Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Talentspotting, 2020-01-06
Talentspotting lanseaza a doua editie a survey-ului KPI Survey | Measure your recruitment success prin care masuram peste 7 KPI (Cost of Hire, Time To Hire, Quality of Hire, Offer Acceptance Rate, Hire Conversion, Hire To Goal, Attrition, etc) din recrutare si alte 10 variabile care definesc procesul de recrutare. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Domeniul resurselor umane a devenit extrem de provocator, mai ales de cand specialistii HR au inteles ca trebuie sa se concentreze mai mult pe oameni si sa invete odata cu ei cum sa imbunatateasca productivitatea muncii (fara sa afecteze placerea de a lucra) si cum sa contribuie la dezvoltarea unor organizatii puternice. Pentru a fi in pas cu tendintele, HR-ii trebuie sa fie mereu curiosi si deschisi sa invete lucruri noi, iar cartile sunt cea mai buna sursa de inspiratie.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-01-07
Avem cu totii dorinte, scopuri, obiective… astfel ca, de sarbatori, in (unele dintre) case s-au pregatit nu doar brazi de Craciun si cozonaci, ci si rezolutii pentru noul an. Daca brazii si cozonocii provoaca sigur un entuziasm nestavilit, oare ce sentimente genereaza, de fapt, aceste obiective setate la inceput de an?! 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-01-07
Gig economy, egalitatea de sanse si globalizarea, inteligenta artificiala care se reflecta in viata de zi cu zi si automatizarea cu efecte directe asupra pietei muncii, toate tendintele HR global au ecou si in Romania. Si, mai mult ca oricand, in contextul depopularii cauzate de migratia fortei de munca, 2020 este anul imigrantilor. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-01-08
Oferirea unui abonament medical angajatilor tinde sa devina un beneficiu standard, ce dovedeste in primul rand grija angajatorilor pentru sanatatea acestora, dorinta de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasa, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultatii gratuite, precum si de reduceri la diverse proceduri. Un angajat sanatos este un angajat mai productiv la locul de munca, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-01-08
Tot mai multi dintre noi incep sa priveasca diferit ce fac zi de zi la locul de munca. Am devenit mai atenti la noi insine. Privim dincolo de recompensele financiare si facem pasi pentru a ne imbunatati starea mintala. In acelasi timp si companiile realizeaza ca lucrurile nu mai pot functiona ca inainte. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-01-09
Stiai ca Medicover este singurul furnizor cu dubla calitate – atat de asigurator, cat si de furnizor de servicii medicale – ce ofera companiilor din Romania beneficii medicale pentru angajati, fie sub forma de asigurare sau abonament de sanatate?
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-01-09
Sa sarim direct in noul an cu cea mai mare intrebare – exista o solutie care sa ajute la gasirea, angajarea si pastrarea celor mai bune talente? Noi credem ca exista si este deja disponibila! 
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2020-01-11
Cat dureaza, motivele pentru care multe persone nu o respecta si ce beneficii are. Afla cum poti reimprospata creativitatea echipei tale, creste eficienta si capacitatea de concentrare la birou.
​Tehnologia cloud transforma HR-ul: 4 beneficii cheie pentru compania ta
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Atunci cand ne gandim la un departament de HR, ne imaginam un birou in care angajatii lucreaza printre munti de dosare si, foarte des, se intrerup din ceea ce fac ca sa raspunda salariatilor care solicita informatii. Ei bine, lucrurile nu mai stau asa de cand internetul si tehnologiile inovatoare au schimbat modul in care companiile folosesc si stocheaza datele. In cazul HR-ului, serviciile cloud au transformat complet munca recrutorilor, care profita de toate avantajele acestei tehnologii pentru a recruta si evalua angajatii, pentru a face calcule salariale si a gestiona documentele angajatilor, dar si pentru a actualiza legislatia fiscala.

Datorita solutiilor cloud, profesionistii HR au la indemana toate instrumentele care le simplifica sarcinile administrative (si repetitive), ceea ce pentru ei inseamna mai mult timp pentru a dezvolta strategii care sa creasca productivitatea si nivelul de engagement al angajatilor. De fapt, daca ne gandim la managementul talentelor, beneficiile cloud-ului inseamna mai mult decat reducerea “hartogariei”, pentru ca softurile au potentialul de a schimba complet cultura companiei.

In 2015, 50% dintre companiile care au participat la un studiu desfasurat de The Harvard Business Review au declarat ca solutiile cloud le-au crescut abilitatea de a inova. 64% dintre acestea au sustinut ca tehnologia cloud le-a facut sa fie mult mai agile.

Trei ani mai tarziu, in 2018, un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers a relevat faptul ca 75% dintre companiile intervievate aveau cel putin un proces de HR in cloud. 40% dintre aceste firme aveau in cloud cele mai importante procese de HR, cum ar fi, de exemplu, managementul resurselor umane. Alti 26% dintre angajatori au declarat ca planuiesc sa mute in cloud sistemele de HR in urmatorii 3 ani.

In ultimii ani, cloud-ul (mai exact, utilizarea cloud-ului) a devenit un barometru despre cat de serioase si deschise sunt companiile in privinta implementarii tehnologiei. Iata cum transforma solutiile cloud industria HR si care sunt beneficiile cheie pentru compania ta:

1. Imbunatatirea procesului de recrutare
Recrutarea, cea mai importanta functie de HR, este un proces minutios si de durata. Cu un soft de recrutare, procesul poate fi complet eficientizat. Cum? Toate informatiile privind candidatii sunt inregistrate intr-o singura platforma la care au acces toti cei implicati in proces. Recrutorii pot gestiona mult mai usor CV-urile trimise de candidati, pot trimite feedback-uri in timp real si, tot acolo, pot transmite informatii legate de etapele recrutarii. Companiile care vor sa atraga talentele au nevoie sa fie rapide si competitive, iar cloud-ul este un “partener” bun de business.

2. Creste engagementul angajatilor
Sistemele cloud profita de avantajul oferit de big data pentru a loializa angajatii. De exemplu, in doar cateva minute, HR-ii pot trimite un chestionar ca sa ceara salariatilor feedback despre diverse procese si beneficii care ii vizeaza in mod direct sau pot cere recomandari despre cum angajatorul poate crea un mediu de lucru mai placut.
Tot in cloud, angajatii (de la junior la CEO) pot crea o comunitate in care sa-si impartaseasca ideile si hobby-urile, pot primi feedback, pot comunica instantaneu. Cu cat mai multi angajati migreaza si navigheaza in cloud, cu atat devin mai loiali unii fata de altii, dar si fata de companie, intr-un mod mai deschis si mai onest. Pentru angajati, asta inseamna motivatie si o transparenta mai mare, iar pentru manageri inseamna forta de munca responsabila, retentie si productivitate in crestere.

3. Acces 24/7 la informatii despre salariu si beneficii extrasalariale
Softurile cloud permit angajatilor sa aiba acces, oricand si de oriunde, la informatii importante legate de salariu si beneficia extrasalariale. In acest context, softul de salarizare incarca toate datele pe o sigura platforma in care angajatii pot vedea modificarile legate de salariu, ce procent din salariu se duce pe taxe si impozite sau ce obligatii fiscale au.

4. Training, learning&development
Softurile de training, learning&development sunt necesare pentru ca angajatii sa fie permanent conectati la noutatile din industrie, la programele de dezvoltare profesionala si la planurile de cariera create de specialistii in HR. Multe companii au facut deja trecerea de la metodele traditionale de training la e-learning, procese mai interactive si mai eficiente.
Cum functioneaza? Softul de training este o platforma online la care au acces toti angajatii companiei si pe care sunt incarcate cursurile, prezentarile video/audio si, mai nou, video-urile VR, o metoda foarte eficienta de invatare.

HR-ul este adesea vazut ca un departament care (mai mult) consuma resurse financiare, insa ar trebui privit ca unul care aduce valoare adaugata companiei. Iar faptul ca in ultimii cinci ani s-au investit peste 20 de miliarde de dolari in digitalizarea HR-ului dovedeste ca serviciile cloud au devenit deja parte din strategia de dezvoltare a business-urilor.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate