Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
Companiile de top la nivel mondial au progresat cu raportarea privind schimbarile climatice, insa este nevoie de mai mult efort si in alte domenii cheie ale sustenabilitatii & ESG  
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-10-27
 • Cel mai recent studiu KPMG indica o crestere a raportarii de sustenabilitate. 79% dintre companiile de top analizate publica astfel de rapoarte;
 • Au fost inregistrate imbunatatiri evidente in ceea ce priveste stabilirea si raportarea tintelor de reducere a emisiilor de carbon, dar progrese nesemnificative in domenii cheie conexe. Mai putin de jumatate dintre companiile analizate recunosc pierderea biodiversitatii ca fiind un risc;
 • Dintre miile de rapoarte analizate, mai putin de jumatate dintre cele mai mari companii la nivel global raporteaza referitor la componentele ”social” si ”guvernanta” ale ESG;
 • KPMG recomanda o serie de masuri care se refera inclusiv la schimbarea modelului de raportare narativ si utilizarea datelor multianuale pentru a dinamiza raportarile si a oferi rezultatele actiunilor implementate.
Publicat pentru prima data in 1993, Studiul KPMG privind Raportarea de Sustenabilitate este elaborat la fiecare doi ani. Pentru editia din acest an au fost analizate rapoartele de sustenabilitate & ESG a 5.800 companii din 58 de tari si jurisdictii, inclusiv Romania. Constatarile publicate recent indica faptul ca inca exista o decuplare intre urgenta de a aborda schimbarile climatice si echitatea sociala si rezultatele financiare oferite de mediul de afaceri.
 
Se evidentiaza o crestere in ceea ce priveste raportarea de sustenabilitate. Aproape toate (96%) cele mai mari 250 companii din lume – cunoscute sub denumirea G250 – publica o forma de raportare de sustenabilitate.
 
De-a lungul timpului, s-a inregistrat o crestere constanta si consecventa in ceea ce priveste raportarea la nivelul asa numitelor N100 (cele mai mari 100 de companii din fiecare tara si jurisdictie analizata). Daca acum 10 ani doar doua treimi din cadrul companiilor din N100 publicau rapoarte de sustenabilitate, acum procentul a crescut la 79%.
 
Aspectele climatice continua sa domine
Se poate observa un trend ascendent de recunoastere de catre mediul de afaceri a faptului ca au un rol in ceea ce priveste atingerea tintelor climatice globale. Astfel, 71% dintre N100 si 80% dintre G250 si-au stabilit tinte de reducere a emisiilor de carbon. Un aspect pozitiv este acela ca cele mai multe companii recunosc ca trebuie mai degraba sa iti reduca emisiile proprii pentru a-si indeplini tintele decat sa se bazeze exclusiv pe compensarea emisiilor de carbon. Numarul companiilor ce raporteaza conform indicatiilor Grupului Operativ pentru Raportarea Informatiilor Financiare referitoare la Schimbarile Climatice (Task Force on Climate-related Financial Disclosures -TCFD) aproape s-a dublat.
 
Totusi, studiul evidentiaza si unele domenii cheie in care este necesar un progres mai rapid. Numai 64% din companiile G250 recunosc formal ca schimbarile climatice reprezinta un risc pentru afacerea lor si mai putin de jumatate din totalul companiilor analizate recunosc in prezent pierderea biodiversitatii ca fiind un risc.
 
Raportarea de sustenabilitate din perspectiva ESG
Raportul de anul acesta evidentiaza mai multe provocari pe care le intampina cele mai mari companii din lume in ceea ce priveste raportarea ESG. De exemplu, in pofida nivelului tot mai ridicat de constientizare a legaturii dintre criza climatica si inegalitatea sociala, dintre miile de rapoarte analizate, in mai putin de jumatate s-au regasit informatii privind componentele ”sociale” (ex. sclavie moderna, diversitate, incluziune si echitate, implicarea in comunitate, si aspecte referitoare la munca). In acelasi timp, mai putin de jumatate dintre companii si-au comunicat riscurile de guvernanta (ex. coruptie, mita si anticoruptie, practici anti-competitive sau contibutii politice). In plus, numai o treime dintre companiile N100 au un membru al echipei lor de conducere alocat ca responsabil de sustenabilitate si mai putin de un sfert dintre aceste companii recompenseaza managerii in functie de atingerea tintelor de sustenabilitate.
 
Rapoartele ESG, in numar foarte mare, continua mai degraba sa fie descriptive si mai putin bazate pe date cantitative sau financiare asociate cu impactul. Evident, aceasta este o zona de imbunatatire pentru companiile din toata lumea.
 
Intr-o nota pozitiva, aproximativ trei sferturi dintre companiile ce raporteaza au realizat o analiza de materialitate si comunica aspectele materiale.
 
John McCalla-Leacy, Liderul ESG al KPMG la nivel global a declarat: “Oamenii de stiinta din cadrul IPCC au atentionat anul trecut ca lumea se afla in ”cod rosu” din cauza incalzirii globale provocate de oameni. Au urmat o serie de angajamente din partea liderilor politici la COP26. Pe masura ce ne indreptam catre COP27, este nevoie imediata de actiune pe o scara tot mai larga pentru a evita tragedii umane si de mediu.
 
Studiul KPMG privind Raportarea de Sustenabilitate 2022 releva ca reglementarea are un impact real. In opinia mea, este crucial sa indrumi companiile si sa sustii schimbarea de paradigma. Liderii de afaceri au acceptat ca au o responsabilitate si rolul de a sprijini eforturile de diminuare a impactului si, potential, de evitare a crizei spre care ne indreptam. Este necesar mai mult ca oricand sa avem din partea guvernelor standarde armonizate la nivel global. Totodata este nevoie de un efort colectiv din partea celor mai mari companii din lume de a raporta referitor la toate aspectele ESG, recunoscand legaturile evidente dintre mediu si aspectele ample de egalitate sociala.”
 
Jennifer Shulman, co-autor al raportului si Lider al Centrului Global de Excelenta ESG al KPMG a comunicat: “Summitul COP26 a dat lumii o latura umana a tragediei climatice cu care planeta se confrunta. Reprezentantii unora dintre cele mai izolate si puternic afectate natiuni si teritorii au fost prezenti pentru a-si impartasi povestea. Insa, indiferent de recunoasterea tot mai larga a laturii umane a ESG, ultimul nostru studiu continua sa evidentieze o provocare reala a liderilor din Consiliile de Administratie – care se refera la cum demonstreaza si cum reflecta impactul extins al companiei lor asupra societatii.
 
Ar trebui sa incepem sa observam un progres in anii urmatori pe masura ce organizatii precum Consiliul pentru Standarde Internationale de Sustenabilitate (International Sustainability Standards Board - ISSB) emit noi standarde globale de raportare. Dar, companiile nu ar trebui sa astepte sa le fie impus. Implicarea activa a liderilor ca un factor catalizator este esential. Pandemia globala si COP26 au pus in lumina reflectoarelor inegalitatile tot mai mari din societate. Multe organizatii mari raspund prin masuri proactive ce ar trebui apreciate. Observam actiuni mult mai ample privind egalitatea de gen, remuneratie echitabila si evaluarea impactului in comunitate. Este momentul ca organizatiile sa fie transparente si sa raporteze pentru a evidentia ce au realizat si pentru a se responsabiliza referitor la zonele in care este necesar un progres suplimentar.”
 
Perspective la nivel global
 
Comparativ cu anul 2020 a fost inregistrata o crestere semnificativa in ceea ce priveste raportarea de sustenabilitate la nivelul a trei tari: Islanda (+ 39 puncte procentuale), Emiratele Arabe Unite (+ 22 puncte procentuale) si Coreea de Sud (+22 puncte procentuale).
 
Regiunea Asia Pacific conduce in ceea ce priveste raportarea de sustenabilitate (89% dintre companii raporteaza). Aceasta este urmata de Europa (82%), continentele americane (74%) si Orientul Mijlociu si Africa (56%).
 
Raportul din acest an evidentiaza variatii la nivelul regiunilor in ceea ce priveste continutul raportarii de sustenabilitate, generate in mare parte de prioritatile regionale si diferentele de reglementare. America de Nord (97%) si Europa de Vest (85%) ies in evidenta cu cele mai ridicate rate generale de raportare. Orientul Mijlociu (55%) si regiunea Asia Pacific (30%) se evidentiaza prin raportarea integrata. America Latina (50%) se evidentiaza prin raportarea aspectelor de biodiversitate si Africa se remarca in ceea ce priveste raportarea elementelor sociale si de guvernanta (51%, respectiv 49%).
 
Apel pentru actiune
 
Noile cerinte ESG determina o schimbare de paradigma si provoaca un set nou de conversatii in  consiliile de administrare, impulsionand liderii de afaceri sa aiba o gandire aprofundata, iar deciziile strategice de sus in jos pe care le iau sa tina cont de aspectele climatice si alte elemente ESG.
Raportul KPMG evidentiaza directiile tangibile pe care companiile le pot urma in ceea ce priveste raportarea de sustenabilitate:
 • Intelegerea asteptarilor partilor interesate
 • Integrarea analizelor de materialitate in procesul de reportare
 • Alinierea procesului de raportare la cadre obligatorii sau voluntare de raportare
 • Realizarea de investitii in instrumente de gestionare a datelor non-financiare de calitate
 • Intelegerea impactului schimbarilor climatice si a problemelor sociale asupra afacerii
Deoarece cadrele de reglementare se dezvolta continuu, cu siguranta afacerile vor fi presate sa raporteze date non-financiare. Actionand acum, companiile pot face alegeri informate pentru a produce schimbarea atat de necesara pentru a fi un bun cetatean corporativ in contextul actual.
 
Perspective la nivel national, Romania
 
Analiza primelor 100 de companii din Romania ierarhizate in functie de cifra de afaceri (N100) evidentiaza o crestere a numarului companiilor ce raporteaza informatii privind sustenabilitatea sau ESG (+ 8 puncte procentuale comparativ cu editia anterioara).
 
Din totalul companiilor analizate, 74 au publicat informatii privind performanta de sustenabilitate fie in cadrul unui raport local fie prin intermediul rapoartelor elaborate la nivel de Grup, ce au inclus si date privind operatiunile din Romania. Pentru elaborarea Studiului KPMG din acest an, au fost luate in considerare rapoartele publicate in perioada 2020-2022. S-a constatat ca din totalul companiilor care au publicat informatii non-financiare in aceasta perioada, 47 au raportat datele locale in cadrul raportului emis de compania mama sau a grupului din care fac parte, 21 de companii au realizat si publicat rapoarte locale si doar 6 firme cu capital romanesc privat sau de stat au publicat informatii consistente privind aspecte ESG sau de sustenabilitate.

Studiul din acest an evidentiaza urmatoarele tendinte la nivelul companiilor ce au publicat un raport local de sustenabilitate:
 • Companiile care raporteaza au o preferinta evidenta pentru comunicarea informatiilor ESG prin intermediul unui raport separat in detrimentul includerii acestor date in rapoartele lor financiare anuale. Astfel, doar 12 companii din N100 au comunicat la nivel national aspecte de sustenabilitate si ESG in raportul anual disponibil.
 • Constatam un interes tot mai mare pentru folosirea unor standarde de raportare recunoscute. 25 din cele 27 rapoarte locale analizate au mentionat utilizarea Standardului Initiativei Globale de Raportare (GRI) in procesul de elaborare a rapoartelor, mai mult decat o dublare a rezultalelor din studiul anterior.
 • Verificarea datelor raportate de catre o terta parte este o practica aflata inca in stadiu incipient, analiza din acest an evidentiind doar 8 rapoarte pentru care a fost emisa o opinie de catre un verificator independent. In majoritatea cazurilor, opinia este de asigurare limitata si se refera la un set restrans de indicatori.
 • Preocuparile referitoare la schimbarile climatice au un caracter pronuntat si la nivel local, 18 companii dintre cele ce publica un raport local avand stabilite tinte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Cu toate acestea, doar 4 dintre companiile incluse in analiza raporteaza la nivel local riscurile asociate schimbarilor climatice conform recomandarilor TCFD, iar conectarea remuneratei membrilor consiliilor de administratie de atingerea unor indicatori de performanta de sustenabilitate a fost identificata la nivelul a doar 3 organizatii ce raporteaza local.
Ovidiu Popescu, Director Energie, Sustenabilitate si Schimbari Climatice al KPMG in Romania mentioneaza: ”Ne aflam intr-un punct de inflexiune in ceea ce priveste efectele in lant provocate de schimbarile climatice. Astfel, este nevoie acuta de actiuni coordonate si cooperare la nivelul tuturor palierelor societatii.
 
Din perspectiva rezultatelor acestui studiu, dincolo de progresul aparent inregistrat la nivel local, se evidentiaza un decalaj semnificativ al stadiului si maturitatii nivelului de raportare comparativ cu media regionala. Astfel, este momentul pentru companii sa analizeze mai profund in ce masura afacerea lor poate fi rezilienta pe termen lung si care este impactul real pe care il au la nivelul lantului valoric. Cerintele mai stricte de raportare si solicitarea de date privind performanta ESG de catre diverse grupuri de parti interesate sunt un factor important. Insa, pentru o schimbare reala, companiile trebuie sa fie pregatite pentru un proces transformational care sa rezulte intr-o definire mai clara si o aliniere mai buna a obiectivelor de afaceri cu cele de sustenabilitate. Raportarea trebuie vazuta ca un instrument de monitorizare si comunicare a progresului ca urmare a implementarii unei strategii coerente de sustenabilitate, si nu un scop in sine.
 
Astfel, in functie de nivelul de maturitate curent in ceea ce priveste gestionarea aspectelor ESG, tranzitia va avea un alt ritm. Iar organizatiile ce vor avea cat mai rapid o imagine cuprinzatoare a interdependentelor si ramificatiilor dintre procesele de afaceri si aspectele ESG vor putea capitaliza noi oportunitati.
 
Ca sa dau un ton pozitiv, inchei prin a spune ca este o cursa contra cronometru pe care nu o putem evita, insa partea buna este ca la linia de final putem avea o organizatie pregatita pentru viitor.”
 
Aurelia Patulea - Manager, Energie, Sustenabilitate si Schimbari Climatice, KPMG in Romania, incheie: ”Este de asteptat ca in urmatorii ani sa vedem o evolutie pozitiva a tendintelor la nivel european evidentiate de Studiul KPMG pentru ca ne apropiem tot mai mult de momentul adoptarii Directivei privind raportarea de sustenabilitate corporativa (CSRD). Consider ca este definitoriu sa avem o schimbare de optica in sensul de a percepe cum poate fi folosit tot contextul CSRD ca si cadru de orientare pentru incorporarea oportunitatilor si riscurilor ESG in strategia corporativa si in procesul de raportare, si nu ca un simplu instrument de conformare.
 
Companiile ce intra sub incidenta acestei Directive si nu numai ar trebui sa isi canalizeze tot mai mult eforturile pe analiza de dubla materialitate deoarece acesta este un pilon central si punctul de pornire pentru identificarea aspectelor relevante la nivelul fiecarei organizatii si a carei valoare nu ar trebui subevaluata. In plus, un alt element ce nu ar trebui neglijat este acela al valorii si credibilitatii pe care o poate aduce verificarea independenta a datelor raportate.
 
Daca ne gandim ca finalmente un raport de sustenabilitate sau ESG este elaborat si publicat pentru a oferi mai multa transparenta, iar publicul tinta devine tot mai pregatit sa analizeze cu un ochi critic o astfel de publicatie, este cu atat mai important ca informatia comunicata sa fie relevanta, ancorata in contextul sustenabilitatii la nivel global si local, dar, mai ales, comparabila”.
 
Despre KPMG
KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 145 de tari si aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.
 
In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 1000 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Vezi toate articolele scrise de KPMG Romania

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate