Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Moveos, 2021-08-10
In 2018, statistica arata ca 68% dintre companiile din Romania au avut o mare dificultate in gasirea angajatilor din ce in ce mai calificati. Din pacate, multi romani, activi in toate domeniile, aleg sa paraseasca tara pentru a lucra la firme externe, provocand un gol greu de umplut de companiile angajatoare din Romania. Vestea buna este ca pentru aceasta problema s-au gasit deja solutii, iar una dintre acestea ne va fi prezentata chiar de reprezentantii companiei Moveos
Pus la dispozitie de remarkabil.ro, 2021-08-30
Firma de consultanta remarkabil.ro a lansat una dintre cele mai eficiente si mai intuitive platforme de screening si recrutare (videoCV.io/ro) cu ajutorul careia iti poti crea anunturi de recrutare in care soliciti candidatilor ca in timpul procesului de aplicare sa-ti raspunda la intrebari predefinite, inregistrandu-si raspunsurile in format video direct in platforma.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-08-31
De la nevoia acuta de digitalizare a proceselor strategice de HR, la cresterea engagementului sau eficientizarea procesului de onboarding, trecem in revista cele mai importante 5 probleme intalnite in organizatii si prezentam o solutie la indemana.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-08-31
Am invitat o serie de experti HR de top din Romania sa impartaseasca experienta lor in materie de programe generatoare de engagement. Iti prezentam cateva instrumente utile si solutii aplicate, care se evidentiaza prin conturarea de actiuni tactice de generare de engagement.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-08-31
Avansul tehnologic a adus beneficii semnificative companiilor care au adoptat digitalizarea si au automatizat procesele si fluxurile de lucru. Procese imbunatatite, sarcini realizate mai eficient, costuri mai mici, crestere a profiturilor, toate acestea sunt realizabile atunci cand organizatiile isi asuma transformarea digitala. Cu toate acestea, trecerea catre o organizatie ce pune accent pe automatizare poate sa aiba efecte negative, atat asupra angajatilor, cat si asupra companiei.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-08-31
​In ultimul an, tot mai multe companii s-au convins de beneficiile digitalizarii si automatizarii proceselor operationale. Beneficiile se reflecta atat in indicatorii de performanta, cat si in nivelul de satisfactie si motivatie al angajatilor. Compania ta cum se asigura ca transformarea digitala va fi un succes, in conditiile in care angajatii remote sunt deja satui de “munca pe Zoom”?
Pus la dispozitie de BIA, 2021-08-31
Cetatenii Non-UE pot fi angajati in Romania pe durata determinata sau nedeterminata, cu norma intreaga, iar permisul de munca va avea o valabilitate de un an urmand sa fie prelungit inainte de expirarea termenului. Vestea buna este ca Guvernul a aprobat recent suplimentarea numarului de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania in anul 2021 cu inca 25.000.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-08-31
Primesti solicitarea de a acorda concediu medical de carantina, care intervine dupa concediul de odihna. Cum procedezi ca angajator in acest caz? Silvia Manolache – Outsourcing Manager si Cornel Anghel – Outsourcing Manager in cadrul BIA HR iti prezinta noutatile legislative in materie de concedii medicale. 
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, Associate Partner K.M.Trust & Partners, 2021-08-31
Abilitatea de a construi si descrie o imagine legata de viitor care sa inspire este, in opinia multora, un factor cheie de diferentiere intre un lider autentic si un manager bun. In aceasta luna discutam despre viziune si leadership.
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-08-31
Stim cu totii ca pontajul lunar este indispensabil in orice organizatie, dar nevoile difera in functie de companie. Daca angajatii tai lucreaza de la 9:00 la 17:00, poti alege linistit un program standard, automatizand minimul de actiuni necesare. Ai insa batai de cap frecvente cu turele, schimburile, orarele atipice de lucru? Un program de pontaj axat pe flexibilitate in setarea programelor de lucru si monitorizarea timpului petrecut la job ti-ar salva multa energie. 
Pus la dispozitie de Creasoft, 2021-08-31
Si in aceasta toamna va exista un mix intre munca de la birou si telemunca! Cu scopul de a deveni angajatori mai flexibili si mai atractivi, acum companiile publice si private considera foarte serios implementarea de solutii care sa le permita angajatilor si intoarcerea la birou dar dupa un program ales/ planificat de comun acord, simplu de realizat si implementat.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-08-31
Evaluarea maturitatii proceselor HR faciliteaza o analiza critica a situatiei de fapt, folosind dimensiunile modelului de maturitate propus. Optimizarea acestora creste eficienta operationala a companiei si adauga valoare afacerii. Digitalizand procesele de resurse umane, se pot automatiza sarcinile de bază din domeniul fortei de munca si se poate aloca mai mult timp pentru strategie si crestere. 
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-08-31
Graficul de capacitate prezinta in mod agregat capacitatea echipei in functie de norma de lucru a angajatilor cat si de planificarea concediilor de odihna ale acestora. Managerii pot realiza planificarea efortului echipei pe baza capacitații reflectate in grafic. Pot lua decizii pentru gestiunea in avans a diferentelor intre cererile de servicii si capacitatea de lucru. 
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-08-31
Urmareste performanta proiectelor tale pe baza de efort, venit, cost, profit si profitabilitate. Stabileste valorile bugetate la inceput de proiect. Urmareste evolutia lor pe parcursul desfasurarii proiectului si actioneaza atunci cand este cazul pentru a atinge valori cat mai apropiate de cele bugetate. La finalizarea proiectului analizeaza indicatorii fata de valori reper sau bune practice.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2021-08-31
Un articol scris de colegii Thomas din UK pentru a servi a ghid pas cu pas in Planificarea fortei de munca, identificarea nevoilor de recrutare viitoare si importanta unui plan de succesiune. Afla cum sa ramai o companie agila, gata sa raspunda schimbarilor din piata si cerintelor clientilor.
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-08-31
Din ce in ce mai des se discuta despre semnatura electronica in contextul in care atat companiile private cat si cele de stat isi doresc o gestionare mai buna a documentelor, astfel incat procesele interne si externe sa aiba un flux orientat spre online, eliminand interactiunea fizica.
Pus la dispozitie de Dacris, 2021-09-15
Dacris, companie romaneasca veterana de office supplies, este cel mai nou membru semnatar al Pactului Global al Organizatiei Natiunilor Unite – o retea internationala de peste 13.000 de companii si 3.000 de participanti non business din peste 130 de tari, care se angajeaza sa construiasca impreuna un viitor durabil.
Pus la dispozitie de A_BEST, 2021-09-24

A_BEST, unul dintre cele mai mari centre independente de invatare a limbilor straine din Romania, organizeaza pe 06 octombrie 2021, de la ora 18.00, conferinta „Ascensiunea in mediul de business prin limbile straine”, ed. a VI-a, beneficiind de un panel de exceptie. Evenimentul va avea loc live, online, pe ZOOM, si se adreseaza profesionistilor de resurse umane din companiile multinationale, managerilor din companii, antreprenorilor.

Talentul devine prioritatea liderilor in tehnologie care anticipeaza centre de inovatie in afara Silicon Valley
Pus la dispozitie de KPMG, 2021-07-21
Talentul continua sa fie un element cheie, iar in noua realitate a muncii, capacitatea de a crea conditii colaborative pentru talente creste in importanta. Centrele de inovatie importante continua sa se dezvolte si in afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferenta intre economii cu valoare adaugata mare si economii cu valoare adaugata scazuta.
 
Pe masura ce multe birouri si orase au intrat in carantina in 2020, angajatii au trecut in telemunca, iar unii dintre ei au parasit orasele principale in cautarea unor spatii mai mari la costuri mai reduse, printre alti factori. Liderii in tehnologie cred ca, in viitor, succesul se va construi pe un echilibru intre spatiul fizic al birourilor si o mai mare flexibilitate.
 
39% dintre liderii industriei considera ca orasele "centru", precum Londra, Singapore sau Tel Aviv, vor continua sa detina un rol vital, facilitand colaborarea in comunitati cu o infrastructura digitala solida, arata studiul KPMG Technology Industry, la care au participat peste 800 de lideri din industrie. Aceste centre si-au pierdut importanta pentru doar 22% dintre respondenti. Aceste informatii reflecta datele din editia 2021 a KPMG CEO Outlook, conform caruia 78% dintre liderii din domeniul tehnologiei nu intentioneaza sa isi reduca spatiul de birouri, iar un sfert (26%) anticipau ca vor recruta angajati predominant in telemunca.
 
Alex Holt, Global Head, Technology, Media and Telecommunication, KPMG, afirma: "Succesul sectorului de tehnologie a depasit majoritatea industriilror in timpul pandemiei de Covid-19, multe companii inregistrand cresteri semnificative de la inceputul crizei. Aceste rezultate consolideaza perceptia conform careia creativitatea si inovatia se pot intampla oriunde, in contexul colaborarii globale virtuale. Totusi, o companie trebuie sa poata inova, iar raportul KPMG Technology Innovation Hubs releva ca spatiile de lucru fizice si centrele de inovare raman componente esentiale in strategiile companiilor de tehnologie, desi acestea ar putea fi relocate din Silicon Valley. Talentul in inginerie si proprietatea intelectuala sunt fundatia industriei de tehnologie, iar retentia talentelor de varf este un imperativ strategic. Angajatorii stiu si dezvolta modele de lucru flexibile, inclusiv permanent hibride. Pe masura ce forta de munca se disperseaza geografic, vor aparea noi zone cu angajati specializati in tehnologie."
 
Liderii industriei au clasat orase din toata lumea, cu exceptia Silicon Valley, intr-un top al locatiilor ce vor deveni centre de inovatie in tehnologie in urmatorii patru ani. Orasele din acest Top 10 aveau deja ecosisteme puternice si inainte de pandemie, ajutandu-le sa iasa mai puternice din pandemie si, posibil, sa reprezinte o provocare pentru Silicon Valley, pe masura ce lumea se pregateste pentru redresarea post-pandemie.
 
Adela Ciucioi, Partener, Head of Technology, Media & Telecom, KPMG in Romania, spune: "Una dintre lectiile esentiale ale acestui studiu este ca, desi Silicon Valley isi va pastra importanta, ar putea aparea noi centre de tehnologie. Romania ofera multe oportunitati industriei de tehnologie si are potentialul de a se transforma intr-un centru in urmatorii ani. Tara indeplineste multe dintre criteriile stabilite de studiu pentru centrele de tehnologie. In tara activeaza multe companii de succes in domeniu, Romania are o infrastructura IT foarte buna – printre cele mai rapide din lume – si profesionisti IT care pot fi atrasi din universitatile de top ale tarii. De asemenea sectorul IT este recunoscut ca un sector prioritar si a beneficat de-a lungul timpului de masuri de sustinere. Un focus mai mare pe masurile care vizeaza cercetarea-dezvoltarea este important pentru a crea conditii favorabile pentru valoare adaugata mare in economie."
 
Comparativ cu studiul din anul precedent, editia din acest an aduce cateva schimbari notabile. Seul, aflat pe locul 8 in 2020, a scazut pana pe pozitia 14 in acest an, in timp ce Austin si Seattle, clasate pe 11, respectiv 24 in 2020, impart locul 10 in editia curenta. Desi Silicon Valley este regiunea dominanta in industria globala a tehnologiei, doar unul dintre trei lideri considera ca isi va pastra pe termen lung pozitia in domeniul inovatiei, iar un numar egal de lideri considera ca o va pierde.
 
"KPMG i-a intrebat pe respondentii care considerau anterior ca sunt foarte importante centrele fizice in ce masura centrul global de inovatie se va muta in urmatorii patru ani din Silicon Valley. O treime (32%) considera ca Silicon Valley isi va mentine pozitia, dar un numar similar de lideri considera o va pierde. Companiile de dimensiuni diferite au opinii usor diferite. 38% dintre companiile mari considera ca Silicon Valley isi va pastra suprematia, dar doar 27% dintre companiile mici / start-up-uri au aceeasi viziune. Companiile mijlocii se incadreaza pe medie, la 32 de procente. Din studiul nostru reiese ca liderii in tehnologie sunt atenti la opiniile angajatilor si dezvolta politicile si viziunea asupra strategiilor pentru viitor in functie de nevoile si aspiratiile oamenilor lor, precum si in functie de beneficiile si provocarile diferitelor modele. Industria are o reputatie de trend setter in ceea ce priveste evolutia mediului de lucru si consider ca pandemia a accelerat inovatia si schimbarea progresiva. Nu exista o abordare universala, asa cum indica diferentele din industrie. Cu toate acestea, desi exista o incertitudine in ceea ce priveste modelele fortei de munca pe termen lung, industria pare sa accepte oportunitate unei structuri cu adevarat hibride, combinand ecosistemele vibrante ale centrelor de tehnologie cu agilitate, echilibrul si accesul la talent oferite de telemunca", incheie Holt
 
Despre KPMG Technology Industry Survey 2021
 
Editia 2021 a KPMG Technology Industry Survey, a noua de la lansare, include raspunsuri de la peste 800 de lideri din industria tehnologiei, inclusiv sub-sectoare precum servicii de tehnologie, internet / eCommerce, hardware / electronice, software / SaaS si semiconductoare. Studiul online s-a desfasurat in 12 tari, iar doua treimi  dintre respondenti (66%) au fost lideri executivi. Datele pentru acest studiu au fost colectate in perioada martie – mai 2021.
 
Studiul KPMG Pulse Outlook Survey 2021 prezinta perspectivele a 500 de lideri executivi din mari companii globale (cu venituri de peste 500 de milioane de dolari anual), inclusiv 50 din industria tehnologiei. Cercetarea s-a desfasurat intre ianuarie – martie 2021 pe tema provocarilor si oportunitatilor cheie in cresterea afacerilor in urmatorii trei ani si reactia liderilor la pandemia Covid-19.
 
*Top 10 orase ce pot deveni centre de inovatie in tehnologie in urrmatorii patru ani (in afara Silicon Valley / San Francisco)
2021
1: Singapore
2 (egalitate): New York City / Tel Aviv
4: Beijing
5: Londra
6: Shanghai
7: Tokio
8: Bengaluru
9: Hong Kong
10 (egalitate):  Austin / Seattle
 
 
Despre KPMG
 
KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 146 de tari si aveam la finalul anului financiar 2020 aproape 227.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.
 
In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 800 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Vezi toate articolele scrise de KPMG Romania

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate