Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-10-17
Tot mai multe companii din Romania isi externalizeaza procesele de HR, deoarece au descoperit ce beneficii realizeaza atunci cand departamentul de Resurse Umane este degrevat de procesele repetitive si consumatoare de timp, afirma Ioana Dumitru, managerul departamentului de externalizare al Romanian Software. Despre tendinte pe piata romaneasca a externalizarii proceselor de HR, beneficii, costuri si provocari, in interviul de mai jos.
Pus la dispozitie de Valentin Dima, 2019-10-18
In septembrie, Bucuresti a fost gazda Festivalului International George Enescu. O ocazie pentru fiecare dintre noi sa vedem si sa ascultam unii dintre mai cunoscuti artisti din lume, de la cele mai prestigioase institutii muzicale. Insa dincolo de muzica pe care o creeaza, acesti artisti incearca sa schimbe in bine lumea in care traiesc. Va invitam sa descoperiti icateva exemple de leadership din aceasta lume.
Pus la dispozitie de Malina Chirea, 2019-10-25
Este suficient sa urmaresti cativa guru de dezvoltare personala incat sa afli ca ai un adevarat potential ce asteapta sa fie dezlantuit, ca fericirea adevarata este doar in exteriorul zonei tale de confort si ca aceasta din urma este de altfel cel mai mare dusman al tau, alaturi de temerile tale si de orice fel de limite pe care le ai. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-10-25
Ce faceti daca aveti nevoie sa intervievati 800 de aplicanti intr-un timp record, pentru o pozitie de inspector de securitate, unde comunicarea si rezolvarea problemelor au o importanta esentiala? Aceasta a fost provocarea pe care partenerul nostru, o agentie de recrutare, a avut-o de infruntat. Cum au putut-o rezolva intr-un mod care chiar i-a ajutat sa creasca retentia angajatilor? 
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-10-25
Cu totii ne dorim mai multa eficienta in business atat in ceea ce priveste anumite procese, cat si in ceea ce priveste angajatul la nivel individual. A devenit practic o obsesie a companiilor: vrem mai multa productivitate! Si asta pentru ca o eficienta sporita creste sansele unui profit mai mare. Dar care sunt componentele productivitatii?
Pus la dispozitie de Colliers International Romania, 2019-10-25
Angajatii vor sa simta ca au un cuvant de spus in organizatia din care fac parte. Prin urmare, ei trebuie sa aiba acces la informatii pentru a-si putea asuma un comportament responsabil, au nevoie de autonomie prin crearea unor granite in cadrul carora pot actiona, si nu a unor structuri ierarhice care limiteaza luarea eficienta a deciziilor. 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2019-10-25
Metoda design thinking poate fi un instrument valoros in transformarea procesului de management al performantei. Folosirea tehnologiei pentru gestionarea performantei poate contribui semnificativ la imbunatatirea experientei angajatului, aducand atat beneficii de eficienta cat si mai multa valoare in proces.
Pus la dispozitie de BIA, 2019-10-25
Detinatorii de business-uri viseaza angajati care gandesc precum antreprenorii si care muncesc asumat, ca si cum organizatia le apartine. Insa adesea salariatii nu vad mai departe de propriul job. Exista cateva lucruri care pot fi facute pentru a construi o cultura a asumarii.
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-10-28
Dobandirea de noi abilitati este o sarcina importanta pentru orice companie, iar daca asta se afla pe lista ta de TO DOs, ca HR sau L&D Manager, stii deja cat de dificil este sa iti aduci colegii in sala de curs si sa ii tii acolo pana cand informatia este livrata complet. Din fericire tehnologia vine in ajutorul tau. Vezi in ce situatii de invatare te ajuta #immersivetech si cum reuseste un spatiu interactiv si neconventional sa tina oamenii "in clasa"...
Pus la dispozitie de Marius Decuseara-Brandenburg, 2019-10-28
Nevoile de training includ diverse categorii: competente tehnice, abilitati de management, de leadership, de vanzari, de relationare cu clientii etc. Angajatii si managerii lor solicita diferite cursuri, participari la conferinte, certificari, sesiuni de coaching. Cum arata insa nevoile de dezvoltare acolo sus, in zona de varf, fie si la C-level? Care sunt framantarile, nesigurantele sau nevoile oamenilor aflati la carma organizatiei? 
The game changer. Cum folosesti tehnologiile imersive in training sau in brainstorming
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-10-28
Dobandirea de noi abilitati este o sarcina importanta pentru orice companie, iar daca asta se afla pe lista ta de TO DOs, ca HR sau L&D Manager, stii deja cat de dificil este sa iti aduci colegii in sala de curs si sa ii tii acolo pana cand informatia este livrata complet. Din fericire tehnologia vine in ajutorul tau. Vezi in ce situatii de invatare te ajuta #immersivetech si cum reuseste un spatiu interactiv si neconventional sa tina oamenii ”in clasa”…
 
Moduri in care tehnologiile imersive pot fi incluse in activitati de training

Tutorialele de pregatire pentru cazurile de urgenta. Folosirea anumitor tehnologii poate fi un ajutor real in procesul de invatare al angajatilor. Pe langa faptul ca invata cum sa reactioneze in diferite situatii, un training VR, de exemplu, pentru cazuri de urgenta le ofera posibilitatea de a fi parte dintr-un posibil eveniment periculos fara sa fie in pericol. In acest proces, ei castiga experienta valoroasa si isi testeaza reactia la situatii stresante. Tot prin intermediul VR echipele tehnice pot invata cum sa manevreze un utilaj tehnic, la distanta.

Pe de alta parte, studiile de caz pot fi abordate intr-o maniera inedita permitand angajatilor sa inteleaga cum s-au desfasurat anumite proiecte implementate in cadrul companiei. Ei pot determina modul de luare a deciziilor a dus la un anumit rezultat, astfel obtinand o mai buna intelegere a contextului si a modului in care se pot raporta ei la o situatie similara in viitor.

Induction day. Pentru multi dintre noi, prima zi de lucru este o provocare. Iti mai amintesti? Colegi noi, reguli noi… De ce nu ai lua presiunea asta de pe umerii colegilor tai, facandu-i parte dintr-o experienta pe cat de placuta, pe atat de utila acomodarii lor in noua companie. Da-le un headset si lasa-i sa decopere singuri istoria organizatiei, oamenii din conducere, colegii si regulamentul intern. Faptul ca isi pot configura propriul traseu in jurul acestor informatii le va creste sentimentul de autonomie, ceea ce ii va determina sa fie curiosi sa decopere lucruri noi.

Tot in zona activitatilor de HR care se pot defasura in cadrul Marcom Hub se inscriu si brainstormingurile despre valori in contextul schimbarii culturii organizationale sau a fuziunii dintre doua companii. In plus, recrutarea noilor generatii este unul dintre subiectele care necesita inovare permanenta atat la nivel de strategie, cat si la nivelul implementarii practice a tacticilor respective unde componenta imersiva (bazata pe AR/VR) are un rol esential in orientarea tinerilor catre o companie sau alta. Astfel, brainstormingul pentru activarea de la urmatorul targ de joburi are sanse sa dea o idee #outofthebox intr-un spatiu care te inspira sa fii creativ.

Marcom Hub este un spatiu interactiv si adaptabil nevoilor de invatare experientiala sau explorare de idei creative. Acesta permite livrarea informatiei prin proiectii interactive, cat si aplicarea practica a acestora cu ajutorul tehnologiilor imersive disponibile in hub.

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate