Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Talentspotting, 2020-01-06
Talentspotting lanseaza a doua editie a survey-ului KPI Survey | Measure your recruitment success prin care masuram peste 7 KPI (Cost of Hire, Time To Hire, Quality of Hire, Offer Acceptance Rate, Hire Conversion, Hire To Goal, Attrition, etc) din recrutare si alte 10 variabile care definesc procesul de recrutare. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Simti asta de la prima interactiune cu ea. Nu ai nevoie de prea multe dovezi ca sa intelegi ca ai ajuns pe maini bune. Este mereu pregatita sa ofere ajutor, este eficienta atat cu timpul ei, cat si cu timpul celor din jur, ofera solutii, este deschisa la sugestii si este un om de echipa indispensabil. Si face toate astea avand mereu o atitudine pozitiva.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-07
Domeniul resurselor umane a devenit extrem de provocator, mai ales de cand specialistii HR au inteles ca trebuie sa se concentreze mai mult pe oameni si sa invete odata cu ei cum sa imbunatateasca productivitatea muncii (fara sa afecteze placerea de a lucra) si cum sa contribuie la dezvoltarea unor organizatii puternice. Pentru a fi in pas cu tendintele, HR-ii trebuie sa fie mereu curiosi si deschisi sa invete lucruri noi, iar cartile sunt cea mai buna sursa de inspiratie.
Pus la dispozitie de Stefania Antone, 2020-01-07
Avem cu totii dorinte, scopuri, obiective… astfel ca, de sarbatori, in (unele dintre) case s-au pregatit nu doar brazi de Craciun si cozonaci, ci si rezolutii pentru noul an. Daca brazii si cozonocii provoaca sigur un entuziasm nestavilit, oare ce sentimente genereaza, de fapt, aceste obiective setate la inceput de an?! 
Pus la dispozitie de BIA, 2020-01-07
Gig economy, egalitatea de sanse si globalizarea, inteligenta artificiala care se reflecta in viata de zi cu zi si automatizarea cu efecte directe asupra pietei muncii, toate tendintele HR global au ecou si in Romania. Si, mai mult ca oricand, in contextul depopularii cauzate de migratia fortei de munca, 2020 este anul imigrantilor. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-01-08
Oferirea unui abonament medical angajatilor tinde sa devina un beneficiu standard, ce dovedeste in primul rand grija angajatorilor pentru sanatatea acestora, dorinta de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasa, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultatii gratuite, precum si de reduceri la diverse proceduri. Un angajat sanatos este un angajat mai productiv la locul de munca, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2020-01-08
Tot mai multi dintre noi incep sa priveasca diferit ce fac zi de zi la locul de munca. Am devenit mai atenti la noi insine. Privim dincolo de recompensele financiare si facem pasi pentru a ne imbunatati starea mintala. In acelasi timp si companiile realizeaza ca lucrurile nu mai pot functiona ca inainte. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2020-01-09
Stiai ca Medicover este singurul furnizor cu dubla calitate – atat de asigurator, cat si de furnizor de servicii medicale – ce ofera companiilor din Romania beneficii medicale pentru angajati, fie sub forma de asigurare sau abonament de sanatate?
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-01-09
Sa sarim direct in noul an cu cea mai mare intrebare – exista o solutie care sa ajute la gasirea, angajarea si pastrarea celor mai bune talente? Noi credem ca exista si este deja disponibila! 
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2020-01-11
Cat dureaza, motivele pentru care multe persone nu o respecta si ce beneficii are. Afla cum poti reimprospata creativitatea echipei tale, creste eficienta si capacitatea de concentrare la birou.
The game changer. Cum folosesti tehnologiile imersive in training sau in brainstorming
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-10-28
Dobandirea de noi abilitati este o sarcina importanta pentru orice companie, iar daca asta se afla pe lista ta de TO DOs, ca HR sau L&D Manager, stii deja cat de dificil este sa iti aduci colegii in sala de curs si sa ii tii acolo pana cand informatia este livrata complet. Din fericire tehnologia vine in ajutorul tau. Vezi in ce situatii de invatare te ajuta #immersivetech si cum reuseste un spatiu interactiv si neconventional sa tina oamenii ”in clasa”…
 
Moduri in care tehnologiile imersive pot fi incluse in activitati de training

Tutorialele de pregatire pentru cazurile de urgenta. Folosirea anumitor tehnologii poate fi un ajutor real in procesul de invatare al angajatilor. Pe langa faptul ca invata cum sa reactioneze in diferite situatii, un training VR, de exemplu, pentru cazuri de urgenta le ofera posibilitatea de a fi parte dintr-un posibil eveniment periculos fara sa fie in pericol. In acest proces, ei castiga experienta valoroasa si isi testeaza reactia la situatii stresante. Tot prin intermediul VR echipele tehnice pot invata cum sa manevreze un utilaj tehnic, la distanta.

Pe de alta parte, studiile de caz pot fi abordate intr-o maniera inedita permitand angajatilor sa inteleaga cum s-au desfasurat anumite proiecte implementate in cadrul companiei. Ei pot determina modul de luare a deciziilor a dus la un anumit rezultat, astfel obtinand o mai buna intelegere a contextului si a modului in care se pot raporta ei la o situatie similara in viitor.

Induction day. Pentru multi dintre noi, prima zi de lucru este o provocare. Iti mai amintesti? Colegi noi, reguli noi… De ce nu ai lua presiunea asta de pe umerii colegilor tai, facandu-i parte dintr-o experienta pe cat de placuta, pe atat de utila acomodarii lor in noua companie. Da-le un headset si lasa-i sa decopere singuri istoria organizatiei, oamenii din conducere, colegii si regulamentul intern. Faptul ca isi pot configura propriul traseu in jurul acestor informatii le va creste sentimentul de autonomie, ceea ce ii va determina sa fie curiosi sa decopere lucruri noi.

Tot in zona activitatilor de HR care se pot defasura in cadrul Marcom Hub se inscriu si brainstormingurile despre valori in contextul schimbarii culturii organizationale sau a fuziunii dintre doua companii. In plus, recrutarea noilor generatii este unul dintre subiectele care necesita inovare permanenta atat la nivel de strategie, cat si la nivelul implementarii practice a tacticilor respective unde componenta imersiva (bazata pe AR/VR) are un rol esential in orientarea tinerilor catre o companie sau alta. Astfel, brainstormingul pentru activarea de la urmatorul targ de joburi are sanse sa dea o idee #outofthebox intr-un spatiu care te inspira sa fii creativ.

Marcom Hub este un spatiu interactiv si adaptabil nevoilor de invatare experientiala sau explorare de idei creative. Acesta permite livrarea informatiei prin proiectii interactive, cat si aplicarea practica a acestora cu ajutorul tehnologiilor imersive disponibile in hub.

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate