Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Gradina Vlahiia, 2019-11-22
Gandit ca o oaza de tihna si omenie in apropiere de Bucuresti, in Snagov sat, Gradina Vlahiia este un loc de poveste, un sat romanesc autentic in miniatura. De la case maramuresene vechi de 100 de ani, la muzee ale Icoanei si Taranului, la ferma de animale, livada si restaurant, toate elementele se imbina armonios, ca intr-un puzzle, si ne aduc mai aproape de adevaratele traditii si valori romanesti. Va asteptam cu toata ospitalitatea pentru a sarbatori momentele importante din viata dumneavoastra. Indiferent de numarul de participanti, va vom primi pe toti, oferindu-va o experienta completa. Gradina Vlahiia se intinde pe trei hectare, avand 18 camere duble decorate traditional, aflate in case maramuresene autentice.
 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Cristina Stefan (Calugaru) lucreaza de mai bine de 11 ani in resurse umane, cea mai mare parte din acest timp fiind in pozitii de management, iar aceasta experienta a ajutat-o sa dobandeasca o perspectiva de ansamblu asupra acestui domeniu. In interviul acordat, in exclusivitate, pentru blogul colorful.hr, Cristina vorbeste despre inceputurile sale in acest domeniu, le da cateva sfaturi tinerilor interesati de HR si explica modul in care tehnologia schimba definitiv resursele umane si, mai ales, cum a transformat compania pe care o reprezinta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Atunci cand ne gandim la un departament de HR, ne imaginam un birou in care angajatii lucreaza printre munti de dosare si, foarte des, se intrerup din ceea ce fac ca sa raspunda salariatilor care solicita informatii. Ei bine, lucrurile nu mai stau asa de cand internetul si tehnologiile inovatoare au schimbat modul in care companiile folosesc si stocheaza datele. In cazul HR-ului, serviciile cloud au transformat complet munca recrutorilor, care profita de toate avantajele acestei tehnologii pentru a recruta si evalua angajatii, pentru a face calcule salariale si a gestiona documentele angajatilor, dar si pentru a actualiza legislatia fiscala.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Pentru orice companie mare, departamentul de resurse umane este unul dintre pilonii centrali pe care firma se bazeaza. Fiecare manager stie ca angajatii pe care ii are sunt cel mai important capital. Asa ca o gestionare corecta a acestuia este un subiect de interes pentru orice detinator de afacere si mai ales pentru orice manager de resurse umane care isi doreste sa progreseze in cariera. Ne-am propus sa discutam in detaliu despre acest subiect. 
Pus la dispozitie de Anca Purdel, 2019-11-26
In mai am fost la meciul Liverpool – Barcelona. Printr-un noroc chior si planetele aliniate corespunzator, am gasit bilete de avion ieftine si 2 locuri la tribuna 2 in randul 10. [..] Si incepe meciul. 1-0, 2-0, 3-0. Liverpool juca incredibil. Nu am putut sa nu ma gandesc la cum functioneaza echipele performante care isi seteaza un obiectiv.
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2019-11-26
Foarte multe organizatii continua sa abordeze provocarile legate de recrutarea si retentia oamenilor cheie in mare parte cu solutii financiare. Insa acestea nu mai functioneaza la fel de bine si nici nu sunt fezabile pe termen lung. Este momentul pentru o schimbare profunda in ceea ce priveste strategiile de motivare a angajatilor. In acest articol discutam despre ce pot face companiile pentru a face fata cu succes acestei noi realitati.
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-11-26
Cine spune ca o sedinta a Consiliului de Administratie sau a departamentului de HR trebuie sa se desfasoare neaparat in incinta companiei? Inovatia necesita iesire din conventional si expunerea la cat mai multe situatii posibile care ar putea aparea in mediul real de business. Ia-ti 5 minute sa vezi cum poti transforma urmatoarea sedinta de strategie din compania ta.
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-11-27
Profitabilitatea unei afaceri depinde, in mare parte, de calitatea performantei angajatilor. Aceasta poate fi evaluata prin masuratori de productivitate. Spre deosebire de sectorul productiei, in care productivitatea se masoara in functie de numarul de obiecte produse, in industria serviciilor este important procesul prin care a fost prestat serviciul si gradul in care serviciul a avut impact asupra experientei clientului. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-11-27
Sau de ce nu mai gasim talente pe piata? Sa analizam motivele pentru care este din ce in ce mai dificil sa angajam noi colegi si ce este si mai important, sa vedem ce putem face noi si recrutarea bazata pe date pentru a rezolva aceasta problema.
Pus la dispozitie de Evolutiv Consultants, 2019-11-29
Programul de dezvoltare a abilitatilor si cunostintelor managerilor de HR oferit de Evolutiv Consultants este o propunere unica in peisajul cursurilor pentru HR-i din Romania. Managerii care ajung la un astfel de program au deja experienta, atelierele de lucru sunt foarte practice si se creează un spirit de comunitate. Am stat de vorba cu Cristina Tirulnic, initiatorul programului pentru a afla detalii.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-11-29
Tu cum abordezi deficitul de personal? Un specialist bun nu ar trebui sa fie oprit de granite. Cum procedezi daca ai gasit persoanele de care ai nevoie si care accepta un salariu competitiv pentru organizatie, insa sunt cetateni non-UE? Cei mai multi angajatori renunta din start la o astfel de abordare din cauza dificultatii intregului proces legal. Insa exista si varianta mai… accesibila.
​Tehnologia cloud transforma HR-ul: 4 beneficii cheie pentru compania ta
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-11-26
Atunci cand ne gandim la un departament de HR, ne imaginam un birou in care angajatii lucreaza printre munti de dosare si, foarte des, se intrerup din ceea ce fac ca sa raspunda salariatilor care solicita informatii. Ei bine, lucrurile nu mai stau asa de cand internetul si tehnologiile inovatoare au schimbat modul in care companiile folosesc si stocheaza datele. In cazul HR-ului, serviciile cloud au transformat complet munca recrutorilor, care profita de toate avantajele acestei tehnologii pentru a recruta si evalua angajatii, pentru a face calcule salariale si a gestiona documentele angajatilor, dar si pentru a actualiza legislatia fiscala.

Datorita solutiilor cloud, profesionistii HR au la indemana toate instrumentele care le simplifica sarcinile administrative (si repetitive), ceea ce pentru ei inseamna mai mult timp pentru a dezvolta strategii care sa creasca productivitatea si nivelul de engagement al angajatilor. De fapt, daca ne gandim la managementul talentelor, beneficiile cloud-ului inseamna mai mult decat reducerea “hartogariei”, pentru ca softurile au potentialul de a schimba complet cultura companiei.

In 2015, 50% dintre companiile care au participat la un studiu desfasurat de The Harvard Business Review au declarat ca solutiile cloud le-au crescut abilitatea de a inova. 64% dintre acestea au sustinut ca tehnologia cloud le-a facut sa fie mult mai agile.

Trei ani mai tarziu, in 2018, un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers a relevat faptul ca 75% dintre companiile intervievate aveau cel putin un proces de HR in cloud. 40% dintre aceste firme aveau in cloud cele mai importante procese de HR, cum ar fi, de exemplu, managementul resurselor umane. Alti 26% dintre angajatori au declarat ca planuiesc sa mute in cloud sistemele de HR in urmatorii 3 ani.

In ultimii ani, cloud-ul (mai exact, utilizarea cloud-ului) a devenit un barometru despre cat de serioase si deschise sunt companiile in privinta implementarii tehnologiei. Iata cum transforma solutiile cloud industria HR si care sunt beneficiile cheie pentru compania ta:

1. Imbunatatirea procesului de recrutare
Recrutarea, cea mai importanta functie de HR, este un proces minutios si de durata. Cu un soft de recrutare, procesul poate fi complet eficientizat. Cum? Toate informatiile privind candidatii sunt inregistrate intr-o singura platforma la care au acces toti cei implicati in proces. Recrutorii pot gestiona mult mai usor CV-urile trimise de candidati, pot trimite feedback-uri in timp real si, tot acolo, pot transmite informatii legate de etapele recrutarii. Companiile care vor sa atraga talentele au nevoie sa fie rapide si competitive, iar cloud-ul este un “partener” bun de business.

2. Creste engagementul angajatilor
Sistemele cloud profita de avantajul oferit de big data pentru a loializa angajatii. De exemplu, in doar cateva minute, HR-ii pot trimite un chestionar ca sa ceara salariatilor feedback despre diverse procese si beneficii care ii vizeaza in mod direct sau pot cere recomandari despre cum angajatorul poate crea un mediu de lucru mai placut.
Tot in cloud, angajatii (de la junior la CEO) pot crea o comunitate in care sa-si impartaseasca ideile si hobby-urile, pot primi feedback, pot comunica instantaneu. Cu cat mai multi angajati migreaza si navigheaza in cloud, cu atat devin mai loiali unii fata de altii, dar si fata de companie, intr-un mod mai deschis si mai onest. Pentru angajati, asta inseamna motivatie si o transparenta mai mare, iar pentru manageri inseamna forta de munca responsabila, retentie si productivitate in crestere.

3. Acces 24/7 la informatii despre salariu si beneficii extrasalariale
Softurile cloud permit angajatilor sa aiba acces, oricand si de oriunde, la informatii importante legate de salariu si beneficia extrasalariale. In acest context, softul de salarizare incarca toate datele pe o sigura platforma in care angajatii pot vedea modificarile legate de salariu, ce procent din salariu se duce pe taxe si impozite sau ce obligatii fiscale au.

4. Training, learning&development
Softurile de training, learning&development sunt necesare pentru ca angajatii sa fie permanent conectati la noutatile din industrie, la programele de dezvoltare profesionala si la planurile de cariera create de specialistii in HR. Multe companii au facut deja trecerea de la metodele traditionale de training la e-learning, procese mai interactive si mai eficiente.
Cum functioneaza? Softul de training este o platforma online la care au acces toti angajatii companiei si pe care sunt incarcate cursurile, prezentarile video/audio si, mai nou, video-urile VR, o metoda foarte eficienta de invatare.

HR-ul este adesea vazut ca un departament care (mai mult) consuma resurse financiare, insa ar trebui privit ca unul care aduce valoare adaugata companiei. Iar faptul ca in ultimii cinci ani s-au investit peste 20 de miliarde de dolari in digitalizarea HR-ului dovedeste ca serviciile cloud au devenit deja parte din strategia de dezvoltare a business-urilor.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate