pentru multi candidati, chiar si in cadrul categoriilor de angajati blue collar sau grey collar. De ce flexibilitatea este mai importanta pentru femei?
|
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-08-22
Compararea locului in care ne aflam in relatie cu alti oameni este adanc incorporata in biologia noastra. Ne simtim in mod constant inferiori si descurajati – sau superiori si auto-suficienti – pentru ca ne masuram aspectul, abilitatile, realizarile impotriva altor oameni?
|
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-08-22
Succesul in cariera este presarat cu inegalitati. Nu incepem si nici nu ajungem cu totii in acelasi loc. In timp ce unii urca pe scara corporativa si obtin remuneratii semnificative, altii se confrunta cu dificultati in a-si acoperi cheltuielile din salarii aproape imposibil de trait.
|
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-08-22
Recent, o analiza de sange efectuata unui atlet scandinav a relevat un nivel foarte scazut de magneziu. Sportivul a reactionat prompt si a inceput sa suplimenteze dieta cu magneziu.
|
Pus la dispozitie de CTeam, 2024-08-22
O realitate: in 2023, in ciuda progreselor, femeile din UE castigau in continuare cu 14% mai putin decat barbatii. Desi un salariu egal pentru munca egala este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, practica ne arata ca implementarea sa a fost adesea dificila.
|
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-08-23
O evaluare corecta a performantei angajatilor este esentiala pentru dezvoltarea atat a angajatilor, cat si a companiei. Totusi, departamentele HR se confrunta adesea cu provocari ce pot compromite acuratetea si corectitudinea procesului.
|
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-08-23
Vrei sa iti maximizezi prezenta pe LinkedIn si sa iti extinzi reteaua profesionala? Articolul nostru recent este aici pentru a te ajuta!
|
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-08-23
HR-ul se transforma rapid, influentat de progresele tehnologice. Worktelligent sustine si participa la aceasta schimbare prin colectarea si analiza feedback-ului in timp real, contribuind la imbunatatirea performantei angajatilor.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Prevederile din legislatia muncii si legislatia financiara se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de payroll si administrare personal poate fi coplesitoare.
|
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Cat la suta din decizia finala in recrutare a fost influentata de preconceptiile sau partinirile tale? Iti este poate dificil sa estimezi, dar prin natura umana suntem predispusi la forme de partinire sau discriminare, avem poate tendinta de a favoriza oamenii poate pe baza caracterului lor sau a unor similitudini si de a-i defavoriza pe cei care nu ne seamana. Atunci cand partinirea influenteaza deciziile de angajare, risti sa alegi candidatul gresit, sa intampini probleme legale de discriminare, sa subminezi e initiativele companiei de diversitate si egalitate. Afla aici cum eviti partinirea si discriminarea la interviu!
|
Pus la dispozitie de Thomas International , 2024-08-26
Auto-cunoasterea este fundamentala pentru un leadership eficient si pentru construirea unor echipe puternice si colaborative. O mai buna intelegere a propriilor comportamente si declansatori emotionali poate ajuta liderii sa gestioneze echipele cu empatie si claritate, sa reduca conflictele si sa motiveze angajatii.
|
Pus la dispozitie de Thomas International, 2024-08-26
Interviurile bazate pe competente sunt concepute pentru a testa una sau mai multe competente, punand accentul pe comportamente si abilitati concrete ale candidatului. Spre deosebire de interviurile traditionale care pot analiza experienta anterioara sau nivelul de educatie, acest tip de interviu se concentreaza pe comportamente care prezic performanta viitoare.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
Vacanta a luat sfarsit si angajatii au nevoie de un boost pentru a-si reintra in ritm. Unii se simt coplesiti sau stresati din cauza volumului de munca acumulat in absenta lor, altii au in continuare „creier de vacantă” si recupereaza greu sarcinile intarziate. Toate aceste lucruri pot face dificila reconectarea la atmosfera de lucru.
|
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
După vacanta, ne intoarcem mereu cu forțe proaspete si hotarati sa performam. Dar, uneori, obsesia performantei duce la arderea unor etape importante ale procesului de performance management si la ignorarea progresului, creand frustrari deopotriva printre angajati, care simt că evolutia lor nu este apreciata si printre manageri, care se simt neputinciosi in a-si ajuta subalternii.
|
|
|
|
Sfantul Graal al programelor de learning & development - Return-on-Investment sau eficienta reala
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-03-01
|
Toate evenimentele ultimilor ani, de la pandemie si razboi la granite, blocaje in supply chain si evenimente de de-globalizare care se misca de la punctual catre sistemic, si-au pus amprenta asupra corporatiilor si angajatilor deopotriva. Schimbarea brusca a strategiilor pe termen scurt si mediu a companiilor forteaza in continuare limitele de adaptare ale angajatilor, de dez-invatare si re-invatare a unor procese si activitati. Practic, intreg conceptul de performanta este rescris in alti termeni si accelarand nevoie de eficeinta in actul de invatare.
Astfel, intrand in noi paradigme de a gandi si actiona, companiile inteleg ca trainingul de tip “eveniment de invatare” are o eficienta limitata (impact real max. 2,5 participanti din 10 invata ceva, conform studiilor facute de The Kirkpatrick’s”. Nu mai sufficient (sau poate nu a fost niciodata) un curs punctual de dezvoltare a unor abilitati, sau de un workshop fizic sau online. Transformarile prin care trecem la nivel de societate, ne cer un proces de transformare si la nivel de individ.
O alternativa cu efecte net superioare (6 din 10 Participanti) conform acelorasi studii facute de The Kirkpatrick’s este modelul de invatare numit High Performance Learning Journeys (HPLJ), calatorii-proces asistate, de dezvoltare la nivel individual a performantei.
Dezvoltate impreuna cu Robert Brinkerhoff (unul dintre marii experti internationali in procese de invatare eficienta si evaluare a eficacitatii proceselor de training), programele HPLJ ofera organizatiilor o metoda certificata de design al unor procese de invatare ce optimizeaza 5 factori esentiali ai invatarii eficiente:
- Aplicabilitatea “on-the-job”
- Implicarea managementului
- Invatarea sociala
- Calatoriile de invatare derulate in timp
- Impactul in business.
Programele HPLJ se deruleaza prin intermediul platformei Promote, un instrument de asistare al calatoriei de dezvoltare ce reuneste module de transfer de know how, interactiune sociala, principii de gamification, teme si proiecte individuale sau de grup.
Pentru ca abordarea clasica de training punctual si-a demonstrat limitarile in repetate randuri, HPLJ este dezvoltat utilizand o secventa logica de 4 pasi:
- Angajamentul personal in calatoria de dezvoltare. Atata timp cat este motivat, un angajat va lucra din greu la propria sa dezvoltare. Astfel acest prim pas necesita implicarea managementului si construireaa unei imagini a succesului personal – cum se simte, cum arata, care sunt comportamentele care il determina. Metoda utilizata in acest prim pas este coachingul.
- Constructia fundamentelor cunostintelor. Fiecare angajat va primi fix minimul de informatie necesara cresterii performantei si nu mai mult. O va capata prin studiu individual, nu prin transfer. Webinariile si cursurile fizice de pe parcursul unui HPLJ sunt dedicate practicii, nu predarii, iar acest lucru aduce rezultate mai bune in manifestarea comportamentelor dezirabile pe termen lung.
- Dezvoltarea si practicarea abilitatilor. Este pasul ideal in care noile deprinderi sunt testate in mod repetat si feedback-ul este utilizat ca instrument de facilitare a cresterii performantei.
- Consolidarea rezultatelor. Este ultimul pas, in care abilitatile nou invatate si dezvoltate sunt testate in mediul de lucru si dezvoltate in mod continuu prin mai multe metode.
Toti acesti pasi se intampla pe perioade intre 2 si chiar 12 luni (pentru programele complexe) pentru a asigura o dezvoltare graduala si continua a abilitatilor; de la un nivel scazut de complexitate catre niveluri mai ridicate, avand implicati in proces colegi, manageri, traineri, clienti si diverse alte parti interesate.
Un studiu amplu realizat de BEI (Brinkerhoff Evaluation Institute) pe 7 industrii diferite (productie FMCG, aviatie, manufacturing industrial, sanatate, constructii, automotive si banking) in care programele HPLJ derulate prin platforma Promote au avut o durata de 6-12 luni a demonstrat ca utilizarea acestora a avut ca rezultate:
- un nivel extrem de inalt al transferului aspectelor invatate in performanta day-to-day,
- comportamente dezirabile sustinute la 3-6 luni dupa terminarea programului (comparativ cu maxim 1 luna in cazul sesiunilor de training obisnuite)
- niveluri foarte mari de angajament din partea participantilor
- niveluri foarte mari de asumare a responsabilitatii pentru dezvoltare – chiar si fara sprijinul managementului
Comparativ cu programele traditionale de training, in care doar 1 din 6 participanti are rezultate cuantificabile si demonstreaza performanta sustinuta dupa un training, utilizarea metodologiei HPLJ mareste exponential procentul – 81% din participanti demonstreaza o crestere substantiala a performantei pe termen lung, nu doar imediat dupa finalizarea programului.
Marco Polo CEE este o companie romaneasca specializata in strategii de crestere a afacerilor prin dezvoltarea potentialului uman, parte a grupului international Marco Polo Performance. Este unic partener Promote, personalizand prin intermediul platformei proprietare, programe HPLJ in numeroase industrii de la oil&gas la banking, si din farma in automotive.
Pionier in utilizarea tehnologiei de ultima generatie, Marco Polo CEE foloseste instrumente interactive, inteligenta artificiala si solutii hibride pentru augmentarea abilitatilor si comportamentelor necesare unei performante redefinite.
|
Vezi toate articolele scrise de
|
Alte articole
|
|
|