Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Adrian Florea, Partner / Business Advisory Trend Consult, 2018-04-26
Rezultatele vin din ceea ce faci, adica din comportamente.
Rezultatele pe termen lung vin din ceea ce faci in mod regulat, repetat, obisnuit, adica din obiceiuri.
Rezultatele unei organizatii vin din comportamentele membrilor organizatiei.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2018-09-21
Anul acesta a adus cu sine o revolutie fiscala care a perturbat modul de calcul al salariilor din intreaga economie romaneasca. Contributiile au trecut in sarcina angajatului, creand incertitudine privind modalitatea de calcul. Insa zeci de mii de contribuabili au avut in tot acest timp un aliat de nadejde, portalul calculatorvenituri.ro, care calculeaza instantaneu salariul,  contributiile si impozitul catre stat. Despre utilitatea acestui instrument de calcul online, vorbim cu Mihaela Colesnic, manager de produs in cadrul Romanian Software, compania care ofera calculatorvenituri.ro in mod gratuit tuturor romanilor.
Pus la dispozitie de AcademiadeHR.ro, 2018-09-25
Reducerea fluctuatiei este un proces complex ce se refera la implementarea unor procese menite sa conduca la cresterea retentiei si implica o multitudine de factori si mecanisme. Multi se bazeaza insa pe pachetul de salarii si beneficii, considerand ca principala asteptare a oamenilor este de ordin financiar. Si evident ca pachetul salarial conteaza si conteaza cu atat mai mult cu cat salariile oferite sunt mai mici. Odata punctat acest aspect insa, ce alti factori mai trebuie luati in considerare?
Pus la dispozitie de BIA, 2018-09-25
Micromanagerii sunt toxici pentru business si pentru angajati. Ei incearca sa detina controlul, sufoca oportunitatea si inovatia si incurajeaza performanta slaba. Adesea, par a fi preferati de organizatii deoarece pot produce rezultate pe termen scurt. Insa, per total, dauneaza mult mai mult decat beneficiile aduse initial.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2018-09-25
Cum reusesc unii manageri sa creeze valoare intr-o organizatie, in timp ce altii o distrug? In cadrul programului nostru executiv am discutat despre trasaturile cheie la care organizatiile ar trebui sa se uite pentru a angaja oamenii potriviti.
Pus la dispozitie de Amrop, 2018-09-25
Managerii cu o buna guvernanta personala isi cultiva cu grija reputatia personala si, prin asociere, reputatia organizatiei lor. In prezent acest lucru are o importanta cruciala cu impact direct la nivel de business. O buna reputatie reduce incertitudinea in evaluarea partenerilor cu care alegem sa interactionam si este un factor esential atunci cand vine vorba de a aparea pe radarul potentialilor parteneri de afaceri.
Pus la dispozitie de AFI City, 2018-09-28
AFI Europe Romania a realizat un studiu privind optiunile rezidentiale si de stil de viata ale bucurestenilor, iar tendintele arata ca aproximativ 50% dintre respondenti ar opta pentru o locuinta intr-un complex rezidential datorita spatiilor verzi, sigurantei sporite si a facilitatilor oferite. Concluziile studiului arata ca apartamentele cu doua dormitoare se afla in topul preferintelor bucurestenilor, 1 din 2 persoane dorind sa achizitioneze o astfel de locuinta in viitorul apropiat. Printre criteriile de selectie a unui apartament se regasesc spatiile luminoase si aerisite, dar si prezenta ferestrelor atat in bucatarie, cat si in baie.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni


Detalii sesiuni
 
Engagement: Happy is the New 9-to-5

In ultimii ani, in aria de Resurse Umane,  a ajuns din ce in ce mai vehiculat termenul de Employee Engagement – un amestec de motivare, implicare si dorinta de a contribui. Cu totii incercam sa il definim, insa si mai important este sa vedem care sunt principalii indicatori ai nivelului de engagement si, respectiv, care sunt parghiile prin care putem – la nivel de management sau de HR – sa reusim sa il imbunatatim. 

Discutia din cadrul evenimentului HR Partner se va baza pe cercetarile facute la nivel global si in Romania, in ultimii ani, de catre Dale Carnegie Training, analizand comparativ situatia si tendintele locale si prezentand cateva din concluziile testate si validate in acest fel. Abordarea Just-in-Time Learning si continutul video dedicat instruirii 
 
77% dintre companii folosesc astazi instruirea online. In 1995 proportia era de doar 4%. Presiunea de cost, impact, viteza si specificitate resimtita de catre functiunea de training este mai mare decat oricand. Metodele, instrumentele si obisnuintele trecutului nu mai pot satisface pe de-a-ntregul noile obiective. Trecem printr-o perioada in care meseria de trainer se reinventeaza masiv. In foarte scurt timp, abilitatea trainerului de a activa online sau macar de a completa activitatea de sala cu elemente online si multimedia va deveni o conditie eliminatorie a meseriei. 

Pentru a tine pasul cu ritmul de business, activitatea de instruire din organizatii se va muta ireversibil dinspre abordarea de tip "just in case" catre cea "just in time" (participantul invata exact ceea ce are nevoie, atunci cand are nevoie, in locul unde ii este util sau facil sa invete, in propriul sau ritm, prin interactiune cu alti colegi sau cursanti, ori de cate ori este nevoie). Implicarea sistemica a tehnologiei in procesul de invatare va fi deci o premisa necesara a acestei schimbari, iar utilizarea continutului video dedicat instruirii un element cu contributie centrala la impact. Filmul educational general sau dezvoltat pe expertiza specifica a companiei client poate fi un instrument eficient de implementare a solutiilor online sau de crestere a nivelului de relevanta al instruirii de sala.  

In aceasta sesiune de prezentare si discutii, vom analiza impreuna datele provocarii operationale a functiunii de instruire, vom parcurge principalele tipuri de aplicatii ale filmului educational, beneficiile si limitarile lor, cateva strategii tipice de integrare organizationala si veti dobandi o imagine clara a procesului de dezvoltare de continut video propriu dedicat instruirii (pasi, instrumente, resurse implicate, norme de timp, costuri).

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate