Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-07-29
In mediul de lucru tot mai provocator din prezent, in special in contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR are potentialul sa contribuie semnificativ la succesul viitor al oricarei companii. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. In acelasi timp, investitia intr-un software de management al resurselor umane reprezinta un pas mare. Cum stii cand este cel mai bun moment sa il faci? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
La inceputul lunii iunie 2020 a avut loc o importanta conferinta de HR, unde speakerii - directori de HR, specialisti in resurse umane, traineri in programe de leadership, experti in Inteligenta Artifciala - au dezbatut teme de interes legate de cum a afectat pandemia de COVID-19 piata muncii si industria HR, cum se vor schimba strategiile de HR, ce tendinte in HR ar putea sa apara dupa ce criza va trece, cum arata profilul noilor lideri si cum ar trebui sa comunice acestia in vremuri incerte.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-07-23
Orice sarcina HR care implica o activitate manuala si repetitiva are potential sa devina una eficienta cu ajutorul automatizarii. Identificarea si eficientizarea proceselor fara valoare adaugata ii ajuta pe specialistii HR sa se concentreze pe activitati holistice, precum planificarea strategica, atragerea si managementul talentelor si, bineinteles, sa aiba si mai multa grija de membrii echipei si de dezvoltarea lor profesionala. Mai departe, implementarea unor strategii integrate de automatizare a sistemelor de salarizare, administrare personal si pontaj, inseamna economie de costuri pentru companie si un pas inainte in atingerea obiectivelor de business. Iata ce procese pot fi automatizate atunci cand echipa ta lucreaza de acasa.
Pus la dispozitie de Cristina Matei, 2020-07-23
Bate vant de schimbare? Cristina Matei, Leadership Adviser al Amrop Romania, scrie despre (aproape) toate gandurile care ne trec prin cap atunci cand ne apropiem de o rascruce in cariera, in acest articol publicat in Business Review.
Pus la dispozitie de Florin Popa, 2020-07-24
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care o organizatie sau un lider trebuie sa il faca este sa isi sprijine oamenii sa se dezvolte si sa creasca. Nu doar ca ajuta la imbunatatirea rezultatelor companiei, ci are si un impact pozitiv asupra comunitatii din care fac parte, deoarece ii responsabilizeaza si ii incurajeaza sa contribuie la randul lor la bunastarea acesteia. In articolul nostru din aceasta luna am povestit mai multe despre acest subiect.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-07-28
Desfasurarea activitatii de acasa nu este o experienta noua, insa am vazut recent ca pandemia a fortat multi angajati si organizatii sa faca trecerea, in mod oficial, la un mediul de lucru virtual. Cu toate acestea, este important sa nu neglijam comportamentele care devin necesare pentru ca oamenii sa poata lucra eficient de acasa. Situatia actuala ne ofera ocazia de a revizui ceea ce stim despre competentele necesare la locul de munca. Care sunt cele care conteaza? 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Consilierea psihopedagogica este un proces complex de acordare a asistentei psihopedagogice persoanelor normale, care parcurg diverse experiente de invatare, in scopul formarii si dezvoltarii propriei personalitati.
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-07-29
Zosterul este o afectiune cutanata, de obicei dureroasa, produsa prin reactivarea virusului care produce varicela sau varsatul de vant, virusul varicelozosterian. Acesta face parte din familia virusurilor herpetice.
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-07-30
Avand in vedere schimbarile recente provocate de pandemia COVID-19, multe organizatii au fost nevoite sa isi adapteze modul de lucru la sistemul remote working. Existenta unui soft de pontaj in care se pot gestiona automat evenimentele de timp precum cel de tip “work from home” sau cererile de absenta ale angajatilor este cu atat mai necesara in contextul actual in care majoritatea activitatilor si task-urilor trebuiesc realizate de la distanta.
Pus la dispozitie de Mariana Cosenco, 2020-07-30
Confruntati cu o societate tulburata de evenimente care ne depaseste capacitatea de ordine si control, oamenii raspund la provocarile complexe regresand la comportamente arhaice de adaptare sociala. Ceea ce caracterizeaza aceasta „adaptare sociala” este o conditie de singuratate, cea mai neajutorata si solitara forma de fragmentare sociala. 
​Tehnologia cloud transforma HR-ul: 4 beneficii cheie pentru compania ta
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Atunci cand ne gandim la un departament de HR, ne imaginam un birou in care angajatii lucreaza printre munti de dosare si, foarte des, se intrerup din ceea ce fac ca sa raspunda salariatilor care solicita informatii. Ei bine, lucrurile nu mai stau asa de cand internetul si tehnologiile inovatoare au schimbat modul in care companiile folosesc si stocheaza datele. In cazul HR-ului, serviciile cloud au transformat complet munca recrutorilor, care profita de toate avantajele acestei tehnologii pentru a recruta si evalua angajatii, pentru a face calcule salariale si a gestiona documentele angajatilor, dar si pentru a actualiza legislatia fiscala.

Datorita solutiilor cloud, profesionistii HR au la indemana toate instrumentele care le simplifica sarcinile administrative (si repetitive), ceea ce pentru ei inseamna mai mult timp pentru a dezvolta strategii care sa creasca productivitatea si nivelul de engagement al angajatilor. De fapt, daca ne gandim la managementul talentelor, beneficiile cloud-ului inseamna mai mult decat reducerea “hartogariei”, pentru ca softurile au potentialul de a schimba complet cultura companiei.

In 2015, 50% dintre companiile care au participat la un studiu desfasurat de The Harvard Business Review au declarat ca solutiile cloud le-au crescut abilitatea de a inova. 64% dintre acestea au sustinut ca tehnologia cloud le-a facut sa fie mult mai agile.

Trei ani mai tarziu, in 2018, un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers a relevat faptul ca 75% dintre companiile intervievate aveau cel putin un proces de HR in cloud. 40% dintre aceste firme aveau in cloud cele mai importante procese de HR, cum ar fi, de exemplu, managementul resurselor umane. Alti 26% dintre angajatori au declarat ca planuiesc sa mute in cloud sistemele de HR in urmatorii 3 ani.

In ultimii ani, cloud-ul (mai exact, utilizarea cloud-ului) a devenit un barometru despre cat de serioase si deschise sunt companiile in privinta implementarii tehnologiei. Iata cum transforma solutiile cloud industria HR si care sunt beneficiile cheie pentru compania ta:

1. Imbunatatirea procesului de recrutare
Recrutarea, cea mai importanta functie de HR, este un proces minutios si de durata. Cu un soft de recrutare, procesul poate fi complet eficientizat. Cum? Toate informatiile privind candidatii sunt inregistrate intr-o singura platforma la care au acces toti cei implicati in proces. Recrutorii pot gestiona mult mai usor CV-urile trimise de candidati, pot trimite feedback-uri in timp real si, tot acolo, pot transmite informatii legate de etapele recrutarii. Companiile care vor sa atraga talentele au nevoie sa fie rapide si competitive, iar cloud-ul este un “partener” bun de business.

2. Creste engagementul angajatilor
Sistemele cloud profita de avantajul oferit de big data pentru a loializa angajatii. De exemplu, in doar cateva minute, HR-ii pot trimite un chestionar ca sa ceara salariatilor feedback despre diverse procese si beneficii care ii vizeaza in mod direct sau pot cere recomandari despre cum angajatorul poate crea un mediu de lucru mai placut.
Tot in cloud, angajatii (de la junior la CEO) pot crea o comunitate in care sa-si impartaseasca ideile si hobby-urile, pot primi feedback, pot comunica instantaneu. Cu cat mai multi angajati migreaza si navigheaza in cloud, cu atat devin mai loiali unii fata de altii, dar si fata de companie, intr-un mod mai deschis si mai onest. Pentru angajati, asta inseamna motivatie si o transparenta mai mare, iar pentru manageri inseamna forta de munca responsabila, retentie si productivitate in crestere.

3. Acces 24/7 la informatii despre salariu si beneficii extrasalariale
Softurile cloud permit angajatilor sa aiba acces, oricand si de oriunde, la informatii importante legate de salariu si beneficia extrasalariale. In acest context, softul de salarizare incarca toate datele pe o sigura platforma in care angajatii pot vedea modificarile legate de salariu, ce procent din salariu se duce pe taxe si impozite sau ce obligatii fiscale au.

4. Training, learning&development
Softurile de training, learning&development sunt necesare pentru ca angajatii sa fie permanent conectati la noutatile din industrie, la programele de dezvoltare profesionala si la planurile de cariera create de specialistii in HR. Multe companii au facut deja trecerea de la metodele traditionale de training la e-learning, procese mai interactive si mai eficiente.
Cum functioneaza? Softul de training este o platforma online la care au acces toti angajatii companiei si pe care sunt incarcate cursurile, prezentarile video/audio si, mai nou, video-urile VR, o metoda foarte eficienta de invatare.

HR-ul este adesea vazut ca un departament care (mai mult) consuma resurse financiare, insa ar trebui privit ca unul care aduce valoare adaugata companiei. Iar faptul ca in ultimii cinci ani s-au investit peste 20 de miliarde de dolari in digitalizarea HR-ului dovedeste ca serviciile cloud au devenit deja parte din strategia de dezvoltare a business-urilor.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate