Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Microsoft, 2020-06-19
The Changing Face of HR Work is an exclusive event created by Microsoft and dedicated to the HR Business Community in Romania. This online event brings together experts from HR and IT&C sectors focusing on identifying and unlocking trends, challenges and opportunities that shape the current future of work. During this event you will explore ways to adapt to the new normal, the future of working from home, new habits, as well as Microsoft’s remote working model. Get valuable insights on ways to work confidently and rapidly adjust to market needs directly from experts! 
Pus la dispozitie de Laura Vasluianu, 2020-06-23
Joi, 18 iunie, intr-un nou eveniment HR Partner, a fost despre Invatare. Impreuna cu Radu Gorduza - Managing Director Medicover Romania si Laura Vasluianu - L&D Senior Consultant, am discutat practic despre modul in care actiunile de HR nu sunt doar "nice to have", ci pornesc si se intregesc in business, cu impact in rezultate si management al organizatiei in context de criza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-06-24
Automatizarea proceselor de resurse umane si folosirea chatbotilor in HR sunt decizii care pot spori semnificativ productivitatea angajatilor din departamentele de resurse umane, in timp ce datele sunt stranse si analizate mai rapid si eficient. Mai mult, interactiunea cu salariatii din companie este mai usoara si se face in timp real, la orice ora, indiferent de tara sau de continentul unde se afla membrii echipei tale. Chatbotii in HR ajuta organizatiile sa faca economii semnificative de costuri per angajat si sa-si imbunatateasca fluxurile de personal, astfel incat specialistii HR sa se poata ocupa de lucrurile cu adevarat importante.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-06-24
Importanta unui software de pontaj si de gestionare a timpului de activitate al angajatilor pentru afacerea dvs. este sustinuta de statistici relevante in aceasta privinta, cum ar fi faptul ca monitorizarea timpului de lucru creste productivitatea: companiile au avut o crestere a productivitatii de 30% dupa prima luna de implementare. Iata cateva informatii si sugestii utile ce v-ar putea determina sa ajungeti printre aceste companii, implementand un sistem de pontaj electronic, menit sa ajute deopotriva angajatorul si angajatul. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In ultimele luni, indiferent ca angajatii au lucrat doar de acasa sau ca a fost necesara impunerea de norme de distantare si de siguranta suplimentara, a fost datoria departamentelor de HR sa se asigure ca actele tuturor angajatilor sunt in ordine, ca acestia au acces la suportul de care au nevoie si ca au conditiile necesare pentru a fi productivi. Toate acestea au acaparat atentia HR-ului in ultimele saptamani, iar actiunile in slujba unei viziuni mai largi au fost puse in asteptare. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR este strategic pentru dezvoltarea companiilor. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. Cum poate ajuta un software de management al resurselor umane si cum stii cand este cel mai bun moment sa implementezi o astfel de solutie? 
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-06-29
In perioade de criza cum este si cea de fata, companiile sunt fortate sa-si testeze capacitatea de reactie si de adaptare, dar in acelasi timp si abilitatile de leadership ale managerilor, care sunt cu atat mai importante. In articolul urmator iti prezentam principalele abilitati de leadership, care, in opinia noastra, sunt esentiale in aceasta perioada si motivul pentru care ele pot face diferenta in companie.
Pus la dispozitie de Medicover Romania, 2020-06-29
Apraxia este o tulburare de vorbire neurologica, ce se caracterizeaza prin probleme de exprimare in mod coerent si consecvent, desi exista intentia de a fi realizate.
Pus la dispozitie de , 2020-06-29

Mamografia digitala este o metoda imagistica prin care se depisteaza neoplasmul mamar, indicata ca investigatie obligatorie femeilor cu varste de peste 40 de ani. 

Pus la dispozitie de Clementina Anghelache, 2020-06-29
"Noi credem ca, mai mult ca oricand, avand in vedere si argumentele legate de reinventare, competentele necesare managerilor si angajatilor din multe organizatii se vor schimba. Deja lucrurile acestea erau evidente chiar inainte de criza, insa criza a accelerat procesul. Pe langa noi competente ce vor trebui dezvoltate, procesul de invatare se va schimba."
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
In timp ce guvernele din intreaga lume sunt supuse unor presiuni tot mai mari de reluare a activitatii sociale si economice, liderii de pretutindeni iau decizii confruntandu-se cu incertitudinea si informatiile contradictorii. Pentru lideri, pana acum, 2020 a fost un exercitiu intens in luarea unor decizii dificile. In multe dintre aceste decizii viitoare, identificarea alegerilor corecte si a celor gresite va fi dificila.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
Personalitatea unui angajat este definitorie pentru comportamentul acestuia la locul de munca. Atunci cand o companie doreste angajarea unor proaspat absolventi, in contextul situatiei actuale este recomandat ca aceasta sa verifice atitudinea si comportamentele care vor avea impact asupra performantei in munca. Afla cum instrumentele create de Hogan Assessments reprezinta o solutie eficienta si usor de utilizat pentru screening-ul candidatilor.
Pus la dispozitie de , 2020-06-30
Filip Nemteanu, Talent Partner Amrop Romania, prezinta 5 motive pentru care sa alegi o cariera internationala dupa criza Covid-19 in acest articol publicat in Business Review.

 
Tendinte in industria HR in 2020: Cum se va transforma departamentul de resurse umane
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-01-20
Noile tehnologii schimba accelerat lumea in care traim si redefinesc modul in care firmele si angajatii isi desfasoara activitatea. Pentru a tine pasul cu evolutia acestora este bine sa avem in vedere modul in care solutiile software pentru HR eficientizeaza fluxul de lucru din companii. Sa vedem mai departe care sunt tendintele pentru 2020:
 
1. Sisteme in cloud
Transformarea digitala a companiilor se va face tot mai mult cu ajutorul sistemelor in cloud. Depozitarea informatiilor in cloud incepe sa fie o regula de anul viitor, chiar daca anul acesta mutarea documentelor si stocarea lor a fost pentru multi un conceput abia la inceput. In 2020, companiile vor miza pe noul tool de digitalizare, care le permite sa aiba acces oricand si oriunde la informatii utile. Cum informatiile sunt la un click distanta, managerii pot avea acces facil la rapoarte detaliate, filtrand toate datele in functie de interes. O astfel de aplicatie iti ofera acces direct nu doar la actele de studii ale angajatului, ci la istoricul acestuia in companie, la trainingurile urmate, la evaluari si la activitatile intreprinse in proiectele in care a fost implicat. In acest fel, managerii pot concepe planuri personalizate pentru dezvoltarea salariatilor si se pot concentra pe activitati care aduc valoare adaugata. Deja, la ora actuala, exista platforme, asa cum este colorful.hr, prin care se poate face integral managementul salariatilor, de la recrutare, salarizare, administrare de personal, evaluare si training si pana la exit interview.
 
2. Leasingul serviciilor de personal
Mobilitatea tot mai mare a angajatilor si nevoia companiilor de a-si planifica gradul de incarcare in functie de proiecte vor face ca solutiile de leasing de personal sa fie la mare cautare. De la intocmirea formalitatilor legale si documentelor legate de vizele pentru muncitorii adusi din afara Uniunii Europene si pana la accesul rapid la datele legate de salarizare si apoi la informatiile in timp real privind vanzarile zilnice si programarea platilor catre partenerii de afaceri – tot fluxul se desfasoara online, cu ajutorul solutiilor infomatice destinate HR.
 
3. Automatizarea solutiilor HR si data analytics
Automatizarea proceselor nu va mai fi folosita doar in sarcinile repetitive din industrie, ci va deveni o regula si in domeniul resurselor umane unde va usura fluxul de lucru. Intrebari precum: “cand este ziua de salariu” sau “cate zile de concediu mi-am luat anul acesta” vor primi raspuns automat cu ajutorul unui software pentru pontaj.
Dar automatizarea ameninta joburile specialistilor HR? Nici vorba, eficientizarea unor sarcini repetitive de HR ii va ajuta pe acestia sa se concentreze mai mult pe conceperea unor programe pentru motivarea angajatilor, pe retentia lor, pe dezvoltarea talentelor si asa mai departe.
 
4. Solutii personalizate de recrutare si training pentru generatia Z
In piata muncii se pregatesc sa intre tinerii din generatia Z, cei care au acum intre 19 si 23 de ani. Acestia fac parte din generatia digitala, sunt obisnuiti sa foloseasca aplicatii mobile pentru activitatea de zi cu zi, fie ca este despre comenzi de mancare, de taxi sau plata taxelor, iar cuvantul de ordine este convenienta. Asa ca nu e de mirare ca sunt firme care lucreaza deja la solutii de recrutare mobile bazate pe teste interactive date cu ajutorului aplicatiilor mobile si care inlocuiesc clasicele si uneori mult prea lungile interviuri. Si tot aceasta generatie nu cauta pe Google solutia unei probleme, ci pe YouTube, acolo unde gaseste si explicatii video. Asadar, continutul interactiv este un factor cheie nu doar atunci cand vine vorba despre solutii noi de training pentru astfel de angajati, ci chiar de la inceputul venirii lor in firma: din momentul recrutarii si apoi pana la procesul de onboarding.
 
5. Chatbots sau asistentii virtuali
Una dintre solutiile tehnologice care va castiga teren este folosirea de chatbots. Asistentii virtuali fac deja parte din strategiile de marketing, dar pot la fel de bine sa fie folositi in timpul procesului de recrutare si onboarding. Specialistii de resurse umane sunt cei care vor trebui sa puna la punct o lista variata cu intrebari si raspunsuri pentru ca asistentii virtuali sa raspunda usor la orice nelamuriri ar avea angajatii, fie ca este vorba despre beneficii, concedii sau adeverintele necesare.
 
Departamentul de HR va trece prin transformari profunde si in 2020 si va implementa tot mai multe concepte Lean, pentru eficientizarea proceselor de lucru. In aceste conditii, accentul se va pune pe intelegerea clara a obiectivelor organizatiei si pe eficientizare, mai ales cu ajutorul solutiilor software de resurse umane.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate